Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid

• 97 337
  • 896
  •   1
Отговори
# 810
http://www.amazon.it/Kenwood-KMM770-Robot-cucina-Premier/dp/B0073ZKF7I - това ми се струва добра цена  newsm78 - дали да се гмуркам

Цената е добра,ама ако ще давам 650 лв за миксер(нали и доставка имаш),по добре бих дала 1000 и бих взела от серията Титаниум.С метални части.

Под метални части имаш предвид - бъркалките или вътре градивните части /ама че се изразих дано си ме разбрала/

И тоя ефтиния  за 100 лири нещо ме притеснява - много работи за малко пари, то за такива пари може и Андрю ...... да взема, ама кой го знае колко ще кара

# 811
  • Балчик
http://www.amazon.it/Kenwood-KMM770-Robot-cucina-Premier/dp/B0073ZKF7I - това ми се струва добра цена  newsm78 - дали да се гмуркам

Добър е, да. Под метални части се разбира вътрешността. Доколкото знам, всички Майори са с метални части. Или 770 имаше минимални пластмасови, забравих точно какво беше. Но 770 е по-старият модел на майор, преди 020. И цената му е добра.

колкото да размера, изобщо не се подвеждай по литрите, въобще не е толкова голям, колкото изглежда. Като започнеш да го ползваш ще видиш преимуществата.

Последна редакция: чт, 21 май 2015, 13:19 от Джемма

# 812
Джемма,мерси за инфото,моя като го вземах пишеше метал и викам на оная защо е пластмаса отвън.Тя ми вика под нея било метал ,аз се осъмних,но явно е имала предвид частите.Ама кой да разбере Simple Smile

# 813
Щом парите не са проблем вземай 020. Имаш термо кана в нея  от ежедневното готвене можеш да правиш някой неща. С К-бъркалката си омесвам и кайма за всичко. Тази машинка не е само за сладкарството.

# 814
  • София
Моят Kenwood Patissier се води бутиков, не толкова популярен във форума модел, с акцент върху визията, по-маломощен от спряганите дотук модели и без възможност за приставки
http://www.kenwoodworld.com/en-int/products/kitchen-machines/patissier

Предимства:
- красив Blush ;
- изцяло метален (единствената пластмаса в него е копчето за повдигане на главата) и много здрав;
- мощен (пояснявам, че е 400 вата, което е повече от 300-ватовия Kitchen Aid, който отдавна е нещо като стандарт в едно домакинство. Почвам да мисля, че има доза маркетингов трик с тия ватове, така и не разбрах защо за да омесиш питка са необходими 1000 вата и нагоре);
- само миксер (търсих си миксер и си купих миксер, не си падам по разни такива устройства две в едно, три в едно, и като се развали мотора да се окажеш с една камара неизползваеми уреди);
- по-евтин (новият им бутиков модел kMix, на който съм голям фен е по-скъп) купен от Метро София на промоция.

Недостатъци:
- няма възможност за приставки (в случай, че цениш такива опции);
- заради по-малката мощност не става за голямо домакинство или малък бизнес, за което се ползват моделите Майор и Шеф;
- не може да разбие 1 яйце, защото бъркалката е фабрично регулирана по-високо. Най-малкото количество което съм пробвала и става при мен е 2 големи яйца със захар.

Най-общо казано - ако животът и сърцето ти са в кухнята - избери Майор или Шеф. Ако кухнята за теб не е най-важното помещение в жилището и готвиш като мен, т.е. не ежедневно и предимно за удоволствие - избери kMix или моя Patissier. Във всички случаи изборът ти е ще е добър, щом си се спряла на една от двете най-добри марки в тази област.

# 815
Благодаря на всички за мненията. Семейния съвет взе решение за 770 и утре го поръчвам, но ми е едно свито такова и притеснено  - толкова пари и дано всичко е наред ...   
Много моля който е наясно да ми потвърди дали наистина бъркалките се регулират на доло на този модел
И някой има ли представа за колко време ще дойде горе доло

# 816
  • Балчик
Почвам да мисля, че има доза маркетингов трик с тия ватове, така и не разбрах защо за да омесиш питка са необходими 1000 вата и нагоре);

Не е точно така. Няма как да го разбереш, ако няма с какво да сравниш и не месиш често и по много.
За питка трябва 1 кг брашно, което миксер от 400-500 вата няма как да измеси наведнъж качествено. Но не е проблем да си го замесиш на два пъти по 500 гр. Ако обаче печеш много, ще загубиш време с няколко измесвания.

Китчен айд отдавна не е меродавен. Той също меси малко количество тесто и се тормози, по мнение на ползватели.

Благодаря на всички за мненията. Семейния съвет взе решение за 770 и утре го поръчвам, но ми е едно свито такова и притеснено  - толкова пари и дано всичко е наред ...  
Много моля който е наясно да ми потвърди дали наистина бъркалките се регулират на доло на този модел
И някой има ли представа за колко време ще дойде горе доло

Доколкото виждам на снимката, бъркалките имат гайка и би трябвало да могат да се регулират, но не мога да твърдя със сигурност. Но това защо ти е толкова важно, какво ще правиш само с  1 яйце?

Последна редакция: пт, 22 май 2015, 01:07 от Джемма

# 817
Със сигурност няма да бия едно яйце, но ме е страх да не остава нещо по дъното та затова. И нали четах, че на другите модели се регулира и аз да не остана по-назад

# 818
  • Балчик
Ами не знам, ето виж двата вида бъркалки:

На 020, която със сигурност се регулира:

и на 770:

Имат еднакви гайки, така е би трябвало да се сваля.

Ако нямаш ключ в комплекта, мога да ти пратя един, аз имам два, защото купувах допълнителна бъркалка за леки смеси и тя дойде с ключ, та ми станаха два.

# 819
Поръчах го  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 - началото на юни трябва да е тук

Джема, благодаря много за отзивчивостта. В теб ми беше надеждата да откликнеш за всичките ми терзания. Само да дойде и всичко да е наред, ще изникнат нови въпроси, но надявам се пак да ми помагате.
Благодаря и за предложението за ключето - надявам се и при мен да има, пък ако няма - предполагам няма да е много специфично и мъжо като техническа нация ще измисли нещо

# 820
  • Балчик
Да, мъжете имат инструменти, несъмнено. Но все пак имам излишен, не ми е проблем да го пратя.Ще чакам да пишеш и да снимаш, че този модел ми е по- малко познат от моя. С интерес ще те чета. Hug

Гледам цената му вече се е вдигнала на 320, но в кошницата става 315,явно приспадат ДДС нещо. успя ли да го вземеш с намалението. Колко излезе доставката, на мен ми дава, че е  45 Е?

# 821
339Е с доставката  - при поръчката ми даде някакви минус 3-4Е и доставката 44Е и нещо
 та тотала е около 680 лв.

# 822
  • Балчик
ДА, значи си хванала намалението,сега цената се е вдигнала вече. Честито.

# 823
поръчах си сега от склада втора купа за 48.13 евро с описание много добра да видим какво ще дойде. Дано не сбърках http://www.amazon.de/gp/product/B000AAGOX2?psc=1&redirect=tr … etailpage_o00_s00

# 824
И аз исках 2ра купа,ама тази от сладоледената приставка,ми върши перфектна работа.

Скоро ще се оглеждам за картофобелачката,макар сокоизтисквачката още да не е сефтосана Crazy

Общи условия

Активация на акаунт