Отговори
# 435
  • София
Много моля шофьорките да имат милост и към нас и да посещават и други квартали Simple Smile Аз от тук с количката не мога да се измъкна. В трамвай не влиза, а за да стигна до Заимов, например ще ми отнеме 40мин. поне пеша и ще раздрънкам бебка по тези калдъръми. Заточена съм си в квартала и това си е.  Sad

# 436
Момичета, привет.

Да дам отчет, както обещах - вчера бяхме на частния преглед в Бургас.
Лече попита къде сме ходили - бяхме при др Маргарита Димитрова и съм много доволна. Получих нужното внимание и добро отношение  newsm10
Каза, че на пъпчето ще слагаме лепенки поне месец - месец и половина.
Тази тука иска да слага някакво копче и Димитрива каза, че е абсолютно против тези копчета.
Днес питах и моята ЛЛ, която е в Пловдив - също е против копчето Naughty

С ММ сме бесни, защото се оказа, че капките, които тази по здравната каса ни изписа за нослето са антобиотични, а тя дори не ни информира, че й предписва нещо на основата на антибиотик ( ама и аз съм си за таковане, че не прочетох листовката )   341uu

Александра има бели полепчета в устата и Димитрова изписа Дактарин за мазане вътре в устата, като каза, че това се хващало или от гърдите ми или шишетата и ММ цял ден се бъзикаше, че вкъщи ние не знаем какво е това сапун  smile3532
Освен това каза всеки ден да изварявм шишетата и бибероните в тенджера, нищо че съм имала стерилизатор  newsm78, а аз да си промивам гърдите с кислородна вода.

Днес бяхме и при тази по здравната каса и сложихме ваксина. Пак се скъса да ни напъва за копче на пъпчето, но ние с ММ бяхме категорични, че не искаме копче и даже тя малко се засегна  Sly

За чувствителност по-добре да не говоря, защото всеки момент съм готова да рева, а иначе и аз тук нямам никакви познати и приятели - само една единствена колежка от университета и това е - контактите са ми само с нея.

Днес ни е 40тия ден и бяхме да запалим по една свещичка за здраве. Майка ми вчера дойде, бях поръчала питка и ей така за традицията я разчупихме и си хапнахме   Stuck Out Tongue Winking Eye

# 437
  • Пловдив
ехххх от кога не съм писала тук и не съм чела...признавам си, но нямам време просто. Тия дни малко по малко ще се опитам да изчета пропуснатото. Ние сме на 19 дни и ни мъчат страшн друго щях да попитам...какво се прави точно на 40-тия ден на бебенцето?? Хич не съм запозната, а искам да го отбележим. Лек ден от мен...отивам да практикувам поза ТИГЪР

# 438
Към ЛЛЛ:

Дайте съвет как да си увелича кърмата. Цедя с помпа на всеки 3 часа по 30 мл от двете цици и дохранвам с адаптирано по 60-90 мл (зависи). Искам да си увелича кърмата и постепенно да измествам адаптираното, но от 3 дни се цедя и все ги цъкам по 30.... Пия лактогонен чай, безалкохолна бира, ям житце от време на време, кис. мляко..не знам какво да направя, че да започна да цедя по стотина мл на ядене. Страх ме е, че накрая беба ще се отбие и ще мине само на АМ, а ми се иска да е на кърма  Tired Тя е на 16 дни.

# 439
Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте! В болницата, в която раждах ми се появи бучка. Казаха ми, че е задържана кърма. Биха ми една инжекция окситоцин. Изцеждам 30мл. от двете гърди, като не давам на бебето да суче, защото съм с плоски зърна. Бучката така и не се премахна. Вчера бях при онко-хирург. Правиха ми ехомамография и казаха, че бучката, която имам е галактоцеле, с диаметър 21мм. Купих лецитин и зелка. Затоплям памперс, държа го малко, цедя и после намачквам зелето и го слагам в сутиена като избягвам зърното. От вчера до днес не се повлиява. След цедене стои. Как да я премахна? За колко време би трябвало да се премахне?
Вчера бях и при АГ, която ми изписа Достинекс, защото искам да спра кърмата и да не се мъча повече.  Да го пия ли или да изчакам да се махне бучката? Ако го пия трябва ли да се цедя?
Онко-хирургът ми каза ако не се премахне да отида и да ми направи пункция, за да я изтегли. Какво да правя?

# 440
  • До морето :)
Choch_ka, Димитрова е един от най-добрите детски лекари тука. Правилно сте отишли при нея. Иначе и Калина май има млечница, от днес и я мажа с Дактарин. И нея, и мене, и биберона, и всичко което допира до устата си. И след 2-3 дни ще изчезнат точиците, но поне 10 дена трябва да мажеш, защото гъбичките са упорити и пак ще излязат.  Peace

Калина се изака малко. Трябва да почерпя.  ooooh!

Днес бяхме и на консултация. Отидохме до кабинета, ама не влязохме. Имаше много деца. Уж следобед са по-малко, ама явно днес имаше доста болни. Имаше и други за ваксина, та си тръгнахме. Записах час за утре (че днес бяхме без час). И утре с нови, бодри стъпки, пак при лекарката.  Laughing

# 441
  • София
[

Хаха Лече разсмя ме искрено и ние се радваме на изакано, мъжът ми даже танцува "танца на лайното" (с изивинение).

# 442
  • София
Веселото, защо искаш да пиеш хапчета за спиране на кърмата? Ако не искаш да даваш кърма разбирам, но не е ли по-добре просто да спреш да цедиш или да цедиш само като чувстваш дискомфорт, без да изпразваш гърдите? Мисля, че е по-добре отколкото да пиеш лекарства.

# 443
[

Хаха Лече разсмя ме искрено и ние се радваме на изакано, мъжът ми даже танцува "танца на лайното" (с изивинение).
Ама ви се размина почерпката. Само е пръцнала и е оцапала. Трети ден не е акала.  Confused

# 444
Ох, горкото как ли се мъчи  ooooh!.
Веселото, аз спрях кърмата след повече от 2 години кърмене, само за 3 дни с мнооого чай от салвия /градински чай/. Щом искаш да спреш пробвай с него - големи количества по всяко време на деня. Прочети и какво друго повлиява кърмата - мента, джоджен и т.н. Не знам, ако искаш се консултирай и с доки.

# 445
Лече, даваш ли й нещо друго освен кърмата? Хапове, капки, чайове?

За спирането на кърмата - като отбивах баткото почнах да му  давам да цокне веднъж на 2 дни, на4дни, на седмица... като усетех, че се препълвам. Нищо не съм пила, от само себе си спря катонямаше търсене.

Нашият отчет след първа консултация - за 9 дена, откакто сме си вкъщи, е наддал 350гр (ако предположим, че кантарите и на двете места са еднакви),и сега е 3750гр. Баткото му растеше  с абсолютно същите темпове като грамчета, засега съм спокойна. Като влязохме в кабинета, лекарката му изнасяше лекция за кърменето на две други майки с бебоци на същата възраст. Като ни видя да влизамеи ми вика - хайде, продължавай ти, мен ме заболя устата  Mr. Green Аз далеч не се чувствам такъв корифей по въпросите на кърменето, ама хората чуят за двете ми години кърмачески стаж и се респектират.

# 446
Тц, нищо не ѝ давам. Гледам да я мъча да си изяжда и задното мляко, че нали то уж я храни. Иначе пишка много, всеки памперс тежи като тухла... Сега се мъча с едни круши, дано да се повлияе. Пъни се милата, свива се, аз сгъвам крачетата, масажирам корема... Какво е това усвояване - не знам. Иначе не е запечена, ако беше нямаше да оцапа памперса, дори и малко...

# 447
Лече, не знам дали си го видяла, но във facebook някой беше похвалил за тази цел сок от круша на ... пфанер май?! Може и да бъркам, но потърси, ако искаш Simple Smile

# 448
Мамчета, вашите бебоци стряскат ли се на сън? Нашата бебка, се стряска и прави някакви много странни движения с ръце и така се събужда.  newsm78
Иначе гледам, че коментирате акането. И нашата мома, не е акала 2-3 дни и милата се напъва и плаче, но и правим с термометър, за да не се мъчи. А, да забравих, да ви питам имате ли си бебешко акне? На нас ни излезе по лицето и главичката и е много гадно, утре сме на доктор.  Sad

# 449
new leaf, Нещо такова ми се въртеше и на мен в главата, за този сок. Утре ще видя на консултацията педиатърката какво ще каже и ще го мисля.

Miimiiнka, това е рефлекс на Моро. Ето тук прочети повече: http://medpedia.framar.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE%D … D0%BE%D1%80%D0%BE
http://www.youtube.com/watch?v=VCUKUyw4qKs

Общи условия

Активация на акаунт