Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 787
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 740
За синьото сирене, хапва, колкото да опита, и другите от този тип знае, че са само за опитване от деца. Като по-малка пък въобще не сме давали.
Сега вече на 5 и половина  процедираме така ,но до скоро ядяхме чипс, семки, джънк когато тя  е легнала ,защото вечеряме късно (към 20 часа) така или иначе , а тя ляга към 19 часа.  И вечер пред телевизора или с филм пак сме си хапвали  сладолед, синьо сирене,  вино ( по рядко) и как му казваха ..пастърма .. почти ежедневно . Бях по стегната с храната преди да стане на 4 ,вече го написах ,сега давам по спокойно, защото и тя расте и оформя собствен вкус. И на мен не ми е приятно,че 5 пъти сме я водели до 'Мадоналдс'  ,а където види табелите или рекламите им и се захласва от възторг и превъзнася пържените им картофи и играчката. Нейният вкус с корекции от нас се създава сега.Опитва почти от всичко ВЕЧЕ ,но й се обяснява ,а преди просто не й се показваше и алтернативата на полезното и само него консумираше . Peace

# 1 741

Интересно ми е, как сте се справяли в този период тогава? Когато детето е било мъничко? Заедно с него пасирана храна ли ядяхте?

Синьо сирене или горгонзола мога да им набутам в устите само с насочено оръжие към тях. Нито се съблазняват, нито гледат тъжно, докато аз си хапвам. И с хайвера нямам проблем - децата не са ми конкуренция. Чипсове-мипсове не ядем.
И да, когато бяха малки, готвех манджи, които за тях пасирах, а ние ядяхме непасирани и си добавяхме подправки и сол по наш вкус. Но много рядко съм правила отделни ястия - за деца и за възрастни.
А когато бяха още по-малки си ядяха пюрета от бурканчета.

Но примерно от нашето меню излезе спанакът /а аз много обичам/. Децата не обичат, затова и ние не ядем. Също и киселото зеле. Веднъж годишно може да се прежаля да сготвя манджа, която да обичаме само аз и мъжът ми, а за децата да има нещо отделно.

Когато готвя с много зеленчук, не го режа на ситно. Слагам цели картофи, чушки, тиквички, патладжани, праз /на едро/, кромид, моркови и т.н. Като сервирам изрично питам кой какво иска и това му сипвам. Любопитното е, че и двете ми деца не обичат някои от зеленчуците, но харесват сосчето, което се отделя при готвенето им.

# 1 742
...
Интересно ми е, как сте се справяли в този период тогава? Когато детето е било мъничко? Заедно с него пасирана храна ли ядяхте?...

Като беше новородена, много ясно, че си е пила млякото, пък ние сме си яли другото  Simple Smile но като се захрани с всичко (под 1 г. беше), мина изцяло на обща храна. Не е записвана и на кухня. Просто прибавахме неподходящите подправки и сол след като отсипем порция за нея. И да, нейната се пасираше, до 1г. и 6 м. не дъвчеше. Нашите не сме си ги пасирали  Joy

# 1 743
  • София
Последно и приключвам : за шоколад се крием, да. С подправките и черния пипер не прекалявам, после всеки добавя. Но за храната, невинаги е подходяща за нея, а пък ние не сме променили навиците си. И затова понякога готвя по две. Но досега не се бях замисляла, че може би е егоистична нашата постъпка.
Ще променим някои неща в бъдеще Wink

# 1 744
violenzaa, това си е изцяло решение на родителите, не се влияй от чуждите мнения  Simple Smile

# 1 745
Под пържено всеки различни неща разбира - за едни е да плава в мазнината, за други - всичко, което е с мазнина. Като сложа 2 лъжици олио в тигана и отгоре наредя рибата, оваляна в царевично брашно, пържено ли е? Или ако сложа 2 лъжици олио, зеленчуци и отгоре и капака на тенджерата? Питам, защото не ми е ясно наистина.

Всичко е пържено щом има тиган, олио и продукт  Laughing

Ами не баш. На това му казват пържена храна по света, пък не знам.
https://www.google.bg/search?q=fried+food&es_sm=93&tbm=i … bih=584&dpr=1

# 1 746
До преди да видя двете чертички на теста за бременност всекидневното ми меню беше: закуска: 2 кафета с 1/2 кутия цигари;
обяд: Макдоналсд с 1л кола;
вечеря: цигари и кола, колкото поема.
През останалото време кафетата ми се събираха около 2л на ден, цигарите около 2 кутии, по 2 шоколада и поне 3-4 вафли.

Спрях цигарите преди да забременея. Но "храненето" не си промених. Като забременях изпаднах в шок, че трябва да ям само полезни неща. Но си наложих и промених всичко! Започнах (почти) всеки ден да готвя, не пържа, освен палачинки 2 пъти в месеца, не ядем мазно, старая се максимално да избягвам вредните храни (ясно е че е невъможно). И го направих за детето и за нас.
Чипс не ядем, преди много обичах. Кола и газирано изобщо не се внася вкъщи, навън не разрешавам. Алкохол ние не пием и няма от къде да си поиса. Пуша пред него, но знае, че това го правят само големите. И сега не ми се налага да се крия, защото аз самата си промених начина на хранене и не съжалявам. И не мога да му кажа "Яж тая манджа, щото е много полезна", а аз да вечерям сандвич или нещо, което не искам детето ми да яде. И не се чувствам като перфектната майка, просто съм доволна от себе си.

За млечни продукти у нас се дават най-много пари.

Само да вметна, че преди да станем семейство, мъжът ми се хранеше доста зле - все с джънк, дюнери и подобни, беше доста зле с жлъчката. Само от смяната начина му на хранене, за по-малко от 2 години нещата се подобриха значително. Peace

# 1 747
  • София
Аз пък не съм си променяла толкова драстично менюто преди и след семейството.
Преди не можех да готвя, но поръчвах храна.
Количка като ми се допие си взимам по 1 кутийка.

Ох, от тая вечер голямата не иска да яде месо, че гледа по телевизията някакви крави, теленца и прасенца. И то какво остана да яде? Таратор и хляб. И таратора и той със зор.

# 1 748
При мен пък има промяна Simple Smile докато бях мома не готвех и се глезех само с деликатеси  Mr. Green
Сега ми се налага да готвя и то месо, при условие че не ям месо  Laughing но се преживява.
По някога кога съм сама минавам пак на момински режим - салати, сандвичи или пък тейк ауей от индийския до нас  Mr. Green

# 1 749
Няма пробмяна никаква при нас. Винаги, откакто сме заедно - ядем еднакво и детето също.

# 1 750
У нас се готви нон-стоп.Имам чувството,че живея в кухнята.То са палачинки,манджи,десерти,кремове,пудинги.Всичко домашно приготвено.Малкото ми дете получава някаква алергия към нещо в готовите сладкиши която още не мога да установя към какво е а е на 5 години вече.Периодично след ядене на вафла,кексче даже и на щоколад му избиват петна по тялото -червени малки пъпчици(ситни)които от далеч приличат на петно.Последния път от вафли Боровец станаха.И готвя.Гледаме зайци за месо,имаме и къща с много голям двор и страхотна зеленчукова градина.Мъжа ми много обича да се занимава със градината-аз винаги съм живяла в град преди да се омъжа и не знаех нищичко по земеделските истории ,но е страшно отпускащо да отидеш и да си ръчкаш нещо по градината.Като ме хванат нервите и съм навън-чегъртам нещо.
Имаме и много овощни дървета.Общо взето не даваме много пари за храна-около 300 лв месечно.Четири човека сме,не се сяда без месо вкъщи.Закуска и обяд- 3 -ма на вечеря сме 4 -ри човека.

# 1 751
По някога кога съм сама минавам пак на момински режим - салати, сандвичи или пък тейк ауей от индийския до нас  Mr. Green

И аз като съм сама, не готвя, нито пазарувам кой знае какво. Като цяло хладилникът на самотния човек е доста празен.

# 1 752
И кога имате време да останете сами  Flutter
Иначе аз съм имала това щастие веднъж - естествено, че не съм готвила  Joy

# 1 753
Аз специално, когато си поискам.

# 1 754
Аз специално, когато си поискам.
В смисъл?  newsm78 Имате две жилища и на който му писне - отива сам в едното...

Общи условия

Активация на акаунт