Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 895
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 500
Я, кажете колко да дадохте за храна събота и неделя?
Събота:
закуска: мекици (500 гр брашно -0.65 лв, половин пакетче мая, 0.15 лв, половин кисело мляко 0.50 лв, сладко от череши - от мама, черешите от двора, тя само това прави, сладко от череши и от вишни).
Обяд: пълнени чушки ( 2 кг чушки - 2 лева, ориз - 1 лева, морков, лук, целина, доматено пюре - 0.50 лв, за соса половин кисело мляко 0.50 лв, 1 яйце - 0.20 лв, олио)
Вечеря: пак чушките
Хляб - 1 лева
Плодове - 2 кг ябълки - 2 лева (които ще ядем цяла седмица)
1 кг домати - 1 лев.

9.50 лева - събота

Неделя:
Закуската не беше вкъщи, за това не я смятам, не ми се обяснява.
Крем супа (картофи 0.60 лв, морков, целина, тиквичка, лук 0.60 лв)
Прясно мляко, масло - 2 лева, 1,50 лв
Тиквички с ориз - 1 кг тиквички - 1 лв, ориз - 0.60 ст, зеленчуци - 0.50 лв.
Салата  - домати имахме от събота
Хляб - 1 лв.

7.80 - неделя (като от млякото и маслото ще има и за днес)

От тиквичките ще ядем и днес, аз и на работа си нося от тях.

Иначе имам още зеленчуци и едно кило чушки купени в неделя, но тях не ги смятам, защото ще ги готвя утре.

Събота и неделя - храна 17.30 лева. (ако съм объркала някоя сметка се извинявам, не ми е добре нещо и не ми се проверява дали е правилно).Което е много относително, защото не сме яли месо по ред причини и някой от нещата са останали за днес и утре.

bouquet

# 1 501
Аз пък мога да ям салата само от магданоз или само от целина . Wink
Тревопасно съм . Grinning

# 1 502
Ние сме си ние - така е, аз обичам да усещам вкуса на храната, не само на подправката. Не зная друг да слага такива количества всъщност - но ето, имало.  Peace

И да се отчета за днес - за сина левче за сок, закуска баничка с айрян, за обяд две питки - едната с луканка, другата с кюфте, бисквити и солети. За мъжа - сандвич да яде по път, че пие в момента хапчета и трябва да закусва, за обяд 4-5лв. За мен - към 3лв за обяд. Дотук 15 са заминали, за храната, нали  ooooh! И вечерята още толкоз .

# 1 503
Китка копър, китка магданоз и целина-глава с перушина ми чинеха 2,50 лева. Заминаха за ден.

И аз много китки харча. И босилек купувам редовно, последно даже една торба купих за да правя песто, но я хвърлих защото миришеше направо на парфюм.  Twisted Evil Мъжът ми и без това ми разправя, че салатата му редовно миришела на Азаро, но този път и аз се отвратих.

Копъра го слагам в кутия и го слагам в фризера Simple Smile запазва се учудващо свеж за много дълго време.

Аз и магданоз и целина слагам. Другите зеленини не става да се замразяват. Това за зимата де, като ги има пресни по пазарите няма какво да им запазвам. През ден купувам по 2-3 връзки поне и заминават.

# 1 504
Китка копър, китка магданоз и целина-глава с перушина ми чинеха 2,50 лева. Заминаха за ден.

И аз много китки харча. И босилек купувам редовно, последно даже една торба купих за да правя песто, но я хвърлих защото миришеше направо на парфюм.  Twisted Evil Мъжът ми и без това ми разправя, че салатата му редовно миришела на Азаро, но този път и аз се отвратих.

Копъра го слагам в кутия и го слагам в фризера Simple Smile запазва се учудващо свеж за много дълго време.

Аз и магданоз и целина слагам. Другите зеленини не става да се замразяват. Това за зимата де, като ги има пресни по пазарите няма какво да им запазвам. През ден купувам по 2-3 връзки поне и заминават.
Босилек и магданоз имам в саксии  Peace

# 1 505

Магданозът също.

# 1 506
Магданоз в саксия с тоя разход - трябва направо градина да имаш  Wink

# 1 507
  • до най-прекрасния мъж
Не, не, пилето беше през седмицата, дадох го само за пример.
Събота и неделя:
Кекс - 3.50 лв, който съдържа:
яйца - 0,90 лв
олио - 0,90 лв.
захар - 0,60 лв.
кисело мляко - 0.40 лв.
брашно - 0,50 лв.
бакпулвер, какао, сода - 0,20 лв.
Баница - 6.25 лв., който съдържа:
яйца - 1,20 лв.
кисело мляко - 0,10 лв. - сложих не повече от 100 гр.
кори - 1.80 лв
масло - 0,85 лв
олио - 0,30 лв
сирене - 2,00 лв.
В събота закусихме с мъжа ми половината от баницата и по едно-две парчета кекс. Това беше към 10 часа, после излязохме. Прибрахме се в 17 часа - доядохме баницата, пихме кола и направих салата от домати, лук, чушка, всичко от майка ми от село, остойностено да е легнала левче, не повече. Аз хапнах и парче кекс. По късно вечерта хапнахме по още едно парче кекс, с което го преполовихме. Значи събота изхарчени 9,60 лв.
В неделя: закусихме хляб с крем за мазане, салам, кашкавал и сирене, пихме кола - не повече от 2-3 лв. От нарязаните продукти имам останали още. Обядвахме и вечеряхме у майка картофена яхния с телешко месо, като изцяло всичко беше от градината. Не мога да я остойностя, защото не знам цените на зеленчуците в момента. Цената на телешкото е около 5 лв, купувано е преди година и е от домашна консерва.
Имам половин кекс, с част от който закусихме днес, ще имаме и за утре за закуска.

# 1 508
Еее, мама ми донесе - у мама ядохме и тн - много променя нещата!  Crazy

# 1 509
  • София
Я, кажете колко да дадохте за храна събота и неделя?

Събота:
закуска : макарони със сирене / предполагам са излязли не повече от 2-3 лв/
Обяд : св. джолан с картофи /15 лв/
следобедна закуска : за малката ябълков сладкиш /тъй като продуктите са само от село и са ни подарени - не мога да сметна, но евентуално около 2 лв има бисквити в него/
Вечеря : мъжа ми яде от джолана отново, а аз ядох само плодове
Общо за плодове : сливи и грозде = 3 лв, защото едното го имам пак от село Simple Smile
Общо 20 лв

Неделя:
закуска : пържени филийки с мармалад /предполагам не повече от 2лв/
обяд : салата, пиле с ориз /около 15 лв всичко/
следобедна закуска : мюсли с кисело мляко /предполагам около 1.50, защото мюслито ми е на кутия 3 лв, аз съм сложила около 2 лъжици за малката/
Вечеря : паниран кашкавал с пържени картофи /10 лева/
Плодове : праскови 5 лв
32-33 лв - неделя

И сега като сметнах излиза, че бая пари давам на месец за храна. И, че аз всъщност не съм смятала парите, които даваме за обяд през седмицата, докато сме на работа.

# 1 510
Защо не направим една тема - колко пари и за какво ги похарчихме днес?
аз събота и неделя не съм давала за храна, понеже бях по екскурзии, но с удоволствие ще споделям за напред.

# 1 511
И като се добави обяда вън - сумата става същата - както събота и неделя, когато сме вкъщи. Това много назад го написах, ама...

# 1 512
  • Mediterraneo
Събота и неделя изядохме една тава мусака и една тенджера пиле фрикасе. Общо за 7-8 лв ядене. Отделно 2 лв за салата от зеле и моркови за двата дни( 1 зелена и 1 червена зелка, имам поне за още 2 дни салата). 2 лв е хлябът за двата дни. Което ще рече, че за около 15 лв сме яли 4 човека 4 пъти.

Закуската единия ден беше макарони със сирене- 1 пакет макарони със 100 г сирене и малко масло са не повече от 2 лв. Вчера закусваха прясно мляко с бисквити- пак около 2 лв. Следобедни закуски- кисело мляко, банан, бисквита, пак 2 лв.

Та сме изкарали почивните дни с 20 лв.

Защо не направим една тема - колко пари и за какво ги похарчихме днес?

Аз съм за  Peace

# 1 513
Аз пък не помня какво сме яли, защото повече пихме. Може би е имало картофки, но не съм 100 % сигурна. Под името "шарлан" в България се продава нерафинирано олио от слунчоглед. Но и то, както повечето видове зехтин, не е подходящо за термична обработка.

# 1 514
Събота и неделя изядохме една тава мусака и една тенджера пиле фрикасе. Общо за 7-8 лв ядене.

Кое е общо 7-8 лева?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт