Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 822
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 680
Янечек , не си ме разбрала
аз споделям продуктите, които съм  намерила в БГ и от които съм доволна
какво да направя, като маслото на ЛИДЛ ми харесва повече и от най-скъпото бълг. такова, примерно

за всеки продукт си има клиентела
и ако довчера в БГ се продаваше само един вид масло и един вид кашкавал, то вече не е така и човек постепенно се научава да усеща разликите, за да избере това, което му допада

и не разбирам с какво те дразни фактът, че не ми харесва продукт с карагенан и търся алтернативи

# 1 681
  • София
...  Много рядко готвя неща, които децата не биха яли.

Така де.
Аз се чудех как ядат неща, които иначе не биха дали на децата си. Липса на самоуважение ли що ли.

# 1 682

Така де.
Аз се чудех как ядат неща, които иначе не биха дали на децата си. Липса на самоуважение ли що ли.

При нас проблемът е просто вкус. Детето не обича и не иска много от нещата, в това число месо. Не мога да го държа гладно, нищо че съм пробвала какво ли не...
Затова ако правя пиле с картофи - за него давам само картофите примерно. НО ако е пържола, свинско с ориз и тн - вече не иска да докосне.

# 1 683
Така де.

Причините могат да бъдат най-разнообразни, като например, че има храни, които не са подходящи за деца, защото са прекалено пикантни или тежки като комбинация. Чили кон карне, да кажем, ще дадеш ли на 5-годишно? И да му дадеш, то няма да го яде, защото ще му люти. А ако го изяде, после ще повръща. Друга причина е, че може един от родителите да се съобразява с диета заради здравето си, което не означва, че и децата трябва да са на същото ограничение. Разлика в предпочитанията може също да бъде възможна причина - ето аз не обичам риба, но малкият обича, аз обичам сини домати, децата - не и т.н.

# 1 684

Така де.

При нас проблемът е просто вкус. Детето не обича и не иска много от нещата, в това число месо. Не мога да го държа гладно, нищо че съм пробвала какво ли не...
Затова ако правя пиле с картофи - за него давам само картофите примерно. НО ако е пържола, свинско с ориз и тн - вече не иска да докосне.

По-скоро влагам смисъла, който влага и Вилико. Децата не харесват примерно патладжан. Е, почти съм го изключила от готвенето. Не обичат и магданоз в манджите. Не слагам. Защото тогава ще се наложи да правя две ястия - едно за тях и едно за нас. Чист мързел, а не самоуважение или адска загриженост за челядта.

# 1 685
Децата не харесват примерно патладжан. Е, почти съм го изключила от готвенето.
Обаче аз примерно обожавам патладжан . И козе сирене , и калмари и разни пикантни неща с  подправки . И не мога да ям само пиле с картофи или мусака , защото малкия иска това да яде ...
Предпочитам да готвя две неща или даже три , но да не се лиша от това което харесвам .

Така де.
По - голяма глупост отдавна не бях чела , честно !

# 1 686
  • София
О, храната на децата.
Малкия яде всичко. Ако му дам люто, и люто яде.
Обаче голямата...
Ако трябва да се съобразявам с нея, гладна ще си остана.
Затова винаги имам заредени "боклуци" в хладилника - колбас, масло, лютеница и т.н. - поне филийка да хапне. И краставица.

# 1 687
  • Mediterraneo
Гледам да приучвам децата да ядат, каквото има на масата! Не понасям лигавщини, но, разбира се, се съобразявам понякога- има неща, които не ядат в никакъв вид( патладжан, пилешки дробчета се сещам на първо четене).

Снощи със 700 г пиле в сладко- кисел сос и 500 г ориз със зеленчуци от китайския и около 300 г салата от моркови и цвекло се нахранихме четиримата предоволно. Довечера има по 1 лъжица ориз за гарнитура на кюфтетата Wink Да му се не види, та и съм дебела  Crossing Arms

# 1 688
  • София
Децата не харесват примерно патладжан. Е, почти съм го изключила от готвенето.
Обаче аз примерно обожавам патладжан . И козе сирене , и калмари и разни пикантни неща с  подправки . И не мога да ям само пиле с картофи или мусака , защото малкия иска това да яде ...
Предпочитам да готвя две неща или даже три , но да не се лиша от това което харесвам .

Така де.
По - голяма глупост отдавна не бях чела , честно !

И аз.
Огромно значение на каква възраст е детето. Мога ли да му затормозя стомахчето с нещо пържено или люто или пък нещо алангле?

# 1 689
Винаги гледам да има нещо сготвено, но..баща й вечеря  направена от него салата и мезе ,аз ям доста по късно от нея и тя яде рано -към 17 часа - от сготвеното ляга към 19 часа .баща й яде сготвеното на обяд на работа, тя е на стол.
Закуската пак е така разпокъсана ,защото баща й излиза много рано ,после ставаме ние и тя закусва ,аз пия кафе. само на обяд и то в почивните дни сядаме заедно,та всеки си има отделно меню почти . всички ядем каквото ни се яде ,а детето не е капризно и яде всичко .Обича и Чили кон карне и мусака и салата от рукола и авокадо  Joy

# 1 690
Не бих дала на децата си чили. Не и на тази възраст. Нито пък люто, което за да ме направи щастлива за друг е равносилно на изгаряне първа степен. Не бих им дала и кисели краставички, и консерви изобщо, които аз правя и ям.
Храната има възрастови рамки, не само времеви и вкусови.

# 1 691
Чили-то не е баш чили все пак ( представлява кайма ,домати, боб ,куркума, червен пипер и пресен кориандър, а ние си слагаме Чили в чиниите после) това е и ястие от училищното меню също.
С Консерви готвя, и кисели краставички също харесва ,но яде рядко.
 Докато беше на 3-4 години много се съобразявах и готвех отделно, но след това с менюто в училище където всеки ден има картофи и пудинг за десерт нещата станаха по свободни.
Ето днес ще имат в училище пилешки хапки с марината от соев сос, Уорчестър и кетчуп сос или телешки бургер в арабска бяла питка ,с гарнитура от картофено пюре,  грах и карфиол и ябълков пай с млечен крем за десерт. А у дома ще е салата от репички и айсберг, прясно зеле с ориз ,домати и пиле .

# 1 692
  • София
Ясно.
Ами ваш си проблем, не на мен ми се налага да готвя двойно. Аз самата не бих яла пържено, пикантно или консерви. Не разбирам какъв е проблема с козето сирене и патладжана, всъщност.
А за капризите - явно ще съм лоша майка. Ще яде или което е сервирано, или нищо!

Контеса, домашната ти меню е в пъти по-добро, другото звучи направо гадно!

# 1 693
Бе, ше те видя как ще го караш да яде козе сирене, а то хем ще драйфа, хем ще реве, а ти се самоуважавай през туй време.

# 1 694
Цитат
Ето днес ще имат в училище пилешки хапки с марината от соев сос, Уорчестър и кетчуп сос или телешки бургер в арабска бяла питка ,с гарнитура от картофено пюре,  грах и карфиол и ябълков пай с млечен крем за десерт.
Явно навсякъде по света хранят децата отвратително.После се чудят защо затлъстяването при тях  придобива епидемични размери.......

Общи условия

Активация на акаунт