СЕДМИ КЛАС не ще уплаши нас! Прас! - тема № 37

• 41 503
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • София
 В нашето училище входните по БЕЛ и мат ще са след приличен  преговор. По математика е на 30-ти, в понеделник, а по БЕЛ малко след това. За сметка на това обаче правиха входни по английски и по физика без нито грам преговор. Mr. Green И съответно вече са на нов материал.

# 361
  • Дива Индия
Аз предполагах, че задачата я интерпретирам грешно и за това отивам в ъгъла и се засрамвам. Обаче детето така тупа-лупа ми я каза, че ... Grinning

# 362
  • Русе
днес върнаха математиката-5.75 - една сбъркана задача с модули от 16. БЕЛ - 5 - доста дълъг текст - не и останало време да си провери, което го вярвам, защото има странни правописни грешки. Основен проблем от миналата година ни е "о" и "у".

# 363
   Благодаря за споделените задачи и решенията им!   bouquet

# 364
Помогнете със съвет откъде може да се вземе материал за подготовка за входен тест по Биология. newsm78

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 17:03 от muro04

# 365
  • София
Двете НВО за 6 клас от преди 4-5 години, когато  ги имаше още, са вариант.. Включват материал сборно от химия, биология и физика, но вие можете  да  разгледате само въпросите  по биология и готово.  Те се разпознават - първо са физичните, после химичните и накрая тези по биология.

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … _ChP_2010_key.pdf

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … kl/09_ChP_6kl.pdf

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 17:21 от пенсионирана русалка

# 366
Ето точно тази задача ми видя сметката  в събота. Детето искаше помощ, а аз докато включа как да се реши ... Embarassed Сега се уверявам, че ми е вярно решението  Laughing

# 367
Мами, страхотни сте! Благодаря ви.  bouquet

# 368
  • София
Моят син точно на тази задача госпожата не му призна "гениалното" решение
t=S/(v1+v2) и му писа 5+.

При нас няма още входящи нива, само преговор.

# 369
  • София
Моят син точно на тази задача госпожата не му призна "гениалното" решение
t=S/(v1+v2) и му писа 5+.

При нас няма още входящи нива, само преговор.

Грета Ей, не се сърди, но ми се струва, че учителката има известно право.Е, не и чак цяла единица..Преподавaтелите са запознати с изискванията за разписване на текстови задачи. Ако такава задача за път бъде под номер 23 на изпита (естествено усложнена)  и детето директно напише това, пропускайки обясненията откъде следва,  можеш да бъдеш сигурна, че въпреки верността, задачата няма да бъде оценена с максималните точки. Само не ми скачайте сега... не го казвам с лошо. Казвам го от опит. Детето ми преди години на пробни в СМГ  все докарваше отговорите на текстовите задачи, но все скатаваше по някой ред и така вместо максималните 10, имаше редовно   по 7,8 или 9 точки за вярна задача.  Това  "орязване" й подейства  в положителна посока и на изпита, а и по-нататък стана  детайлна и обясняваща кое откъде идва.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 22:18 от пенсионирана русалка

# 370
  • Русе
Русалката е права, много е важно доброто описване на задачите. още от пети клас госпожата много държи на това и намалява драстично оценки за  непълно описание. за състезанията е абсолютно задължително - иначе вземат точки(смята се че е преписано). За пропуснат предпоследен ред в задача на едно състезание щерката се прости с първото място с една точка.

# 371
  • София
Знам, момичета, затова гениално беше в кавички. Такива задачи не са решавани в училище и детето не знае как да описва.

Учителката му е старателна, добре обяснява, но обяснява лесните неща, докато всички схванат. Времето не и стига за друго. Детето е свикнало да цъка отговори по тестове и не мога да му обясня как се разписват задачи. Специално на това контролно с тази задача нямаше по-висока оценка.

Много пъти съм казвала, че се възхищавам на учителите на децата ви, при нас това не се случва.
Постоянно говоря да разписва, но той не смее, защото госпожата се сърди, ако не е по нейния начин.

Миналата година почечето деца ходеха по уроци, а сега чувам, че масово се ходи и на "дублиращи" уроци: един учител за бъдещия материал (за да изкарват 6ци на изпитване) и един учител за повторение на ученото. При вас това случва ли се?

# 372
Мами, може ли малко помощ, че се оплетох -кои числа са неотрицателни  и кои -  положителни ?
Спомням си, че е говорено миналата година, но нещо съм забравила май Embarassed 

# 373
  • Русе
G..D.. неотрицателни са положителните и нулата

Миналата година почечето деца ходеха по уроци, а сега чувам, че масово се ходи и на "дублиращи" уроци: един учител за бъдещия материал (за да изкарват 6ци на изпитване) и един учител за повторение на ученото. При вас това случва ли се?
е това ме уби - явно имате доста богати родители. не виждам защо един учител да не прави и двете неща, ноооо  всякакви хора има.

# 374
  • Пловдив
Мами, може ли малко помощ, че се оплетох -кои числа са неотрицателни  и кои -  положителни ?
Спомням си, че е говорено миналата година, но нещо съм забравила май Embarassed 

положителни + нула са неотрицателни

Общи условия

Активация на акаунт