Отговори
# 135
Здравейте, момичета.С тези мои ученици единия сутрин другия слетобед не ми остава време да пиша.Иначе чета между домашните и вечер докато обикалям, че тогава ме хваща лудостта, че ще раждам #Crazy
За разкритието да споделя и аз.С първото ми дете от една нощ с болезнени контракции докарах 2см. изтече тапа и всичко стана много бързо - те ми пукнаха водите. Направо бях зрител в целия процес.
С второто бях с 2см. от 7месец.След 7дни преносване и с пробна система не тръгна само.С предизвикване едвам докарахме 5см. за цял ден и 5 спринцовки окситоцин и контракции нито тапа видях, нито води newsm78 Лекаря в един момент каза, че ги няма  Shocked И накрая спешно секцио.Сега след болезнени, но единични контракции сме с 1см. Мисълта ми беше, че природата си знае и организма е пригоден за това което го очаква.А кое по ред раждане е не винаги е критерий би трябвало но ......... поне от моя скромен опит е мит  Mr. Green Ако бъркам ще споделя като мине и това Joy Joy Joy

За сега лека от мен, ако някой не му се спи и се включи може пак да се запиша Hug

# 136
CHochka, това копче ти е за истинското изцеждане, другото с кръгчето се използва за малко колкото да се стимулира кърмата. 1-2 минути с кръглото и след това с капката.
П.С. Храним се в момента  Rolling Eyes , а колко ми се спи...

# 137
Добро утро.
Нощем и ние се храним, но повече плаче  Tired, тези колики направо ги бях забравила. Спях с първото, сега спя с второто /а така ми се спи пълнолетен мъж  Mr. Green/ и щом го чуя да мрънка - цоцито в устата и те забравят за какво реват  Mr. Green. Големият беше цицоман, кърмих 2г и 3 м, това май по- не е. Храни се и пуска като е готов.
Обличам го с камизолка и гащиризон, но винаги е повит с пелена. По-лесно се носи и съм сигурна, че му е топло.

# 138
Щъркелови вести
На 18.09.2013, в 13:00 мама silvi26 е родила своя син Константин, с мерки 3630 гр и 52  см.

# 139
ЕХА, с чудесна новина започва деня!

SILVI26 ЧЕСТИТО! Да ти е живо и здраво детенцето.Много радост да ти донесе.Дано всичко е минало леко и бързо възстановяване за да се гушкате спокойно   bouquet

# 140
Силви, честита рожбичка! Да е жив и здрав и да суче, и да няма колики! На теб - бързо възстановяване!

# 141
Честита рожба на мама Силви! Само здраве,усмивки и радост за тях   bouquet
Аз съм тук,чакам си.Вчера май се разделих с тапата си,имах няколко много болезнени контракции на 3 минути и всичко спря от раз.Днес все едно нищо не е било!

# 142
Добро утро мили дами!

Еха и Силви се отърва! Браво на нея! Бързо възстановяване и изписване им пожелавам.

Аз съм си все още тук - чета ви, изнервена съм вече много.

Утре съм на док, да видим какво ще ми кажат. Беба стана ленива, при вас така ли е ?

# 143
Здравейте мамчета. Ех как си знаех,че нашто Силви ражда! Да и е живо и здраво детенцето,а на нея бързо възстановяване. Лулу, имам чувство,че днес е твой ред. Дано и аз имам късмет днес,че харесвам датата. Laughing Смятам да се развихря с прахосмукачката и парцала, пък дано малката инатка се пристраши и излезе! Седмаче, давай, не остана!!! Диадра, много те разбирам,и при мен е така.

# 144
  • София
Хайде и аз тук с кафенцето Laughing

Тази нощ при нас беше добре. Мони заспа към 23.00, пак беше труден процес, но по-лесно се предаде този път. След това хапна в 3.00, 6.00 и 9.30. Поспах и аз между храненията, добре че сутрин моя мъж оправя баткото за градина.
Продължава много да се напъва докато пръцне и изака мойто дете. Така се напъва, че целия почервенява, като родилни мъки горкото докато го изкара това ако. Е, сега хапна, напъва се и заспа наакан Thinking

Честито момченце на Силви!Да е здрав и много усмихнат!

За обличането- слагам боди потник или късо ръкавче, отгоре блузка и ританки или цяло гащиризонче, чорапки. Лигавничето е задължително, че много повръща след като се нахрани Crossing Arms

Diadra356, Седмаче, ema 2013, Мая 191,  Lulu25, Sleeping Beauty, hixxy , с вас сме момичета и чакаме бебешки новини от всяка. Предполагам колко ви е тежко вече и нетърпеливо да гушнете бебчовците, но почти не остана- няколко дни и всички ще се отчетете Hug
Ако изпускам някоя неродила мама се извинявам Rolling EyesАни, не съм я включила, според мен тя вече си има бебче Peace

Хубав ден от мен Hug

# 145
Честито на родилите и късмет на чакащите   bouquet
Искам да попитам тези с по-големи гърди, които сте раждали какви сутиени носихте?
Ако е по вътре мога да си позволя без банел (макар че пак не искам), но навън няма как  newsm78
Вие какви ползвате или сте ползвали?

Разглеждах едни, които горе се откопчават, еми то на нищо не приличат и са като ластик- много разтегнати, то по-добре без  Wink

# 146
Шаманката, благодаря за съветите! Снощи като си погледнах гърдата, на два сантиметра от бучката видях гнойна пъпка. Изтече много гной. Да не би да е абцес?  Thinking Днес съм на сваляне на конци и ще попитам някой.
Веселото, къде беше тази пъпка? Успя ли да се консултираш с лекаря си? Ако прецениш, сподели после какво е казал. До абцес се стига сравнително рядко и вероятно не е свързано с това. Възможно ли е според теб да е повърхностно запушено млечно каналче? Сега как се чувстваш?

ЛЛЛ Както писах по-горе на 12.09 родих секцио. Първите 2 дни нямах нито капчица кърма, но въпреки това настоявах да ми носят бебка и я слагах на гърда. На третия ден започнаха да ми се подуват гърдите, а на четвъртия докато тръгне кърмата щяха да се пръснат от тежест и болка. Както и да е. Преборихме се с това и тъкмо се зарадвах, че ще започнем да се кърмим бебка не проявява особено голям интерес. Ясно е че в родилното бебка свикна на лесното със шишето и сега явно очаква да продължим така. Хубавото е че не отказва гърдата, но просто си я ползва за залъгалка. Всеки път когато проплаче я слагам. Засуква 2-3 пъти и спира.След като я побутна пак цоква няколко пъти и така се надлъгваме за 10-15 мин. докато нададе вой да си иска млякото. Най-големият проблем обаче е това, че нямам кърма. Пробвах да цедя, но капчици, а и гърдите са ми меки. Започнах да пия лактогонен чай. Сварила съм си жито само и само да . Та въпросите ми са:
1. Как да накарам бебка да засуче нормално?
2. Каво да правя за да ми тръгне млякото?
Много искам да си кърмя детенцето и да преминем изцяло на кърма. Моля ви помагайте за което предварително благодаря.

Здравей, Nadiva! Честито бебенце, да е здрава и щастлива!
Мога ли да попитам, колко често суче бебето сега, колко пъти в денонощие? Казваш, че момиченцето ти не суче много ефективно, опитвала ли си да стимулираш гърдите с изцеждане след това и колко често? Едната или двете гърди предлагаш на едно кърмене?

Според теб бебето ти сънливо ли е или по-скоро активно? Случва ли се да проспива по-големи интервали от 3 часа и да се буди трудно за хранене? Би ли споделила с какво и колко като количество дохранваш?

Много въпроси се събраха, но така по-лесно мога да си представя как се случват нещата при вас.
Твоите въпроси са до голяма степен свързани. Ако бебето суче активно, изпразва гърдите, тогава и те ще получат сигнал, че има търсене и ще произведат повече кърма. Често, новородените бебета, особено когато от самото начало биват хранени от шише, се затрудняват да сучат от гърда, която не пуска толкова интензивна струя, колкото шишето. За съжаление това много често е негативния ефект от даването на добавка или изобщо нещо от шише. Силната струя стимулира бебето да суче активно и когато тя отслабне или бебето не суче активно, за да предизвика слизане на още кърма, то често заспива. Това в никакъв случай не значи, че връщането към гърда е невъзможно, по-скоро може да изисква малко помощ.

Нещо, което може да има положителен ефект и да помогне на бебето да получи повече кърма за по-кратко време е техниката на Компресия на гърдата. Това притискане може да засили струята кърма от гърдата и на бебето да му е по-лесно да суче активно. Ето няколко полезни клипчета:
Активно сучещо бебе с компресия
Добре, активно сучещо бебе
Още едно клипче с прилагане на компресия на гърдата

Това, което кара гърдите да произвеждат достатъчно кърма, основно е честото и ефективно изпразване на гърдите. Търсенето определя предлагането. Ако за сега бебето ти не успява да суче достатъчно активно и докато добавката присъства в храненето на бебето, може да е добра идея да подпомогнеш процеса за увеличаване на кърмата с изцеждане. Дори и първоначално да няма много какво да се изцеди, постепенно, с всеки ден в който си изцеждала добре гърдите, възможно е с малко да се увеличи кърмата. Нещата стават плавно и бавно както в посока намаляване на кърмата, така и в обратната, увеличаването на количествата кърма, когато има честа стимулация.
Много майки споделят, че добър ефект постигат когато се стремят да цедят поне колкото пъти суче бебето, стремейки се да е около 8 пъти поне и след кърмене. Някои майки следват за лично улеснеие схема, изцеждат 7 мин., после кратка почивка, после пак 5 мин., почивка от минутка и 3 мин. изцеждане. Друг вариант е да цедиш още 5 мин. след като гърдата е спряла да пуска капчици кърма. Това не е нещо, което е нужно да съпътства кърменето през цялото време, по-скоро допълнителна стимулация в процеса на увеличаване на кърмата и ппремахване на добавката.
Вариант ли е за вас подобна организация, да предложиш едната гърда, като може да опиташ с компресия да помогнеш на бебето да изсуче повече, после да смените пелената  или просто да се разсъблече бебето с цел да се посъбуди и да предложиш втората гърда. На нея също може да приложиш компресия, като след това или както ти е удобно като време, да изцедиш гърдите на ръка или с помпа. Дохранването може да предложите след това, след като бебето е сукало колкото може и от двете гърди.

Още една идея, която може да има положителен ефект е Систамата за Дохранване на Гърда (Lactation Aid). Това е алтернативен метод на дохравнане, който се ползва и в много болници, главно извън България, за дохранване, за да не се включва шише и бебето практически да се храни на гърда. Представлява тънка тръбичка, потопена в единия край в контейнера с изцедена кърма или АМ, а другия се подпъхва в ъгълчето на устата на бебето докато суче. Така хем бебето стимулира гърдата, докато получава добавка, хем силната струя от добавката стимулира бебето да суче активно, а и спестява време за дохранване.
Ето малко клипчета как се прилага и как може да се направи самостоятелно:
Как се ползва СДГ
Поставяне на система за дохранване на гърда
Как да си направите домашна система за дохранване на гърда
Първите две клипчета са с д-р Нюман, чуват се полезни обяснения и вероятно може също да са ти интересни.

Ще очаквам да пишеш как сте сега и да ми отговориш на въпросите, като после може да обсъдим още идеи.

Успех Peace

# 147
  • София
Здравейте!

Честит Константин на мама силвиbouquet

Аз съм рожденичка днес, поднасям ви скромна почерпка Heart Eyes

пинки, много си мила, благодаря за куража Hug

И аз пожелавам бързо и леко раждане на всички днес, датата е хубава Wink, дано ви е на късмет Heart Eyes

# 148

Sleeping Beauty честит рожден ден!Здраве, любов и много сбъднати мечти ти пожелавам   bouquet

Пинки и аз ти благодаря и се надявам при всички ни раждането да е скоро и да мине бързо и по възможност по-малко болезнено  Laughing Laughing Laughing
Лек ден момичета и довечера на вечерна проверка  Joy Joy JoyКойто не се включи до 23ч. е заподозрян  Hug

# 149
 На мама Силви- честито бебенце!
 Шаманката , пъпката беше на два сантиметра странично от бучката. В момента няма гной . Вчера се консултирах с АГ, която ми каза да продължавам да цедя и при нужда да отида да ме видят. Бучката спада след компрес и цедене, но след няколко часа пак се увеличава.

Общи условия

Активация на акаунт