Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 895
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 440
И аз , Пънки ! Hug
Мога по едно бурканче люти чушки да изям Heart Eyes, дори без хляб , понеже не ям по принцип .

# 1 441
  • NL
Преди бях взела зехтин с вкус на трюфел но вместо това имаше вкус на нафта,е постоя малко и го хвърлих.Толкоз с експериментите.По принцип зехтин не взимам точно по причината,че не се знае колко е истински.Но за салати искам все пак нещо истинско и си намерих един сайт,уж пише топ готвачите готвели с него бла бла,колко е вярно незнам но по-нататък мисля да си взема да пробвам.
Иначе намерих една класация за The World's Best Olive Oils.Пак незнам колко е достоверна но ето го адреса,може да погледнете:http://www.worldsbestoliveoils.org/worlds-best-olive-oils.html
По повод това,колко даваме на месец за ядене до преди два месеца беше доста и недообмислено на моменти.Август решихме да правиме разчет на  всичко и върви по-добре.

# 1 442
  • На земята, която е всъщност звезда.
Бе марка кажете, че кой да ходи сега до Италия или Гърция за зехтин!? Не ми е такъв стандарта, сори. Знам, че не се пържи в зехтин, от тук знам, от друга тема. Simple Smile

Аз си купувам 5 л. тенекии от Гърция, но като ми свърши си взимам такива от магазин "Солунска риба" или гръцкия екстра върджин от Лидл. И от двата съм доволна. Пържа си в зехтин, просто се съобразявам, че зехтинът много бързо се сгорещява и гори. 

# 1 443
От десетина страници убеждения как се храним с 200лв на месец обилно и плащаме ток по 20, без лишения от къпане - сега стигнахме до шарлана - който чистосърдечно си признавам - ни съм виждала, ни мирисала. НО се чудя какво става, след дансинга, разбира се...

# 1 444
Шарлан значи олио! Още преди години баба ми ползваше тази дума за олио и едва ли тогава шарлан е  означавало студено пресован зехтин или там каквото беше! Това е поредния търговски трик!

# 1 445
  • до най-прекрасния мъж
Шарлан значи олио! Още преди години баба ми ползваше тази дума за олио и едва ли тогава шарлан е  означавало студено пресован зехтин или там каквото беше! Това е поредния търговски трик!
Шарлан е нерафинирано олио. Има много силно изразен вкус на слънчоглед и е леко горчив. Преди години ни бяха дали една туба от 10 литра истински шарлан от село, с доста зор го изядохме, заради горчивината. За сладкиши не става! Много е специфичен вкуса. Сега не знам какво се предлага и какво наричат шарлан БГ производителите.

# 1 446
  • Пловдив
Шарлан е олио от орехи, "дървено масло". На Етъра, в "шарланджийницата" това показват.

# 1 447
Имам една стара книга с рецепти и там в много рецепти се използва дървено масло. Тогава като проверих в интернет излезе, че дървено масло е зехтин. Дали е така - не знам.

А за шарлан излиза, че е: Шарлан - нерафинирано масло от студено пресовано слънчогледово семе.

# 1 448
Нерафинирано олио прекрасно с аромат на печени семки и без горчивина купувам в руските магазини.  Wink Май няма откъде другаде да бъде купено.

# 1 449
Я, кажете колко да дадохте за храна събота и неделя?

# 1 450
Който е ползвал истински зехтин  ще го разпознае и от "самолет" , няма нужда от толкова сертификати . Аз съм намерила едно магазинче в Пловдив , гърци го държат , наливен и превъзходен от Пелопонес /екологично чист район/ . 11 лв. за 700 мл.
Би ли споделила кой е и къде се намира?  Може и на лични.Благодаря ти.   Grinning

Под името Шарлан в Бг се продава НЕрафинирано слънчогледово олио, получено по механичен път.

# 1 451
Шарлан е нерафинирано олио. Има много силно изразен вкус на слънчоглед и е леко горчив. Преди години ни бяха дали една туба от 10 литра истински шарлан от село, с доста зор го изядохме, заради горчивината. За сладкиши не става! Много е специфичен вкуса. Сега не знам какво се предлага и какво наричат шарлан БГ производителите.

ООоо да преди 30 години е имало студено нерафинирано олио!
Още вчера дадих линк към речник където се казва, че шарлан е старата дума за олио, думата е турска и на турски също означава олио!

# 1 452
  • Пловдив
Нула, ходихме на гости Simple Smile

# 1 453
В събота 2 лв за франзели, бяхме на гости. В неделя размразявахме хладилника и си сготвихме всички полуфабрикати, които имахме във фризера за "екстремни случаи".

# 1 454
Нула, ходихме на гости Simple Smile
С преспиване ли?

Общи условия

Активация на акаунт