Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Какво да правя, ако бебето ми отказва да яде и плаче след кърмене?
Моето бебе отказва да яде и плаче силно след ваксинациите. Възможно ли е да са колики толкова рано?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Какво да правя, ако бебето ми отказва да яде и плаче след кърмене?
-
Моето бебе отказва да яде и плаче силно след ваксинациите. Възможно ли е да са колики толкова рано?
-
След раждането имам проблем с изпускането на урина. Трябва ли да се притеснявам?
-
Какво да правя, ако бебето ми заспи по време на хранене и не мога да го събудя?

. Почвам капки и се чудя дали да пусна микробиологичен секрет ...
уфффф...
. Стигнахме до гастроентеролог и почнах да давам Лактулоза и течен парафин доста дълго, за да регулира изхождането. Сега няма да давам капки, категорична съм - гушкане и това е. Ще мине след 3 месеца.
В началото на кърменето организмът не е наясно с конкретните нужди на бебето и за това произвежда повече кърма отколкото е необходимо. До шестата седмица след раждането това би следвало да се регулира и препълването да спре. Най-добрият начин да предотвратим задръстването на гърдите с мляко е да се кърми бебето колкото се може по-често през първите няколко дни - поне 8 до 12 пъти за 24 часа като е добре да се остави бебето на гърдата колкото дълго иска да суче. Хубаво би било да се предлагат и двете гърди на всяко хранене и следващото кърмене да започва с гърдата, от която е яло по-малко при предишното кърмене.

По едно време засука 2-3 пъти но спря от силен плач и накрая не искаше повече и заспа. Такъв силен плач започна след ваксините и мислех, че е от тях, но на няколко пъти докато плаче чувам коремчето да къркори. Възможно ли е да са колики толкова рано?