Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 794
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
Мисля, че Асос първоначално искаше да каже, че те се хранят с подходящи неща и за деца и че не би готвила отделно за тях и за дете. Нямаше предвид за предпочитанията на децата и че не би ги уважила.
Едва ли.
Цитат
А за капризите - явно ще съм лоша майка. Ще яде или което е сервирано, или нищо!
Демек не вижда нищо проблемно в козето сирене, значи детето няма вариант да не го харесва и да не яде.

# 1 711
Всяка жена, която няма деца, може да говори за тях само наизуст. Няма как да е друго яче. Simple Smile
Като стане майка, ще разбере много неща. Peace

От една страна е така. От друга, може и да не е.
Преди детето нито се интересувах от хранене, нито от готвене, нито от здраве. Ядях 5 неща и то от най-големите боклуци, заради които си нося последствията. След детето промених коренно начина си на живот, и мога само да му благодаря, защото иначе нямаше да се сетя.

# 1 712
  • София
Мисля, че Асос първоначално искаше да каже, че те се хранят с подходящи неща и за деца и че не би готвила отделно за тях и за дете. Нямаше предвид за предпочитанията на децата и че не би ги уважила.
Едва ли.
Цитат
А за капризите - явно ще съм лоша майка. Ще яде или което е сервирано, или нищо!
Демек не вижда нищо проблемно в козето сирене, значи детето няма вариант да не го харесва и да не яде.

Да, може би за второто си права. Но за първата част си стоя зад думите и мисля, че точно това разбрах. Че не е хубаво да се храним с нещо, което не бихме дали на децата си. Т.е., че те се хранят с не толкова вредни неща.

# 1 713
О, напротив, напротив. Назад някой спомена, че не давал на детето пържено или панирано например.  Wink Е, аз готвя два пъти не заради това, а само заради вкуса, казах вече. Но също познавам майки ибащи - които държат чипса на високо и детето му е забранено да яде от него. Като заспяло детето - пиели бира и ядяли чипса...

# 1 714
О, напротив, напротив. Назад някой спомена, че не давал на детето пържено или панирано например.  Wink Е, аз готвя два пъти не заради това, а само заради вкуса, казах вече. Но също познавам майки ибащи - които държат чипса на високо и детето му е забранено да яде от него. Като заспяло детето - пиели бира и ядяли чипса...

Ти от 1-2 пъти в мееца пържено нищо няма да му стане, но има хора, които само с това се изхранват. С тази разлика, че тези, които познавам дават същото и на детето си, т.е. не се крият, приобщили са го  Mr. Green иначе и според мен е смешно да се крият в ъгъла да хрупат, ама...

# 1 715
  • до най-прекрасния мъж
Хубаво правят хората, в чипса няма нищо полезно, още повече за едно дете, плюс това повечето видове са толкова солени, че възрастен би изпил галон вода, какво остава за дете.

# 1 716

Темата с детското хранене ми е актуална и тези дни прегледах менютата на някои от частните детски кухни и не открих нищо, нищичко, което да не се покрива от нашето меню. Може би като изключим, че не одобрявам ежедневните десерти, но това е друга тема.
Не бих те съветвала да вземаш кухня, дори от частните. Ако можеш готви си на детето ти.  Детските кухни спестяват време на майката и прочие но...Имам основания да знам, че не е най-качествената и подходящо приготвена храна. Wink

# 1 717
Хубаво правят хората, в чипса няма нищо полезно, още повече за едно дете, плюс това повечето видове са толкова солени, че възрастен би изпил галон вода, какво остава за дете.

За мен е гнусно това. Детето вижда - че мама и тате може - но за него не. Логика нулева. НО всеки си знае.  Peace

Човече - аз ям пържено и давам и на детето. Не се хваля - сега да не подскочите - но действително половината седмица ни е пържено яденето.

За частните кухни - вземи и опитай. Вече има дори здравословни и био такива. Моето ядеше на кухня. После беше на градина. Сега е на у-ще, но не иска да яде в стола и мъкне суха храна.

# 1 718
  • София
Абе вредни, безвредни... силно ми е размита границата на мен, щото папкащите здравословни пилешко на пара и плодове едва ли са наясно с нивата на хормоните в месото или менделеевата таблица в плодовете и зеленчуците. Но пък явно им действа успокояващо.
Иначе и у нас вече не се готви със запръжки, щом са рекли, че са вредни. И мусаката, и пълнените чушки, че и бобът си стават чудесни.

# 1 719
Пържени картофки и кюфтета ми е основното пържено. Останалото - нали е модерно да се каже - запечатване  Joy

# 1 720
  • София

Вили, аз казах че ние обичаме поне два пъти в седмицата да хапваме паниран кашкавал или пържоли или карантии /тях не толкова често/, но не ги предлагам на дъщеря ми. И се обосновах с възрастта й  Peace Не ги "запечатвам", просто за момента не бива да са й приоритет, още повече вечер Simple Smile  като порасне сигурно ще яде такива неща

# 1 721
  • София
Нито една частна кухня не може да стъпи на малкия пръст на държавната, минала съм през почти всички. Качество, количество, хигиена са под всякаква критика. За две софийски държавни кухни мога лично да гарантирам, че са почти перфектни.

# 1 722
Храненето на детето от 0 до 3 г. е фундаментално важно. Храносмилателната система е незряла и е добре да сме сигурни в това, което предлагаме на децата си. Не че на по-късен етап не е, но принципно аз не бих поверила храненето на детето си в ръцете на друг, дори и да ми е отнемало време . И пак бих, ако се върна назад. Peace

# 1 723
Нито една частна кухня не може да стъпи на малкия пръст на държавната, минала съм през почти всички. Качество, количество, хигиена са под всякаква критика. За две софийски държавни кухни мога лично да гарантирам, че са почти перфектни.

Сериозно ли това го пишеш? Не че аз не съм минала през 4 броя, ама...от държавната ми се драйфаше  Sick

# 1 724
Под пържено всеки различни неща разбира - за едни е да плава в мазнината, за други - всичко, което е с мазнина. Като сложа 2 лъжици олио в тигана и отгоре наредя рибата, оваляна в царевично брашно, пържено ли е? Или ако сложа 2 лъжици олио, зеленчуци и отгоре и капака на тенджерата? Питам, защото не ми е ясно наистина.

Общи условия

Активация на акаунт