"Не съм очаквала, че ще имам такова дете в моя клас"

• 34 796
  • 471
  •   1
Отговори
# 210
Засега съм свидетел по-скоро, как родителите само козируват.  Учителката си я бива. Laughing

Ако сте започнали тази година първи клас, разбирам . Аз съм свидетел как много учители си скъсаха нервите с такива специални деца и специалните им родители.

# 211
Онзи ден говорих с един възрастен колега, учител в предучилищна, за това кои са най-големите проблеми, пред които са изправени те, учителите. Първо, амортизираната система, второ, родителите.

# 212
А на адвоката- клиентите и съда, на лекаря- болестите и болните, на полицая- нарушителите, на пенсионера- пенсионната система, на българина- държавата му. Simple Smile
Всеки- със своите си пречки.

# 213
Нима те не са реални пречки? В гнил обществен строй не може да се очаква, че една от системите му ще цъфти. Нещата са свързани- адвокатът е част от системата, той е и родител, родител като лекаря, който влиза в досег и с правораздавателната, и със здравната, и с образователната системи, а всички ние с държавата. Един да почне да гние, всички се усмърдяваме рано или късно.

# 214
Пречки са. Как да не са?  Laughing Обаче необходими пречки, за съществуването на професията.  Laughing

# 215
  • София
А за некомпетентните това са вечните оправдания.

# 216
Родителите могат да създават и неоправдани проблеми, но са и необходим коректив. Няма какво да се лъжем.

# 217
Родителите могат да създават и неоправдани проблеми, но са и необходим коректив. Няма какво да се лъжем.

Интересно защо винаги като "коректив" се явяват родителите на  проблемните деца И много често проблемните родители са с проблемни деца.

# 218
  • Costa Rica
А на адвоката- клиентите и съда, на лекаря- болестите и болните, на полицая- нарушителите, на пенсионера- пенсионната система, на българина- държавата му. Simple Smile
Всеки- със своите си пречки.
Нивото на паплачта сред учителите не е по-високо на тази сред лекари, полицаи и пенсионери и може би е доста по-ниско от тази сред магистрати, чиновници и поУитици. Не виждам при това положение защо най-бруталната форумна възмута е насочена именно към учителите newsm78

# 219
Е че кой пък го твърди? Rolling Eyes
Не аз съм любител на точните проценти, почиващи върху липсваща статистика. Поради което ни за нива, ни за числа, ни за цифри говоря.  Laughing И аз туй казвам- всеки недорасляк се жалва от спецификите на професията си. Ако се дразни точно от това, с което тази негова професия се характеризира, през ум не ми минава, що я работи таз работа. Да хваща такава, дето основните му дразнители ги няма. В частност- учител, който се дразни от деца и родители, тутакси следва да се пренасочи. Ще направи и на себе си и на околните голяма услуга. Казвам го изцяло без злоба.
Тук темата е за очакванията на учител, пак да напомня. Ако желаете да си поговорим за терзанията и проблемите на други професии- може. Има цял клюкарник. Учителите не са страдалци, против които е насочено форумското войнство. Темата тук е такава. Който иска общи клюки и ропот- има си място.
Хората са принципно недоволни от всеки извън себе си и децата си.  Sunglasses

Peace
Също както и учителят е коректив на децата.

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 15:34 от Judy

# 220
Те затова са най-зле учителите - защото засягат най-скъпото, маминото недооценено генийче.

# 221
Принципно най- зле са най- претенциозните. Никой не ги оценява по достойнство. Дори те сами не се ценят. Ама пък се ядосват. И все смятат, че им се дължи още.
Пак не деля хората ни на професии, ни на поприща, ни на нищо.  Laughing А, проценти също не давам. Свръхпретенциозен може да е както родителят, тъй и учителят, адвокатът, магазинерката, млекарят, лекар, сестра и санитарка и който още си ще. Любителите на деленията имат свободата да си го правят това, с делбата, обаче. Както обичат.
Да се върнем на темата, все пак. А тя не е общото недоволство.

# 222

Интересно защо винаги като "коректив" се явяват родителите на  проблемните деца И много често проблемните родители са с проблемни деца.

1. То и учителите могат да създават и неоправдани проблеми, но са необходим елемент от образователната система.

2. Интересно защо родителите са коректив (поне когато става дума за права), а не участник или партньор? newsm78

3. "Коректив" могат да бъдат и останалите родители.  Mr. Green Аз например съм "мама-коректив" на послушанка.

# 223
Вземаш 1 клас и започваш да опознаваш деца и родители. Става интересно. Много скоро откриваш една групичка - обикновено малка, но упорита - все недоволни, все не разбрали, все мрънкащи за щяло и нещяло, все онеправдани и т.н. родители. И знаеш, че в следващите 4 г. ще са ти вечна опозиция, дори когато не са в правото си. За съжаление скоро подобно поведение придобиват и децата им. Нормално - знаем приказката за ябълката и дървото. Но светът е шарен, има и такива хора. Само дето с всеки нов випуск си мечтая да са по-малко, но....................

# 224
  Сега трябва да разберем, какво е вечна опозиция...
 Моля да ме разберете правилно, нямам никакво желание да влизам в конфликти, пък и детето ми е кротко и законопослушно. Засега съм само наблюдател и с наострени уши се оглеждам за да разбера какви са училищните нрави.

Вечна опозиция ли е, например, родител, който пита и разпитва учителката, за какво му искат 30 лева за задължителна еднодневна екскурзия до Витоша, и при въпроса какво става с децата, които не се запишат на екскурзия получава отговор "Не знам, всеки случай аз няма да ви го гледам". Нали става въпрос за учебен ден?

Просто се стряскам донякъде от нещата, които наблюдавам и чувам наоколо в краткото време, в което оставям детето... Не знам, дали въпросите, които се пораждат в мен за някои явно странни и съмнителни неща няма да се възприемат точно като опозиция, ако понеча да ги задам...

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 16:39 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт