Отговори
# 510
  • София
Ku4o, каучукова е, да. Цялата е много мека и сама си я управлява с ръчички. Когато иска пъха в устата, когато не - вади Simple Smile На Чико е, взех я от Хиполенд в Сердика.

# 511
Хайде и аз пак да се разпиша тук с моите кърмачески несгоди  преди темата да бъде преместена в „Родени...” 
Не съм от често пишещите, но през изминалата седмица не успях да се включа и в четящите.  Двадесет и четирите часа на денонощието все не ми достигат. 

Към ЛЛЛ: Аз  ли не мога да се организирам или просто не успявам да се справя и се въртя в един омагьосан кръг от кърмене, изцеждане, дохранване... Дохранвам на гърда, както ме посъветваха тук от ЛЛЛ, но кърмата ми просто не достига. В сравнение с началото напредък има, но колкото и да ми се иска да намаля добавката от АМ, и да си останем само на кърма за сега все още няма как да стане. Лошото е че започвам да се опасявам, че май изобщо няма да стане. Педиатърът и всички в къщи са се нахвърлили върху мен, че само си тормозя бебето с тези тръбички, а не му давам добавката със шише. Иначе бебка със или без системата за дохранване,с или без компресия на гърдата продължава да си суче мързеливо и на 5-та 10-та минута вече е заспала. Сменям гърдата, повдигам я и докато захапе отново се унася. И другият ни проблем, че не се оригва. Колкото и да я държа на рамо, колкото и да я потупвам не ще и не ще, а после повръща понякога пресечено, понякога като разредено мляко, след което отново ококорва очички и започва да си иска млякото.  Памперсите си ги пълни. Има си по 4-5 наакани на ден. За две седмици е наддала 280гр. Не е много, но все е нещо, пък макар и с добавка.

Прочетох тук сравнението на пълненето на гърдата с тоалетното казанче. Много добре е обяснено, но ми се струва че липсва един важен момент – дебитът на кърмата/водата. Ако дебитът е силен гърдата/казанчето ще се напълни за 1 час примерно. Ако е слаб(както явно е при мен) има да се пълни 3-4 часа. На мен гърдите ми така и не успяват да се напълнят. Понякога просто цедя на празен ход. Понякога изцеждам по 20-30 гр. Храня се все с храни стимулиращи лактацията. Пия лактогонен чай, бирена мая и много течности, но кърмата си е все недостатъчна. Къде бъркам? Какво не правя както трябва? Не смятам да се отказвам. Искам да си кърмя детенцето. Какво още да направя?

# 512
  • Gone with the wind
Ku4o, каучукова е, да. Цялата е много мека и сама си я управлява с ръчички. Когато иска пъха в устата, когато не - вади Simple Smile На Чико е, взех я от Хиполенд в Сердика.

Супер, днес ще ходя да взема и на Дара. И без това единствената биба, която приема е една друга каучукова на чико, предполагам, че щом й харесва едната ще й хареса и другата.
Много благодаря  Hug

# 513
Silvi, невероятно как в един и същи ден сме преживели толкова сходни случки.

# 514
  • Пловдив
Здравейте, мами. Аз вече не се надявам на нормален сън. Не, че плаче толкова, но самото ставане и лягане по 10 пъти и задължителното наакване през нощта, и сменяне, и хранене и... Ще спим догодина.
Честито бебче на Сиска82, много да ги радва и слуша.
elena_d, честита месечинка! Как лети времето наистина.
Amelly, щях да пиша за секциото и аз. До последно не вярвах, че е толкова голямо бебето защото средният до последно беше мнооого голям, пък се роди 3.250, та и аз се терзаех дали не е можело да родя нормално. До момента, в който излязох от упойката и чух, че е 4.200. А окончателно разбрах, че Господ си знае работата като си прочетох в епикризата, че пъпната връв е била 60 см и увита около вратлето на бебчо. Така че да сме живи и здрави. В крайна сметка всичко мина и замина- сега си гушкаме сладките топчета, които наистина ухаят невероятно. Нищо друго на света няма този опияняващ и неповторим аромат.
Печка още не пускам. Ама пък гърлото ми взе да драска и носът ми взе да тече. Той и малкият батко още кашля, та не знам. Май е от него тази екстра. Дават го от утре по-топличко. Дано, че да излизаме навън за по-дълго. Днес няма, че тъкмо се изкъпах и предвид гърлото ми няма да излизаме.

# 515
Здравейте!
Надявам се,че приемате още попълнения Simple SmileСледях ви през цялата си бременност,но не съм се включвала.На 01,09 родих момиче 3,600 кг - нормално.От раждането нямам весели спомени,затова няма да описвам.Имам проблем с кърменето и ще се радвам ако получа съвет. 
Бебето не можа да захапе на гърда и 20 дена бяхме на шише,а аз на антибиотик,за да няма проблем с гърдите.През това време цедих и мисля,че количеството в момента е ок.От две седмици сме само на кърма и е качила 0,400 гр.Проблемът ми е,че след тези шишета явно се е пообъркала и дърпа зърното и само смуче от него.Не захапва ареола.Прекарва много време на гърда,не се наяжда,не спи заради това.Как да я науча да суче.

# 516
Честити бебоци на Сиска и Десислава.Живи и здрави да са и да слушкат мноооогооо  Hug

Кристиша и аз това се бях замислила.Как в един и същ ден и двете изживяваме сходни ситуации.Само часа се разминава  Laughing.Важното е че всички сме живи и здрави .

Печка ние палим на дърва от 3 дена и в къщи е около 23-25 градуса.Обличам Коки с едно боди с дълаг ръкав и гащеризонче или ританки и блузка и е завит с една по-дебела пелена

# 517
 Здравейте!
 От снощи имаше проблем с влизането в сайта.
 На бебка и хрипти носа. Няколко пъти при спане издава подобен на хъркане звук. Няма сополки. Пръскам със Стеримар по няколко пъти дневно. Дали е нормално?

# 518
Веселото, като чета, на всички бебоци им хриптят нослетата. Явно си е част от развитието.

# 519
  • Бургас
Лече Hug
Здравейте,малко късно ви откривам Simple Smile

Честито на всички мами,здрави и послушни бебета ви желая.

От профила ми виждате имам си момче и момиче,дето се казва нашарих ги.Борим се със някакъв режим на бебка ,но само тя си знае какъв е.Основно е на кърма,яде през 2,5 -3 часа ,като през деня е по спокойна ,но вечер е мрънкаща,спи 15 минути и пак рев,колики има.Давам еспумизан,дано отшумят бързо.Почти съм забравила как се гледа малко бебе(много и помогнах за коликите Joy хапвах си стабилно грозде до снощи,и днес чета не било позволено  Embarassed)
Ще имам сигурно въпроси и отговори по темите който обсъждате , надявам се да бъда по активна в темата Simple Smile
За сега лек ден на всички ви:)

# 520
  • София
Здравейте!

Добре дошли, desislava_1234 и щастливка-мързеливка!  Дано си помагаме взаимно Hug

Аз хич нямам настроение Confused  Следродилна депресия ли е, какво ли, не знам, ама съвсем ми потънаха гемиите.  Опитите да остана сама с двете деца засега са доста неуспешни или поне аз така ги чувствам.  Не знам как се справяте по цял ден, всеки ден ooooh!  Само дето се очертава ММ да пътува доста от този месец и изобщо нямам идея как ще се оправя Confused  А каката продължава изобщо да не ме слуша, отделно започна и да не ме иска вече...  Хем си повтарям, че е много малка и сигурно е период, хем не мога да спра да рева по темата...  Пък Яна от вчера плаче и се превива, може би започват коликите или пък просто аз съм объркала нещо с храната Rolling Eyes  Затворничеството вкъщи май също ми се отразява и картинката е пълна  ooooh!

Малко негативен ще излезе този пост, ама се надявам да ми простите Embarassed  На всички желая приятен съботен ден със семействата.  Аз изпратих ММ и голямата на разходка, та за мен ще си е поредният почти самотен и леко еднообразен ден Rolling Eyes

П.П.  Кажете за чайчето за колики, че не ми се търси из ФБ кой, кога и къде е коментирал - вие ли пиете или давате на бебетата?  Ако е второто  - какво и по колко давате?  Не знам защо нещо не ми се иска да давам на малката Rolling Eyes  Но ако кажете, че така е правилно, ще пробвам и аз...
ММ вчера взе от аптеката някакъв, който е смес лайка, резене и мента.  Но го пия аз.

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 13:20 от Sleeping Beauty

# 521
  • Gone with the wind
Бюти, за чая - аз пиех лактигонен, който е с копър и анасон, а на Дара давах чай от копър на Хипп. Него го ползвам вместо вода след хранене - да й изплакне устичката. Но, да чукна на дърво, при нас коликите бяха няколко дни само, и вече като че отшумяха.

Деси, Щастливка, добре дошли  Hug

# 522
  • София
Sleeping Beauty според мен е нормален този период. Особено вие, които сте с две дечица направо ви се възхищавам! Аз съм с едно и имам доста помагачи (откъм домакинска работа), мъжът ми също много ми помага, детето ми е сравнително кротко и пак ето вече 22 ден има няма си оронвам някоя сълза и не съм в много добро настроение. Чак се чувствам гузна за това.
Относно чайчето  няколко момичета хвалят Лактогонен чай Кармен, помагал доста за коликите има доста билки, включително копър, анасон и сминдух. Аз след като пратих 3ма души да го търсят по аптеките безуспешно си го купих от интернетето от този сайт:
http://droga.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=440
На нас май още не са ни почнали коликите за това не мога да кажа дали действа за тях, аз го пия заради кърмата и не знам от него ли или просто се регулира, но си имам (да чукна на дърво).
Аз както се оплаках във фейсбук от вчера съм с хрема и болки в гърлото. Лекувам се с парацетамол и чайове. Лошото е че тази нощ и на беба нослето за хрипа, не знам съвпадение ли е или й предадох нещо, но много се разстроих. Сега е по-добре, но от през нощта пръскаме физиологичен разтвор и смучем с аспиратора. Чета че някой мами пръскат директно Sterimar, но мен малко ме е страх заради силната струя. Какво мислите по въпроса?
Днес на вън времето е супер, но мен ме е страх да я изведа, за да не я разболея сериозно...Та и аз съм от заточените вкъщи...

# 523
  • София
Софи, благодаря за разбирането  Hug

Благодаря ви и за отговорите за чая.  Ще взема и аз да си поръчам този на Кармен, щом толкова хора са доволни от него.

ЛЛЛ, имам следното питане: възможно ли е лактацията  да се е регулирала вече при мен?  Бебето ми е на 12 дни, но от около 2 дни гърдите ми не са напрегнати и препълнени.  Мисля, че кърма има, но по спомени с първото ми дете регулирането стана доста по-късно, а и знам, че усещането за меки гърди е чак след първия месец newsm78

# 524
СИСКА, ЧЕСТИТ ТИ БОРИС! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ!
А на коя дата се роди?   bouquet

на 16.09.2013
благодаря ти за въпроса Лече-Буболече от вълнение съм пропуснала датата,но сега я добавих Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт