Отговори
# 285
Мая стискаме палчета!
Diadra356, Sleeping Beauty и останалите момичета, дано скоро и вашите къщи да се изпълнят с детски плач и да мине леко и безпроблемнно раждането!!!
Веселото честито ти първи сън!:) Ще свикне малката бубка, а и ти ще се нагласиш спрямо нея и все повече ще виждате и намирате хубавите моменти, а не само, акане, цедене, кърмене, АМ.... трябва си време  Hug
Ние като сменяме памперса и измия, тогава мажа дупата, а вечер след баня мажа цялата с лосион и правя масаж, а през другото време частично, където видя голичко - мажа:)
За къпането, вчера й беше първия ден във ваната - на 18-я ден, като й падна пъпа на 10-я, но до сега само под чешмата къпех. Но определено в коритото много й хареса, а и после спа като къпана:)
Шезлонг ние ползваме и той има напълно легнало положение, но аз слагам на следващо ниво за да е повдигната главичката, че ако повърне да не се задави.
Ние до сега бяхме с таткото, но двете седмици минаха и той от днес е на работа и ми е тъпо, така бях свикнала да е все около нас  Cry
Днес ще се пробвам да излизам сама с бебка, имам около 10 стъпала, мен не ме притесняват, аз имам тренинг от баткото и старата количка, която много тежеше, а тази е лекичка, но все пак м е притеснява като се напрягам за операцията, но бавно и леко ще се смъкнем, да свиквам:)
Хубав и слънчев ден мацки   bouquet

# 286
Леко раждане, Мая.

# 287
  • София
Добро утро!

Честити бебчета на dessie88, ени и eliM08!!!

Мая, леко раждане ти пожелавам и чакаме да се похвалиш Hug

При нас сценария от вчера се повтори Tired с тази разлика, че заспа на спалнята до мен Rolling Eyes

И Мони има няколко пъпчици по лицето, за сега с нищо не го мажа, но в петък сме на консултация и ще питам какво да правя. Свило ми се е сърцето, че ще го бодем за ваксината TiredДано добре я понесе Praynig

Къпя го във ваната откакто му падна пъпчето на 19 ден, но все още не може да свикне и плачка Thinking

Лек ден за сега от мен Wink

# 288
Влизам с въпрос към ЛЛЛ и мамите с повече опит Simple Smile
Започвам с информацията, която обикновено питате другите.
Калина се роди на 10.09 - секцио и от начало нямах нищо. Всеки път я слагах на гърда и често цедях, та тръгна малко от малко и от понеделник (16.09) сме изключително на кърма. Роди се 2950гр и я изписаха 2850гр (според домашния кантар, който може и да не е верен, снощи беше 3100, но след това се изака, та е по-малко). Храни се на 3 часа, като се буди сама малко преди това, сменяме памперса и яде. Спи добре и е по-скоро лениво бебе, буди се само за храна и пак заспива. Суче добре (малко мързеливо и на почивки) и нямам проблеми с гърдите, предлагам и двете по около 10мин и на втората отказва към шестата, гледам да сменям коя давам първо. Преди всяко ядене сменяме памперсите и винаги са мокри, наакани имаме средно 3, като винаги са вечер или нощем, през деня почти никога не ака.

Та въпросите ми са:
- След всяко хранене почва да се гърчи, мрънка и недоволства, видимо нещо я боли. Явно не са колики, защото е само след ядене и после се успокоява. По съвет на педиатъра давам Биогая. Мога ли да помогна с нещо за тези болки и на какво може да се дължат? Не ям дразнещи храни, но ям плодове и зеленчуци (предимно ябълки, банани, домати), дали може да е от фибрите в тях или от друго?

- Малката (а явно и аз) има предпочитания към едната гърда и тя дава почти двойно повече кърма от другата. По съвет от предните страници от вчера предлагам все по-слабата първа, но така втората не я изпразва, дали да я доизцеждам нея? Няма ли риск да намалее кърмата от нея, ако няма търсене (т.е. малката я оставя наполовина).

- Ако на листовката на лекарство пише, че може да се използва при бременност и кърмене, трябва ли изрично да се съветвам с доктора или мога да се доверя. В случая става въпрос за дуфалак - имам проблеми с червата и нищо друго не ми помага, а ме е страх да се лекувам с бабешки илачи, за да не й подайстват и на беба (пък и те рядко ми помагат). През бременността си го пиех, като АГ-то ми препоръчваше Лактулоза, но тя също ми действа по-трудно и бавно.

Мерси!

# 289
  • София
New leaf ние сме почти идентичния случай, все едно за мойто момиче пишеш.  Ще следя с интерес отговора на ЛЛЛ.
Момичета от къде и кога си взехте актовете за раждане ? Толкова бях ошашавена на изписването, че забравих да питам

# 290
  • София

- Малката (а явно и аз) има предпочитания към едната гърда и тя дава почти двойно повече кърма от другата. По съвет от предните страници от вчера предлагам все по-слабата първа, но така втората не я изпразва, дали да я доизцеждам нея? Няма ли риск да намалее кърмата от нея, ако няма търсене (т.е. малката я оставя наполовина).

Ето това и мен ме интересува и ще чакам отговор Peace

Sophie PP, когато записваха детето в болницата ми казаха, че след 2 седмици мога да си взема акта за раждане от общината, към която се водя аз по адрес от личната карта (т.е. постоянен адрес)

Едно въпросче и от мен- по едно и също време от деня ли къпете бебетата? Чудя се да не би да греша като се съобразявам с това кога е буден с къпането и го правя по различно време ThinkingИ дали това не пречи след това на заспиването? Нали казват, че е хубаво да се създаде нешо като ритуал- къпане, хранене, приспиване...., за да разбере детето, че идва нощния сън newsm78
Дано ме разбрахте какво искам да кажа, че малко объркано го написах Embarassed

# 291
Ехо и аз съм тук.Снощи не спах изобщо и сутринта като изпратих всички съм заспала, че чак до сега  EmbarassedДовечера явно пак ще ходя като бухал.
Мая и аз ти стискам палчета Hug

# 292
Здравейте!
new leaf, и Ясен е така, слагам затоплена възглавничка върху коремчето и масаж с кръгови движения. На него много му помага това и се успокоява. Това се дължи на все още незрялата храносмилателна система, ще отпуми, при нас намаля доста това гърчене. В началото давах Биогайа и аз, сега нищо не му давам.
За другия ти въпрос - може да изцеждаш до облекчаване пълната гърда.
Pinki_81, горе-долу по едно и също време се къпем - около 8, 8 и половина, непосредствено преди храненето.

# 293
Да върна жеста Simple Smile

Щъркелови вести от ФБ, мама Sleeping Beauty

Здравейте! Днес, 23.09, в 14:14 часа се роди моята втора дъщеричка Яна. Тежи 2760 гр. и е висока 50 см. Раждането беше доста бързо и бих казала леко, сега и двете сме добре. След около час ще ми я донесат, много е мъничка и смешна:)

# 294
  • София
Ех, че хубави новини Grinning

Sleeping Beauty, честита дъщеричка!Нека малката Яна е много здрава и усмихната!

# 295
Sleeping beauty, честита дъщеричка! Да е жива и здрава!
Мая, стискам палци!
Днес бяхме на контролен преглед. Малката за седмица е наддала с 300гр. Вече е 3200гр.
Излизахме и изкарах сама количката на две части, като бебка беше в коша. От секциото на едно място имам разминаване на гънките (някакво сълзене) и в болницата ми бяха отложили махането на конците с 1 ден, сложиха и превръзка като ми казаха на 10-ти ден да я махна. Сега като  се гледам май пак сълзи и се притесних да не е от количката.

# 296
  • Пловдив
Sleeping Beauty, честита Яна!Да е много здрава и послушна!

# 297
Sleeping Beauty, честита Яна! Жива и здрава да е и много да ви радват с каката!!!

# 298
Sleeping Beauty браво на твоята госпожица Яна, точно на време си излезе детето! Да ти е жива и здрава!
Е, май сега наистина останах само аз...Освен и Ема ако е все още тук за вечерна проверка, ще си се успокояваме двете взаимно...

# 299
  • София
Да е жива и здрава Яна и да радва мама и тате! На Slepeeping Beauty бързо възстановяване!

Веселото, ако си се къпала може да е проникнало под превръзката и затова да е мокро. Учудвам се, че ще махат конци и прочие. При мен слава Богу нямаше подобни екстри.

Общи условия

Активация на акаунт