ПЧМГ

• 40 033
  • 255
  •   1
Отговори
# 165

.......Не знам защо подценявате децата. Моичкият е изключително немузикален. Все си мисля, че ако се наложи, 4 години в музикално училище все ще му дадат подготовката да избута криво ляво евентуалния изпит в 5-ти клас.....
Лично за мен, единственият вариант, хлапе да не избута изпита на ПЧМГ след 4 години в Питагор е да е... по-мързеливичко и да не заляга над уроците.
Не подценявам изпита, вие го надценявате Simple Smile Или подеценявате както учителите в Питагор, така и децата си.

Напълно съгласна!  Peace
Не се бях сетила за този пример, но е доста подходящ!

# 166
  • София
Прави ми впечатление, че тази година около 40 петокласника от ПЧМГ са се явили на ЧХ, а само около 20 - на СМТ.
Каква е причината ?

# 167
Може би само 20 от всички явили се на СМТ са изкарали над 50%.

# 168
само около 20 - на СМТ.
Каква е причината ?

При 6класниците по информация от сина ми бройката е някъде 26 към 14 в полза на тези над 50%.
Жалко, че у-щето не публикува резултатите на сайта или поне да разпечата протокола.
Така kodbg можеше да въведе и тези с по малко от 50% в неофициалния рейтинг.

# 169
  • София
Дъщеря ми се яви и на двете състезания в СМГ. Въпреки , че е писала , че е от ПЧМГ срещу името и в класирането се мъдри старото и училище.С още едно дете от нейния клас се е случило същото.

# 170
само около 20 - на СМТ.
Каква е причината ?

При 6класниците по информация от сина ми бройката е някъде 26 към 14 в полза на тези над 50%.
Жалко, че у-щето не публикува резултатите на сайта или поне да разпечата протокола.

4-токласниците, явили се в ПЧМГ са въведени всички, защото ми изпратиха протокола с всички резултати.
Но само на 4-ти клас, на по-големите наистина не са въведени, нямам ги.

# 171
  • София
Може би само 20 от всички явили се на СМТ са изкарали над 50%.

Изобщо не ми хрумна  Embarassed

Остава да се надяваме да не остават деца под 50%-та бариера в бъдеще.

# 172
Днес беше първи пробен изпит.
В 6клас имаше задачи, които не очаквахме и са от материал, който предполагам не е взет в час.

Декартова координатна с-ма (43 урок) 3точкова и 5точкова задачи
Разчитане на данни представени таблично (46 и 47 урок) 10точковата задача е 4задача от 47урок с променени числа.
Степенуване на рационални числа (39, 40 и 41 урок) -> около половината задачи от първи модул.

Доколкото знам от тетрадката по МАТ ЗП сме на 38 урок.
Как се получи този скок във времето и материала не ми стана ясно. Ужким не сме отсъствали?! Да не сме проспали нещо?
Сигурно ще има и други изненадани, освен ако не са решили да вземат самостоятелно вкъщи тези лесни уроци.

# 173
Редакция - благодаря

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 18:35 от kodbg

# 174
Декартова координатна с-ма (43 урок) 3точкова и 5точкова задачи
Разчитане на данни представени таблично (46 и 47 урок) 10точковата задача е 4задача от 47урок с променени числа.
Степенуване на рационални числа (39, 40 и 41 урок) -> около половината задачи от първи модул.

Нашите днес са взели 45 урок. (по зеления учебник на Мая Алашка) Явно при вас се учи по-бавно и по-задълбочено, защото сте МГ.

# 175
Имам нужда от малко съдействие, ако има родители на първокласници нали мога да помоля да ми пишат на ЛС.  Peace

# 176
# 177
  • София
Здравейте, може би малко преждевременно се намесвам в темата, но тъй като се интересувам от Питагор, по случайност попаднах на резултати от пробни изпити за НВО по Бел за 2013 за 7 клас в сайта на училището и като цяло резултатите ми се струват ниски. Нямам предвид тези само на Пмчг, а като цяло. Няма твърде много над 5.50. Та въпросът ми е, това нормално ли е? Имам предвид, че не съм много запозната, какви са на национално равнище тези резултати. Но някак все съм си мислела, че тъй като това е изпит за оценяване на задължителния материал, то оценка над 5.50 е в реда на нещата при училища, за които се твърди, че имат много по-добра подготовка по предметите от кварталните училища да речем.  newsm78

# 178
  • София
В ПЧМГ обучението е полудневно, т.е. учителите преподават, изпитват, установяват пропуски, помагат за наваксването им, но все пак самоподготовката е работа на ученика, в домашни условия.

Относно резултатите от миналогодишните матури:

В София на 1-во място беше Св.София, на 2-ро - СМГ, на 3-то - ПЧМГ. Това  е на база общ успех по всички предмети. С оглед на това, че се кандидатства с оценките по БЕЛ и МАТ, резултатите по тези предмети изнасям отделно:

СМГ: 128 уч.,  ср. успех БЕЛ 59.99, / МАТ 63.06 =>123.05
Св.София: 38 ученика,  БЕЛ 58.74 / МАТ 60.71=> 119.45
ПЧМГ :       37 ученика,  БЕЛ 57.14 / МАТ 61.92 => 119.06

Тук като коментар мога да кажа, че СМГ след 4-ти клас приема може би едни от най-подготвените и мотивирани ученици. Св.София от своя страна работи с деца, които подбира и обучава още от ПУК и 1-ви клас.
В този ред на мисли, успехите на ПЧМГ са особено значими, защото всички деца са били приети след 4-ти клас, идвайки с различно ниво на знания и подготовка.
Вижда се, че ако говорим за ЧУ, резултатите от матурите по БЕЛ и МАТ на Св.София и ПЧМГ са напълно равностойни. Резултатите на ПЧМГ по МАТ са по-добри, което е логично с оглед насочеността на училището, резултатите на Св.София по БЕЛ са по-добри.
Мисля, че резултатите на децата от СМГ по БЕЛ и МАТ са най-добрите в страната.
От сайта на Св.София:
В националната класация на училищата според резултатите от НВО и изпитите по БЕЛ и математика след 7-ми клас ЧОУ "Света София" заема: 2013 г. - ІІІ-то място в България.
Ако не се лъжа, между СМГ и Св.София и ПЧМГ в обобщената класация в национален план миналата година се нареди математическата гимназия в Бургас. Не знам резултатите по БЕЛ и МАТ.

# 179
  • София
Prisma, благодаря за отговора. Само искам отново да отбележа, че в питането си нямах предвид защо в Пчмг са ниски резултатите, знам, че като обща статистика са на едно от първите места в София. Просто си разсъждавах, че поне 1-2 отличника от всеки клас би следвало да имат резултати поне 5 .50, ако изпитът е върху задължителния материал. Естествено, че няма как да са всички. И тук включвам и наблюденията си и върху други училища, но такова нещо май е по-скоро рядкост и точно това ми е странно. А може би естеството на самия изпит да е такова...като се има предвид в какво състояние ни е образователната система...? Ох, ама и аз как питам hahaha просто имам предвид толкова ли трудно се изкарва оценка около 5.50?

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 14:59 от sadlady

Общи условия

Активация на акаунт