Отговори
# 330
  • Пловдив
Добър ден, момичета. Да ви се похваля, че таткото много ми помага. Благодарение на него съм спокойна и си поспах вече. Направо съм нов човек. Пу-пу- да не са му уроки. Коко и той е кротан засега. Идва ЛЛ и съм доволна. Като изключим жълтеницата е ок. Пъпките и те попреминават вече. Днес мисля да го изведа за малко на терасата, пък към края на седмицата и на вън вече.
Else, благодаря за насоките. Коко се роди 4.200, изписаха го 3.920. Не съм го теглила още. Той е на 8 дни.Кърмя на поискване-да. Ако в рамките на 3 часа м/у кърменията иска гърда, давам да доизсуче едната. Вечер давам и от двете, че ми се струва по-малко на храненията в 12 и 3 часа. През нощта яде около 3 пъти. Снощи яде в 12, после от 2 до 3 сука с прекъсвания, и от 5 до 6 пак така. Като го сложа в леглото и мрънка, а гледам да не стои повече от 20-30 мин на гърда, че ги разранява. Мажа с Лансинох, болката е докато захване гърдата. И после вече ако постои дълго. Вероятно ще загрубеят зърната по-нататък. За 24 часа има около 9 кърмения. Ака по 2-3 пъти, златисто на цвят, мокри 4-5 памперса. Спи през деня по 2,5 часа и сам се събужда за ядене. Взех да пия лактогонен чай. Кърмя в поза футболна топка. Така ми е най-удобно. Ще пробвам компресия. Не знам дали не е сънлив от жълтеницата, но пък за хранене се буди.  newsm78 Нямам бучки, но гърдите ми са меки. Нормално ли е да са такива още от 3 ден на слизане на кърмата? Първите ден-два доизцеждах по малко за облекчаване. Вече не доизцеждам. Дори след обилно сукане, като стисна пуска още мляко гърдата, но не усещам напрежение. Ако стоят свободно без сутиен от тази, от която не кърмя започва да капе. Залъгалка давам само като го преобличам, но той не я иска и без това. Simple Smile Водичка давам много малко като се разхълца жестоко. Благодаря още веднъж за вниманието.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 12:07 от -Petia-

# 331
Else, благодаря ти за отговора!
Може би наистина малката суче по-лакомо, още от болницата засуква всичко което й се предложи - гърда, шише, залъгалка или просто ръкава  Laughing Има ли начин да я накарам да суче по-кротко? Май забелязвам, че като се цедя и давам от шише е по-добре, но не ми се иска да я уча така.
Пробвах я един ден да яде на 2:30часа, но тя тотално отказа новия режим и й беше много трудно - не успя да заспи хубаво или да се нахрани, стоя все на гърда и като резултат вечерта бях пресъхнала и се наложи да й дам АМ. Иначе, като не се чувства добре я взимаме и лежането корем срещу корем явно я затопля и й помага, но през нощта ми е много трудно. Колкото и да я държим след хранене много рядко се оригва и дори и след това пак я боли, а предложена отново гърдата я отказва. Напъването не е свързано само с изхождане - както писах тя ака предимно вечерно-нощно време, през деня почти не, а пак си се напъва.

# 332
Към ЛЛЛ:

Беба е на 10 дни. Роди се 4.300 кг, днес я измериха 3.800 кг. Кърмим се, когато заплаче й давам. Събират се 6-7 кърмения на ден (по15-20 минути продължава всяко кърмене), 5-6 напишкани памперса и ака на 3 дни (акото й е рядко, не е твърдо). Моите гърди са с плоски зърна, разранени се и двете и се паникьосвам, защото сега искам да започна да я кърмя по-начесто (явно не й стигат тия хранения и не качава), но циците ми са в плачевно състояние. Пробвах със силиконови зърна, но и с тях е доста болезнено а и се страхувам дали успява да се насуче добре. Не знам какво да правя, не исках да стигам до АМ, но нешата върват натам  Cry А кърма имам, тека непрекъснато, на моменти даже ми стават на буци и едвам успявам да поизцедя и да омекнат. Заради разранените зърна ми е трудно и помпа да ползвам, а пък на ръка изцеждам по 2 капки, а се боря 30 минути поне  Tired

# 333
  • Пловдив
Момичета, ако някой има информация за Anni0422, нека да сподели. Вече се притесних много. Не се е разписвала отдавна, а беше активна и тук и във фейсбук.

# 334
  • Пловдив
Пресни щъркелови новини! Днес в 12:22  Мая 191 със спешно секцио е станала мама на Ники. Бебчето тежи 3.450 кг. Подробности вероятно като се приберат!

# 335
Честито бебче на мама Мая 191!

# 336
Честито, Мая да ти е живо и здраво детенцето!  bouquet

Ето, че и при теб вече всичко мина.Леко и бързо възстановяване и да се прибирате в къщи Hug
Чакаме вести от Дария и Диадра те останаха  Laughing

# 337
Честито бебче на Мая и тук - да е здраво и много щастливо, а на мама бързо да се възстановява!
[/b]
Аз съм си тук...нищо ново ...освен че тапата ми изтича по-малко за сега едно такова кафеникаво и то не всеки път като пишкам...Първия път се отдели на един път и беше с малко червеникави нишки...Иначе болки и конракции отвреме на време и аз нищо регулярно не усещам...

# 338
Здрвейте момичета и от нас  Hug

Първо да честитя на новите мами с бебоци.Да са им живи и здрави,да папкат добре и да пълнят пампитата  newsm30

Ние сме добре с малкия Чочко.Опознаваме се взаимно.Продължаваме да се борим да минем напълно на кърма.Да видим до къде ще я докараме.Днес бяхме на терасата за 20 мин вече.Сложих го в зимния кош,да свиква.Изкарах го след хапване и си заспа.Надявам се в неделя да си направим първата истинска разходка навън  1stroller
-Petia- Браво на таткото  Simple Smile Дано все такъв ентусиазъм да проявява.
Добре,че нашия татко е с опит,та успяваме да го изкъпем,че мен още ме е страх да го държа така,пък и пъпа още не ни е паднал.Надявам се скоро и това да стане.

Ще гледам да се включвам вече по-често,стига малкия калпазанин да ми позволи.Много обича да се гушкаме  smile3504

Момичета,наистина няма ли някой който да има телефона на Ани,много време мина откакто се включи за последно.И аз я мисля,дано всичко е наред  Praynig

# 339
  • До морето :)
Мая, честита ви рожба! Да ви е жива и здрава, а не теб бързо възстановяване!

Оф, Анни и аз я мисля постоянно.  Praynig Чакаме да се похвали с хубави новини!

# 340
Дария, бравооооо Blush.Цял ден ме остави да си мисля, че съм сама Embarassed

Утре ще чакаме новини и от теб  Hug

# 341
Извинявай  Simple Smile Hug,Ема, ама няма начин, аз съм 8 часа назад от вас.
А от Диадра има ли вест?

За Ани и аз мисля от доста време, дано всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig.

# 342
Момичета, здравейте.

Честито първо на новите мамчета - от сърце желая да имат здрави и послушни бебчета и много да им се радват  Hug

Петя браво на вашия татко - дано все да е така  Grinning

Ох, аз влизам да ви споделя и ако някой има инфо ще бъда много благодарна за съвет.
Одеве в 17ч бяхме на първи преглед при официалната ни педиатърка тук в Несебър. За съжаление тя е само една и нямаме избор - трябва да сме при нея по здравна каса. Разбирам, че е много натоварена жената, но ние имахме час за 17ч, а като отидохме пред кабинета имаше 6 майки с 7 деца. Не ни се искаше да чакаме с всички и се обадих на лекарката и тя ни извика да влезем. Казах й опасенията ми и тя,като видя, че сме от Пловдив и сме раждали в частна клиника ми каза: "Госпожо, ние тук не сме голям град и това са ни възможностите - не мога да ви гарантирам, че ще влизате винаги под час и ако искате може да се запишете другаде"  Sign Exclamation
Както и да е - проблемът ми е, че каза, че се е образувала пъпна херния и й притисна пъпчето, като й огъна кожата и й вкара пъпчето навътре и й лепна много стегнато 2 лепенки, като каза да стоят така без да ги махаме (може да я къпем с тях) и да отидем пак във вторник.
Много се притесних, защото знам, че това не е безобидно, а докторката нямаше никакво време, за да ми обяснява надълго и широко какво правим. Смятам да отидем някъде на частен преглед - хем за второ мнение, хем като си платим ще получим по-голямо внимание.
Моля ви, ако някой има инфо до колко ситуацията е сериозна да пише, защото ми се сви сърчицето. Много ви благодаря !  lovekiss

# 343
Момичета от къде и кога си взехте актовете за раждане ?
До 5 дни от раждането се носят документите, дадени от болницата, в общината и там го издават.

И любмият й съвет - кърмене, кърмене, кърмене - няма час, няма милилитри, няма "ама оставих го току-що" Simple Smile
И моята така ме посъветва  Mr. Green

malina07, успех със слинга! На мен ми е спасение за домашната работа и при излизане навън.

Днес имаме годишнина от сватбата-8 години - пожелавам си да сме здрави, да се обичаме, да сме заедно за да отгледаме децата си и да им се радваме!
Да сте здрави и много щастливи още 80 години!

Честито и на родилите момичета! А на малкото останали в очакване - дано скоро гушкате и вие сладки малки вързопчета!

Choch_KA, много неприятно така Tired Няма ли в съседно населено място друг педиатър? Може и при вашия ЛЛ да го запишете детето и да ви дава направления за специалист, коагато се наложи.

# 344
Pampers -че, много, много благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт