Носите ли си нещо зa сaмозaщитa??

• 2 636
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Така е, и мен това ме спаси, че определено бяха "начинаещи", учеха се явно на занаят. Laughing
И аз това си викам, ако има да става нещо, ще стане, нищо няма да ме спаси. Аз каквато съм паника, а и съм супер дребна, дето се вика, и дете може да ме ограби. Grinning
Но все пак ще си взема нещо, поне да знам, че съм опитала.

# 16
Стане ли нещо , забрави чанта бижута , въпроса е на теб да не посегне ,може да е убиец всякакъв.

# 17
Нося си телескопична палка.Мога да я ползвам.Отделно аз съм и доста висок и як противник,слаба но много жилава и издръжлива.Тренирам редовно и мисля бих се справила с относително не много едър мъж.Виж ако са повече паля краката и бягам.Важно е да не се паникьосаш,в екстремни ситуации и едни ключове от вкъщи или пила за нокти могат да се окажат добро оръжие.

# 18
Тути - фрути, много съжалявам за стреса, който си изживяла, защото макар и опита за покушение да е неуспешен, знам че са оставили отпечатък у теб. Hug

А газов пистолет не става ли за самозащита? Телескопичната палка също ми се струва добра идея. Преди време бях чела някъде, че може ключовете да се сложат между пръстите, като бокс един вид. И удряш, където свариш, дереш очи, лице, най-уязвимите части. Ако пък са повече хора, мисля, че няма кой знае колко варианти за спасение. Мен много ме е страх от нападения, винаги се оглеждам на 100 страни като трябва да се прибирам по тъмно, защото  около блока ни е тъмна Индия. Да не споменавам и че една позната я бяха нападнали във входа й... #Crazy А лошото е, че не винаги тези нападения са с цел обир. Tired

# 19
Да, определено много се стреснах, това беше преди няколко вечери,и от тогава направо откачам като минавам от там,иде ми да тичам и да крещя с всичка сила докато стигна до нас  Laughing няма от къде  другаде да се мине. Все гледам да вървя до някой да не съм сама, но не винаги има хора. Една колежка вика, напълни си джобовете с камъни като се  прибираш. Laughing
Снощи наистина си бях стиснала ключовете, за всеки случай. Преди мъжа ми искаше да ми вземе малък газов пистолет, но мен ме е страх.... каквато съм с две леви ръце, най- много да се осакатя сама. Grinning А и имам момче на 5 години, което рови навсякъде....и ще стане лошо ако го намери.
На кантар са ми спрей или електрошок, ще видя и в магазина какво ще ми предложат. В краен случай, ще кажа на мъжа ми да ми прати нещо професионално(той е във Френския легион),някоя електрошокова палка, най- много да изтръшкам половината квартал... Laughing Laughing да се разчуя, да не ме пипат повече Laughing аз си се хиля, ама то не е смешно... Grinning Laughing

# 20
И аз използвам чантата срещу кучета. Нападали са ме 2 - удрях ги жестоко и избягаха, ама здраво се уплаших, а и не се знае дали няма да удариш едно, а да те захапят други в това време, когато са на глутница....

Именно. Аз обаче, нямах никакво време за експерименти с  чанта или нещо друго, защото бях ухапана точно за секунди.

# 21
туту фрути, 99% нападателя ще е мъж , ако успее да ти вземе палката от ръцете и я използва срещу теб ? Газовия пистолет за нищо не става ,видяхме "покушението" срещу Доган .Палки , ножове и тн. всичко е оръжие за близък бой очи в очи, без да има уменията човек да ги използва , според мен е безумие да се носят .

# 22
Газовия пистолет е за сплашване. И дума не може да става за нещо по-сериозно при нашето законодателство. Изборът в противен случай ще е или да те изнасилят, или да го простреляш и да лежиш в затвора. Tired

В такъв случай, освен бойни изкуства, нищо друго няма да има ефект. Но колко от нас ги умеят... Tired

# 23
силно съветвам да сигнализираш в полицията- вземи от нета дежурния телефон на твоето районно и им разкажи! за съжаление не мога да помогна със съвет по темата, но срещу трима най-добрата защита е спринт.
понякога като ме хване шубето прибирайки се си премествам телефона и портфейла по джобовете- ако ми дръпнат чантата подарявам им гримчетата, кърпичките и дъвките.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 15:47 от orez

# 24
Аз малко от шеговитата страна, ама: Някои съфорумки са споделяли, че носят изпитано средство - Мъжете си. Wink

Това при нас е немислимо ,що се отнася до кучета ..  Mr. Green Ако има камъни наоколо ,да .Ще целя и кучето и мъжа ми ,докато спрат да бягат . Mr. Green

Имам наблюденя тези машинки , кучегон .Често виждам пощальони да ги ползват  и имат ефект.  Simple Smile
За нападение от друг човек не съм се замисляла .. Но мисля,че спрей или електрошок ,които да стоят в джоб " за бърз достъп" на чантата ,биха били по-полезни от палка..

Общи условия

Активация на акаунт