Отговори
# 480
  • София
Здравейте, момичета!

Не съм се включвала няколко дни и сега ви изчетох.

Аз с децата дойдохме в Свищов при моите родители и ще постоим тук месец.
Миналата седмица изкарах лека настинка с гърлобол, лека температура после започнах да кашлям,но уж се оправих с бабини методи. От снощи съм вече с много висока темпаратура и  нищо друго. Смъквам я и след 6 часа пак се качва TiredНамирисва ми на АБ ooooh!

Аз да попитам - възможно ли е Дара да ми се е разсополявила от хепатитната ваксина? Не ми се вярва да е от нея, защото носът й започна да хрипти в неделя вечер, а ваксината я сложихме в петък сутринта, ама все пак ...
Иначе в понеделник док й погледна крачето, където сложи ваксината - дори не личи къде е боцната.

Абсолютно същото се случи и при нас. В петък следобед сложиха ваксината,  у неделя през нощта започна да хрипти. Пръскам морска вода и едни капки за очи, предписани от педиатърката по друг повод и днес вече е по-добре . Аз си мислех, че ги е лепнал от баткото, но като те прочетох се озадачих Thinking

# 481
 Скъпи Kristisha и silvi26, вашите разкази облекчиха чувството ми на вина заради моето секцио. Имах амбицията да раждам нормално,но до последно нямах никакви индикации за наближаваща родова дейност. нито една контракция,Бога ми, нито един милиметър разкритие, нито скъсяване на шийката - почти до термина. Не издържах да чакам евентуалното започване на нормално раждане. Изпитвах страх,че то никога няма да се случи,защото има немалко такива реални ситуации, а аз преди да бъда бременна в този живот, винаги съм си мислела,че щом има бебе в корема,то все някога тръгва да излиза. Сега за последните 6 години научих,че физиологията можела да прояви каприз и преживях историите на две мои приятелки,които загубиха бебетата си заради лекарско бездействие в случаите на незапочващо спонтанно раждане. Продължава да ме гризе леко съмнение,че може би при мен е можело и да започне спонтанно дори след термина, както стана с първото дете,но тогава вероятно бебето пак щеше да е голямо и пак нямаше да мога да го родя нормално (това се роди 3,700 седмица преди термина). Въобще..имам си някакви мои лудости и смътно усещане за провал,но ще го подтисна като слушам и чета повече такива истории, колкото и грубо да звучи и с извинение заради болките, които сте преживели   bouquet

# 482
E,Amelly,чак пък вина- то бебето няма чак такива претенции как точно ще излезе ... разликата е за мама, така че вина просто няма от къде да чувстваш Simple Smile

Лече, как мина нощта след ваксината?

*Дария* се отчете във ФБ, че са се прибрали, чакаме вести и от Диадра.

Аз мисля днес да си останем вкъщи, че вчера пък аз се почувствах виновна, че такова малко бебе го разнасям с мен ппо офиси и други къщи.То най-вече,че се наложи на два пъти да прекъсна сладкия му сън, защотто тряваше да го приготвям за някъде, а аз съм на принципа, че "спящо бебе не се буди" (те моите и двете не обичат да спят, така че-заспят ли веднъж,сънят им е свещен  Mr. Green за мен, де hahaha)

# 483
  • До морето :)
Лулу, умряхме от студ.  Mr. Green Калина с боди дълъг ръкав, гащеризон, чорапи, спален чувал, одеал и олекотена завивка на 2 ката - ръцете и носът ѝ бяха кочан студени. Мен ме боляха кокълчетата на краката, дето съм се свивала, ММ не го знам. Елена се напишка и съответно дойде да спи при нас. На нея май само не ѝ беше студено. Какво беше това чудо - не знам. Ни климатик помага, ни нищо. Сега си грея дупето на печката с дърва и така.  Laughing За разкош - на Калина пак ѝ се разхърка носа. Мисля да изгоня ММ от спалнята (а тъкмо и то с 300 зора го накарах пак да спи при нас  Laughing ) Та, да си спя аз спокойно с 2-те ча'авета, да си ги завивам и гушкам, да не им е студено.  Rolling Eyes

# 484
Раждането е едно от изключителните събития за емоционалния свят и организма за майката. Аз също продължавам да мисля за него и да го преживявам наново всяка нощ. Та с други думи, Амели, и нормално да беше раждането ти, вероятно пак щеше да се сблъскаш с различни размисли след него.  Hug

Петя, дано срещнеш на прегледа днес разбиране и намерите някакво разумно решение. В различните източници чета за възстановяване на теглото в рамките на 7 - 10 - 14 дни.

# 485
И тук е много студено, ние с бебчо спахме на печка и си ни беше добре.

Да постна и тук рецептата за чая за кърма:
Все се каня да ви споделя съставките на чая за кърмачки, който ми направиха в мойта билкова аптека - копър, анасон, резене, кориандър, коприва, жаблек,жълта комунига  От тази смес пет лъжици врат в литър вода и после се запарват. Пие се три пъти на ден преди ядене. Това е по рецепта. Аз сега си го правя по-разреден и си пия постоянно през деня.Сминдух съм си купувала отделно, сега ще го оставя за резерва, ако срещнем проблем.

# 486
Здравейте и от мен, отдавна не съм писала, но що годе се опитвам да ви следя.
Ние бяхме на мерене вчера. Леа беше на 19дни, пораснала е с 1см но е качила 730гр. Преслуша я премери я, всичко и беше ок. Продължаваме да си се кърмим. От няколко дни има малко колики, дано бързо да минат. Инфакола го давам много рядко и то беба го изплюва всичкия и с такова отвращение, после следва голям рев. Даже като и го дам се втриса от неприятния му вкус. Мислех че имаме подсечено дупе, но не червено а с пъпчици. Оказа се че прави дерматит от памперса. Сега докато ни свършат памперсите слагам тензух между дупето и памперса и мажа с пиуктанин. Мисля че има вече ефект макар че го правя само от вчера.
Всички ли мами родиха? Ще местите ли групата в родени?
Това е за сега от нас. Хубав ден.

# 487
Привет, не съм изчела новата тема, макар че тя не е нова вече, но ползвам всяка минута да си поспя Simple Smile може и да сте обсъждали и да се повтарям, но имам предложение след като всички мами родят, да започнем една нова тема за Септемврийки 2014. Аз бях една от първите включили се в Септемврийки 2013 и темата беше започната от предните Септемврийки за нас, повечето може и да си спомнят Simple Smile това е много мило и би било добре да продължим традицията Simple Smile аз не съм по създаването на теми, но се надявам някоя от нашите креативни мами, които девет месеца ни радваха с чудни теми, да създаде новата Simple Smile

# 488
fosha, мисля към декември-януари даима направим тема на новите септемврийки  Wink

А за преместването в Родени, май само мама ema остана, иначе сме готови Simple Smile И аз не съм по темите, ще чакаме някоямама с по-спокойно бебче и артистични сппособности за оформлението

Вън вярно е ужасен студ. Трябваше да излезем, но не става да си подадеш носа вън от колата... не и за бебето, де.

# 489
Ние се разходихме, ходих до Арена да пийна едно кафенце на спокойствие. Малката беше с дъждобрана и хич не и беше студено. Спинкаше си сладко сладко. Аз си починах, там я накърмих и обратно. Сега още спи. Чакам каките да си дойдат и да ходим да им купувам ботуши, че трябва да премерят.
За септемврийки 2014 наистина им е още рано

# 490
Здравейте, мамчета. Вашите бебковци имам ли малки ситни пъпчици с бяло връхче? Нашата мома, се обрина ужас.....  Sick Вчера, уж някакъв крем ни даде доктора да я мажа, но от него още повече пламна по лицето и по главичката. Ужас много е. Някоя мама, яко има същия проблем да сподели мнение, в нета четох, че се водило бебешко акне, ама все пак....  #Crazy

# 491
Miimiiнka ние имаме пъпки и то доста ,като се зачервят и чак ми се плаче ,връхчетата са по-скоро жълти,първо казаха че се чисти -изписаха калции и крем здраве ,после казаха че може да е алергия и пак калции и да мажа с преварено дървено масло-поне намаля червенината ,но останаха грапави бузки .Не знам на лични мога да ти пратя снимка на обрива ,ако някои има предложения за лекуването им- приемам всякакви съвети  Hug

# 492
Miimiiнka ние имаме пъпки и то доста ,като се зачервят и чак ми се плаче ,връхчетата са по-скоро жълти,първо казаха че се чисти -изписаха калции и крем здраве ,после казаха че може да е алергия и пак калции и да мажа с преварено дървено масло-поне намаля червенината ,но останаха грапави бузки .Не знам на лични мога да ти пратя снимка на обрива ,ако някои има предложения за лекуването им- приемам всякакви съвети  Hug
И нашите са зачервени, та има и на ушетата и там е едно грапаво и сухо. Ужас!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 493
  • Пловдив
Здравейте и от мен пак. Ходихме до болницата и там заварихме завеждащата на неонатологията. Теглихме го гол, без памперс и го изкара 4.140 кантарът, което си е добре. Въобще много си ми бил добре Коко, но щом съм се тревожела ще отидем пак другата седмица да го видим как наддава пак на тяхният кантар. При ЛЛ е механичен, в болницата са електронни. Вече съм по-спокойна. Каза да не давам глюкоза. Водичка за плакнене на устата и по малко, ако обича може. Та така. Язък, че ми е трето-шаш и паника съм отвсякъде.  Blush

# 494
Майчета, както казах и преди, ако решите местете темата в родени аз ще се включа по късно  Laughing
Аз днес бях на преглед и се оказа, че води почти няма, разкритие има 2см. но контракции тц.Ходих на запис на тонове и казаха, че са добри ThinkingТака, че си чакам ама това с водата много ме притеснява.Лекарката каза, ако започнат контракции веднага да се изтрелвам да не чакам да станат регулярни, ама то как да стане като е по една на 40-50мин. и така споделих ви и ми поолекна Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт