Отговори
# 120
Момичета, здравейте  wavey

Пинки, Андреа и Сохо, благодаря ви за споделените "неволи"  Rolling Eyes
Всички значи сме в кюпа - храним се по почти час, заспива на гърдата и сложа ли я в кошарата започва концерта. Гледам да не я взимам веднага, но такъв вой надава, че казвах на ММ, че съседите сигурно си мислят, че си малтретираме детето  newsm09

Аз смяната на памперс за нищо я нямам - сменям като луда - преди хранене и почти винаги след хранене пак, когато я усетя, че е свършила "голямата работа"  Grinning

Питах ви за къпането, защото вчера например се хранихме към 18.30ч и си викам сега като заспи, тъкмо към 21.30 ще се събуди и ще се къпем. Да, ама тя мрънка, рева, търси гърда, пак й давах да яде, сменях памперс още 2 пъти и всъщност заспа към 21.30 и се събуди отново да търси цица в 23.30, а тогава вече не ми се искаше още повече да я разсънвам  #Crazy

Давам капки Колийф на всяко хранене по 4 капки и силно се надявам, че ефект има. Пак си пъшка, но поне я чувам, че доста пръцка и това ме успокоява, че си вади газовете от коремчето.

И за кърмата съм на вашия хал - до преди няколко дни гърдите ми бяха много напрегнати и пълни, а сега ги усещам някак си меки. Даже започвам да си мисля, да не би да плаче и да търси толкова често, защото не й давам достатъчно  Blush

# 121
  • София
И аз се успокоявам като разбера, че и при другите бебоци ги има тези неразположения Rolling Eyes

Choch_KA , състоянието на гърдите не е показател за количеството кърма. С течение на времето кърмата се регулира спрямо нуждите на бебето и препълването спира. Така че не се притеснявай Peace

# 122
  • София
Чочка, и на мен ми се случи така с къпането и то две вечери подред. Реших да не я тормозя в 12 часа и не я къпах. Не мисля, че е голям проблем, при условие че мием дупето при смяна на памперса.

Аз да се оплача и от собствените си неразположения. След като родих пъпчасах, кожата ми стана още по-суха и като за капак ми се нацепи устата в двата края. Последното още на 3-4-ти ден след болницата и тъкмо се оправи и пак се цепне. Уж пия витамини, но явно нещо не ми стига. За липсата на време да се епилирам и въведа в ред няма да говоря.

# 123
Здравейте, много ми е кеф да слушам за бебчовци. Като гледам някой колко много са порастнали и се чудя, кога бяхме първите месеци и ни тревожиха други проблеми. Все едно беше вчера, а то годината си отива.
 Аз днес ходих до болницата уж за тонове, че мойто АГ ме наплаши с тая калцирана плацента. Там доктора ми каза, че нищо ми няма и да ида чак като преносвам 4-5 дни  newsm78 А пък миналата седмица ми каза друга докторка- на термин. Вече незнам. Моля се до неделя понеделник да родя, че ми писна да го мисля. И аз не мога да спя от напрежение. Днес се надявах на добри новини, но имам само 1 пръст разкритие. #Cussing out Да си имам късмета.
 Момичета, за нослето четох да се капват по няколко капки кърма.
  Видях едно новородено бебенце носеше сестрата и ревнах  Mr. Green Тресе ме хормона вече.
  Лулу, Слипинг, Диадра, само ние ли останахме 2в1???? Силви не се обажда, значи е отишла да ражда  Mr. Green

# 124
Въпрос към ЛЛЛ: От 2-3 дни кърмата чувствително намаля. Ако преди можех без проблем да изцедя /храним се от шише/ непосредствено преди хранене нужното количество, дори и повече, сега успявам само с половината. Гърдите ми са меки, без напрежение, което усещах преди. Пия, чай, вода, ям орехи...Моля, предложете ми друго средство за стимулиране, защото наистина се притеснявам, че кърмата скоро ще спре.

Здравей soho doll,
В началото след раждането, организмът често произвежда повече кърма от колкото е необходимо, а с течение на времето се адаптира спрямо нуждата. В момента колко често изцеждаш, колко дълго изцеждаш всяка гърда и подготвяш ли я по някакъв начин? Какво количество изцеждаш за 24 часа? Когато бебето не суче от гърдите на майка си, редовното изцеждане може да поддържа лактацията относително продължително време. Някои майки изцеждат 6-8 пъти в денонощие  или толкова често, колкото позволяват обстоятелствата, по 10-15 минути на гърда. Друг вариант, който майките ползват е при същата периодичност, но всяка гърдата се затопля и се прави масаж, след което 7 минути се изцежда, след това отново затопляне-масаж, 5 минути се изцежда, затопляне-масаж, 3 минути изцеждане. За спестяване на време гърдите могат да се изцеждат едновременно. Има изследвания, които показват, че масажа по време на изцеждане улеснява и е възможно да се изцеди повече кърма.

# 125
  Здравейте!
Простете че така нахълтвам в темата, но и аз съм септемврийско майче. На 12.09 със секцио по медицински причини дойде на бял свят моето момиченце. През бременността поради ред причини така и не набрах смелост да пиша, но винаги когато имах възможност надничах тук Simple Smile
    На вече родилите майчета да са им живи и здрави рожбичките!
    На тези които все още са 2в1 леко и безпроблемно раждане!
Имам въпрос към ЛЛЛ и много разчитам на тяхната помощ, а също така и майчетата тук, които имат опит в кърменето.

ЛЛЛ Както писах по-горе на 12.09 родих секцио. Първите 2 дни нямах нито капчица кърма, но въпреки това настоявах да ми носят бебка и я слагах на гърда. На третия ден започнаха да ми се подуват гърдите, а на четвъртия докато тръгне кърмата щяха да се пръснат от тежест и болка. Както и да е. Преборихме се с това и тъкмо се зарадвах, че ще започнем да се кърмим бебка не проявява особено голям интерес. Ясно е че в родилното бебка свикна на лесното със шишето и сега явно очаква да продължим така. Хубавото е че не отказва гърдата, но просто си я ползва за залъгалка. Всеки път когато проплаче я слагам. Засуква 2-3 пъти и спира.След като я побутна пак цоква няколко пъти и така се надлъгваме за 10-15 мин. докато нададе вой да си иска млякото. Най-големият проблем обаче е това, че нямам кърма. Пробвах да цедя, но капчици, а и гърдите са ми меки. Започнах да пия лактогонен чай. Сварила съм си жито само и само да . Та въпросите ми са:
1. Как да накарам бебка да засуче нормално?
2. Каво да правя за да ми тръгне млякото?
Много искам да си кърмя детенцето и да преминем изцяло на кърма. Моля ви помагайте за което предварително благодаря.

# 126
  Лулу, Слипинг, Диадра, само ние ли останахме 2в1???? Силви не се обажда, значи е отишла да ражда  Mr. Green

Да, май така излиза или поне сега ние сме по-редовните - аз в началото нямах възможност да съм много активна, но четях много...а сега се включвам всеки ден

Sleeping Beauty - терминът ми е същия като твоя ако не ме лъже паметта

# 127
 В болницата ни казаха да сменяме памперса преди ядене. А ползвате ли мокри кърпи при смяната? Използвам през нощта на една или две смени, старая се иначе да мия дупето. Нашето дупе е зачервено още от болницата и го мажа с едно лекарство и крема на Авен. Дано скоро да й мине.
 И да ви се похваля. Нали се храним чрез изцеждане и през бремеността си купих ръчната помпа на Медела Хармони. Много ми беше трудно с нея да се цедя постоянно и днес изпратих ММ за Медела Суинг. Много съм доволна. Изцедих се един път с нея и количеството кърма е двойно, от цеденото на ръка.  Mr. Green Дано и буцата изчезне.

# 128
  • До морето :)
Силвето или раждам, или е на почивка с мъжа си.  Joy Ама сигурно е първото. А някакви новини от Anni? Хм...

Кали си е баш сополива, днес е 1 идея по-добре, но утре ще я водя на лекар. ММ не могъл да намери от моя сополарник, да не говорим, че въобще не е търсил физ. разтвор. Ама аз и не съм очаквала друго. На всичкото отгоре е купил Памперси 3-ка. Нямало 2-ка, ама пък те все някога щели да ѝ стават 3-ките и затова взел. Какво да ви казвам.  Joy Все едно му е за първи път.
По едно време се въртеше една картинка във ФБ, как татковци пазаруват за бебетата. Няколко татковци наредени до рафта с пюрета и всеки грабнал телефона да звъни на майката.  hahaha Че и нашия е така. Ама по-добре, че иначе едни "смислени" покупки прави...

# 129
  • София
Въпрос към ЛЛЛ: От 2-3 дни кърмата чувствително намаля. Ако преди можех без проблем да изцедя /храним се от шише/ непосредствено преди хранене нужното количество, дори и повече, сега успявам само с половината. Гърдите ми са меки, без напрежение, което усещах преди. Пия, чай, вода, ям орехи...Моля, предложете ми друго средство за стимулиране, защото наистина се притеснявам, че кърмата скоро ще спре.

Здравей soho doll,
В началото след раждането, организмът често произвежда повече кърма от колкото е необходимо, а с течение на времето се адаптира спрямо нуждата. В момента колко често изцеждаш, колко дълго изцеждаш всяка гърда и подготвяш ли я по някакъв начин? Какво количество изцеждаш за 24 часа? Когато бебето не суче от гърдите на майка си, редовното изцеждане може да поддържа лактацията относително продължително време. Някои майки изцеждат 6-8 пъти в денонощие  или толкова често, колкото позволяват обстоятелствата, по 10-15 минути на гърда. Друг вариант, който майките ползват е при същата периодичност, но всяка гърдата се затопля и се прави масаж, след което 7 минути се изцежда, след това отново затопляне-масаж, 5 минути се изцежда, затопляне-масаж, 3 минути изцеждане. За спестяване на време гърдите могат да се изцеждат едновременно. Има изследвания, които показват, че масажа по време на изцеждане улеснява и е възможно да се изцеди повече кърма.

Благодаря за бързият отговор! Преди цедях по 100 - 110 преди всяко хранене, 6-7 пъти. Имах и за повече, но нарочно не изцеждах цялото количество, а само необходимото. Сега е 50 - 60 - 70мл., което е недостатъчно, затова цедя колкото мога , след 30мин. пак и пак докато се събере. Неудобно е, защото с тези колики постоянно я разнасям напред - назад и нямам време за цедене и сутринта прибягнах до АМ. Ще пробвам с масажа. Имам и друг въпрос- възможно ли е в едната гърда млякото да не е толкова концентрирано? От лявата, която по-принцип пуска по-малко  Mr. Green имам чувството, че тече вода, почти безцветна е кърмата, поне така я виждам през помпата.

# 130
Сохо, все едно задаваш въпросите си вместо мен...
Аз не мога да къпя Александра сама - така и не ни остана време да сменим смесителя, така че е адски неудобно и я къпем с ММ. При смяната на памперси използвам мокри кърпички на Бочко със смрадлика. Мием я само, ако сме я "изпуснали" и е много наакана. И в болницата сменяха преди ядене, но установих, че след ядене така и така я държа, за да се оригне...

# 131
Moмичета, а с какви дрешки обличате бебчетата? Ние сме по боди с потник и гащеризон. Нямаме дебели дрешки, не пускаме нищо за отопление.

# 132

Да, май така излиза или поне сега ние сме по-редовните - аз в началото нямах възможност да съм много активна, но четях много...а сега се включвам всеки ден

Sleeping Beauty - терминът ми е същия като твоя ако не ме лъже паметта

И още 2-3 мами останаха, които са повече активни във ФБ.
Аз днес се почувствах много тъпо, защото цял следобед имах пак контракции на 10тина минути и звъннах на АГ-то да я питам как точно да процедирам. Тя ме извика да ме прегледа, но се оказа, че няма никаква промяна във вчера, въпреки контракциите. Обясни ми, че имало някакъв ринг в мускулатурата на влагалището, който от хормоните на бремеността трябвало да се разтваря под натиска на бебето, но при мен стоял твърд и бебето си стояло високо и без разкритие. Rolling Eyes Хем ми е второ, хем ми е тъпо, че не мога да преценя добре сигналите за раждане, малко излезе все едно съм си ги измислила тия контракции, за да си изпрося преглед.

# 133
Лулу, съвсем те разбирам, много е неприятно. Много пък си била стисната ти  Mr. Green хич не пускаш нищо оттам  hahaha И аз имам от време навреме болезнени контракции и се надявах на нещо повече от един пръст, ама  Crossing Arms Айде при мен е първо, ами при теб .... нямам обяснение.

# 134
Ани наистина се изгуби - сигурно ще има бебешки новини от нея .

За кърмата и аз пия лактогонен чай, чая на Хипп и си хапвам варено жито с бисквитки и орехи.

Веселото, и аз си я взех тази помпа миналата седмица и за сега съм я ползвала само веднъж, че нещо нямам нерви. Аз лично така и не разбрах за какво е четвъртото копче с капката  newsm78 Моля те, да ми кажеш ако си я разучила вече, защото го натисках, но така и не усетих някаква промяна в "доенето"  Confused:

За дрешките, ние за сега я караме предимно на гащеризончета.

Общи условия

Активация на акаунт