Отговори
# 540
  • Бургас
Здравейте мами,за физиологичен разтвор ние ползваме НЕЗИТА ГЕЛ ,много лесно на върха на ноздрите слагам много малко и то се разтопява и слиза в ноздрите на малката .
Ние имаме много секрет от очичките,лекарката каза само почистване за сега с физиологичен разтвор, там ползваме ампулките на ТОНИМЕР (те също стават и за нослето).До сряда ако не се подобрят ,ще я водим на очен лекар. Баткото ми беше със запушен  очен канал ,дано малката да не е.
Идилия е с две деца в къщи,колкото и да повтарям на сина ми да не крещи,да говори спокойно не се получава.Вчера пожела и да го храним:)щом сме хранили София:)имаме доста изцепки от негова страна.

# 541
И нашата кака я избива на всякакви глупости, вчера пожела за разходката да й сложа памперс, за да не ходи по обществени тоалетни АКО въобще й се допишка. Настоява също да й сложа памперси и за екскурзията,на която ще ходят другата седмица от градината.
А за такива неща като да не вика, да не ръчка бебето докато спи и да не й проверява фонтанелата през 2 минути, се предадох.

# 542
Момичета, бързам да се включа, че съвсем занемарих форума! Този ФБ е вреден  Laughing
Ще гледам да понаваксам, но няма да успея да изчета изпуснатото най-вероятно, та дано не се включвам не на място в някакъв момент.
Ние да кажа растем, папкаме, спинкаме, акаме, всичко си върви нормално. Стефко беше страшно кротък в началото - вероятно от жълтеницата, но напоследък взе да си показва рогцата Simple Smile Но нищо подобно на сестра си, така че сме доволни за момента - кротушан е  Grinning Обича да се къпе - като го сложим под струята и замлъква, мрази да се преоблича (каква изненада  hahaha ). Като цяло - много по-лесно ми е този път, по-спокойна съм и аз, и бебо. Сънят пак не достига, но има нощи, в които ни оставя малко почивка.  smile3524
Ох, накратко се включих, сега ще си следя по-редовно.
 Hug

# 543
  • Бургас
Amelly виждам ,че твоята кака е на възрастта на сина ми,той не проявява интерес към сестра си да я гушка ,закача и тн. по скоро се приближава към нея със страх:)казва много е малка.Но си иска времето за игри със него, помощта за пъзелите ,разходките в парка .За сега успяваме заедно с таткото да поделим вниманието към него.Надявам се да се стопли и времето,че да имаме време за разходки и с беба на вън:)

# 544
Най-сетне да се добера до форума Simple Smile много се окалпазаних откакто сме си вкъщи  Embarassed
Най-сетне мога да се запиша в родилите на 20.09 с Принцеса Катрин, която се роди 3950/52 см в 7 и 50 мин със спещно секцио. След 5 дни в болницата, несполучливо предизвикване със система и ядски психически турмоз от всички викове и крясъци на раждащи, вечерта преди да ме изпишат още бременна почнага регулирани контракции в 12 часа вечерта, а до преди няколко часа даже нямах и безболезнени контракции. След 7 4аса контракции на по 3 мин Катрин не слизаше надолу и почнаха да се губят тоновете и ме смъкнаха в опрационната, за ащастие беше моята докторка на смяна , тя ме оперира. Преживях най-големия ми кошмар секциото, но при мен мина много леко, излязох много леко от упойката, бях с пълна,защото ме бодоха 4 пъти за спинална и не ме упоиха, на другия ден вече я кърмех и ставах сама от леглото.
Вече сме на 17 дни и много яден, растем, носим вече по-големия размер дрехи и се гледаме, аз обаче още почти нищо не мога да правя, причрнява ми и се паза да не направя някоя беля.
Честито на всички обебили се докато ме нямаше, имам още малко да чета от писаното, но наваксвам, разбрах че някои са се тревожили за нас, благодаря за загрижеността, Господ беше с нас и всичко мина благополучно Praynig

# 545
А за такива неща като да не вика, да не ръчка бебето докато спи и да не й проверява фонтанелата през 2 минути, се предадох.

Ха, при нас също  Crazy. Мартин е на 4г и 9м и добре че ходи на градина. Когато е в къщи е купон безкрай  Laughing. Много ме притеснява и как иска да му дава каквото той яде. След седмица отиваме при майка ми и не знам как ще е там. Ще търся нячаин да го водя в местната градина поне да играе с децата по малко.

# 546
  • София
Привет!

Ани, наистина те мислихме, радвам се, че всичко е наред при вас Hug

Амели, тази Ива hahaha  Това за фонтанелата ме уби, защо я проверява?! Laughing

Аз започвам да се успокоявам, като ви чета.  Щом вие не можете да накарате големите деца да пазят тишина, няма да се ядосвам толкова на моето, че не ме слуша, като и казвам да е тиха Rolling Eyes 
Надявам се да е вярно това, което казват хората, че принудени от обстоятелствата вторите деца се научават да спят на всякакви шумове и при всякакви условия Crazy

Иначе вече съм малко по-добре психически, но пак ме започна моето главоболие, което мистериозно изчезва докато съм бременна newsm78  Пих Нурофен, но с много гузна съвест Rolling Eyes

Днес мисля да изкарам бебето за 30-ина минути на терасата и да се чувствам спокойна вече да започваме с разходките.

ЛЛЛ, имам следното питане: възможно ли е лактацията  да се е регулирала вече при мен?  Бебето ми е на 12 дни, но от около 2 дни гърдите ми не са напрегнати и препълнени.  Мисля, че кърма има, но по спомени с първото ми дете регулирането стана доста по-късно, а и знам, че усещането за меки гърди е чак след първия месец newsm78

Здравей Sleeping Beauty,
Ако бебчето суче често и изпразва добре гърдите, ако няма големи паузи между отделните хранения е възможно да не се стига до препълване и напрягане на гърдите.

Как е организирано в момента кърменето? Колко хранения има бебето за 24 часа? Една или две гърди предлагаш на кърмене? Суче ли през нощта? Приема ли нещо различно от кърма - вода, чай, АМ, медикаменти? Ти приемаш ли някакви медикаменти? Как пишка и ака бебето? Колко мръсни и мокри пелени сменяш за 24 часа? От както усещаш гърдите меки, забелязала ли си разлика в броя на пелените?

Благодаря за бързия отговор Hug 
Бебето се храни на поискване, което е обикновено на 2-2,5 часа, рядко на 3.  През нощта се буди на максимум 2 часа.  Храни се от едната гърда, втората обикновено я отказва.  Нищо различно от кърма не и предлагам, сутрин и давам по 5 капки БиоГайа.  Аз не приемам медикаменти.  На почти всяко хранене бебето ака, съответно пелените са и напишкани (не ги броя колко са точно, извинявам се Embarassed).  Няма разлика нито в честотата на хранене, нито в броя на напишканите и наакани пелени откакто гърдите вече не са напрегнати.

# 547
Записах бебка при педиатър чак днес и и взехме акта за раждане, срам и позор толкова време нямаше как да отида, но съм герой слязох и качих пеш стълбите до 10 етаж - нямаме асансъор и е голмя майтап,  Joy
вие витамин Д давате ли и как ?

# 548
Здравейте момичета и от нас.
Гледам да ви следя от време на време,но в последната седмица нещо не мога да смогна,сякаш не мога да се организирам и затова не съм писала.
С малкия Чочи се гледаме или по точно той ни гледа панаира.Първите седмици беше доста кротък-папка,дриска,спи,от време на време и пореваваше.От една семица обаче ми разказва играта.Уж си беше установил горе долу режим на хранене.Дори успявах да поспя на пресекулки.Вече определено не е така.Има моменти през деня,в които си казвам колко го обичам КОГАТО СПИ  Embarassed .Събуди ли се-пуска долби стереото и докато не разберем какво иска, е ад под небето.Другото странно е,че иам моменти,в които иска да яде много преди времето му за хранене-на АМ понякога огладнява след час и половина.И се започват едни писъци-нищо не признава освен храна.Направо не знам криза на растежа ли е какво  newsm78.Нашата педиатърка заяви,че нямало такова нещо като криза на растежа,имал силен сукателен рефлекс,не бил гладен  baby_neutral Ако някой има идея да казва.Н а смесено хранене сме.Не ми се иска да храня постоянно,а очевидно изглежда гладен.Като му вдигна дозата с 10 мл,всичко си изяжда,но след това често връща.Направо не знам.
Днес цяла сутрин ме разиграва-искам на шезлонга,не искам в креватчето.Накрая го нахраних на обяд и дим да ни няма на разходка навън.Както се дереше,в момента,в който прекрачихме асансъора направо се отряза и заспа  Shocked Преди малко се прибрахме и все още спи.  Praynig
Гледам,за депресията си говорите.Аз започнах да усещам,че и мен започва да ме хваща на моменти.Понякога се чувствам като лоша майка като го чуя ка се дере и невинаги имам умението и търпението да го издържа  Embarassed
Завиждам ви на мобилните майки шофъори.Ние ще си ходим в парка на Света Троица и това е.Днес за първи път го изведох сама,иначе му е втора разходка като цяло.Беш голяма подготовка,защото количката не влиза в асансъора,та разглобявай/сглобявай.Накрая като стигнахме парка се усетих,че съм забравила чантата с памперси/кърпички/залъгалка  Embarassed Добре,че не ни потрябваха  Grinning
Дълъг пост стана да не ви отегчавам повече с нащите премеждия.
Слънчев слодобед мамита  Hug

# 549
Ани,честита Катрин!!!!!!
Няма нищо страшно в секциото, особено когато го знаеш предварително. Твоето момиче е голяма и може би щеше да е трудно естественото раждане.Радвам се,че нещата са се развили благополучно!

Амели, тази Ива hahaha  Това за фонтанелата ме уби, защо я проверява?! Laughing

Дали се е затворила. Много й е важно да следи процеса. Но аз съм виновна,че й обяснявам всички тези детайли.

Времето е страхотно, направо ги почвайте разходките, може и главоболието да ти мине...ако не, ще забременяваш пак, явно  Laughing

Моята хубавица цял ден спи- от 4,30 сутринта до сега не се е будила, яде, дрисна два пъти,но си кърти...което значи,че нощес ще ни разглоби, но не мога и да си легна сега да спя,защото след час и нещо трябва да прибирам Ива от градината. Бебето съм го оставила в количката в коридора да ми е готово за излизане, само да не ме прецака и да не се разсъни баш тогава.

# 550

Аз също искам да попитам кърмещите мами, които са резервирани към профилактиката с витамин д и имат доверие на педиатъра на бебето си, какво им е препоръчано и дали го следват?

# 551
  • София

Аз също искам да попитам кърмещите мами, които са резервирани към профилактиката с витамин д и имат доверие на педиатъра на бебето си, какво им е препоръчано и дали го следват?

Давам по една капка сутрин на гладно. В началото капвах върху пръста си и давах да изближе, сега капвам върху биберона, знам със сигурност, че ще я излапа така  Laughing

# 552
Витамин Д - по 1 капка след 20тия ден, сутрин  на гладно (как ли ще се получи като аз гледам да спя до последно и съответно тойсе събужда,ядем и чак тогава ствам  newsm78). Но нашта фонтанела е малка 1,5-1,5.

Баткото,разбира се,колкото и да му викам,си е дете. И той само се муши в бебето и го чопли по фонтанелата, без да съм му обяснявала в подробности. Радва му се, ама му е много мечешка радостта и постоянно трябвада го ограничавам.За тишината, не спазва, но поне почна да говори малко по-тихо, като му кажеш, че бебето спи.Гледам и да не му се карам твърде много, отнася го само когато се лигави и по десет пъти муповтарям едно нещо, но докато не го заплаша с шамар,не го прави.
Днес бяхме до майка ми и понеже имах малко работа, й ги оставих двамата за 10 мин в колата, беше се пощурила и заяви, че трябвало да ги разделяме. На мен пък ми става много мъчно при идеята да пращам баткото някъде, че да си гледам бебето и го изживявам много присърце.
А че го буди - буди го. Свиквали били,нам какво, ми не знам, моето за 18 дни неуспяда свикне. Той пък спи съвсем като заек - ако не съм пуснала аспиратора на максимална степен, смятай, че от първото движение в къщата се е събудил. ooooh!Слава богу, поне навън спи.

Имам един въпрос към ЛЛЛ:
За колко време може да се очаква, че храна, консумирана от майката, ще достигне през кърмата стомахчето на бебето?

Вчера се присвиваше като да има колики, беше доста неспокоен. Днес е по-добре.Забелязах обаче, че акото му стана много воднисто - все едно от парцалчета и вода. Чудя седали пък не е реакция към нещо, което съм яла или пък да съм го простудила?

sweetynel, щом връща,вероятно не е гладен.Бебетата често се бъркат самите те гладни ли са, спи ли им се или имат въздух за изкарване. Пробваш ли по-настоятелно да го оригнеш? Или пък да го изведеш да видиш дали няма да заспи?

# 553
За витамин Д - не ми е казала доки и не давам.
За сукателния рефлекс - мисля, че биберон или гърда (зависи какво даваш) ще решат проблема.При мен имаше дни с целодневно висене на гърда.
За коликите - имаме и даваме Еспумизан само вечер преди храненията.
И за кърменето:
Else, благодаря за отговора. Развитие при мен има в положителна посока. Погледах клипчета за различните пози на кърмене и намерихме нашата - кръстосана люлка. Като и държа главичката няма къде да ходи и налапва и ареола. Храниме се успешно. Нощно време се препълвам и са ми болезнени и твърди гърдите,но цедя само до олекване и се надявам скоро да се регулира количеството.
Днес направихме 30 мин разходка малко да подишаме въздух.Вие въобще гледате ли часовника или аз много се втелясвам?
Това от мен.
Лека вечер и спокоен сън на всички мами и бебоци Simple Smile))))

# 554
Вие въобще гледате ли часовника или аз много се втелясвам?
Аз не гледам Mr. Green По-точно, гледам го само когато почне много да будува, за да се ориентирам дали  да се отказвам да го приспивам и да му давам пълната гърда да яде.
Но ми е второ. С първото знаех точно колко пъти и точно в колко часа се е събудил всяка нощ; колко е спал/не спал... питай ме сега какво толкова съм се била лепнала за тоя часовник, ама на  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт