ПЧМГ

• 40 064
  • 255
  •   1
Отговори
# 135

П.С. Да попитам: вие получавате ли мейли от класните ръководители? Ние до сега нямаме нито един от класния /е, изключвам общите стандартни съобщения/. Миналага година всеки петък получавах имейл от класната и бях наясно какво, кога, до къде. Имейлите бяха доста подробни - имаше обща част за класа като цяло и индивидуално за детето - какви проблеми има в ученето и общуването.
Ех, човек лесно свиква на хубавото - тази година много ми липсва информация - какво става в класа, има ли проблеми, как са с дисциплината?  Whistling Освен оценките в бележника нищо друго не знам, а децата прекарват голяма част от времето си в училище и какво ли се случва в обърканите им главици?!?

Ми, радвай се  Crazy Flutter
Уви някои получаваме доста редовно мейли, касаещи дисциплината  Rolling Eyes всъщност липсата на такава де  ooooh! Tired
Като цяло в Питагор, мейлите бяха наистина по-обширни и подробни, но там бяха и малко деца в класа. Сега вече в ПЧМГ, обичайно получаваме мейли само, когато е пропуснал нещо /домашно, проект, срока на нещо и/или се е държал не на ниво в училище/.
Класният на големия ми син праща веднъж в месеца и оценките, класната на малкия не ги праща, но пък ги попълва в бележника.

Иска ми се средният ми син да учи в Питагор. Искам добро училище за детето, а такова квартално няма. Но не съм убедена, че математиката му е силна страна. Дали ще ми изгоням детето, ако не изкара изпита след 4ти клас?

Като цяло представянето на децата се оценява комплексно - гледа се представянето по математика и това е нормално, все пак училището е с такава насоченост, но се гледа и представянето по останалите предмети, както и дисциплината и представянето на детето общо в училище. Не виждам какво бихте загубили, ако опитате.
Така или иначе, където и да учи детето от 5-ти клас винаги има промени, децата се разместват, сформират се нови паралелки, има нов класен и много нови учители. Шанса да напредне с математиката в ПЧМГ в 4-ти клас е най-голям, отделно ще бъде и един тест за самото дете иска ли да се занимава усилено с тази наука или не.

# 136
  • София
Но аз не искам да плащам образованието 4 години за да тествам дали детето има афинитет към  математиката и след това да търся ново училище. Явно не съм се насочила към правилното. Наистина имам притеснения, че от хлапето математик няма да излезе, въпреки родители математици.

# 137
  • sofia
Само да попитам имате ли  в ПЧМГ насрочена родителска среща на 6.11. или това е само за малките в "Питагор"? Ако има и в гимназията такава среща, бихте ли казали дали това е практика или ще се решава нещо извънредно?

# 138
Има насрочени родителски срещи на различни дати за различните паралелки. Обичайно има 2-3 родителски срещи в годината, разискват се всякакви въпроси - учебни, нови инициативи, който каквито въпроси има или пък предложения, изобщо нормалната практика за РС.
Грета, явно аз не разбирам питането ви - за мен 4 години обучение в условията и средата на Питагор са си огромен плюс за едно дете, да няма гаранция, че ако то не е математик ще стане, но пък със сигурност няма да го оставят и да не се опитат да го приобщят и развиват и в тази и в останалите области.
След 4-ти клас така или иначе темпото се ускорява и родителите могат вече да преценят на база показаните резултати дали детето има математически заложби и искат то да остане в ПЧМГ, да отиде в СМГ или просто е време да сменят амплоато. Във всеки от случаите аз поне виждам плюсове и всички те са за детето, но пък не е задължително моята гледна точка да е вярната. Peace
Не зная как преценявате математическите заложби на едно 5 годишно дете, затова не смея да оспорвам заключенията ви, но децата като цяло в началото усвояват на игра получената информация и всъщност това е най-големият плюс за мен, логическото мислене, другият поглед и триковете за решения на типични математически задачки могат да се научат именно в такова училище или пък в някоя школа от типа "Забавна математика".
Успех с решението ви, споменавала съм назад, че средният ми син в никой случай не е математически гений, попадна в Питагор в 4-ти клас, категорично мога да кажа, че въпреки неговите опити да не взима математиката насериозно и въпреки липсата на талант в тази точно наука нивото му се повиши значително сравнявайки го с връстниците му от класа му дотогава. Нямам никакви илюзии, че ще стане "математик", но поне съм спокойна, че ще получи много добра подготовка за матурите и ще може спокойно да направи избор на гимназията, в която ще пожелае да продължи обучението си. Peace

# 139
  • sofia
Има насрочени родителски срещи на различни дати за различните паралелки. Обичайно има 2-3 родителски срещи в годината, разискват се всякакви въпроси - учебни, нови инициативи, който каквито въпроси има или пък предложения, изобщо нормалната практика за РС.
[

Благодаря ти Lennyh, отзивчива както винаги  bouquet

# 140
  • София
Школата по баскетбол в ПЧМГ веднъж седмично ли се провежда ?

# 141
  • София
Школата по баскетбол в ПЧМГ веднъж седмично ли се провежда ?

да
(за 5 клас)

Лени, по въпроса за визията бих съдействала, но честно казано ми е неудобно да отида и се предложа

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 18:22 от EliG

# 142

Лени, по въпроса за визията бих съдействала, но честно казано ми е неудобно да отида и се предложа

Мдааа, то се е видяло, че ще пиша и ще взема да ви предлагам наред, после да не се дърпате Simple Smile Peace

# 143
  • София
хаха, ами веднъж написано черно на бяло мога ли да се отметна  Grinning

# 144
  • София
Аз много искам да споделя, че имах едни много добри впечатления от ПЧМГ и по тази причина записах и най-малкото си дете в Питагор. Към настоящия момент, впечатленията ми от началното училище са ОТЛИЧНИ, не просто много добри! Не си представям какви негативи би могло да има обучението тук, независимо дали детето има или няма математически заложби...

# 145
Аз много искам да споделя, че имах едни много добри впечатления от ПЧМГ и по тази причина записах и най-малкото си дете в Питагор. Към настоящия момент, впечатленията ми от началното училище са ОТЛИЧНИ, не просто много добри!

Може ли малко повече подробности? Какви часове имат по програма? А допълнителни?

# 146
  • София
Mryn, и моето дете е в Питагор  Simple Smile
По искане на пишештите /четящите тук,
мнения за Питагор е желателно да се пишат в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488826.765

# 147
  • София
Извинявам се! Аз понеже следя и двете теми и някак ми се сливат, та не съм обърнала внимание в коя точно пиша...

# 148
  • София
.....
 Към настоящия момент, впечатленията ми от началното училище са ОТЛИЧНИ, не просто много добри! Не си представям какви негативи би могло да има обучението тук, независимо дали детето има или няма математически заложби...

Момичета, аз търся училище от 1ви до 7ми клас. не искам след 4ти да търся друго. Единствено това ме притеснява, защото знам че деца със недобър успех по математика не се толерират в ПЧМГ. А имам и друго дете, което ще тръгне на училище и искам логистически да ми е удобно. Добре де, имам време да го мисля. Сега е рано за кандидатстване.

# 149
Момичета, аз търся училище от 1ви до 7ми клас. не искам след 4ти да търся друго.

Ти се притесняваш, че детето ти няма да се справи.
Тоест, в прав текст, не търсиш образование на високо ниво и реално оценяване, а искаш сигурност, независимо от резултатите на детето ти.
Подобни и частни, и държавни училища има с лопата да ги ринеш. Защо въобще обсъждаш и взимаш под внимание едно от малкото изключения като ПЧМГ??? Просто това не е твоето училище.

Общи условия

Активация на акаунт