Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІІ

• 46 499
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Моите хем са две, но никога съм нямала толкова изцапано дете.  Peace Хранеха си се с дрехите - вдигах ръкавите, кърпа на врата и кърпа на скута, по-късно лигавниче с джобче, доста чисто си ядяха. Освен това никога не съм давала толкова пълна купа с нещо или въобще храна в голямо количество на таблите пред тях. По мои наблюдения, тогава почват да се объркват какво да изберат, да се разсейват и да искат по-скоро да играят, вместо да ядат. По малко пред всяка, ако искат повече, давам отново а така.  Simple Smile

Между другото, детенцето от снимката ми се струва големичко, за да се омаже така със ЗВБ.  Thinking

# 136
В купата не е ли някакво пюре, пред детето на снимката? Тепърва се запознавам с метода, но не става ли дума за цели парчета храна, а не пюрета?

# 137
  • София
Ето тази гледка незнам дали ще я издържа, за да се придържам към схемата. Sick
...

Хич не е и нужно  Mr. Green С малко предварителна подготовка храненето по ЗВБ може да е без особени щети по дрехите и околната среда.

# 138
  • София
Доста ме успокоихте, момичета, за мацаницата. Аз тъкмо се настроя  да избера ЗВБ начин  и като видя снимките с мазалото и се разколебавам. Ще опитам да захраня по този метод - пък то ще си покаже.

Зелено човече, каква предварителна подготовка - предполагам имаш предвид да се информирам относно метода ЗВБ, или нещо друго?

Аз смятам като за начало да сваря един картоф и да го нарежа на кръгче или по дължина и да го дам да го дъвче. То сигурно ще се размаже и разкашка понеже картофа ще е доста сварен, но все нещо ще влезе в стомахчето. Simple Smile

# 139
  • Пловдив
от опита, който имам (1 захранен преди повече от 2г и 6м и 1 тепърва захранваща се), не бих избрала картофа за първа храна - не и с този метод Peace

# 140
sweet_maniche, а какво би избрала? Аз мислех за авокадо.

# 141
Моят с парченца понякога мнооого се маже, няма какво да лъжем (аз и бебокът  Mr. Green Mr. Green).
Сега не яде толкова, колкото в началото  newsm78. Избиха му и горните резци. Станаха 5. Днес му дадох пюре от пуешко на лъжица и му я пълнех - той смучеше. Мазах и в/у краставица..
 Как се правят домашни кебапчета? Малкият е на 7 и няколко дни. Струва ми се рано за месо - дори мляно.. Пък и дали ще го яде. Засега ще пробваме с мазане на пюрета от месо.
Глутена ни предстои да въвеждам. Мисля тези дни.
Единствено банан не отказва, иначе е претенциозен  Whistling
Това е от нас  bowuu

# 142
  • София
от опита, който имам (1 захранен преди повече от 2г и 6м и 1 тепърва захранваща се), не бих избрала картофа за първа храна - не и с този метод Peace
Какво имаш предвид - дай повече инфо. Thinking

# 143
r0se , аз правех кебапчета от телешко месо. Само мляно месо , без нищо друго , на пръчици, колкото показалеца. Пекох ги на грил тиган , много ги обичаше малкия  Peace Тук е на около 9-10 месеца
Скрит текст:

# 144
  • Пловдив
sweet_maniche, а какво би избрала? Аз мислех за авокадо.
Първият път започнахме с броколи Simple Smile Вторият - с моркови Simple Smile
Авокадото и двата пъти беше предложено като една от първите храни - и двата пъти се хареса Simple Smile

Какво имаш предвид - дай повече инфо. Thinking
Баткото доста се давеше с него. познати бебчета, захранвани по този метод - също Peace
Габ още не е опитвала картоф Simple Smile

# 145
И аз бях предложила картоф в началото, и не го удобри , но и до ден днешен не обича картофи .
Авокадото го мажех на хляб, че иначе много ми мазнее на мен. Аз хляб дадох много в началото, или по-скоро той си взе сам  Laughing

# 146
nikolоvi, мерси...
Аз картоф дадох като 2 храна - 2 седмица, на кръгчета. Нямаме проблеми - даже го харесва. На пара е и не лепне, не е сух...

# 147
Аз сега дадох картоф - след 3 седмици захранване. Първо му дадох тиква и морков, не ги опита. На следващия ден дадох банан - опита го него Simple Smile

# 148
Има нещо в тези банани  Thinking...

# 149
  • Пловдив
авокадото, за да не се маже, го беля до половината и така и го давам - доста сериозно си хапва от него Simple Smile
ето тук се вижда горе-долу:

Общи условия

Активация на акаунт