ВМ-НВХ, част 64

• 37 957
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Аги, специално искам да ти благодаря за съветите за упражнения на дупето. В най-скоро време планирам да тръгна на фитнес, но в най-близкия ми едва ли има големи специалисти и едва ли ще има кой да ме консултира какво и как да правя (аз изобщо не съм запозната  Embarassed). Може би тогава ще прибегна до твоята помощ, ако позволиш  Heart Eyes Особено за дупе, че ми е голям мерак да го оформя.
А, случайно до тогава да ми препоръчаш някакви упражнения домашни? Ако изобщо биха имали ефект ...

Шоки, много интересни нови неща си пуснала, благодаря   bouquet

Леми, тия снимки са огладняващи  Crazy
А последните са много интересни.

Аз съм малко притеснена напоследък, защото моите кг. вървят нагоре  Rolling Eyes и това чудо не знам на какво се дължи. Храня се абсолютно режимно, без плодове, без млечни, рядко по хапка-две сирене, две хранения на ден, но доста мазнички и обилни. Нещо се случва с мен и не зная какво. МЦ ми дойде преди два дни, но досега никога кг. не са ми се променяли от цикъла. т.е не им влияе. Реално откак се върнах от море с 2-та качени кг, съм качила още 1. общо 3 Shocked
Днес бях при личната ми лекарка, защото отново имам рецидив на ранула и отново ще влизам в болница, за да го отстранят, та говорихме за кръвната ми захар (която предишния път беше гранична) и че ако и сега е такава - ще ми пусне по-сериозни изследвания. Но според нея да имам ИР е абсолютно изключено, тъй като съм била слаба. Посъветва ме преди взимането на кръв да не ям нищо от 19ч предната вечер, за да види по-реална кръвна захар. Дано разбера причината за това качване на килограми, защото ме тревожи.

И като финал - честит първи учебен ден на всички деца на умни майки  Heart Eyes
(защото всички тук, в тази тема, сме такива, благодаря Simple Smile )

Вив,
Скрит текст:
Ето упражненията:

Правят се само вкъщи и ти трябва само стол за асистиране при някои. Те са 4 упр: клек, БГ клек, глутеус мост на един крак, хип тръст. Всичко се прави със собствено тегло, на пода. Ако не можеш да се ориентираш кое упражнение кое е, потърси в ББтим - там ги има обяснени на български език. Иначе в сайта на Брет ги има показани в картинки. http://bretcontreras.com/30-day-glute-challenge/

# 91
Включвам се една година след началото на режима при мен. Резултати  - 25кг. Освен режима, който много ми допадна тренирам и фитнес от 9 месеца.

smile3544 smile3544 smile3544

omg, bravo Aprile

# 92
Момичета , свършиха ми кокосовите стърготини . Купувах от ЛИДЛ , но от месец и повече няма . От къде купувате ?
Че много са ми се прияли кокосови палачинки   chef

# 93
Тони, аз от 2 години купувам кокос от Метро - там са 2 варианта по 500 грама: обезмаслени и пълномаслени. Купувам пълномаслените Wink

Аги, благодарности за линка с упражнения! И имам въпрос към теб, ама го слагам в скрит текст, защото не е по нашата тема
Скрит текст:
Как да правя хип тръст в домашни условия? Embarassed Проблемът ми е, че се пързалям. С ламиниран паркет съм и отгоре килим. Може да се махне килимът, но и на паркета се пързалям. Пробвала съм вариант да лежа на пода и да стъпя на ръба на леглото - така се получава прилично натоварване, но се измествам назад след 2-3 повторения и е много неприятно. А само на пода не усещам никакво натоварване Embarassed Понеже знам, че има различни варианти за изпълнение, можеш ли да ме насочиш към нещо подходящо?

Допълнение: видях линка и какъв вариант е показан в него - показан е класическият, с гръб, опрян на пейка и краката на пода. При мен проблемът е, че нямам подходяща височина за опората, т.е. нито подходяща пейка, нито леглото е подходящо, а столовете са несигурна работа и най-много да се потроша, но ще търся решение.

Вижте нови графики за основните положения в храненето и спорта (а ла Марк Сисън):
http://www.marksdailyapple.com/the-primal-blueprint-21-day-chall … ion_ref_map=[]#axzz2f7sw7Jnj

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 09:03 от Cioccolata

# 94
Чоки , мерси...тръгвам към "Метро" .
За магнезия , макар и със закъснение - аз пия привечер...преди вечеря , около 17 - 18 . Малко успокоение , пък и за мен има лаксативен ефект .
По този повод да кажа че за пръв път от години , от много години нямам никакъв проблем с WC - то . И магнезия може би има роля , но и преди него нещата се бяха нормализирали . Сега в момента и аз съм по - добре като килограми и като тонус . Бягам вече по 6 км. Интересното е че изобщо не съм гладна , може би към обяд чак .
Проблемът ми е пустия шоколад . Знам че е 50 гр. но като го взема сякаш червейче ме гризе Simple Smile
Този път за 2 дни го омахах .  Embarassed
И изобщо не ми се ще сладък , този си ми е най - гот .
Започнаха вече есенните яденета , снощи си направих прекрасен карфиол огретен .

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 09:16 от tonyduve

# 95
Много добре звучиш, Тони, браво! Hug Не го мисли шоколада, ти взимаш 99%, и то само 50 грама, така че не се притеснявай Hug

Да допълня: днес Инес Субащшка има интервю с жена, която последователно е преминала през различни диети, вкл. е била вегетарианка и веганка, страдала е от анорексия, накрая се е върнала към яденето на месо. Разказва за проблемите, на които се е натъкнала. Много полезно четиво.

# 96
  • София
Тони, ако имаш Кауфланд под ръка, там също има  стърготини 100гр - 1,30 лв.

Аги, огромни благодарности!!!  Hug

# 97
Тони, аз от 2 години купувам кокос от Метро - там са 2 варианта по 500 грама: обезмаслени и пълномаслени. Купувам пълномаслените Wink

Аги, благодарности за линка с упражнения! И имам въпрос към теб, ама го слагам в скрит текст, защото не е по нашата тема
Скрит текст:
Как да правя хип тръст в домашни условия? Embarassed Проблемът ми е, че се пързалям. С ламиниран паркет съм и отгоре килим. Може да се махне килимът, но и на паркета се пързалям. Пробвала съм вариант да лежа на пода и да стъпя на ръба на леглото - така се получава прилично натоварване, но се измествам назад след 2-3 повторения и е много неприятно. А само на пода не усещам никакво натоварване Embarassed Понеже знам, че има различни варианти за изпълнение, можеш ли да ме насочиш към нещо подходящо?

Вижте нови графики за основните положения в храненето и спорта (а ла Марк Сисън):
http://www.marksdailyapple.com/the-primal-blueprint-21-day-chall … ion_ref_map=[]#axzz2f7sw7Jnj

Скрит текст:
Единият вариант е да правиш глутеус мост - това е лягаш на земята и повдигаш таза нагоре вертикално. Трябва да усетиш натоварването само в дупето и никъде другаде. Можрш да използваш постелка или директно боса на пода - ходилата си имат грапавост и ще се залепят за повърхността.
За хип тръста си подпираш гърба на стол с подходяща височина спрямо ръста ти. Аз ползвам обикновен стол, но май и той ми е леко висок (аз съм 1,65), но пак върши работа. Столът гледай да го подпреш на стена, защото ще се премести.  Laughing Трябва да има ъгъл от 45 градуса между гърба и пода. По същия начин сядаш боса на земята, подпираш гърба на стола, ръцете опънати настрани, колената сгънати, ходилата трябва да идват СЛЕД колената, а не под тях или преди тях. И така седнала с опрян гръб повдигаш таза до хоризонтала като при свиването на глутеусите задържаш малко горе и после пускаш надолу. Това е едно от най-лесните упражнения изобщо. Техниката му е изключително проста. Клекът например е много по-труден за правене и изисква отлична координация в цялото тяло - крака, таз, гръб, врат, хич не е просто да клякаш, а това упражнение става за всички.

Да ви кажа, мин. седмица ме видя една приятелка и ми каза, че ужасно много съм отслабнала, с поне 5-6кг било. Поне така съм изглеждала, иначе кантара ме показва минус 2-3 максимум, ама нищо, аз съм си доволна. Понеже ми наближава МЦ и тези дни се побърках да ям, но рам орежимно. Интересното е, че не станах по-подута изобщо, е, задържам вода, но не е от яденето определено. Освен това наистина режима действа срещу ПМС - освен подуването, което май е нормално, друго не съм имала сигурно от 1г. (лошо настроение, раздразнителност, безпокойство).

Да попитам, в МЕТРО да сте виждали големи разфасовки краве масло или някаква друга мазнина? Кокосово там продават ли? И как стои положенеито с рибите? Едни познати си бяха взели маринована херинга за 8лв килограма, цяла кофа беше.  Sunglasses

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 09:56 от AGLIKKA

# 98
Благодаря, АгиHug  bouquetИмам голямо желание да включа това упражнение, трябва да потърся начин!

# 99
По повод магнезия не бива да се прекалява .
Преди много години имах пациент с остра тубуларна некроза от английска сол . Т.е от магнезиев сулфат .
Дозите които се използват в акушерството не са малки , но подобно усложнение не бях срещала...до преди месец . Най - вероятно когато обемът циркулираша кръв е малък както е при родилките с прееклампсия ( и при предния човек - той пък беше с илеус и пак с много малка диуреза естествено ) та когато отделяната урина е малко и концентрирана има опасност от увреда на каналчетата . Смята се че за тубуларна некроза Mg трябва да е над 7 mmol/l но при тази жена беше 5 и резултатът беше налице , стигнахме до диализа . Е , сега вече нещата са Ок , поне с бъбреците .
Вивиан , имам и Кауфланд...и го предпочитам , значи отивам там Simple Smile

# 100
Включвам се една година след началото на режима при мен. Резултати  - 25кг. Освен режима, който много ми допадна тренирам и фитнес от 9 месеца.

smile3544 smile3544 smile3544

omg, bravo Aprile

страхотен резултат
поздравления и от мен

снощи се опитвах да майсторя крем от сурови какаови зърна
сложих ги в загрято кокосово масло, но те така и не се разтопиха
сипах малко мадейра и после течна сметана и шом завря, оставих да покъкри около 5мин и добавих едно накиснато желатиново листче
после се стегна бързо в хладилника
какаовите зърна зърна си останаха неразтворени, но бяха омекнали и имаха вкус на печен слънчоглед

# 101
  • Бургас
Вчера на работа бях без интернет и това беше пагубно за амеоционалния ми глад,само на едно хранене изядох 330 гр.кашкавал  Embarassed ,който пък като цяло искам да похваля,на Ралица е с въглехидрати 0.8,на вкус не е нещо особено,но поне не ми раздразни стомаха и даже днес като ходих до WC всичко беше нормално
Леми,не съм ходила още на гинеколог,в събота взех изследванията
Камелот,  bouquet
Шоки   bouquet  На ехограф за поликистоза не съм се преглеждала,но на обикновен преглед всичко е наред.Относно цикъла ще напиша една бърза хронология.
Най-осезаемо проблемите ми започнаха преди около година поне,като се изразяваха в това,че редувах запеци с р-ва,с времето р-вата бяха все по-чести,започнах да забравям,да фъфля,да губя концентрация и т.н.,тогава съвсем случайно(макар вече да не вярвам в случайности) открих Зоната и за броени дни се почувствах толкова добре,че даже не помня имало ли е момент в живота ми ,в който да съм била така енергична и ..абе имах положителна промяна във всеки аспект,като цяло бях се хванала за Зоната като удавник за сламка,за 3 от нещата които ме притесняваха,а в книгата обещаваха да се подобрят,като видях в колко аспекта ми помогна се замислих и тогава за пръв път ми светна лампичката каква огромна връзка има между това какви сме в ежедневието си и храната,която консумираме.Но колкото и да хваля Зоната както виждате съм тук.Тя колкото и добре да ми действа в определн смисъл не е за мен,поне не и дългосрочно,защото много се бях психирала,голямо теглене,мерене,приготвяне на храна падна,което доста ме изнерви и зарязах всичко.Тогава уж осъзнах идеята за добра храна,добро здраве,но пусто време и пари някак позарязах нещата и така започнах бавното ми влошаване,като междувременно като една заклета кулинарка се започна едно сериозно правене на торти,питки,козунаци и т.н.В един момент усетих,че имам доста сериозен проблем с млечните и започнах да ги избягвам,даже като цяло започнах все повече да се страхувам от храната и така,след  нова година,не знам от какво точно(предполагам Бейлиса) като се сабудих започна едно постоянно ходене до т-ната,чувствах се много изтощтена,като парцал,чудех се вече какво да ям.Бях гладна както винаги.Точно тогава ми дойде и цикъла и докато се мъчех да разбера какво да ям и какво не,защото за броени дни се влоших до толкова,че вече почти нищо не можех да хапна,веднага тичах към ...в един момент установих,че е 9-ти ден,но цикъла ми продължава,но като се загледах се оказа,че изглежда по различно и установих,че кървенето идва от другаде  Shocked Аз съм висока 175,а вече тежах 52 килограма,като разбрах и това вече стреса беше огромен и така това беше последният,както вече знаете следвашия дойде след 4 месеца.
Обяснението ми за липса на цикъл(уж щеше да е кратко,но не стана май  Embarassed) са доста неща
1.рязка смяна в начина на хранене(било то и по-добро за мен,все пак си беше шоково и организма ми нямаше време да се пренастрои)
2.стрес поради всичко,което ми се случи
3.може да има и друго,но поне на този етап,няма установено такова-скоро правих и цитонамазка,там всичко е наред

# 102
mis_val, сигурно стресът е изиграл голяма роля, а и загубата на тегло и на хранителни вещества. И все още не може да се възстанови достатъчно балансът, за да имаш цикъл. Но с времето ще стане Hug

Би ми било интересно, ако разкажеш, как според теб ти е помогнала Зоната - кое по-точно е било решаващо, за да се почувстваш добре толкова скоро? Дали известното намаляване на въглехидратите спрямо стандартното хранене, дали нещо друго (примерно количеството белтъчини)? Как мислиш? И само меренето ли беше причина да потърсиш други варианти и да намериш НВ-ВМХ?

Абсолютно си права, че храненето има огромно значение за здравето ни и във всеки конкретен момент, и в бъдеще, за години напред, защото всеки ден поставяме основа, върху която по-нататък ще се гради здравето и животът ни... Както казва една приятелка, храним се по 3 пъти на ден (средно), така че това влияе най-много от всички фактори върху процесите в организма ни. Де факто не оставаме без храна в храносмилателната система, а тази храна внася информация, най-общо казано, чрез хранителните вещества, които приемаме от нея. Така влияем върху гените си (модифицираме ги - това е епигенетиката) и в крайна сметка оформяме живота си. Но често не го осъзнаваме, докато не стане късно...

# 103
mis_val ,
Причините за липса на цикъл могат да са различни . Твърде е дълга остта , от която се определя тази функция .
Като се започне от хипофиза ( хиперпролактинемията например напоследък е доста честа причина ) , но има и други гонадотропни хормони там , мине се през щитовидна жлеза с всичките възможности , яйчниците (за поликистизата доста се говори във форума ) и се стигне до матката . Има и вариант маточната лигавица да е причина ( изключвам хормоналната нокса ).
Липсата на холестерол също може да е много важна , както и на мастно разтворими хормони ( А и Е ).
Така че храненето е с доста приоритетна роля .
Ни в клин ни в ръкав и аз да кажа .
Откак съм на ВМ НВД бюстът ми порастна . И без да съм надебеляла...
Няма лошо де , още една добра страна .
За хормоналния ми баланс е трудно да се говори , има при мен ятрогения Simple Smile

# 104
  • Бургас
Cioccolata,по-нагоре някой (май Камелот) спомена така обсъжданите в Зоната айказаноиди,мисля че те играят най-съществена роля.Като цяло има една табличка,която ако се спазва в зелената и част,каквато е и препоръката доста наподобява нашия режим,но с 3 съществени разлики:
1.протеина е задължително от продукт с малко мазнини,като филе,пилешко,нискомаслено кисело мляко
2.мазнините,които се добавят и броят са предимно от растителен произход
3.блоковете за деня са така изчислени,че максималните калории за деня са около 1500
Там се набляга на съотношение протеини:въглехидрати:мазнини-1:1:1,като в Зоната се изчислявам въглехидратите и от зеленчуците
Там ако си стриктен винаги се отслабва,преди имаше едни много готини състезания,нямаше неотслабнали и самото чувство когато спазваш стиктно е супер,по-лека,по-енергична и даже със самочувствие не съм се чувствала никога в живота си,но ....
нямам идея какво се случи,просто в един момент ми дойде в повече
А стигнах до тази тема така:Аз от 5 години съм на хомеопатия,като нашия лекар често отсъсътва и покрай малката ми се наложи аз да съм и лекар,което пък наложи много да я наблюдавам и да виждам как и действат,същото направих и със себе си.Това ми помогна да осмисля как действа хомеопатията и как нормалните лекартсва,че и лекари.Та с времето доста изгубих вяра в нормалната медицина.Малко след Зоната получих най-тежкото си р-во,водичка,няколко дни.Мислех,че е вирус и затова не обърнах внимание дали беше по време или след нея.Просто чувството,докато я спазвам ми харесваше,аз имах язва и реших,че имам проблем със зеленчуците(кой да знае,че може да е от брашно или каквото и да е друго,като всеки повтаря как зеленчуците дразнят на стомаха) и така след консултация с моя хомеопат получих позволение да ходя при личната да "запечатваме" язвата.Откриха ми хелокобактер пилори и започнахме да го морим с антибиотици и др.медикаменти.Абсолютно неуспешно,даже сега като се замисля,р-вото май беше известно време след антибиотиците,а проблема със зеленчуците май беше някакви боли в стомаха и аз не помня вече,но тогава наистина не виждах много връзка между нещата или по-точно търсех причините на грешното място(картофи и хляб-ок,краставица-не и тем подобни)
Та отплеснах се пак,като се влоших както казах в предния пост не мошех да ям нищо,добре че бях още в отпуск,че не можех да мръдна от WC-то,нашия хопмеопат нали са празници и пак никакъв го нямаше,както споменах и на нормални лекари ня вярвах особено след тия антибиотици,от които след повторно изследване за хеликобактер се оказа,че нямам никаква промяна,междувременно направих гъбична инфекция,която ме насочи и започнах да чета.Видях,че за Кандида има диета (даже се сетих препоръка на гинеколожка какво да се избягва),от нея попаднах на Аутистите,от там на специфичната въглехидратна и тъй като нея я дават за синдом на др.дебело ч-во реших да започна и да видя как ще е ,то аз и без това не знаех какво да ям.Междувременно се свързах с един господин,който я спазва и той каза,че на него точно това му е помогнало и ме насочи да търся причина в бактерии като цяло.Нямах кой знае какво подобрение от към консистенция(извинявам се за подробностите  Embarassed),но поне броя на ходенията драстично намаляха и станаха някак по-контролирани,но като цяло от тази диета главното,което спазвах беше варено месо и варени моркови.Почти нищо ново не успях да въведа дълго време,все към неуспехи водеше.Свързах се и с един друг господин,който е имал моите проблеми след влошаване от натравяне от амалгамите в устата ми,той ме посъветва да ям масло и още няколко неща.
Така от тема на тема,благодарение на Дани попаднах на вашата темичка и видях,че всичко което ме подобрява и което този господин ме посъветва (от февруари си водя дневник) е  до голяма степен този режим.Не мога да кажа,че не съм имала проблеми и с него,но все пак аз не съм го почнала здрава,така че е нормално да иска време.И така чета и попивам всичко,което споделяте защото по-ценна информация не съм срещала другаде.Спазвам си режима,чета си записките и се опитвам да разбера,когато нещата не са наред къде има нужда от поправки и така ...
tonyduve  Hug

Общи условия

Активация на акаунт