Отговори
# 255
  • София
Добро утро и от мен!
И аз не можах да спя много добре заради хремата, която ме мъчи.  Направо не ми се мисли какво ще е да раждам по този начин Rolling Eyes 

Лече, аз съм противник на вит. Ц в нослето, според мен е много агресивно към лигавицата.
Пробвай да я облечеш с една дрешка повече, може пък да е по-чувствителна на студ наистина.  Слузестото ако може и да е от това.
Като имаш време сподели повече как се справяте с режимите на каката и бебето, че това в момента много ме вълнува и терзае.  Ти и двете ли си ги гледаш вкъщи?  Съветват ме като се роди бебето за 2-3 дни Лора да спи при баба си, но аз май съм малко против да я оставям и ми се иска от самото начало да си е при нас и да се напасваме заедно newsm78

Дария, и аз съм от тези дето не бързат Wink  Ама вече няма много накъде да не бързам Crazy

# 256
  • До морето :)
Sleeping Beauty, да ти кажа, добре се нагаждат двете. Трудното е за мен, че тъкмо едното ще заспи на обед и другото ще се събуди. С каката лягаме на спалнята, да се приспиваме. Калина ако не спи - я взимам при нас и така приспиваме Елена. След това се изнизваме двете с дреб с хола.

# 257
Не че някой ме е разтърсил, но аз да си се обадя, че съм си все още на линия Embarassed

Моят страх се увеличава с всеки изминал ден...започна да ми се гади и стомахът ми е свит на топка нон стоп и с това безсъние от сега незнам...

Подгонила ме е параноя, че ще тръгна да раждам нормално, но няма да се справя и ще ме и срежат...затова мога ли да питам мамите със секцио - слагат ли обезболяващи някакви след операцията или не заради кърмата?

# 258
  • София
диадра, разбира се, че ще се справиш!  Търси си начин да не мислиш за раждането - не можеш да предвидиш кога и как ще се случи.  Едно е сигурно - няма как да го избегнеш Laughing  Но ще мине и скоро ще си забравила.  Намери си някакво занимание, което да те разсейва от очакването Hug

Лече, имаш късмет, че Елена изобщо спи на обяд и може да заспива в такива условия Peace

# 259
sleeping - лудостта си е лудост, добре че е форумът - даже и на разходка вече не ми се ходи, хич не ми се отдава да мисля за друго. Напротив с оставащите ми 2 дни просто си е някаква агония, която ме изцежда...
дано при другите мами това го няма, че за сега го слагам на първо място от гадните моменти на бременността.

# 260
  • София
Добро утро и от мен!

Освен и аз да се включа към недоспалите Tired
Няма заспиване вечер това дете и това е Crossing ArmsУнася се за кратко и после като ги ококори тези очи....Слагам го в шезлонга , люлея, в повечето случаи аз заспивам, но в просъница продължавам да люлея. Като го видя, че вече е заспал дълбоко (това може и да е след 1-2 часа) го пренасям в креватчето. И този сценарий взе да се разиграва всяка вечер- до към 2.30-3.00. После става да яде в 5.30-6.00 и към 8.30 започва великото пъшкане и напъване, при което аз се будя и ставам, а той продължава да спи до 10.00 Rolling Eyes

Спрях да му давам Еспумизана, защото мисля че от него не може да се изака и много реве. Ето вчера например беше спокоен, акаше си във всеки памперс без еспумизан Peace

Стискам палци за неродилите майчета, всичко да мине бързо и лесно Hug

Стълби и аз катеря с количката, защото сме на втория етаж и не ползваме асансьор. Качвам и слизам на задни гуми, не ми е трудно за сега.

Отивам да простирам пране......Хубав ден  Peace

П.П.Diadra356, аз мисля че ще се справиш с нормалното раждане, но все пак ако това ти действа успокояващо- да, слагат обезболяващи след секциото, но ти пожелавам да не стигаш до там Hug

# 261
Пинки, благодаря за подкрепата!  bouquet

# 262
Диадра, защо реши, че няма да се справиш - ще се справиш, и още как Hug Мисли за това, че природата ни е подготвила да раждаме нормално. Hug Няма животни, на които бебетата им да се заклещват и да остават там, няма и хора.  Laughing А вчера тук една жена раждаше с епидурална (чуваше се по коридорите), само лекарите чувах - от нея ни хък, ни гък Rolling Eyes Май не усещаше напъните доббре, но все пак по някое време се чу едно вря-вря Simple Smile

Лече, пробвай вечер да я обличаш по-дебеличко, явно тогава й захладнява. Стискам палци бързо да минават сополките.

С двете деца и аз  съм малко притеснена как ще стане. Моят батко пък изобщо не спи на обед, спи си нощем, когато пък бебончо засега показва, че не спи. Бебо спи добре сутрин, когато пък баткото е най-активен.... за мен май не остава кога да спя... но ще го видим. В никакън случай няма да отделям баткото. Той вчера що рев изрева, че трябваше да отиде за няколко часа при баба си сам, да го пращам насила - абсурд.

Сохо, доволна съм от Вита, да - макар че иимам и доста какво да отбележа в сравнение с Шейново. Ще пиша по-просторно като се прибера, което се надявам да стане днес Simple Smile

# 263
Здравейте мамчета,
Най-сетне и аз се добрах до свестен нет и да ви се похваля на 17.09.2013 в 10.05ч. се роди моята принцеса - Сияна - 3.100 кг. и 50 см. Наложи се да вляза в болница още на 11.09. заради странно намалели околоплодни води та така си изкарах доста време в болницата. Добре дошли и на останалите нови бебоци нека си пожелаем преди всичко да сме живи и здрави пък другото ще се нагласи.
Като имам повече време ще разкажа за раждането, макар че още се опитвам да изтрия дадени моменти от паметта си, раждах 9 часа и наистина това бе най-дългата нощ в живота ми не мога да опиша всички емоции, болки, страхове, които ме обземаха, но  най-вече радостта когато я видях

# 264
  • София
Diadra356 да ти споделя аз пък преди раждането бях изключително спокойна за самия процес, всеки ме питаше страх ли ме е и аз с усмивка казвах, че ще не ще ще излезе. Но по време на самото раждане проклинах съдбата си, накрая ги молех да ме срежат и да я извадят, но за щастие докторите са се нагледали на достатъчно такива като мен и не ме послушаха. Родих си нормално и съм им благодарна за това. Няма страшно, боли да, но минава. Пожелавам ти да си обратния на моя случай и да се мобилизираш добре по време на самото раждане. А и да кажа "за наказание" на моите молби да ме режат ме сложиха в стая с 3 момичета след секцио...определено се радвах, че не съм оперирана!

Я да ви питам, много съм изкуфяла къде и кога мажете с кремче за подсичане, освен около слабините и дупето? Уж ходих на училище, точно това не съм го записала. Забелязах, че ми се е подсекла на китките и започнах и там да я мажа, и по всички гънки. На всяка смяна на памперс ли мажете на всякъде или само при къпане ?

И още един въпрос, знам че е задаван много пъти, но вече всичко ми излезе от главата. Какво пиете за стимулиране на кърма? Следобед кърмата ми значително намалява, особено в лявата гърда. Пия 2 пъти на ден чая на Hipp и се наливам нон стоп с вода, но явно не е достатъчно. Приемам всякакви съвети Simple Smile

# 265
За съжаление не мога да открия сега линк, но от ллл съм чела, че прекаленото наливане с течности може да има обратен ефект.  Peace

# 266
Запис От 20мин се опитвам да публикувам и не можех  newsm78
Диадра аз вчера те мислих HugВече всички ви водя на отчет хи-хи.За другите е нормално те си имат други доживотни ангажименти за които да се тревожат.
За секциото не се тревожи така или иначе, ако лекарите преценят ще го направят нищо не зависи от теб.Аз от секцио се възстанових по бързо отколкото от нормално така, че при всеки е индивидуално.Не се оставяй на страха той е най-лошия съветник и естествено най нормалното нещо - инстинкт за самосъхранение.Мен също ме е страх и мен ме гони параноя, но си казвам веднъж само да се почне все някога ще свърши  HugИскрено ти пожелавам бързо, безпроблемно и по възможност по малко болезнено раждане  Hug

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 13:37 от ema 2013

# 267
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Вече сме си вкъщи и естествено от днес вече няма и помен от онова спящо, кротко бебе, което беше в родилния дом. Дали не ги упояват с нещо?  Mr. Green Шегувам се. Радвам се, че кошмарът мина а мен. Имам си най-голямота щастие и то за трети път. Чат-пат си рева от кеф.  Crazy Ще разказвам тези дни, ще се опитам и да поизчета какво сте писали. Честито на всички, които гушкат вече бебоците и успех на останалите. Вече не сте много. Стискам палци за леки раждания! Благодаря на всички за милите пожелания!  Hug
Имам въпрос към ЛЛЛ. Моят син се роди на 17.09. със секцио. Първите три дни нямах кърма, но от втроият ден давах да суче / няколко капки/. От вчера сме изцяло на кърма, но ме притеснява, че ака по 1 път на ден и чак 6 тежки памперси не напикава. Зърната ми са размер на кафени  чинии и гърдите са ми големи и не мога да видя дали са му обърнати устничките като суче. Освен това гърдите са ми меки. Не е ли рано да са такива? Доизцеждах след кърмене до облекчаване само онзи ден. Сега чат-пат от едната протича кърма преди хранене. Гледам да яде от едната гърда и ако мрънка давам и другата. Понякога се буди след час и пак давам да яде. Не повръща. Има жълтеница обаче. Да взема ли да пия някакви чайове и въобще какво мога да подобря, за да се храни достатъчно?

# 268
Момичета, благодаря ви за подкрепата!!! Надъхвам се покрай вас, дано не е продължително и трае бързо, че да го превъзмогна веднъж за винаги! Hug
Утре ще вляза на отчет пак - така че този пост може да ми го броите за вечерната проверка хехехех

Петенце, герой си ти! Добре завърнала се!

# 269
Момичета, бебка снощи не беше акала на три смени на памперса. После ака два пъти и днес от сутринта също не е акала. Какво да  я правя? Майка ми се е притеснила и казва да й правим клизма. Възможно ли е да се запича от Биогая-та?

Общи условия

Активация на акаунт