Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 790
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 725
Под пържено всеки различни неща разбира - за едни е да плава в мазнината, за други - всичко, което е с мазнина. Като сложа 2 лъжици олио в тигана и отгоре наредя рибата, оваляна в царевично брашно, пържено ли е? Или ако сложа 2 лъжици олио, зеленчуци и отгоре и капака на тенджерата? Питам, защото не ми е ясно наистина.

Всичко е пържено щом има тиган, олио и продукт  Laughing

# 1 726
  • до най-прекрасния мъж
О, напротив, напротив. Назад някой спомена, че не давал на детето пържено или панирано например.  Wink Е, аз готвя два пъти не заради това, а само заради вкуса, казах вече. Но също познавам майки ибащи - които държат чипса на високо и детето му е забранено да яде от него. Като заспяло детето - пиели бира и ядяли чипса...
Хубаво правят хората, в чипса няма нищо полезно, още повече за едно дете, плюс това повечето видове са толкова солени, че възрастен би изпил галон вода, какво остава за дете.

За мен е гнусно това. Детето вижда - че мама и тате може - но за него не. Логика нулева. НО всеки си знае.  Peace

Човече - аз ям пържено и давам и на детето. Не се хваля - сега да не подскочите - но действително половината седмица ни е пържено яденето.

За частните кухни - вземи и опитай. Вече има дори здравословни и био такива. Моето ядеше на кухня. После беше на градина. Сега е на у-ще, но не иска да яде в стола и мъкне суха храна.
Ако детето не вижда въпросната вредна храна, за мен няма проблем. Друг е въпросът, че вкъщи чипс не се яде. Пържени картофи ядем, но чипс ако се случи един път на 2 години да ми се прияде. Но в никакъв случай не бих яла пред детето забранени за него храни, по-добре да ги скрия и да си ги ядем тайно.

# 1 727
Тогава и ние пържим.

# 1 728
  • София
Нито една частна кухня не може да стъпи на малкия пръст на държавната, минала съм през почти всички. Качество, количество, хигиена са под всякаква критика. За две софийски държавни кухни мога лично да гарантирам, че са почти перфектни.

Сериозно ли това го пишеш? Не че аз не съм минала през 4 броя, ама...от държавната ми се драйфаше  Sick
Напълно сериозно. Отначало изяждах поне половината, ама детето се усети и спря рано-рано да ми оставя. А частните са отврат. Иначе съм мис Каприз, дето яде само на баба си манджите.

Янечек, пърженко е, сори.

# 1 729
  • София
Ами от тези сме... ядем различни неща от нея понякога.
Няма как да се храним по един и същ начин с нея.
Интересно ми е, как сте се справяли в този период тогава? Когато детето е било мъничко? Заедно с него пасирана храна ли ядяхте?
Не се заяждам, а напротив би ми било интересно да разбера, дали аз не греша. Може би трябва да огранича тези храни, които обичаме, за да се съобразим с нейното меню.
Накарахте ме сериозно да се замисля, колко съм лоша. Но пък тя не е изявявала сериозен интерес към нашата храна, когато е била разлинча. Може би, защото н ее често...

# 1 730
Е, то е ясно, че до около 3тата годинка не може да се яде общо. Поне според мен. Но след това лека полека и зависи от вкуса на детето - да, обикновено родителите започват да обръщат повече внимание и на своята храна - поради една единствена егоистичн апричина - да не се готви и пазарува по две  Wink

# 1 731
О, напротив, напротив. Назад някой спомена, че не давал на детето пържено или панирано например.  Wink Е, аз готвя два пъти не заради това, а само заради вкуса, казах вече. Но също познавам майки ибащи - които държат чипса на високо и детето му е забранено да яде от него. Като заспяло детето - пиели бира и ядяли чипса...

Ти от 1-2 пъти в мееца пържено нищо няма да му стане, но има хора, които само с това се изхранват. С тази разлика, че тези, които познавам дават същото и на детето си, т.е. не се крият, приобщили са го  Mr. Green иначе и според мен е смешно да се крият в ъгъла да хрупат, ама...
Ние сме от тези криещите . *Има неща ,които се хапват всекидневно от нас ,които не са подходящи и за детето.
 Всеки както си реши е все пак  Peace

# 1 732
Аз си крия синьото сирене и камбоцолата. Нищо полезно не виждам в тях за децата, да не говорим, че са солени. Защо да ги ядат, като за тях има по-полезните саламурено сирене и кашкавал.

# 1 733
  • София
Само за шоколада се крия. Embarassed

# 1 734
  • в рока
И аз Embarassed

# 1 735
Аз си крия синьото сирене и камбоцолата. Нищо полезно не виждам в тях за децата, да не говорим, че са солени. Защо да ги ядат, като за тях има по-полезните саламурено сирене и кашкавал.

newsm78 Само полезни неща давате, така ли...ами ако е нещо - нито вредно, нито полезно? Например краставица...

# 1 736
да, обикновено родителите започват да обръщат повече внимание и на своята храна - поради една единствена егоистичн апричина - да не се готви и пазарува по две  Wink
Аз готвех и пазарувах по две. И още го правим.  Peace
Разбира се, че има храни които не са подходящи за дете, за да не се дразни то, не виждам нищо нередовно в това, да си ги консумирате когато то не е при вас.
Чипс на мене няма да ми навреди толкова, колкото на един подрастващ организъм. Бъбречната функция на децата не е толкова зряла за да се справя с количествата сол. Аз съм на 32, не раста сега и бъбреците ми могат да се справят с пакет чипс Simple Smile

# 1 737

newsm78 Само полезни неща давате, така ли...ами ако е нещо - нито вредно, нито полезно? Например краставица...
Споко , ето аз съм лоша майка. И шоколад купувам и чипс - чат-пат , шоколадови вафли и от всичко давам на детето (на 11 е). А и Кока- кола също. И за да ви шокирам съвсем - ние тримата (баща , майка и дъщеря) спокойно си изяждаме 1.500 ребърца.......... Laughing А да-  Laughing с пържени картофки

# 1 738
Да, Шантал - чипса за теб е просто идеален  Peace

# 1 739

Ама то има много неща, които не са за тях. Казваме, че не може и това е. Не всичко става за деца. И люти чушки не давам, и ракия, и др. алкохол, но не се крия, когато аз ги употребявам. И да се крие човек, това е друго, ние говорехме за неща, които стават и са широкоупотребявани от деца, но родителите ги определят като вредни и четат лекции на децата си, а после тайно набиват Simple Smile

gost22, не става дума за лоша или добра майка. Човек, когато е изпатил от нещо, или е убеден, че вреди, нормално е да го избягва и при децата си. Което не значи, че е добър/лош.

П.П.
За синьото сирене, хапва, колкото да опита, и другите от този тип знае, че са само за опитване от деца. Като по-малка пък въобще не сме давали.

Общи условия

Активация на акаунт