Отговори
# 495
  • Gone with the wind
Ема, скоро ще е, щом си го докарала и до 2см. разкритие (то не, че някои не си ходят с такова със седмици)  Laughing. Стискам палчета да е бързо и леко  Heart Eyes

Пете, браво на Коко. Радвам се, че всичко си му е наред. Сега можеш да си следиш как наддава и при педи - щом имаш теглилката от вчера, след няколко седмици вече ще имате и реална база за сравнение

# 496
  • До морето :)
Ема, спокойно, ще те изчакаме.  Hug Няма да местя темата в Родени, докато не се похвалиш!  Hug

# 497
Наистина бях препълнена, много текох, даже имах буци. Но като разбрах, че беба не наддава се стресирах толкова много и от 5-6 дни някъде са ми меки гърдите и цедя само по 200 мл на денонощие (по 30 мл на цедене). Аз сега не кърмя, само цедя и после дохранвам с АМ, защото с тези плоски зърна така и не успях да се науча да й подавам добре гърдата. Хиляди пъти опитвах, изгледах сума клипове и и изчетох всички статии де що има и резултатът беше разранени зърна. След мерене установих, че е изцокала само 10 гр. Вчера имах злополучен опит да я кърмя, а не да се цедя и нищо не стана. Тя цокне малко, задреме, пак цокне и така през 10 минути  до безкрай. Така и се наруши сънят, беше нервна и плаче от глад. Четох, че много майки хранят месеци наред с кърма като се цедят само. На мен не ми пречи цеденето, но с тия 30 мл съм за никъде.

Имам силиконови зърна. Ако пробвам да кърмя с тях, дали бебка ще може да изсуче хубаво гърдите ми? Не ги слагам, понеже имам притеснение, че може да й пречат и да не успява да суче добре.  Как ви се струва схемата: Кърмя със силиконовите зърна, след това се доизцеждам ако има нещо останало, давам й го и най-накрая ако пак плаче за ядене да й додам АМ?

Здравей Dund1chk4,
Силиконовите зърна помагат на някои майки с плоски зърна. Когато се ползват трябва да се следи как пишка, ака и наддава бебето. Поради липсата на контакт между устата на бебето и кожата на майката, нервните рецептори не получават достатъчно добра стимулация и е възможно да повлияе негативно на количеството кърма.

Изцеждането след сукането със зърната би стимулирало гърдите. Дори и да не се отделя кърма по време на изцеждането това е стимул за организма. Изцеденото може да се предложи веднага на детето, ако изглежда гладно или на следващото кърмене. Ако след това продължава да изглежда гладно може да се даде и другата добавка, което е включена и в схемата, която си описала. Напълно е възможно с увеличаване на изцедената кърма добавката от АМ да стане излишна.

# 498
Здравейте момичета,

Голям студ настана - даже щях да питам пускате ли вече някакво отопление и видях, че, Лече и Лулу са дали инфо, че си топлят дупетата.  Laughing Ние още нищо не сме пускали, но сериозно се замислям, въпреки че аз съм много, ама много зиморничава и не ми се иска и бебонка да се превръща в такава мецана, като майка си  Stuck Out Tongue
Ние слагахме ваксината във вторник и не знам дали е от нея или от хладното време, но Александра също удря голямо спане - направо не мога да я позная.
А миналата вечер и снощи за първи път направи 6 часова пауза - дано вече да е така, че очите ми изтекоха за сън.
Майка ми беше тук за 3-4 дни и одеве си я изпратих и сега ми е пусто  Rolling Eyes

Pinki 81 капките, за които пишеш, че са очи, а ги слагаш в нослето, ако са Тобрадекс, са същите, за които аз писах, че ни ги изписа тази по здравната каса и се оказа, че са на антибиотична основа. Разбира се, аз не знам какви са секретчетата на вашето бебе, но ако не е чак толкова сериозно тази другата на частния преглед каза да ги спрем и да й си слагам физиологичен разтвор.

Петя браво на Коки - той е голям мъж и съм сигурна, че добре ще си качва грамчетата. М/у другото имаш много яка снимка на аватара ти  yes

Miimiiнka  и piet Александра също има пъпки по лицето, а на мекото на ушичките също стои като грапаво. Понякога пъпките са ситни, а понякога стоят, като на петна. На нас ни изписаха Банеоцин и мажем 2 пъти на ден - сутрин след ставане и вечер преди лягане.

Нашите грамчета вече са 4 230 и се чудя от кога да сменям размера на памперса  newsm78
А другите ми чуденки са с това пусто обличане - какво да облека, колко "ката" да й слагам като сме си вкъщи, като си ляга вечер и като сме навън - голям зор ми са тези дрехи - хем не искам да я простудя, хем и не искам да я изнежвам  Rolling Eyes

# 499
Здравей, Else! Благодаря ти за отговора! Започнах да предлагам и втората гърда особено вечер и като храня от лява, както казах според мен лявата има по малко мляко. Снощи я държах над 30мин на лява и явно си искаше още и й предложих дясна   за около 10мин докато се унесе. Мисля, че малко я мързи да суче, когато понамалее вече млякото в едната гърда. Като правя компресия се активизира определено, но за кратко.
Понякога повръща и чисто мляко, но мисля, че по-често е пресечено. Днес ще я наблюдавам по-внимателно.

Sophie PP, пресеченото мляко е това, което се връща от стомаха. Обикновено количеството изглежда повече от колкото е всъщност.  Повечето новородени бебета повръщат, тъй като тяхната храносмилателна система е незряла и затова е по-лесно стомашното съдържимо да се върне обратно в хранопровода. Добре е да се следи дали бебето качва добре на тегло, повръща без дискомфорт и е доволно през повечето време, ако това е така вероятно става въпрос за т.нар. "щастливо повръщащо бебе", в противен случай е добре да се консултира с детски гастроентеролог.

# 500
Else, блгодаря ти отново! Минавам за "отчет" до къде стигнахме - тази биологична поза не я умеем  Sad Гърдите ми са по-големи и меки и беба буквално забива глава, веднъж ни се получи хубава захапка, но много за кратко. Ще я изчакам да порасне още малко и пак ще пробвам. Последните дни се кърмим само легнали и има подобрение! Явно, като я кърмя седнала и поема по-силно кърмата. Иначе вчера бяхме при доктора - от 15.09 е станала 3700гр и 53см (тогава ни изписаха 2850гр и 50см), много ни похвалиха и явно кърмата й стига  baby_neutral
Забелязах и че болката й е най-силна сутрин и през деня, а нощем явно е по-спокойна (режима ни е еднакъв, все си яде точно на 3 часа, наложени си от нея). Док директно си ми каза, че няма как да й помогна и трябва да изчакам да си го израсте.

Това за принципа на пълнене на гърдите го четох, но при мен май трябва да мине поне час и половина - два, за да се напълнят достатъчно, за да задоволят малката, а при успокоение на гърда няма как да смогна.

new leaf, браво! Чудесно наддаване - за половин месец е качила 850 гр.!
Относно позата - важното е, че сте намерили такава, в която кърменето се получава и на двете ви е удобно. Когато прецениш можеш да експериментираш и с други пози, но най-важното е, че детето суче добре и расте!

# 501
 Привет! Няма наспиване при мен. Нощем бебка се буди. Сутрин идва майка да ми помага, но все вършим нещо. Преди два часа си тръгна, мислех да си поспя, но бебка пък като рече, че не й се спи....  Shocked Сега тя заспа, пък на мен ми мина.
 Ние пускаме два радиатора от вчера. Нощем в спалнята оставяме единия да работи. Бебка я обличам с боди с дълъг ръкав и гащеризонче, отгоре я завивам с одеало, но сега я сложих в зимно спално чувалче. Дали ще й е топло? Вкъщи е 24-25 градуса в момента.
 Нещо й хрипа носа, но вчера нали върна млякото от там, та се чудя дали не се разболява. Купих й Стеримар и днес я напръсках с него. И моя нос нещо сякаш се суполиви и искарах едни капки за нос от хладилника. Днес изака зелено лайно. Звънях на педиатъра, каза ми, че е от млякото против повръщане.
 Преди малко й измерих температурата с един термометър за чело и уши, който купих от Лидл пролетта и го опуснах на земята. Естествено се счупи. Дали ще ми върнат парите ако отида в магазина и го върна?  Rolling Eyes Много ме е яд.

# 502
Здравейте мамчета.
ИМАМ ПРЕКРАСНА ВЕСТ.ИМАМ СИ МОМЧЕНЦЕ.
бебе БОРИС,3770гр.,52см. ,роден на 16.09.2013г,секцио,мама siska82,гр.Бургас 31г.,термин 25.09 втора бременност
Извинявам се ,че чак сега успях да се включа но знаете какво вълнение е, емоция и денонощни сладки приключения със новият член от семейството.
На всички настоящи мами им пожелавам много прекрасни мигове със вашите бебчета,по-малко колики и усмихвайте се повече това прекрасно същество което е сгушено в прегрътките ви го заслужава.На всички бъдещи майки стискам палци всичко да мине леко и скоро да се почувствате най щастливите мами на света.

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 16:17 от siska82

# 503
Въпрос към ЛЛЛ. В крайна сметка не наддава моето бебе се оказа. Да давам и от двете гърди на хранене, да давам по-често да суче и друго какво да правя? Не ми се ще да минаваме на АМ. Пия лактогонен чай български и въобще доста течности, храня се нормално. Иначе си ака детето по 4-5 пъти, мокри памперсите. Въобще не знам какво става.

Здравейте и от мен пак. Ходихме до болницата и там заварихме завеждащата на неонатологията. Теглихме го гол, без памперс и го изкара 4.140 кантарът, което си е добре. Въобще много си ми бил добре Коко, но щом съм се тревожела ще отидем пак другата седмица да го видим как наддава пак на тяхният кантар. При ЛЛ е механичен, в болницата са електронни. Вече съм по-спокойна. Каза да не давам глюкоза. Водичка за плакнене на устата и по малко, ако обича може. Та така. Язък, че ми е трето-шаш и паника съм отвсякъде.  Blush

-Petia-, много често има разлики във везните в болниците и личните лекари. На не една майка са докарали излишни тревоги. Радвам се, че резултата е добър и наистина може да притеглиш на същата везна след една седмица за да видиш на къде отиват килограмите.

# 504
  • София

Miimiiнka, и Мартина имаше такива пъпчици. Почиствах с марличка с преварена вода по съвет на педиатърката. Изчистиха се, с нищо не съм мазала.

Веселото, и аз имах подобно преживяване. Казаха ми колики. Имам същият термометър и от снощи се боря с него. Нямам му вяра. Печка пускаме и ние, цял ден и нощ работят.

Пете, браво на юначето, добре си е детето.

Честит Борис на мама Сиска82!

# 505
  • Gone with the wind
Сиска, честит ви Борис  Heart Eyes

За печки - пускаме, и още как - иначе си е студено за бебе. Но пък и аз не искам да я уча на много топло, да не я изнежвам, та гледам да поддържам около 19-20 градуса.
Сохо, да те питам, че много ми хареса бибата на Мартина - каучукова е, нали? И каква марка?

# 506
  • До морето :)
СИСКА, ЧЕСТИТ ТИ БОРИС! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ!
А на коя дата се роди?   bouquet

# 507
Добро утро.
Днес Даниел навършва един месец - не мога да повяварвам.

Да се почерпим!

Честита месечинка на всички дечица!

С първото броях часовете, а сега не знам кога мина това време. В къщи отоплявам. Аз на студено много не мога, а бебето е малко, за да не пускам климатик.
Я кажете вашите деца как са с коликите. Дани хленчи през голяма част от времето, дори и насън. Присвива се и се изпъва. Не мога да разбера преял ли е, гладен ли е, ака ли му се  Crazy.

# 508

С първото броях часовете, а сега не знам кога мина това време.

И аз така. Имам угризения към бебето,но просто не мога да обърна нещата. Каката си иска повече грижи и внимание и това си е. Като сложиш и домакинската работа, която също не търпи отлагане....
Само си мисля,че това може би ми е последното бебе и кой знае кога пак ще гушкам бебе и ще мириша сладкия му аромат и затова не бива да пропускам нито секунда,но реално не се получава.

# 509
С първото броях часовете, а сега не знам кога мина това време.
И аз така.
И аз в кюпа - само завиждах на майките, чиито бебето вече са на месец и незнайно защо си мислех, че като стане на месец с магическа пръчка ще стане добро и послушно бебе Simple Smile

Честита месечинка на Даниел!

Този път обаче засега ми се е паднало по-добричко бебе - или пък аз приемам за нормални всички ревове и несгоди. Или и двете Mr. Green И не ми тежи това време - напротив, и аз се наслаждавам на това да гушкам малкото бебе и се възползвам от това,че все още е само един безгласен "багаж" -няма претенции към това какво аз правя и къде го нося, стига да ме усеща наоколо.

Общи условия

Активация на акаунт