Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 899
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 425

Но за едно сте прави - човек се води по себе си и по това, което тялото му подсказва, че е добре за здравето му. Аз се чувствам много добре с хляб от лимец и ужасно с бял хляб. Затова не го ям. Всякакви пълнозърнести, колкото и да ги харесвам не ми действат така добре както лимеца.

Тук съм съгласна. И аз ям това, от което се чувствам добре и ми е вкусно едновременно. И понякога давам необосновано много пари, но така ми е по лесно, пък и съгласете се - 10-20 лв. повече на месец - къде не отишли?

Aко си наистина природозащитник, а не ню ейдж откачалка, сама ще се сетиш, че е по-добре за планетата да ядеш храната, която ражда родната ти земя. Ще ядеш просо вместо киноа, обикновени орехи вместо бразилски и мушмули и ябълки вместо авокадо и манго. Хем ще ти е полезно, хем ще ти е евтино, хем за инките ще има. А киноата откъде я купуваш, точно от супермаркетите, те се усетиха и имат щандове с био, еко и здравословно.

202uu

Само пари правят като луди всичките био производители, а българското качествено производство никой не го поглежда.

Много знаеш и ти кой кой е по хранителната маркетингова верига. На био-производителите хич не им е лесно, както и на повечето земеделски производители. То иначе щеше да е голям наплив към този сектор.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 09:15 от тинки

# 1 426
И аз си въобразявах, че ползвам ектра върджин зехтин, докато не ми донесоха наливен от малък производител в Гърция. Разликата в цвета, аромата и вкуса е драстична, а все купувах от по-скъпите.  ooooh!

# 1 427
Merelenda, точно това се опитвам да кажа и аз през цялото време - цената на лимеца е изкуствено висока, както пишеш и ти, той си вирее много устойчиво и е лесен за отглеждане. И аз съм си купувала няколко пъти, обаче спрях заради цената, ако не спадне до нормалната за най-проста пшеница, просто няма да купувам никога.

Който е ползвал истински зехтин  ще го разпознае и от "самолет" , няма нужда от толкова сертификати .
Точно. И аз взимам наливен горе-долу за същата цена като теб, който е много по-добър от марките по големите вериги, които съм изпробвала. Няма да плащам двойно и тройно за сертификат, да не съм луда.

# 1 428

Само пари правят като луди всичките био производители, а българското качествено производство никой не го поглежда.

Много знаеш и ти кой кой е по хранителната маркетингова верига. На био-производителите хич не им е лесно, както и на повечето земеделски производители. То иначе щеше да е голям наплив към този сектор.

Не съм написала, че им е лесно, а че могат да сложат знак Био/ Екологично или да вземат 3на цена. Как да не е голям наплива- всяка трета стока био мио  ooooh!
А качественото българско производство я някой го погледне, я не.

# 1 429

Точно. И аз взимам наливен горе-долу за същата цена като теб, който е много по-добър от марките по големите вериги, които съм изпробвала. Няма да плащам двойно и тройно за сертификат, да не съм луда.

От къде ги купувате тези наливни зехтини? Аз веднъж само взех от специализиран магазин за маслини, по-хубав беше наистина, но пак нямаше нищо общо с онзи, който ми дават приятелите ми, чиято майка произвежда в им малката в Италия. Чудно ми е също и като казвате, че е по-евтин.

# 1 430

Не съм написала, че им е лесно, а че могат да сложат знак Био/ Екологично или да вземат 3на цена. Как да не е голям наплива- всяка трета стока био мио  ooooh!
А качественото българско производство я някой го погледне, я не.
Т.е.? Кое е това непогледнато качествено бг производство?

# 1 431
Живяла съм в Гърция , наши познати се вземат зехтин от техни познати по села , които гледат маслинови дръвечета . Когато зреят маслините /януари месец , ходят и си купуват в тенекии за годината . Когато преседи наистина се получава някаква утайка , иначе е бистър . И при тях каквото е по магазините , същото като тук. По-евтин е насипния защото не се плаща на прекупвачи , търговци , складове и бутилиране и етикети . И там има маслини ги гледат с пръскане и отрови и екологично чисти , както е известен техният Пелопонес. Полуостров , който е известен с био производството си и абсолютно нищо отглеждано там не се пръска и се отглежда както е било в древността , същата местност където имаше и пожари преди години и много народ живи изгоряха.

# 1 432
Кажете кой зехтин е най-добър в нашите магазини? Аз съм от подлъгалите се по цена, студено пресован и скъп, мноу ме е яд! Stop

# 1 433
Какъвто  и да е зехтина, когато се готви с него се губят всичките му качества Wink

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2350631/Cooking-extra- … efits-heated.html

# 1 434
Какъвто  и да е зехтина, когато се готви с него се губят всичките му качества Wink

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2350631/Cooking-extra- … efits-heated.html

Не съм съгласна , в Гърция и си пържат с него , просто много качествен за готвене няма нужда да се хаби.

# 1 435
С кое не си съгласна ? Правила си изследване какво остава в зехтина след пържене ли ??  Mr. Green
Пусни поне резултатите Peace

# 1 436
Бе марка кажете, че кой да ходи сега до Италия или Гърция за зехтин!? Не ми е такъв стандарта, сори. Знам, че не се пържи в зехтин, от тук знам, от друга тема. Simple Smile

# 1 437

То пък щото много марки има. Аз харесвам Monini. Снощи като прочетох постигна на Кейси погледнах бутилката. Пише, че е произведен от 100% екстра върджин зехтин от ЕС и бутилиран в Монини. Т.е. някакъв карашик е, но селекцията е докарана на вкус. Не по-лош е един в тенекия от 2 л, който купувам от магазина за маслини на пазар Чаталджа. Не е по-евтин. Монини имат едни много готини малки шишенца с разни добавки за аромат.
http://www.monini.com/it/prodotti/olii-aromatizzati.html

И Borges не е лош.

# 1 438
Обожавам този с миризма на трюфели Simple Smile а една приятелка казва че и  миришел на пр.ъдня  Mr. Green

# 1 439
Тенкс, Чек! Simple Smile Аз си харесах, тоя с чушката. Не знам къв е аромата на белия трюфел newsm78, нито на черния ,де, ще гледам да си взема. Обожавам лютиви чушки, мога да ям само мариновани печени чушки с хляб. Laughing
Най-евтината храна е тази, за чието приготвяне не даваш пари за ток, мисля...

Общи условия

Активация на акаунт