"Не съм очаквала, че ще имам такова дете в моя клас"

• 34 818
  • 471
  •   1
Отговори
# 180
И аз все още се питам, какво е направило това дете, за да бъде категоризирано от първия ден.

# 181
   Каквото щете разправяйте, но за щастие все още има учители, които не гледат на децата като на тълпа мрънкащи олигофренчета. Мога само да съжалявам, че въобще някой учител мисли сериозно това. И когато не бях майка, подобно наблюдение щеше да ми говори повече за психиката на споделящия го, а не за децата.
 Интересно ми е само, какво прави учителя, който работи с тези, по негово мнение олигофренчета - от които само едно от сто отговаря на неговите виждания за възпитано и подходящо дете?

Говорим за деца начален курс, в края на крашищата, поне всеки, който има деца знае колко е лесно да обидиш от нивото на учител и да всееш ужас и обезсърчиш в едно малко дете като го убедиш наистина че е тапънар и за нищо не става.
 После като станат големи , ако ще не "такива" ами и "онакива" да им вика, като са чак толкова ужасни Rolling Eyes  

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 09:57 от Iris04

# 182
И аз все още се питам, какво е направило това дете, за да бъде категоризирано от първия ден.

smile3529

Ставало е от чина. Бодяло си е пръста с карфица?!?!, с която г-жата е закачила баджове на всяко дете.

# 183
  • Costa Rica
   Интересно ми е само, какво прави учителя, който работи с тези, по негово мнение олигофренчета - от които само едно от сто отговаря на неговите виждания за възпитано и подходящо дете?

Говорим за деца начален курс, в края на крашищата, поне всеки, който има деца знае колко е лесно да обидиш от нивото на учител и да всееш ужас и обезсърчиш в едно малко дете като го убедиш наистина че е тапънар и за нищо не става.

Ако е учител на място, работи, старае се да извади и малкото добро у такова дете, блъска си главата в стената от родители, директори и законотворци, прибира се в къщи и се нагълтва с успокоителни. След няколко такива години или претръпва, или напуска системата.

Ако е гьонсурат, оцелява и процъфтява в рамките на същата тази система. После пишат за него в "мамата". Mr. Green

# 184
  • София
Стига бе, това ли е най-тежката професия? Начален учител? Ставате смешни.
Сигурна съм, че е толкова тежка само за по-глупавичките девойки - за тези, които или само това са успели да влязат някъде, или са се притеснявали да запишат нещо "по-сложно", или пък са изпаднали от другаде до начална педагогика. Онези, на които това им е било желанието и призванието, едва ли приемат работата си като сизифов труд.

# 185
Нито е най- тежката, нито е най- леката. Професия, като всяка друга- иска се работа, професионализъм и призвание. Който не става е добре да се осъзнае навреме и да напусне, като освободи място на онези, които са подходящи за нея и за които, на свой ред, е подходяща тя.
Като във всяка друга професия.
Познавам интелигентни жени, завършили начална и/или предучилищна педагогика, за които това е било тяхно истинско желание и които си гледат работата, без да тормозят децата, останалите околни и самите себе си. Имам и пенсионерки- учителки познати. Една бе учителка на големия ми син в градината. Как пък една лоша дума не чух от нея за 4 години за което и да било дете. А проблеми не че е нямало. Имаше, като навсякъде. Имам и други познати учителки, които си обичат работата, вършат си я качествено и които биват обичани от учениците си.

# 186
Учителската професия е много трудна и много отговорна.
Обаче... една дългогодишна детска учителка, моя приятелка, веднъж ми каза, че почне ли някоя колежка да разправя колко са невъзможни децата, значи не става за тая работа.

# 187
  • София
Judy, и аз имам такива познати. Но всички знаем, че не всички са такива. Имам познати и от другия вид - съученички, които само това успяха да влязат и да изкарат, също и една състудентка, на която й беше доста трудно и се прехвърли в най-лесната специалност (според нея). Незнам колко от тях работят като учителки, но знам, че целта им беше просто да завършат някакво висше.

# 188
Това е ясно. То е и една от причините за ниското качество на преподаване у нас. И за странните претенции и поведение на редица учители. Но за тях не са виновни децата. Последните са най- често потърпевши.
Иначе всяка професия си има своите особености и проблеми. Никога не бих класифицирала точно тази, като най- трудната или най- отговорната, въпреки, че е една от тези, които се характеризират с тези специфики.

# 189
Ако е учител на място, работи, старае се да извади и малкото добро у такова дете, блъска си главата в стената от родители, директори и законотворци, прибира се в къщи и се нагълтва с успокоителни. След няколко такива години или претръпва, или напуска системата.

Ако е гьонсурат, оцелява и процъфтява в рамките на същата тази система. После пишат за него в "мамата". Mr. Green

newsm10

Стига бе, това ли е най-тежката професия? Начален учител? Ставате смешни.
Сигурна съм, че е толкова тежка само за по-глупавичките девойки - за тези, които или само това са успели да влязат някъде, или са се притеснявали да запишат нещо "по-сложно", или пък са изпаднали от другаде до начална педагогика. Онези, на които това им е било желанието и призванието, едва ли приемат работата си като сизифов труд.

Не знам какво работиш, но това, за тежестта на учителския труд, трудничко ще го разбереш. Аз съм от ония, дето им е било единствено желание. Когато трябва си пия хапчетата, но все още не съм претръпнала. Уверявам те, че завършването на начална педагогика не е никак лесно, макар че некадърни учители, които са успели да завършат - бол. Докато другите специалности са тясно профилирани, тук учиш съвременен български и части от висшата математика, история, биология, география....... и никой не ти прави компромис, че не си "тесен" специалист като идеш на изпит. Ако си разбрала - чудесно. Ако не - посмей се.

# 190
 Е хубаво, ти като влезеш при децата в началния курс, при 99 процента олигофрени ли влизаш? Щото на някои от колегите ти  в тая тема такава им е работната среда.

# 191
  • София
Няма ли в тия форуми един учител, който да си харесва работата и да я върши с удоволствие?
An* , и мойта работа не е лека, а да не говорим, че като се прибера трябва да почна да уча уроци с детето, защото половината неща не са му станали ясни в училище. Ами уча и обясвявам безропотно и това няма да ме накара да нарека учителките олигофренки, понеже не са успели да си предадат урока така, че всички да го разберат. Вината я търся в детето. Не е зле и вие да престанете да обвинявате децата и родителите им, а просто да си вършите работата по най-добрия за децата (а не за вашето спокойствие)начин.

# 192
Е хубаво, ти като влезеш при децата в началния курс, при 99 процента олигофрени ли влизаш? Щото на някои от колегите ти  в тая тема такава им е работната среда.

А дали не бърка институцията, в която работи?  newsm78 С тези проценти...

# 193
Това е ясно. То е и една от причините за ниското качество на преподаване у нас. И за странните претенции и поведение на редица учители.

Има и доста родители с такова поведение и претенции.   

# 194
И това е ясно, че и написано.
Но темата е за учителско отношение и, по- скоро, очакване.

Общи условия

Активация на акаунт