ВМ-НВХ, част 64

• 37 980
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви! Hug

А тези пробиотици, които ги поръчваме от Щатите, дали няма да им измрат бактериите, докато пристигнат? Embarassed Като купувах Ентеросан, винаги ме предупреждаваха бързо да го сложа в хладилник. То всъщност виждам, че на този от Healthy Origins пише, че не му е необходимо съхранение в хладилник Thinking Хм... Ще взема да го пробвам май.

# 136
А тези пробиотици, които ги поръчваме от Щатите, дали няма да им измрат бактериите, докато пристигнат? Embarassed Като купувах Ентеросан, винаги ме предупреждаваха бързо да го сложа в хладилник. То всъщност виждам, че на този от Healthy Origins пише, че не му е необходимо съхранение в хладилник Thinking Хм... Ще взема да го пробвам май.
Шоки, много ме дразнеше този Ентеросан точно заради съхранението му, отделно и, че ефект от него нямаше.Бях взела някакъв който се пиеше 30 минути преди и след хранене,  3 пъти на ден. Добре, че ни уредиха в работата с хладилник, иначе щеше да е невъзможно да го пия. Да не говорим, че трябваше да знам кога точно ще огладнея, та да го изпия 30 мин преди това, и да тичам до хладилника през няколко стаи....  Отделно трябваше да имам опаковка в работата и опаковка в къщи.
Тази година реших да разнообразя малко и си взех
http://nowfoods.bg/p/Acidophilus
Ами не съм доволна, дали защото е пристигнал от намкъде си или заради друго....

Холандска компания превръща растения в месо  Confused
http://www.novini.bg/news/156743-%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD% … %D1%81%D0%BE.html

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 18:37 от Lemy

# 137
Аз пак да се намеся като черна станция....    Grinning
Всичко, що е синтетично, т.е. създадено в лаборатория-витамини, минерали, ензими, пробиотици..... се усвоява в някакви минимални количества, чела съм за нещо около 5-10 % максимум.
А в зависимост и от състоянието на храносмилателната система, напълно възможно е нищо да не се усвоява.Т.е., колкото по-болен и недобре работещ стомах, толкова по-малко е усвояването.Демек, никакво.
Затова и препоръките са да се набляга най-вече на естествените източници на полезни вещества.
В този ред на мисли, пробиотици специално, да се приемат основно след антибиотици или друго агресивно лечение през устата.За да се възстанови най-бързо, ако е възможно, есетствената среда в стомаха.Изобщо не се препоръчва да се пият постоянно, с профилактична цел.

# 138
Изобщо не се препоръчва да се пият постоянно, с профилактична цел.
Краси, този въпрос го дискутирах с гинеколога ми, самият той каза, че е скапана храната ни и е хубаво да се пият. Сега, в каква честота и количество, мисля, че всеки сам трябва да установи. Аз за себе си съм намерила начина за употреба който ме удовлетворява, и наруша ли го започват коремните ми гинекологични проблеми. Гледам поне на 3-4-5 дена макс. да пия по едно саше. Да не говорим, че от както ги пия гриповете взеха да ме пропускат, докато преди имаше ли някой болен у нас или в работата, следващата задължително бях аз.

# 139
Краси, не си черна станция. Grinning

Аз пия пробиотик, защото пия много други лекарства.
Ако се наложи да пия И антибиотик, пия пробиотик по-дълго време.
През останалото време пия на два месеца някъде по една опаковка, ако не се наложи по-рано.
Преди да започна по-често да пия пробиотик имах чести цистити и стомашни проблеми въз основа на прием на лекарствата за основните заболявания, които имам.
По препоръка на гастроентеролога следвам схемата и се чувствам добре.
Силно се надявам, че съвсем скоро ще отпадне голяма част от лекарствата и ще успея да се справя само с режим на хранене.
 Simple Smile

# 140
  • SA
Цитат
Всичко, що е синтетично, т.е. създадено в лаборатория-витамини, минерали, ензими, пробиотици..... се усвоява в някакви минимални количества, чела съм за нещо около 5-10 % максимум.

