"Не съм очаквала, че ще имам такова дете в моя клас"

• 34 807
  • 471
  •   1
Отговори
# 240
Оф, и ученици, и класна стая съм виждала. Не съм заставала на учителско бюро, бях за кратко преподавател на студенти на принципа на взаимоучителната метода. Дете съм на учителка. Уважавана, човечна, учениците я търсят постоянно за помощ и в учебни, и в лични дела, не е някой урунгел, вечно демонстриращ много главоболие и нулева толерантност. Получила съм повече информация за учениците, отколкото някоя майка, която си гледа лично от нейната камбанария и влиза в училищна сграда веднъж в месеца и то точно когато няма деца там.  Mr. Green
Който не е минавал скоро по училищен коридор по време на час, той не знае за какво става дума. В училището на майка ми има по 7 стаи на етаж и при добър късмет, когато минавам - само в една вика учител и само в една викат ученици. Началното ми училище има по 6 стаи - и там при добър късмет ще е само един викащ даскал и един викащ клас.
Смятам, че очите и слухът ми стигат да си съставя мнение и без да видя възпитаните деца на масовата българска мама от едноименния форум.  newsm78

Скрит текст:
От достатъчно малък град съм. Не ми се иска женското население да разберат, че са ми симпатични, ама във възпитанието са голям провал и ми го доказват при всеки разговор. За ужас на нервите ми често и децата им ми го доказват лично. Стига толкова клюки за мен. Съжалявам, ако някоя се припознава в обобщенията ми

# 241
Един друг сценарий - учителката му е казала 16 пъти да престане накрая се е поизнервила.

# 242
  • София
Един друг сценарий - учителката му е казала 16 пъти да престане накрая се е поизнервила.
възможно, казва ли ти някой, пък и смееш ли да попиташ  Wink

# 243
  Вечна опозиция ли е, например, родител, който пита и разпитва учителката, за какво му искат 30 лева за задължителна еднодневна екскурзия до Витоша, и при въпроса какво става с децата, които не се запишат на екскурзия получава отговор "Не знам, всеки случай аз няма да ви го гледам". Нали става въпрос за учебен ден?
Iris04, много груба реакция е това. Абе тия учители като са записвали начална педагогика, не са ли знаели, че ще трябва да работят с хора? Трябвало е да питаш организаторите на събитието - зам директори или директор или там който го е измислил.

О, аз не питам. Аз съм опитен човек, няма да поставя детето си в ситуация учителката да го нарочи, че майка му много пита. Или пък да вземе да ми обяснява за яйцата в Кауфланд.
 Казах, само козирувам и вадя колкото ми поискат. Аз съм родител-мечта за всяка нервозна учителка.

Отговорите на учителките в темата много добре показват, че нищо не бива да се пита.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 11:07 от Iris04

# 244
О, аз не питам. Аз съм опитен човек, няма да поставя детето си в ситуация учителката да го нарочи, че майка му много пита. Или пък да вземе да ми обяснява за яйцата в Кауфланд.
 Казах, само козирувам и вадя колкото ми поискат. Аз съм родител-мечта за всяка нервозна учителка.

Отговорите на учителките в темата много добре показват, че нищо не бива да се пита.

И като си толкова  мълчалива, се разтоварваш тук  Joy?

Проблемът не е в питането, а това какво, кога и как се прави.

# 245
Не е проблемът в питането. Вярно е. В начина на отговаряне е.  Laughing Там вече си е до възпитанието от първите седем и по- натам. Подобни на описаната реакции визират тотална липса на такова. Жалко, ако е от живата реалност този пример. Но пък що и да не е? Хора всякакви.

# 246
  • sofia
Джуди ме изпревари  Simple Smile
Като човек, който по цял ден отговаря на въпроси и 50% от тях не са формулирани адекватно, знам че е изнервящо, ама все пак....

# 247
Представям си какво се почва - ама как така , ама аз нямам 30 лв, ами кой ще ми го гледа, ама как така ще е задължителна, ама моето няма анорак. 

# 248
 Случаят е от живата реалност, за съжаление. Майката само се наведе над главата на детето и нещо му шушна докато стана време да влизат децата.
 Признавам, че такива неща ме натоварват. Мисля си - ами ако нямат сега 30 лева? Или не иска да го пуска, или просто и се вижда много 30 лева до Витоша - щото е много за еднодневна екскурзия, както и да го погледнеш, при това без храна...
 По добре е обаче да вземе назаем, или каквото и да е, но да не се унижава така човек пред детето. Но тя изглежда още млада майка, глупава... пита и разпитва.

Преди години едно момиче ме спря на подлеза на Университета - моля ви се, отивам да си взема детето от градина, нямам три лева за театър, учителката ще ми иска, цялата трепери някаква... викам си тая па, кви са тия глупости, но и дадох три лева, айде сега...

Представям си какво се почва - ама как така , ама аз нямам 30 лв, ами кой ще ми го гледа, ама как така ще е задължителна, ама моето няма анорак.  

Защо да са толкова глупави тия въпроси? На мен ми се виждат съвсем резонни - и 30 лева може да няма човек,  и кой да го гледа през учебно време също, че дори и анорак.

И като си толкова  мълчалива, се разтоварваш тук  Joy?

Информирам се тук.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 15:27 от Iris04

# 249
  • София
в класа на сина ми организират екскурзия този месец - еднодневна, цената е поносима - 23 лева. От целия клас са се записали и платили 5 деца. И не е задължителна екскурзията, и осигуряват кой да гледа децата докато другите са на екскурзия, и нямат пари хората - 23 лева не са малко за някои хора за еднодневна екскурзия. Не и за тези, които пишат в бг мама естествено.

По този повод в петък ми казва детето - "Може да се провали екскурзията, щото повечето деца не искат да плащат - ходили били вече там, нямали пари, глупости". Един час му четох лекция за стойността на парите, ако искаш да я повторя  Wink

# 250
Ако ще и 3.00 лв. да е екскурзията- не е задължителна и когато е в учебно време децата, които не са записани, следва да са в училище, с оглед на което и следва да им се подсигури пребиваването там. Не аз съм сметнала, че училището е задължително, нито пък смятам, че няма да преживеят, ако не посетят всичко, което им се предлага. Един няма пари, друг няма мерак. И? Всички имат право да не отидат, ако така са преценили. Съответно от училището следва да ги запознаят къде и какво ще правят неотиващите. Голяма сложнота, голямо чудо!
А нормален човек, който не е на лекарства, изписани от психиатър и е преминал през поне елементарно възпитание, следва да отговори на един толкова обикновен въпрос по нормален начин, като така поставения.
Реакциите в темата са наистина умопомрачителни. Даже малките деца се учат- ако нещо не знаеш или ти е неясно- питаш, ако теб те питат- отговаряш. Тия, като дадената от примера, са отсъствали от уроците, явно.

Имам познато семейство с дете, починало при катастрофа, които просто не пускат сегашното си да пътува с нещо, извън личната им кола. И? Нямат право да си решат, може би? Случаи разни, но затова хората имат уста- да си я ползват не само за ядене и за репчене.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 15:45 от Judy

# 251
Принципно е така, реалността обаче е друга, дори и да не го признавате.

# 252
Добре, де, учителките толкова ли печелят от тези екскурзии, че ги организират?

# 253
  • София
Това какво общо има с темата?

# 254
Нищо. Имаше тема за екскурзиите и кой печели от това.
Тук, съвсем по темата, бе даден пример с недопустима и неадекватна реакция на елементарен въпрос. За комуникация си говорим все още тук, надявам се.

Общи условия

Активация на акаунт