Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 886
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
Ок, просто така написано звучи, че ще намали силата на всички. А всъщност рекламата на ваксината е, че би трябвало да изгражда пълен имунитет срещу тези 5 вируса, щото ако и срещу тях не изгражда пълен имунитет поне за 3те години, значи съвсем не разбирам предназначението и смисъла на тази ваксина.
Ако питаш производителя, то винаги защитата е в някакви % Simple Smile За шарките 50%, мисля, например. Simple Smile)
Никой не може да ти гарантира какво ще се случи, а да не говорим, че повечето болести с/у, които ни ваксинират са в миналото откакто има канализация и течаща вода, например.
От актуалните, ако се разболееш винаги е друг щам или "пробив" във ваксината.

# 256
  • София
Вече наистина пълним темата с ненужни неща. Нито рубеолата, нито заушката, нито морбилите могат да се преборят с канализация и течаша вода и не са никак в миналото, не е в миналото и хепатитът, и менингитът и пневмо инфекциите. За случай на разболял се от морбили, паротит и рубеола, който е ваксиниран с Приорикс не знам. Дори и последните случаи на морбили от миналата година са на неваксинирани хора.
Излючение правят хората, чийто организъм е неспособен да изгради имунитет към дадена шарка дори и при боледуване включително. Не е вярно, че ефективността на Приорикс 50% и никъде в листовката или данните от производителя не пише такова нещо.

# 257
Вече наистина пълним темата с ненужни неща.

За това си права, защото темата е за определена ваксина и в случая не е редно да я обръщаме в За и Против ваксините по принцип... Но, така както ти си достигнала до извода, че Ротарикс е напълно излишна и дори опасна ваксина (четох внимателно постовете ти), така други хора са достигнали до извода, че други или дори всички ваксини от задължителните в България са напълно излишни и дори опасни... Доказателства са давани и могат да се прочетат в много други подобни теми, не е тук мястото... Ако се интересуваш и искаш да чуеш мненията и разсъжденията на тези хора, потърси ги в съответното правилно място... Ако ли не, твоя воля...  Peace

А всъщност рекламата на ваксината е, че би трябвало да изгражда пълен имунитет срещу тези 5 вируса, щото ако и срещу тях не изгражда пълен имунитет поне за 3те години, значи съвсем не разбирам предназначението и смисъла на тази ваксина.

А всъщност рекламата е спирана два пъти от Етичната комисия на Националния съвет по саморегулация заради това, че е манипулативна... Ето го второто решение на ЕК - http://www.nss-bg.org/read_concl.php?id=161

Същата комисия, между другото, спря и рекламата на Синфлорикс по същите причини, както и тази на Церварикс...

# 258
  • София
Виж, аз нямам намрение да споря опасни ли са или не ваксините, и по-напред писах, че всеки си взима решенията и преценява за свойте си деца. Най-тежка при малката ми дъщеря беше реакцията след Приорикс, така че много добре знам колко вредна и безвредна може да е. Писах, че изгражда имунитет, това е факт. За някои хора този имунитет е безмислен, за други ненужен, за трети важен. Така или иначе целта на дадена ваксина е точно тази.

# 259
Точно там е работата, че според теб изгражда имунитет, според мен не изгражда.... Разбира се, не всички може да сме на едно мнение...  Peace  А темата не е за нищо друго, освен Ротарикс, така че е неправилно да се "замеряме" с факти, касаещи други ваксини точно тук... Призовавам и останалите противници на други ваксини, освен Ротарикс да не пренасят тук какви ли не спорове...  Peace

# 260
Извинявам се, просто споменах, че няма 100%-ва гаранция за изграждане на имунитет при никоя ваксина и тази не прави изкл#чение.
Не искам да навлизам в спорове.
А, да, на моите деца не съм слагала ваксината и нямам намерение да я слагам.

# 261
Не по темата ,но лъжата лъсна Simple Smile . "Великият  лъжеесксперт Мангъров "  качил клипчета на стената си във фейсбук ,с цел да покаже колко е тежък коклюша ако  детето не е ваксинирано .Добреее,но клипа който е качил е на дете изцяло ваксинирано (по-голямото дете-Лейла ).Нали ваксината пази ,как е станала тази работа  Wink .А клипчетат с бебетата ...как са се заразили ???Може би са се родили с коклюш ?   https://www.youtube.com/watch?v=Rmlo2to0ogs  , https://  [url]https://www.facebook.com/amangarov/url]

# 262
Мангъров разправяше по телевизията, че в конкретна ваксина не се съдържали определени компоненти. Жалко, че не е чел листовката, понеже точно тези компоненти са описани в графа 'съдържание'.

# 263
  • София
Прекаления "светец" и Богу не е драг. Неговата е същата като на тези, които с цената на всичко отричат всички ваксини.

# 264
Дадох Ротарикс, бебо нямаше реакция след двата приема. Преди около 2 месеца изкара т.нар. летен вирус сравнително леко - с диария само 2 пъти първият ден и висока Т, но се оправихме със Суметролим, хомеопатия и диета. Възможно е ваксината да е помогнала да минем по-леко.
Суметролима е един вид антибиотик, ако след ротарикса карате ротавирус, който се нуждае от толкова силно лечение, мисля това дава отговор на бая въпроси.

Извинявам се за офтопика и късното включване, но моля ви, преди да пишете глупости се информирайте. Суметролима е антибактериално лекарство, което лекува рзлични бактериални инфекции  и няманищо общо с антибиотиците

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 16:02 от Elefteria

# 265
Не, а вие? Rolling Eyes Rolling Eyes

# 266
  • София
Дадох Ротарикс, бебо нямаше реакция след двата приема. Преди около 2 месеца изкара т.нар. летен вирус сравнително леко - с диария само 2 пъти първият ден и висока Т, но се оправихме със Суметролим, хомеопатия и диета. Възможно е ваксината да е помогнала да минем по-леко.
Суметролима е един вид антибиотик, ако след ротарикса карате ротавирус, който се нуждае от толкова силно лечение, мисля това дава отговор на бая въпроси.

Извинявам се за офтопика и късното включване, но моля ви, преди да пишете глупости се информирайте. Суметролима е антибактериално лекарство, което лекува рзлични бактериални инфекции  и няманищо общо с антибиотиците
Суметролима е комбинация от сулфонамид и триметоприм. Сулфонамидите са основна терапевтична група от антибиотиците. Биват няколко вида:
-сулфонамиди с кратко действие: Sulfacetamide, Sulfadiazine, Sulfadiazini argentas, Sulfadicramide, Sulfathiazole
-сулфонамиди със средно продължително действие: Sulfamethoxazole (Co-Trimoxazole), Sulfametrole (Lidaprim)
-депо-сулфонамиди: Sulfadimethoxine, Sulfalene
-сулфонамиди със слаба чревна резорбция: Sulfaguanidine
-сулфонамиди, комбинирани с триметоприм: Co-Trimoxazole, Lidaprim
-сулфонамиди с антиулцерозна активност: Sulfasalazine, Salazodimethoxine
Предвид съдържанието на сулфонамид в Суметролима той има много общо с антибиотиците, та и аз ви моля, преди да набеждавате някого за каквото и да било - информирайте се!

# 267

Извинявам се за офтопика и късното включване, но моля ви, преди да пишете глупости се информирайте. Суметролима е антибактериално лекарство, което лекува рзлични бактериални инфекции  и няманищо общо с антибиотиците
Суметролима е комбинация от сулфонамид и триметоприм. Сулфонамидите са основна терапевтична група от антибиотиците. Биват няколко вида:
-сулфонамиди с кратко действие: Sulfacetamide, Sulfadiazine, Sulfadiazini argentas, Sulfadicramide, Sulfathiazole
-сулфонамиди със средно продължително действие: Sulfamethoxazole (Co-Trimoxazole), Sulfametrole (Lidaprim)
-депо-сулфонамиди: Sulfadimethoxine, Sulfalene
-сулфонамиди със слаба чревна резорбция: Sulfaguanidine
-сулфонамиди, комбинирани с триметоприм: Co-Trimoxazole, Lidaprim
-сулфонамиди с антиулцерозна активност: Sulfasalazine, Salazodimethoxine
Предвид съдържанието на сулфонамид в Суметролима той има много общо с антибиотиците, та и аз ви моля, преди да набеждавате някого за каквото и да било - информирайте се!

Извинявай, но този път чичко гугъл те е подвел Laughing

Сулфонамидите не са от групата на антибиотиците, а са широкоспектърни противомикробни химиотерапевтици от синтетичен произход. Употребява се при производството на антибактериални лекарства.
По твоята логика и бисептолът е антибиотик, защото също го съдържа, а той е лекарство с бактерицидно действие и широк антибактериален спектър.
Не бъркай антибактериалното с антибиотичното действие. СУМЕТРОЛИМА НЕ Е АНТИБИОТИК!

С 2-ма макистър-фармацевти живея.

# 268
Дори си направих труда да видя от къде си го изкарала

http://www.hapche.bg/bremennost-i-roditelstvo/antibiotitsi-obsht … richnata-praktika  Joy

Аз бих се доверила на хора, който 5-6 години това са учили, отколкото на статия, която дори не се знае кой е написал Peace

Между другото в сайта има доста верни неща, но ти си ги разтълкувала грешно, защото нямаш необходимите познания. За това, момичета, доверете се на специалистите. Всеки може да влезе в някоя аптека и да забоде въпрос на аптекаря "суметролима атнибиотик ли е или не"

# 269
  • София
Виж, ако трябва нещо заради което да даваш спокойно суметролим, твоя работа, мен не ме убеждавай, питала съм лекар, фармацевт, интересувала съм се достатъчно, имам си достатъчно много причини да проучвам всяко едно лекарство от до. Това, че са от синтетичен произход не означава, че нямат нищо общо с антибиотиците, каквото и да се опитваш да твърдиш, хинолоните също се произвеждат по синтетичен път, но са си антибиотици отвсякъде.

Така или иначе темата е за ротарикса, не за суметролима, ако ти се води дискусия за него, отвори тема и може и да си "поприказваме" на дълго и на широко. Ако искаш даже сложи тука линк, та на който му е интересно да се прехвърли там.

Общи условия

Активация на акаунт