Това не е точно така, Краси. Да не говорим, че ако става вьпрос за бактерии, те не точно се усвояват, просто трябва да поселят червата. А пьк и за останалата част от твьрдението не сьм сьгласна. Защо един минерал смяташ, че не може да се усвои? Напротив, усвояват се и още как. Даже и интоксикации могат да вьзникнат, ако човек прекали. Това за 5-те % усвояване на всичко от таблетки не знам кьде си го чела, но ме сьмнява да е от достоверни източници.
Шоки, честито!   bouquet
Скрит текст:
Доколкото те познавам, ти си от една група хора, които с каквото и да се захванат, ще го свьршат перфектно. Така че, поздравления и за Сьюза на преводачите, че правилно са те оценили!

# 141
kameloth,  bouquet

Една полезна статия за онези, които са достигнали желаното тегло - как да се предпазим от възвръщане на свалените килограми: http://www.refusetoregain.com/2013/09/why-am-i-regaining-my-weight.html Накратко, авторката съветва често теглене и ако видим, че губим контрол, т.е. теглото ни се променя с над 2-5 кг, да се върнем или към режима, с който сме отслабнали, или - ако това не е било нисковъглехидратно хранене - да изключим високовъглехидратните храни безсрочно. Също може да се опитаме да намерим въглехидратния си праг - с какво количество въглехидрати можем да поддържаме теглото си, без да го увеличаваме (както съветва Аткинс).

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 20:16 от Cioccolata

# 142
Аз пък не смея да си купя тук пробиотик, в България всичко де що има пробиотик стоеше по хладилници, тук е по щандове. И си пише че не е опасно. Как не умират бактериите не знам  newsm78

Шоки честито, аз не познавам други занимаващи се с преводачество, така че ти за мен си пример и даже те трябва да се радват че са наредени до теб  Hug

Шоки, пак към теб, понеже ти ми отговори подробно за магнезия. Споделям какво мис е случва. Значи магнезия ми убива апетита наистина, не срещу сладко , срещу емоционално хранене. Тази седмица се овладявам постепенно. Обаче моят магнезий е смес между: from a complex of carbonate, citrate, fumarate, malate, siccinate. (това ако беше на китайски, по щях да го разбера Simple Smile  ) една таблетка е 167 мг + калций 330мг комбиниран е. Аз пиех по 2 таблетки на де + 4000 витамин Д, нямах крампи , преди да започна да го пия ми се е случвало на 1-2 месеца веднъж, около цикъл да получа схващане. Оная вечер реших да изпия 4 таблетки и след 1 час крака ми се схвана жестоко, и не спря близо 2 часа, според мен предозирах, но може би калция. Не знам тази комбинация до колко е добре, като те четох останах с впечатление че не бива да се комбинират, защо тогава ги продават така  ? Това го привършвам и ще купя от айхърб магнезий малат, но до тогава дали е проблем ако го пия, и колко таблетки да му се не види, на шишето пише 2, за това реших че 4 надали ще е проблем  newsm78

# 143
Шоки, Поздравления и от мен ! Страхотна си, възхищавам ти се !   bouquet
А аз пия магнезий , когато   усетя някакви притеанения ,като крампи... рядко ми се е случвало, но ми се е случвало.. и след 2 дни вече няма нищо, но продължавам да го пия 1 седмица, до 10 дни най много и спирам. Изобщо  не си падам по хапчета , ама понякога се налага...Този пия, не зам колко е хубав, но винаги ми помага и съм много доволна...http://www.vitacost.com/nature-made-magnesium-400-mg-60-liquid-s … 7kCFYU5QgodQ0gASA
   Също ми се е случвало, като яхна метлата да го пия за 2-3 дни, определено си сядам на д*то...може и да е внушение, но и така съм го ползвала.... 
   Тук при мен няма много слънце , има много дъжд....Вит Д задължително трябва да се пие зимата...и тъй ,като не съм от редовните по пиене на хапчета , съм си взела от този :
     http://www.naturesbounty.com/product/019377    Дори не го пия всеки ден...че май 5000 iu  не са малко ....

# 144
Мис вал,
Скрит текст:

постът е редактиран
какво за блатния аир? newsm78

# 145
и една статия за поредният случай свалил доста килгорами на нашият режим:
http://www.cnn.com/2013/09/16/health/weight-loss-almaer/index.html?hpt=hp_bn13
Хареса ми защото човека добре го е описал, като хранене и упражнения, без крайности.

# 146
Здравейте  bouquet
Карам си режима, рано рано този месец ме е тръшнало ПМС-то почти 2 седмици преди да ми дойде.. нямам вашият късмет с пропускането му.
Срам не срам ще споделя: Случи ми се два пъти така нареченото и неконтролируемо емоционално хранене(винаги когато съм сама). Тъпках се с всичко сладко що видя...следва тъгата, срама и. ... Sick Не искам повече да се случва...не искам да си докарам някоя болест.  Кошмара е голям. ..стоя пред сладкото, посягам...оставям го и накрая неиздържам.. Sad

# 147
  • В Балкана
Шоки, поздравления и от мен!   bouquet

mis_val, надявам се по-бързо да намериш разрешение на проблемите!  Hug

Пинки, от това, което съм прочела тук в темата за вит. Д, 5 000 ед. на ден не са много, още повече, когато става въпрос за зима или за място без много слънце.. Аз сега пия по 5 000 през ден, някой път два дена един след друг, както ми дойде. Зимата обаче мисля да е всеки ден.
Мен това, което не ми харесва, е че пия и други неща (К 2, магнезий и вечерна иглика). Ще ми се по-малко таблетки да приемам.. Ама освен да си измисля схема и да редувам, спирам - почвам, за друго не се сещам.. Обаче пък и магнезия ми е важен, и игликата, а К2-то си върви с Д-то..  Joy И за сега схемата не ми е ясна, как може да се получи.  Laughing

# 148
Да, мисля, че със схема ще е най -добре , но нека  по вещите да кажат, че аз дори не знам за каквоо се пие игликата и К-2.... Embarassed  Много мразя таблетки, хапове , илачи... Да ме пази Господ, не искам да ми се налага да пия каквото и да е...пия само обезболяващо, ако ме заболи главата, защото мен много рядко ме боли , но хване ли ме...тогава пия и не мрънкам, ама по 1 хапче, и ако може да е най  миниатюрното на размер... Joy  Имам желание на моменти да ставам красива, и взема, че си купя някоя изгъзица, за коса, нокти, бръчки,кожа..   Blush. Цялата еуфория е докато го купя... после само, като видя ,колко са големи таблетките и стигам до 1 хапче, начупено на 5 парченца и изпито от немай къде си.. после - отива в шкафа, докато стане за в кофата..  ooooh!

# 149
Аз да си изпея песента отново - не е необходимо да се приема никакъв калций на таблетки, ако се консумират някакви млечни. От храната си набавяме калция в достатъчни количества. Тази препоръчителна доза 1000 мг, която дават американците, е заради ниската усвояемост, а усвояемостта е ниска заради ниското ниво на вит. Д на повечето американци (и не само на американците) и заради ниския магнезий. (Магнезият е необходим за работата на вит. Д, а вит. Д извлича калция от храната.) Освен това високата честота на остеопорозата е и заради ниски нива на К2 (той насочва извлечения калций към правилните места, защото само прием на калций без К2 значи да се стреля в тъмното), а също и заради все по-често срещаната инсулинова резистентност (хронично повишеният инсулин води до изхвърляне на калция, затова не може да се усвои). Така че всъщност тези 1000 мг препоръчителен калций на ден предполагат, че ще се усвоят някакви 300 - 400 мг, които всъщност са достатъчни. Но когато се приема и магнезий, и вит. Д, се повишава усвояемостта на калция от храните, така че в никакъв случай не е необходимо да се приема и калций на хранителни добавки. С други думи, взимайте си само магнезий (магнезиев цитрат или малат), няма нужда да е заедно с калций. А точно калцият увеличава крампите (всъщност дисбалансът между калций и магнезий - прекалено много калций и малко магнезий означава крампи).

Ако съвсем не се консумират млечни, от други храни все пак се набавя някакъв калций. Но за да сме по-сигурни, може от време на време да се ядат рибни консерви (яде се рибата с костите) - сардините май са най-подходящи в това отношение. Също, ако не се лъжа, костният бульон е добър източник на калций. А може и да се измият черупките на няколко яйца, да се позапекат във фурната до порозовяване/покафевяване и да се счукат на прах - приема се по лъжичка на ден (но все пак не пренебрегвайте магнезия) и се осигурява предостатъчно калций, дори ако не ядете никакви млечни.

Мерси за поздравленията! Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт