Отговори
# 645
  • София
Нашата педиатърка беше категорична, че не бива да ползваме помпичка, само при голяма нужда, защото с нея допълнително се раздразва лигавицата и тя набъбва.  А ставаше дума за ръчна помпичка, какво остава за Бейби Вак...  Спри да дърпаш с аспираторите, слагай редовно физиологичен разтвор и ако не мине скоро - звънни на педи Hug

# 646
Веселото много съжалявам за загубата ти ! Знам как се чувстваш  Hug  На 30.8 загубих човека който ми беше повече от баща ,но съм далече и не се сбогувах  Sad Ако чувстваш че трябва иди  Hug
Днес ставаме на 2 месеца  Heart Eyes Сополи имаме ,промивам дърпам и пак хъркат  Rolling Eyes

# 647
Привет, мамчета!

Гласувах и аз в анкетката, макар че всички заглавия ми харесват! А Петя трябва да я наградим за най-идейни заглавия Simple Smile

Веселото, моите съболезнования.

Малина, наистина нагласата за второто детенце е различна и нещата са сякаш доста по-лесни.

Бюти, вие оправихте ли се? Нищо не казваш - как реагира каката? Нашата много капризничи, но криво ляво управляема е.

При нас пък каката е с хрема в момента, а снощи като че ли и температура се опита да вдигне.. Аз също съм с гърло, та да видим къде ще му излезе края. Ние бяхме на гастрол с Пловдив за уикенда и ми беше мерак да се видя с пловдивските мами, но не сварих дори да се обадя. Дали по пътя настинахме незнам.. защото времето беше разкошно, с изклюение на неделята.

Бебко иначе взе да се келеши и виси на цица през половин един час Simple Smile Повръща често, а и с оригването ми е проблем. Стела не се оригваше и беше лесно, а сега не мога да му уцеля позата на човечко. За сметка на това добре наддава и надува бузите и кълките  Mr. Green Нощем поне спи в креватчето и прави пауза от 4 часа доста често, което ми дава малко по-пълноценна почивка.

От няколко дни пък има някакви зорове  стомашни, но още не мога да преценя дали са колики или нещо друго... Не реве неистово като кака си, когато тя имаше колики, но присвива крачета и попръцква. Но може и да е от това, което ям, че нещо много си позволявах напоследък - зелеви сърми ли не бяха, пуканки ли не бяха, пикантни наденички ли не бяха... Пак издържлив ми е човека  Laughing

# 648
  • До морето :)
Спят и двете моите. И днес бях решила, че ще е деня на кухнята, ще чистя, готвя, даже и десерт бях замислила. Идилия. Дам, но водата ту спира, ту тръгва. Съдба. И цял предиобед времето беше мъгливо. Сега, разбира се, пекна и съм в чуденка - следобед да готвя ли или да излизаме.  newsm78

Иначе сме здрави, слушат и двете, като каката реве повече от бебето, но за сметкна на това яде по-малко от него. Калина тука няколко дни кротува и си хапва на 3 часа, минахме кризата на растежа.

Ставам да видя от къде ще е подхващам. Лек ден!  Hug

# 649
Ема, нашето пъпче падна на 8-мия ден. Почиствай със спирт и няма да има проблем.
 Да се оплача. Днес баба ми загина в автомобилна катастрофа. Беше на гости на роднини и щеше да дойде да види бебка за пръв път- така и не я видя. Бебка я оставих на майка ми, а аз търчах из градовете за актове и чудесии. Мислех да отида утре на погребението, което е на около 50км. и да оставя бебка на татко й да я гледа, но майка и останалите роднини ми казват да не ходя. Много ми е гадно, че няма да отида и не се сбогувах с нея.
 Откакто сме с новите капки за колики, нямаме колики. В момента чакам бебка да се събуди и да я нахраня.  Не ме свърта изобщо. Ходихте ли или смятате ли да ходите на чиста молитва?

Много съжалявам, мила!  Hug

Какви капки ви помагат? Аз пробвам в момента едни билкови и пия лактогенен чай. Малко по-спокоен е, но не е като да няма колики ooooh!

Ние другата седмица сме на чиста молитва.

Sleeping Beauty, много сме кърмещите навън майки, но доста се впечатляват хората все още.  Mr. Green

elena_d, дискотеката е по твое желание, а плача - не  hahaha А и предполагам не си била всяка нощ по заведенията.

malina07, и ние днес празнуваме 1-ви месец  Mr. Green Въобще не го усетих макар да имам подобен на твоя модел бебок  hahaha

tuitito, честита ви 2-ра месечинка!

esislava_1234, и на нас в момента ширма ни помага  Mr. Green Купихме и играчка за кошара - музикална, въртяща и тя ни привлича вниманието за 10-на минути. Дано го пуснат скоро тези колики, че да стане по-спокоен и да не се чудя само как да го успокоявам.

# 650
Здравейте мами, аз съм "съседка" от октомврийската тема.Преди всичко искам да ви честитя бебчетата- живи и здрави да са , много да ви слушат и да ви радват.
Шпионирам ви от едно известно време и сте ми много полезни с информация, за което ви благодаря.
Каква е тази криза на растежа, за която говорите? Моята бебка е кротичка и мила, но като е гладна става страшно. Нямам идея как да и направя режим. В момента я кърмя и давам АМ като добавка, въпреки това я храня през час и яде около час.
Взела съм десетина билки от билковата аптека на Декрасин и довечера ще забърквам лактогенен чай. Само се чудя дали да сложа мента, както ми предписаха.

# 651
Здравейте мами Simple Smile
Не съм много активна тук, не можех да си вляза в профила  newsm78
Иначе с Ваньо сме добре, той заформя бузки, гушка Simple Smile
Не съм ви чела назад, но ще наваксам  Embarassed
 Hug

# 652
Гласувах за това заглавие: Септемврийче вече гука, мама пък съвсем изкука!  Mr. Green
Колкото, до сополите и ние имаме и, като яде най-много се чува, как хърка, нали тогава устата и е запушена и с носа се опитва да диша ужас е  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Ние и слагаме разтвор и дърпаме с една помпичка на Маример, ама пак хърка и има сополки. Не знам, трябва да питам педито за тея сополки, че се чуда ние постоянно ли така ще си дърпаме сополите, няма ли да и се оправи нослето егати???  newsm78 newsm78 newsm78

# 653
Здравейте мами, аз съм "съседка" от октомврийската тема.Преди всичко искам да ви честитя бебчетата- живи и здрави да са , много да ви слушат и да ви радват.
Шпионирам ви от едно известно време и сте ми много полезни с информация, за което ви благодаря.
Каква е тази криза на растежа, за която говорите? Моята бебка е кротичка и мила, но като е гладна става страшно. Нямам идея как да и направя режим. В момента я кърмя и давам АМ като добавка, въпреки това я храня през час и яде около час.
Взела съм десетина билки от билковата аптека на Декрасин и довечера ще забърквам лактогенен чай. Само се чудя дали да сложа мента, както ми предписаха.

Мента на мен не ми сложиха в Дикрасин newsm78 При всяко положение най-силните билки са копър, анасон и жаблек.

malina, Pampers, честити месечинки  Simple Smile Прочетено отстрани, звучи много мило и сладко как иска да го разнасяш на рамо човека  hahaha Моите също са любители на тая поза, от баткото сме я нарекли "да гледа кино". Този малкият е по-спокоен, но все по-рядко му се случва да си лежи и да си гледа (и то за не повече от минута).

desisava1234, и у нас абсорбаторът е пръв помощник Simple Smile

Момичета, да ви питам, как излизате с тия колички?  Shocked Аз днес реших да излезем с количката, ама... не е за мен тая работа. Нищо не може човек да свърши - едва минавам с нея по тротоарите, никъде не мога да вляза, ако все пак опитам да вляза, то се кълчим половин час на вратата, докато и количка придържам, и врата отварям; в магазин не влиза... Трябваше са мина през офиса, две банки и две магазинчета, ей изприщих се. Rolling Eyes На това отгоре бебо половината време беше с отворени очи, въпреки че уж спа. Изобщо, както и с баткото, май ще пенсионирам количката в офиса, който е до парка и ще я ползвам само за кротки пенсионерски разходки в парка.

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 19:34 от Lulu25

# 654
  • София
Аз знам, че ментата намалява лактацията Peace

Гласувах за заглавие и аз.

Тук в Свищов бях изумена като не ме пуснаха с бебешката количка в хранителен магазин да пазарувам ShockedТакова нещо не ми се беше случвало ooooh!

# 655
Каква е тази криза на растежа, за която говорите?
Това са дни, в които бебетата са много нервни и плачат постоянно без причина. Все искат да сучат и не се отделят от майката.

Моята бебка е кротичка и мила, но като е гладна става страшно. Нямам идея как да и направя режим. В момента я кърмя и давам АМ като добавка, въпреки това я храня през час и яде около час.
Това е напълно нормално. Първите месеци се водят 4-ти триместър от бременността и бебетата имат нужда от същите грижи като в утробата, една от които е храна на често. За това е много важно да се хранят максимум на 2 часа с едно прекъсване от 4 часа на всеки 24. Постпенно ще започне по-бързо да се нахранва и да суче по-малко. Но сега освен храна, търси топлина и да чува майчиното сърце и за това бебчетата се застояват понякога и с часове на гърдите на майките си.
Не знам, дали си чела тази статия, но дава отговри на много въпроси.
Режим ще си направи бебчето само или ти ще му направиш, но вече към 4-ти месец. Сега са много малки.

Не съм чувала да има мента в този вид чай. Аз самата също пия, но ако имаш доверие на този, който ти го е предписал - слагай.

Lulu25, и нашият калпазанин е голям шпионин. Не обича пози, които му закриват гледката  hahaha А така на рамо дори често си заспива.
За количките-като излизам с нея си правя маршрут с по-малко препятствия  hahahaНо ако трябва да си свърша някаква работа, гледам да излизам със слинга.

Pinki_81, а осигурили ли са място за количките и някой да ги пази?  ooooh!

# 656
Ехо, голямо мъртвило тука, аз да споделя едно нещо дето сесетих днес Whistling
Помните ли как тръпнехме преди всяка ЖК, моите бяха на 15 предимно9каквато дата е и днес) и ми стана едно много мило като се сетих как я гледахме на видеозона  Heart Eyes
Пинки, то в свищов е друго, знам че си от там так , че трябва да ти е яясно Whistling винаги са на опаки с хората ooooh!
Нашата количка е за разходки в парка и из квартала, незнам къде мога да отида на друго място с нея Thinking

# 657
Аз имах големи страхове за придвижването с количка, защото първия път с Ива в София ми беше голям зор, то не бяха стълби, тесни входни врати, какво ли не.Сега, да не чуе дявола, ама оправям се. В квартала имаме Лидл,Карфур, Билла и няколко местни супермаркета, два офиса на банки, няколко аптеки и т.н. и всичките имат рампи и отделна врата за инвалидни колички, която аз ползвам за бебешката количка,разбира се. Проблем имах само в Ремедиума, където пътечките между стелажите са твърде тесни и там не можех да разглеждам и пазарувам с количката,но една служителка ми предложи да я бута пред касите докато напазарувам и така се справих, макар че не ми беше спокойно да оставя бебето с непознат човек дори за няколко минути.
Вече сформирахме и група за разходки в квартала- срамота,че с Майре още не сме излизали, но и това ще стане  Simple Smile
Вчера за пръв път водих аз Ива на плуването, така че полека се отпускам и разширявам диапазона на движение с бебето, то и без друго нямам как иначе и не мога все да търся хора да ми помагат.
Имам затруднения за сега с излизането извън квартала- ето, имам поръчки за плетене,но не мога да стигна до центъра да купя прежди, трябва да взема на Ива костюм за Хелоуин и т.н. С метрото сигурно ще е лесно,но още ме е страх заради вирусите, заради това,че на някои станции няма асансьори, а аз не знам наизуст къде има и къде няма...

# 658
  • До морето :)
О, аз с количката съм като танк. Минавам и газя всичко Simple Smile Въобще не ми е проблем тя. И Клина кротува и спи в нея.
Тука пак голяма мъгла, баси.  Crossing Arms Мислех да изведа поне каката, ама ММ е зает и не може да гледа Кали вкъщи. Ще си чакам.
Днес ще ми дадат активна гимнастика, да видим дали ще прояви интерес девойката Simple Smile

# 659
Добро утро , аз да си кажа колкоооо много ми се спи.Не че на вас не ви се спи...

Гласувах за заглавие,много са весели .Браво на тези ,които са ги съчинили.
Количката ми е голяма , а има само един магазин ,в който мога да влизам с нея и се задоволявам с това.
Офф викат ме ставам

Общи условия

Активация на акаунт