ВМ-НВХ, част 64

• 38 001
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Rain*  Hug
Lemy,относно пробиотиците и от iherb си взех и там резултатите са спорни,но относно пробиотиците и всичко друго аз си продължавам с експериментите  Grinning  не се отказвам.Най-новото при мен е че вече си имам кефирна гъба и засега макар и с малкото ми опит с кефирното мляко мисля имам положителни резултати,а от вчера имам и камбуча гъба,така че пробиотици смятам да приемам в най-естествената им форма  Laughing
Вчера бяхме на кръщене и след 5 с.л. кефирно мляко такова угощение си спретнат(че вече знаете храната ми е слабост,макар и режимна),за капак си хапнах и парче и половина торта,ами не че се гордея с това,но добре се почувствах психически,явно имах нужда от малко въглехидратно зареждане  Joy  и като се има предвид,че това не доведе до кой знае какви последстия от към WC,съм доволна
Cioccolata,браво за успехите!Понякога едно потупване по рамото върши чудеса с нас хората  Flutter

# 151
Изобщо не се препоръчва да се пият постоянно, с профилактична цел.
Краси, този въпрос го дискутирах с гинеколога ми, самият той каза, че е скапана храната ни и е хубаво да се пият. Сега, в каква честота и количество, мисля, че всеки сам трябва да установи.

Всъщност, аз досега не съм срещала лекар, който да каже "Не пий нищо, не ти е необходимо!"   Simple Smile
Може и да има, но аз на такъв не съм попадала.
Което не значи, че агитирам да не се слушат докторите.
Но, понеже забелязвам нещо като тенденция:вече е едва ли не модерно да си болен от нещо, да са ти изписали най-новото и последно "открито" лекарство, много лекари се възползват.
А колко е скапана храната, не знам.Ето, аз не пия нищо.И засега, пу-пу-пу, нямам някакви симптоми и оплаквания.
Предполагам, че човек, който се храни основно с преработена и пакетирана храна, може да си докара разни липси, все пак в подобна "храна" не е останало кой знае колко полезно....
Но ако се ядат натурални продукти, необработени във фабрики, мисля, че не е невъзможно да се набавят необходимите вещества.
В крайна сметка, човек има нужда от доста малко храна за деня, за да живее и за да е здрав.
Цялото това повсеместно пазаруване, готвене, ядене и преяждане е следствие от презадоволеността с храна и леснодостъпността й.     Simple Smile

# 152
  • София
В случая ще се съглася с Краси. И аз забелязвам една тенденция към хипоходрия и прекалено задълбаване в дребни (и временни) неразположения. Не смятам, че е нужно повече за решаването им от правилната храна в правилните количества, движение и спокойствие. Може би не точно в този ред :
Закуската днес:  цедено кисело мляко с мед и орехи - всичко домашно произведено bowuu

# 153
Краси, това, че ти не пиеш нищо и нямаш никакви оплаквания, ми прозвуча като един цитат от Гари Тобс по повод на затлъстяването и отслабването. В приблизителен мой превод/преразказ го давам (става въпрос за хората, които никога не са имали проблеми с теглото и затова мислят, че е благодарение на умереността им в храненето): "Просто защото се е родил на финиша, си мисли, че е спечелил състезанието."  Laughing Искам да кажа, че ти може да си имаш хубави гени (най-малкото, щом проблемите ти с теглото са дошли в зряла възраст и от емоционално хранене, значи си в по-благоприятно положение например от мен и от много други), може също просто да не си имала някакви особени здравословни проблеми и затова да нямаш нужда от кой знае какви хранителни добавки или лекарства. А и фактът, че нямаш оплаквания, не означава, че всичко ти е 100% наред.

Мисълта ми е, че не трябва да се отхвърлят с лека ръка всички хранителни добавки. Има някои доста ценни, а и има много хора, на които са им необходими Wink Писала съм многократно, че почвите са доста обеднели откъм магнезий, така че да се набави достатъчно магнезий само от храната е изключително трудно, затова и повечето хора всъщност имат различни проблеми, породени от дефицит на магнезий (вътреклетъчен, не в серума). Освен това вит. Д - абсурд е да се набави в достатъчна степен само от слънцето. За вит. К2 също съм писала защо е много трудно в днешно време да се набави само от храната. За омега-3 важи същото. Просто в днешно време храната е различна и добавките си имат място, особено когато човек има някакви проблеми.

Вижте изследванията на Томи Рунесон (един от шведите, които са известни в блогосферата като запалени поддръжници на НВ-ВМХ) след 4 години доста стриктен режим:

(това е от блога: http://www.tommytappar.se/?p=4663)

# 154
  • Бургас
Във връзка с написаното от Краси,искам да ви кажа,че на докторите в България им е най-зле.В смисъл те не изписват всички тези неща с цел да ни разболяват,просто така са ги учили,те вярват на това и това знаят.Пример:вчера на повода на който бях бабата на кръшелницата е личен лекар и си е докарала тежко заболяване на ставите,сега не се сещам как се казваше,нещо автоимунно,свързано с остеопорозата.Вече е толкова зле,че ходи един път в месеца да и правят някакви манипулации в болницата,цялата е подута,отекла и ...Та въпреки,че никой не ме взима на сериозно,че един хранителен режим може да помогне за много неща режих да "посея семенцето".С лекар знам е още по-трудно,че какво знам аз за болестите пред един лекар  Laughing  Та споменах,че съм на хранителен режим,че той помага и при диабет тип 2 и при автоимунни заболявания и приключих до там(малий май имам напредък сега като се замисля,друг път бих водила дълъг разговор по темата,докато не се стигне до скандал  Laughing )Нямаше никакъв ефект,но смятам че в дългосрочен план както казах съм посяла семенцето и ще "работя" по въпроса да я запаля по режима

# 155
  • В Балкана

Но, понеже забелязвам нещо като тенденция:вече е едва ли не модерно да си болен от нещо, да са ти изписали най-новото и последно "открито" лекарство, много лекари се възползват.

Имай предвид, че в тази тема такива няма!
Тук всеки, който пие нещо, го пие поради някаква причина, а не защото си въобразява, че е болен. Peace
Има хора с хронични, автоимунни заболявания или някакви други проблеми. Голяма част от тях са дошли тук и спазват този режим на хранене, за да подобрят здравето.. До сега такива без резултат не съм видяла. Всеки си има успехите - малки и големи. И колкото и да ни е хубавата храната, да защото тя тук е хубава!! и липсата на зърнене и други сладки отрови да ги няма, понякога се налага прием на добавки, и заради приема на някои лекарства, от хората с горните проблеми.. Или такива, които просто не си казват гласно проблемите тук, а на ЛС.

Пинки, аз игликата я пия по предназначение и поради основателна причина.

# 156
  • София
А и има и още нещо - че особено Джи питата предписват лекарства и добавки, които в даденият период им е "по договор" така да се каже, т.е поредната медицинска представителка е минала, оставила рекламни материали, сключила устна сделка (все пак докторите взимат пари за тая работа и за увеличаването на продажбите на дадено лекарство или хранителна добавка).
Чух нещо от типа, че за всяка направена ваксина против рак на шийката джи пито взима по 100 лв. Не знам дали е вярно обаче. Та като цяло нещо подобно имам предвид. В условията на жестока конкуренция на фармацефтичните компании, така стоят нещата.
На мен като ми кажат да давам на децата например Кол актив (добавка с коластра, ехинацея и незнам си какво) - ами изобщо не си правя труда да я купувам.
Давам им каквото аз смятам за добре ( в случая вит. Д и омега и пробиотик)

Аз самата си пия вит. Д, К2, магнезий (светата троица  Laughing), омега и пробиотик. Пробиотика на курсове го взимаме.

Относно това, дали поръчаните от Айхърб пробиотици ще са имрели докато дойдат до нас - не, те са от така нареченото четвърто поколение, което означава, че всяка бактерийка е минала през обработка и е получила "дрешка, палтенце" както се изразява д-р Папазова. "Дрешката" осигурява стабилна, неразрушима обвивка, отстояваща на външна среда и стомашна киселина. Обвивката на всяка бактерия започва да се разпада едва в тънките черва, там, за където е предназначена, а тези, на които мястото им е в дебелите - започват разпада си там. Така че, новите пробиотици нямат нужда от съхранение в хладилник поради тази причина.

Имаше едно много хубаво предаване по този повод в "На кафе", но едва ли ще мога да го открия,  дори не помня кога съм го гледала.

# 157
  • София
А кое е заболяването (състоянието), което изисква допълнителния прием на витамин Д, К2, магнезий, омега и пробиотик? Или е заради обеднелите почви/слънце, etc.
Наистина питам.

# 158
  • Пловдив
Вивиан,Lemy,може и да му дам втори шанс на този пробиен,но първо ще си допия лактофлора   bouquet
Cioccolata,определно при мен нещата са най-вече на психическа основа,но благодаря за подкрепата,имам нужда от такава
По въпроса за психиката ще помоля Жижи да пише какво постигна с метода Гейбриъл и тъй като е спам може на лични
Съжалявам,но не знам как се скрива текст Embarassed и затова ще пиша направо.С метода Гейбриъл не постигнах нищо,първо изобщо не ми хареса самия метод.Трябва постоянно да правиш визуализации,че те преследват диви животни и ти бягаш,някакви такива неща бяха.Пълна глупост според мен,ама нали написал книга човека и се респектирах в първия момент.И изобщо убедих се,че това че някой е измислил метод,схема,диета и т.н.и че при него е подействало,не означава,че ще подейства и на всички останали.На мен повече ми хареса книгата на Пол Маккена,наистина пише много полезни неща,ако имате желание ще разкажа и за нея.

# 159
  • София
Жижи, текст се скрива с тази икона:

# 160
оооо Шоки, голямо честито   bouquet
страшна си

...Всичко, що е синтетично, т.е. създадено в лаборатория-витамини, минерали, ензими, пробиотици..... се усвоява в някакви минимални количества, чела съм за нещо около 5-10 % максимум.
А в зависимост и от състоянието на храносмилателната система, напълно възможно е нищо да не се усвоява.Т.е., колкото по-болен и недобре работещ стомах, толкова по-малко е усвояването.Демек, никакво.
...
принципно е така
само че бактериите за квасене на млякото напр се изтощават с времето
и ако не се зареждаш отвреме навреме с лабораторно отгледани, в един момент нямаш шанс да направиш кисело мляко

а "по-болен и недобре работещ стомах" се получава именно при грешна чревна флора, в резултат обикновено от твърде много тестено и сладко и фибри, все чудесна храна за патогенните бактерии там и убиец на добрата бакт. флора
а за съжаление именно такива са съвременните препоръки за уж "здравословно хранене"

искрено ти желая да си все така, без нужда от каквото и да било, Краси
но това, че си имала късмет не ти дава право да се държиш надменно с хората, които имат някакви проблеми и се опитват да ги разрешат кой какот може

още повече, че ти именно сега навлизаш във възрастта, в която постепенно започват проявите на разни проблеми
в началото съвсем безобидни, но със съвременните методи на терапия постепенно се засилват и водят до други
но този процес отнема поне 10год и става доста плавно при почти всички и именно заради това е ужасно трудно да се разбере каква е била първопричината
ето аз напр сега знам защо майка ми си отиде от рак, но за това трябваше да се върна 15-20год назад в спомените си и да разбера точно каква последователност от симптоми и "лечение" я доведе до там

хайде да не продължавам с тези черни краски
да ви пожелая хубав и слънчев есенен ден и дано тукашните дъждове не дойдат и при вас, макар че разхладата, която донесоха, беше дългоочаквана поне от мен и приета с ужа от местните слънцелюбители

днес ще пека океанска бяла риба тип "треска" и ще я ядем със сос от хайвер (хайвер + квасена сметана) и зелева салата

# 161
А кое е заболяването (състоянието), което изисква допълнителния прием на витамин Д, К2, магнезий, омега и пробиотик? Или е заради обеднелите почви/слънце, etc.
Наистина питам.
Като пример ще дам базедовата ми болест. Simple Smile
За другите болести не знам. Докторите ще кажат.

Да се коригирам, понеже Шоки е писала: И заради нарушения ми въглехидратен толеранс.

# 162
Assos, вит. Д е необходим буквално за здравето на целия организъм, не само за конкретно заболяване, макар че и конкретните заболявания не са малко. Засега в официалната медицина вит. Д се свързва само с рахита и остеопорозата, но всъщност проучванията от последните 15-ина години показват, че има огромна роля за имунната система, т.е. за предпазване и от банални вируси, и от рак, и от автоимунни заболявания (ревматоиден артрит, множествена склероза, Хашимото, диабет първи тип). Отделно дефицит на вит. Д се свързва и с усложнения при бременност, и с астма, и с алергии. Доказана е връзката между дефицит на вит. Д и метаболитния синдром (инсулинова резистентност, диабет, високо кръвно). Отделно напоследък става ясно, че има отношение и към поликистозата.

Информация има много, ето само най-основните сайтове, но в Ютюб могат да се видят лекции, на които са доста добре обяснени нещата:
http://www.vitamindcouncil.org/
http://www.grassrootshealth.net/ (много интересни са и пдф-ът с препоръчителните нива, и уебинарите от Scientists answer your questions)
http://www.youtube.com/watch?v=Cq1t9WqOD-0
http://www.youtube.com/watch?v=hiGBVDcbFVk
http://www.youtube.com/watch?v=tmMUKM-itPE
http://www.youtube.com/watch?v=jIyn7-eJDeA
http://www.youtube.com/watch?v=ISjKpaKRTk8
http://www.youtube.com/watch?v=T73Hwz5opag

# 163
  • Бургас
На мен повече ми хареса книгата на Пол Маккена,наистина пише много полезни неща,ако имате желание ще разкажа и за нея.
Изпревариха ме с писаното за скрития текст,с удоволстие бих чула за Маккена
И подсетена от написаното от Шоки това от което страда лекарката,за която писах по-горе е точно ревматоиден артрит

# 164
Ревматоидният артрит май няма общо с остеопорозата newsm78 Thinking

Но за лекарите е точно така, за съжаление. От една страна джипитата ги бомбардират фармацевтичните представители и със сигурност получават процент, ако препоръчват точно техните марки витамини, сиропи за кашлица и т.н. От друга страна наистина не е лесно, след като са учили нещата по определен начин и са ги практикували по определен начин години наред, после да се окаже, че всъщност било точно обратното или нещо съвсем различно Crazy То за съжаление много от тях не са и отворени за нови неща, а когато са отворени все пак, е много трудно да възприемат нещо тотално различно. Но не е и никак лесно да осъзнаеш, че всъщност много години и ти самият си давал не дотам правилни препоръки, защото така си научен и такива са били всъщност разбиранията в науката към момента. Ан Фернхолм разказа за това - изнасяла лекция пред лекари и ги съжалила, защото това, което им казва, всъщност представлява преобръщане на целия свят за много от тях.

Общи условия

Активация на акаунт