Отговори
# 585
 Честито на мама Ема!

Мойто също много ръмжи - и на сън даже. Днес му сложиха ваксина и е качил 1300гр за месец, което е добре. Също така малко разреди акането. Макар че се мъчи, пръцка, но няма акано на всеки памперс.
Безсънието и мен ме мъчи, а през дена не мога да спя изобщо.
Капки против колики не давам, поради лош опит. Не че и с това ще стане сега, но не искам да рискувам. А коликите са му много силни  Tired.
Ваксина за ротавирус няма да слагам - има 200 вида ротавируси и не виждам смисъл много.
Кажете какво има в този чай, да взема да пия и аз, за да намалеят коликите.
Ако искате наистина може да уговорим среща за Варна, но тази седмица по възможност, другата заминавам може би за месец при майка ми.
С конците имах голям проблем, та ходих да ми ги махат че и си платих, защото моя гинеколог не пожела да ме прегледа в рамките на консултацията след раждане  #Cussing out, няма да ходя повече при него. Добре, че сега съм ок  Crazy.

# 586
Мами, купих едни капки, против колики и даже си ака от тях доста обилно. Казват се Абоколикен. Много съм доволна, особенно, как действат за акането.

# 587
Честита рожба, Еми - да расте здрава и много щастлива, да ви радва и да се гордеете много с нея!

Ние вече сме на 10 дни- не е истина как лети времето. Нямам време за нищо, дори няколко снимки не мога да кача. Имам въпроси или искам да коментирам някои неща, но няма кога. Вчера бяхме на лекар, наддал е около 200гр, сега е 3900 и е + 0,5 см. Още е жълт, пак го боцкаха, ако е викок билерубина ще го слагат под лампа. От снощи сме и с колики...до сега го будех да яде сега се моля да заспи...
От вчера и лявото му оченце има секрет...това след прегледа....но док ни предупреди че било нормално...чистел се от хормоните ми...чистя с сребърна вода....лайката да ли е ок за толкова малко бебе.
Вчера док, махна и пъпчето...което се беше отлепило от едната страна...ще го правим доктор.
Тези дни ще правим първата истинска баня...тук не разрешават да се къпе преди да падне пъпа...страх ме е да не реагира като кака си на банята...
Понякога успяваме да се уригнем понякога не, доста често връща...хълца.

Днес съм особено доволна, кантара ме очарова просто -15 кг за 10дни...но аз и първия път бях така първият месец и после като се започна едно качване отново.

Ползвате ли колани за стягане и какви?

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 19:44 от *Дария*

# 588
Мами, купих едни капки, против колики и даже си ака от тях доста обилно. Казват се Абоколикен. Много съм доволна, особенно, как действат за акането.
И ние сме с тези капки,май действат пу- пу.Сега си обяснявам защо акото му е толкова рядко.Първоначално си мислех,да няма растройство.Все се каня да прочета листовката,ама то и време няма  #Crazy
Ех как си мечтая за сън от няколко часа без прекъсване.Ама няма

# 589
*Дария* Мисля че може ,на нас ни каза докторката да се къпем през ден с лайка

# 590
Mомичета, виждам,  че някои от вас ползват абоколикен.Вадите ли ги от хладилника предварително?

# 591
http://allforthekid.wordpress.com/2012/03/12/как-да-направим-гледането-на-бебе-по-см/
За настроение през деня Simple Smile))))))))

# 592
 Здравейте, аз много късно разбрах за групичката. Моята бебка  Габи се роди на 12. 09 . Иначе отдавна щяхме да ви пишем.

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 11:40 от buba_p

# 593
Отчет от консултацията - 5,050 кг и 58 см / роден е 3660 и 51 см/. Увеличаваме дозата на вит. Д / от 2 на 4 капки /, ще му давам и биогая. Започваме гимнастиката, днес сме на очен, че имаме гурли на едното око.

# 594
Привет и от мен  Hug
Беше ми развален компа и за това ме нямаше толкова време.
Само да помоля на 1-ва страничка да ми поправите бременноста, че съм 2-ра, а не 1-ва  Mr. Green

И ние вчера бяхме на контролен, в момента е 4.050кг. и 51см. при изписани 2.950кг. и 48см. това за месец и малко.

Малката също има колики, ние даваме Ентерокинд- хомеопатични били, имат уж ефект. Обаче последните 2-3 дни си има едни периоди, в които постоянно търси цица, връща мляко и пак мрънка за ядене. Нищо не помага, нито залъгалка, нито вода... доки каза, че явно е по-лакома. И с това си мрънкане, няма спане, през 1/2-1ч. се буди и реве да се кърми, направо лудвам  Crazy Днес уж е по-спокойна. Иначе на вън много й харесва и е спокойна. днес обаче като гледам времето.... може да пропуснем.

Гледам организират се по другите градове групови разходки... та за Пловдив няма ли да си спретнем една  Party

И още един въпрос, на 11 правим 40 дни, ще идем за молитвата, но моля дайте инфо за някакви традиции и т.н. В смисъл какво се прави, канят ли се гости, понеже има желаещи, които даже се самопоканиха, та се чудя. Дали в къщи след молитвата, дали в някое кафе, дали веднага след църквата или да им кажа надвечер..... нищо не знам. С баткото нищо не сме правили, само раздадох пита на комшиите  newsm78

# 595
Привет и от мен  Hug
Беше ми развален компа и за това ме нямаше толкова време.
Само да помоля на 1-ва страничка да ми поправите бременноста, че съм 2-ра, а не 1-ва  Mr. Green

И ние вчера бяхме на контролен, в момента е 4.050кг. и 51см. при изписани 2.950кг. и 48см. това за месец и малко.

Малката също има колики, ние даваме Ентерокинд- хомеопатични били, имат уж ефект. Обаче последните 2-3 дни си има едни периоди, в които постоянно търси цица, връща мляко и пак мрънка за ядене. Нищо не помага, нито залъгалка, нито вода... доки каза, че явно е по-лакома. И с това си мрънкане, няма спане, през 1/2-1ч. се буди и реве да се кърми, направо лудвам  Crazy Днес уж е по-спокойна. Иначе на вън много й харесва и е спокойна. днес обаче като гледам времето.... може да пропуснем.

Гледам организират се по другите градове групови разходки... та за Пловдив няма ли да си спретнем една  Party

И още един въпрос, на 11 правим 40 дни, ще идем за молитвата, но моля дайте инфо за някакви традиции и т.н. В смисъл какво се прави, канят ли се гости, понеже има желаещи, които даже се самопоканиха, та се чудя. Дали в къщи след молитвата, дали в някое кафе, дали веднага след църквата или да им кажа надвечер..... нищо не знам. С баткото нищо не сме правили, само раздадох пита на комшиите  newsm78

Здравей, в различните райони явно е различно всичко за 40 дни.
Аз знам че се прави погача и се викат само жени преди четийрстият ден в къщи. А на този ден се ходи на молитва и после се минава през 1 или 3 къщи преди да се приберете

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 15:17 от buba_p

# 596
Каквато ми елудница вкъщи, само ми е гости да посрещам... ще отидем да ни прочетат молитвата и това е Simple Smile всички роднини и приятели са го виждали вече - предпочитам един по един да ги каня Simple Smile

# 597
Не знам колко кръв съм губила, преливаха ми два дена плазми, глукози и тем подобни.
Аз пия чая на хипп за кърмачки, ама не ми се ще тя химия да я пия аз това питах и вас какво пиете.
Петя и аз така, само будувам от повече от месец само хъркащи, бебета, раждащи в АГ-то и сега беба ми разказва играта, заспивам права.

# 598
И ние сме с тези капки,май действат пу- пу.Сега си обяснявам защо акото му е толкова рядко.Първоначално си мислех,да няма растройство.Все се каня да прочета листовката,ама то и време няма  #Crazy
Ех как си мечтая за сън от няколко часа без прекъсване.Ама няма
Да, и нащо ако е рядко и даже памперса пропуска, но и обилно си ака. Вчера, до пъпа беше се омазала, даже и дрехите абе мазало беше.  Joy Иначе, аз не ги държа в хладилник, ами в кутийката и на стайна температура. Но и ги давам само веднъж на ден, а не на всяко хранене, че то с един прием така ака, пък представям си, ако и ги давам през 3 часа на всяко ядене.  Joy Grinning Даже, забелязах, че освен за акането и действат и успокояващо, вече сме по-спокойни от, както ги приемаме. Пу пу

# 599
  • До морето :)
Здравейте, минавам да се отчета, че сме добре. Възползваме се от хубавото време и киснем навън. Каката слуша, бебето и то, не се оплаквам. Изгоних таткото от спалнята и си взех Калина при нас. Много сладко се спи между две бебета.  Heart Eyes Където и да се обърна - все хващам малко краче. Само да не свикнем много така, че Калина зимата ще си спи в кошарата... Ако ѝ иска още.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт