"Не съм очаквала, че ще имам такова дете в моя клас"

• 34 810
  • 471
  •   1
Отговори
# 225
Аз не мога да разбера каква тази толкова голяма драма на майката - съгласна съм не е добре да категозират детето ти като"такова" или "онакова" , но ако прави глупости да си търпи последствията , стига вече с тази чувствителна психика - психолози , учители и т.н. Като е тръгнало на у-ще да се научи да оцелява , защото живота не те гали с перце и въпросното дете и родител да се научат че учителят има авторитет и следва да се уважава. За мен това е едно много важно умение. Моят син имаше няколко спречквания със съучениците си -побутнали се , ударили се .. Е не всичко е розово , казах му че тряба да се научи сам да се справя със ситуациите и ако мисли че е грешно да каже на другарчета си и на учителката. Информирах родителите и учителя за инцидента - говорили са и трите страни и са оправили нещата. Ако обаче детето ми се държи невъзпитано и не уважава учителя и съучениците си аз ще съм първата , която ще настоява да бъде наказан и да знае какво следва от този вид поведение . Училището не е слободия , да спазва правилата и да не ми се прави на велик. Не подкрепям квалификацията , която е дал учителя , но е постъпил правилно като го е наказал.

# 226
  Сега трябва да разберем, какво е вечна опозиция...
 ...

Защо, не знаеш ли?

# 227
  Сега трябва да разберем, какво е вечна опозиция...
 Моля да ме разберете правилно, нямам никакво желание да влизам в конфликти, пък и детето ми е кротко и законопослушно. Засега съм само наблюдател и с наострени уши се оглеждам за да разбера какви са училищните нрави.

Вечна опозиция ли е, например, родител, който пита и разпитва учителката, за какво му искат 30 лева за задължителна еднодневна екскурзия до Витоша, и при въпроса какво става с децата, които не се запишат на екскурзия получава отговор "Не знам, всеки случай аз няма да ви го гледам". Нали става въпрос за учебен ден?

Просто се стряскам донякъде от нещата, които наблюдавам и чувам наоколо в краткото време, в което оставям детето... Не знам, дали въпросите, които се пораждат в мен за някои явно странни и съмнителни неща няма да се възприемат точно като опозиция, ако понеча да ги задам...

Ти какво предлагаш? Лошо ли е детето да отиде на Витоша? Не може да е задължителна, ако повечето родители сте против, няма да отидат.

# 228
Ти какво предлагаш? Лошо ли е детето да отиде на Витоша? Не може да е задължителна, ако повечето родители сте против, няма да отидат.

Ако обаче е залегнало в училищния план, или ще отиде, или мама ще си го гледа. Училището има и други задачи освен децата да учат.
Ето това е тип вечно мрънкащ родител. Ако не ги водят - защо не, ако ги водят - защо, ако не го пусне - кой ще ми го гледа..................

# 229
  • София
Вземаш 1 клас и започваш да опознаваш деца и родители. Става интересно. Много скоро откриваш една групичка - обикновено малка, но упорита - все недоволни, все не разбрали, все мрънкащи за щяло и нещяло, все онеправдани и т.н. родители. И знаеш, че в следващите 4 г. ще са ти вечна опозиция, дори когато не са в правото си. За съжаление скоро подобно поведение придобиват и децата им. Нормално - знаем приказката за ябълката и дървото. Но светът е шарен, има и такива хора. Само дето с всеки нов випуск си мечтая да са по-малко, но....................
Ако всеки път очакванията ти са такива не е чудно, че нещата вървят зле. Ако аз подозирам, че в очите на учителката съм "мрънкаща за щяло и нещяло" родителка, доста трудно ще ми е да работя с нея. Направо невъзможно. Ти работиш с хора и такива квалификации са недопустими според мен.
Между другото не е ли твое задължение да информираш и да отговаряш на родителски въпроси? Ако не е твое задължение, достатъчно е да изясниш, че няма да го правиш още на първата родителска и да си спестиш главоболията. Ако е твое задължение - не виждам защо мрънкаш.

# 230
  • волно калдъръмче
...Вечна опозиция ли е, например, родител, който пита и разпитва учителката, за какво му искат 30 лева за задължителна еднодневна екскурзия до Витоша...Не знам, дали въпросите, които се пораждат в мен за някои явно странни и съмнителни неща няма да се възприемат точно като опозиция, ако понеча да ги задам...
А, сакън! Задавай въпроси, питай. Ама да не забравиш да зададеш и в кауфланда същите за ценообразуването на яйцата от свободни кокошки и по какъв точно начин можеш да ги различиш от яйца, снесени от кокошки на подово отглеждане. Нек ти обяснят целият технологичен процес и да пресметнат разходите, да си изтипосат печалбите без ддс-то, че да може да прецениш кои са ти по на сметка.

Не съм чувала хотелите да правят разбивки на цените си, че клиентите да знаят точно колко стотни от стотинката, дет са платили, са отишли за химията в басейна, колко за пране на чаршафите, колко за хигенизиране на стаите и санитартарните помещения. Ми ти представяш ли си, че пердетата в стаята се перат веднъж месечно и се гладят? Кой мислиш, че плаща за това?

# 231
Вземаш 1 клас и започваш да опознаваш деца и родители. Става интересно. Много скоро откриваш една групичка - обикновено малка, но упорита - все недоволни, все не разбрали, все мрънкащи за щяло и нещяло, все онеправдани и т.н. родители. И знаеш, че в следващите 4 г. ще са ти вечна опозиция, дори когато не са в правото си. За съжаление скоро подобно поведение придобиват и децата им. Нормално - знаем приказката за ябълката и дървото. Но светът е шарен, има и такива хора. Само дето с всеки нов випуск си мечтая да са по-малко, но....................
Ако всеки път очакванията ти са такива не е чудно, че нещата вървят зле. Ако аз подозирам, че в очите на учителката съм "мрънкаща за щяло и нещяло" родителка, доста трудно ще ми е да работя с нея. Направо невъзможно. Ти работиш с хора и такива квалификации са недопустими според мен.
Между другото не е ли твое задължение да информираш и да отговаряш на родителски въпроси? Ако не е твое задължение, достатъчно е да изясниш, че няма да го правиш още на първата родителска и да си спестиш главоболията. Ако е твое задължение - не виждам защо мрънкаш.

Първо - не мрънкам, а споделям. Второ - къде точно прочете, че са ми такива очакванията? Напротив, всеки път искрено се надявам да няма такива. Къде прочете, че ми тежи да отговарям на въпроси? Да мрънкаш, не значи да питаш постоянно. Достатъчно е да надуваш главите на всички околни с неща, които са само в твоята глава. А място и време, където родителят може да задава въпросите си има. Казва се приемно време. Друг е въпросът, че телефонът ми звъни в 6 сутринта и в 23 вечерта, но аз съм си виновна, че не го изключвам. Любимият ми момент е когато съм на касата в магазина, някоя мама да звънне да пита за  домашното, че не сме го записали....

# 232
  • София
  Вечна опозиция ли е, например, родител, който пита и разпитва учителката, за какво му искат 30 лева за задължителна еднодневна екскурзия до Витоша, и при въпроса какво става с децата, които не се запишат на екскурзия получава отговор "Не знам, всеки случай аз няма да ви го гледам". Нали става въпрос за учебен ден?
Iris04, много груба реакция е това. Абе тия учители като са записвали начална педагогика, не са ли знаели, че ще трябва да работят с хора? Трябвало е да питаш организаторите на събитието - зам директори или директор или там който го е измислил.

# 233
Защо така негативно сте настроение срещу учителската гилдия .Все едно са Ви врагове.
Та това са хората , които през по голямата  част от деня са с нашите деца.
Има и хора , между тях, които не са за тази професия, но неможе да се заклеймява цялото, заради отделни бръмки.
Не разбрахте ли че училището е институция, където трябва да има правила.Колкото и това да не се харесва на накои.
Затова различните / не визирам децата с проблеми / побойниците не се толерират.
А от изписаните страници - колкото човека се включиха, толкова различни мнения.
Училището е  място с 500 деца примерно.Как се управлява място и деца - поверени на грижите ежедневно.Да се опази здравето и живота им.
Правила и дисциплина е нужна.
Който не му харесва - да знае , че това е живота.
Днес си побойник в училище и си заклеймен от учителката,на 15 , може да си в детска педагогическа , а на 30 в затвора.
Обществото   не толерира тези постъпки.

# 234
  • София
Ах, този седем годишен престъпник дето си е свалил баджа Wink

За щастие живота ме е сблъсквал само с учители, които са професионалисти, отговарят на всякакви въпроси по възможност изчерпателно, не се оплакват непрекъснато колко им е тежко. Много се надявам тия случки и отношение дето са описани тук да са единични случаи. Все пак няма как да не реагирам негативно, когато една учителка пише, че 99 е цифра, а друга окачествява родителите като "вечно мрънкащи", трета пък нарича 99% от децата олигофрени. Не бива така.

# 235
  • волно калдъръмче
Абе тия учители като са записвали начална педагогика, не са ли знаели, че ще трябва да работят с хора?

Щом от въпросите ви не струи човещината, която си мислите, че влагате със задаването им, няма проблем за учителя да трансформира разговора в служебен, както и да получите отговори, които няма да ви харесат.

# 236
Крайно време е някои мамички да разберат,че основната мисия на училището е друга и тя не е "да ви го гледа". Щом сте ученици вече трябва да правите разлика между ДГ и училище. Екскурзията не може да е задължителна щом се заплаща,ваше право като родители е да прецените дали желаете детето да отиде,но е крайно неуместно да очаквате,че някой е длъжен "да ви го гледа". Много правилно Ан е описала ситуацията,а постът на Саморая с нейното страхотно чувство за хумор е уникален. Учителите не са обслужващ персонал и не може да са ви на разположение 24 часа.

# 237
Пореден опит ще направя.
Учителката вижда, че детето се боде с безопасната игла. Минава й през ума някаква страшна семейна тайна с много домашно насилие, което пречупва и смазва крехката детска душевност, карайки детето да се самонаранява.
Скрит текст:
Впрочем, в полето със статии над темата върви и линк към една по темата защо детето се удря само, не съм я отваряла.
Това иска помощ от истински специалист-психолог, а не педагог. И "такова дете" пасва на случая - не е имала досега дете, което проявява признаци на жертва на изключително садистично домашно насилие.
Разбира се, това е малко в кръга на конспирацията, но при така зададените условия не е невъзможно решение на задачката  Crazy
Извън тези конспирации, наистина не мисля, че който и да било човек с неподходящи връзки и квалификация ще се радва да носи отговорност за самонараняващо се малолетно лице. Лично мнение  Stop

# 238
  • София
леле... детето се боде с карфицата на баджа и вече говорим за домашно насилие, какво да кажем за първокласниците, които масово се подстригват с ножицата - там сигурно е нещо още по-страшно

на мен пък историята с тия баджове по-скоро ми прилича на учител-перфекционист, който смята, че е подготвил перфектното /нарочно повтарям думата/ посрещане на първокласници и един от тях му пречи на сценария, което може да е следствие от домашно насили над учители в първи клас например  Joy

радвам се, че сме попаднали на разбрана класна, все повече се убеждавам че е много важно началния учител да е преди всичко човек...

# 239
леле... детето се боде с карфицата на баджа и вече говорим за домашно насилие, какво да кажем за първокласниците, които масово се подстригват с ножицата - там сигурно е нещо още по-страшно

на мен пък историята с тия баджове по-скоро ми прилича на учител-перфекционист, който смята, че е подготвил перфектното /нарочно повтарям думата/ посрещане на първокласници и един от тях му пречи на сценария, което може да е следствие от домашно насили над учители в първи клас например  Joy

Баш!
Детето от притеснение или скука , или просто като реакция на случващото се сваля баджа или там както се казва, започва да го опира до пръстчето, да провери колко боде, тука едни сценарии тръгнахаааа,направо и Хичкок може да завиди.

Хеле, разработени  от дами, които ни ученик, ни учителска стая са виждали или поне така твърдят в БГ мама Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт