СЕДМИ КЛАС не ще уплаши нас! Прас! - тема № 37

• 41 495
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Ох, добре, много ви благодаря. Днес имаме входно по математика. И по английски. Но съм му казала да наляга на математиката и снощи само това готви. Дано се справи. Praynig

# 376
  • София
G..D.. неотрицателни са положителните и нулата

Миналата година почечето деца ходеха по уроци, а сега чувам, че масово се ходи и на "дублиращи" уроци: един учител за бъдещия материал (за да изкарват 6ци на изпитване) и един учител за повторение на ученото. При вас това случва ли се?
е това ме уби - явно имате доста богати родители. не виждам защо един учител да не прави и двете неща, ноооо  всякакви хора има.

И на мен ми е още странно. Аз не бих ангажирала детето при 2ма различни преподаватели по еидн предмет, това само ще го обърка.

Според мен родителите са притеснени, че децата няма да успеят на матурите. В класа има само двама сигурни отличници, другите са с по-слаби срочни оценки и това неминуемо води до по-ниски балове.

# 377
Така не стават ли даже трима преподавателите?  ooooh!
И моето мнение е, че това по-скоро ще доведе до объркване.

# 378
  • Русе
Мисля, че материала в седми клас е доста тежък и много като количество за да е необходимо да вървят предварително напред вместо да работят и затвърдят знанията върху изучаваното и без това се тича през материала и няма много време за затвърждаване, да не говорим че в повечето училища изобщо не се изучават диаграми,работа с таблици, та дори и задачите за движение, работа и смеси се прескачат или претупват. за геометрията въобще няма да коментирам - там в повечето случаи положението е трагично.

# 379
  • София
Мда, така е. Часовете не стигат.

Днес ще вида настроенията на родителската среща и ще се ориентирам. Аз все още мисля да разчитам само на школата.

# 380
  • В тъмната гора.
Хайде и аз да се присъединя към пожеланията за успешна нова учебна година!!!
Синът ми беше изненадан тази седмица много неприятно, защото непредупредени им бяха дали входни нива по биология, география, история и химия. Предупредиха ги само за БЕЛ и математика.

# 381
Грета ей, ако правилно съм запомнила къде учи детето ти, знам и за друга причина за резултатите. Учителите поставят на децата по-слаби оценки, за да си продължат после в същото училище. Да не ги загубят като бройка. Този парадокс се наблюдава в още едно съседно на дома ни СОУ.

# 382
 Вчера класната питала децата- къде мислят да кандидатстват, едно от децата с 4 ка по Бел и Мат. казало, че иска да учи във френската, тя съответно му казала, че няма да успее...моя пък казал английската или 5та/с немски/ на него пък казала, че трябва да има  шестица поне на едната матура.

Аз очаквах учителите тази година да са по-нахъсани и активни, усещам  някакво спокойствие и лежерност да се носи из въздуха, миналата година бяха по-напрегнати учителите сякаш, когато говореха за настоящата година. Не знам, ще видим..

# 383
Е нали накрая се държат матури и за бал се взимат оценките изкарани оттам, независимо какви оценки получават децата от учителите.
Как тогава пишейки по-слаби оценки ще си запазят бройката?

# 384
  • София
Е нали накрая се държат матури и за бал се взимат оценките изкарана оттам, независимо какви оценки получават децата от учителите.
Как тогава пишейки по-слаби оценки ще си запазят бройката?

Оценките по БЕЛ и МАТ от училище се калкулират в бала за кандидатстване, така си запазват бройките.

# 385
  • Пловдив
В бала влизат и оценките от удостоверението за завършен 7 клас по БЕЛ и МАТ, а в някои професионални гимназии от дипломите се взима физика или химия. 5 по един от тези предмети, може да те остави извън желаното училище. Това си е цяла единица по-нисък бал.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 14:15 от dundi73

# 386
В бала влизат и оценките от удостоверението за завършен 7 клас по БЕЛ и МАТ, а в някои професионални гимназии от дипломите се взима физика или химия.
А, обща от седми клас взима ли се, всъщност как се образува бала?

# 387
  • Пловдив
Общата оценка - не
В различните училища балът се образува по различен начин
примерно за ЕГ - БЕЛ и МАТ от дипломата + удвоените оценки от матурата по БЕЛ и МАТ / 1 + 2 модул/
за МГ - БЕЛ и МАТ от дипломата + оценката по БЕЛ от матурата + утроената оценка по МАТ от матурата
обаче това се вижда подробно, когато излезе план-приемът по паралелки за съответната учебна година.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 14:24 от dundi73

# 388
Значи съм била в голямо заблуждение  Embarassed сега ми стана ясно

# 389
В бала влизат и оценките от удостоверението за завършен 7 клас по БЕЛ и МАТ, а в някои професионални гимназии от дипломите се взима физика или химия.
А, обща от седми клас взима ли се, всъщност как се образува бала?

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … -05_priem_uch.pdf

Член 18 - за образуване на бала, чл. 10 - какви са останалите критерии при класирането на деца с равен бал.

Нашите освен с входните нива ги подкараха и с изпитванията. Днес имало няколко двойки по български. Трудно ми е да си го обясня след сериозния преговор, който направиха.

Общи условия

Активация на акаунт