151 американски богини на мира и разбирателството

• 45 783
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Цоннето дойде и в две изречения тури всичко, дето имаше да се каже за Обамакеър  bouquet 

# 361
Цоннето дойде и в две изречения тури всичко, дето имаше да се каже за Обамакеър  bouquet 

Тъй. Аз затова си мълча, да се изказва, който има повече дар слово, а аз кимам отстрани Whistling

Ваксини слагам всички, не се чувствам достатъчно компетентна, че да отказвам.

Аз тръгнах на работа и добре върви, но си хабя нервите с на детето дейкеър-а, ще трябва да търся нов.

# 362
  • USA
Ако знаете аз колко документи с обема на библията съм изчела на работа... Пък и пълни с цифри, не само текст Wink... Ама, пусто, като това ми е работата, ще чета. За толкова време шат даун дано да са успели да прочетат прословутия документ.

Цените на застраховките се вдигат всяка година, монополисти са и могат да си правят каквото си поискат. Каквито и проблеми да има Обамакеър, това си е значителна крачка напред. Познавам много хора, които са на работа заради застраховката. Мен лично ме съкратиха 4 месеца преди да се роди детето и не можех да си намеря застраховка, поради preexisting condition. Бях принудена да плащам мило и драго за Кобра, за да ми се покрие раждането. А колко хора има с хронични заболявания, които просто са принудени да работят в големи компании, за да им се покрива инсулина например.

# 363
Уинкс, аз имам тук приятелка със същия проблем - приемат я в law school и я диагностицират с МС в рамките на седмица. Веднага й се налага да зареже уеченето и да си намери работа, сега е учителка и казва, че единствената причина да избере това е добрата застраховка. Имаха възможност да заминат за Германия за една година, но тя не смее да напусне, че учители бол, места - малко.

# 364
Ма верно Цоне, каза го перфектно.

Няма как да ги обичам религиозните републиканци фрашкани с пари, забраняващи аборти, обичащи пушки, богати и господ...  Twisted Evil

Джейн, успех и късмет на приятелката ти!

Ваксини слагам, но като Анет ги отдалечих във времето.

# 365
Аз доколкото знам, тези преекзистинг къндишанс също отпадат с обамакеър, от което печелят всички и богати и бедни и млади и стари. Аз си мисля, че заст. компании в крайна сметка ще намалят цените, защото така или иначе държавата с този закон им дава толкова много клиенти в ръцете, които в повечето случаи са млади и здрави, те болните и бедните и досега си бяха на медикеър. Ние сме от чисто облагодетелстваните, поставила съм си задача следващия месец да чета, за да се справя със застраховката. А относно работата и бенефитите, чак ми е мъчно и срамно да казвам, че за нас е непостижима мечта в момента, колкото и да не сме от най-необразованите и некъдърните...

За ваксините и аз слагам...

# 366
  • The QC to be!!!
Яд ме е, че няма законова мярка, с която да бъдат наказани тия циментирани мозъци, които държаха цялата държава като заложник.

разбира се, че има такава мярка. нарича се "избори".
Може и да бъдат уволнени, буквално.  Peace

# 367
Оркид, няма нищо срамно  Hug. Вие помня сте от скоро, ще става по- лесно с времето  Heart Eyes

Да откажеш да застраховаш болен човек или бременна жена ми е толкоз чудовищно и безобразно, че ми се гади...

Уинкс, това е било стрес..да те съкратят 3 месеца преди да родиш...пффф

# 368
Ама това с уволнението преди раждане си е стандартен номер на работодателя. Даже не знам защо се чудите. По тези ширини това си е в рамките на 'нормалното'. Представям си шока за майката и детето. Винкс Hug

# 369
  • WA, USA
Не ми се изказва. Много ми е грозно като вземат хората да съдят по собственото си канче. Ние живеем в общество, естествено че трябва да има социална солидарност и подкрепа. Стига с този краен индивидуализъм, затова социалната ни система е на това положение.

Аз винаги съм имала добри бенефити, даже и безплатни понякога. Това не означава че съм си обичала винаги работата, понякога съм стояла за да могат децата ми да имат застраховка. Освен това ако си мислим за настинки и един два диагностик тестове, няма голям проблем да си и без застраховка. Става въпрос за сериозни, хронични заболявания или пък внезапни травми, които преди щяха да разорят и внуците ти ако нямаш застраховка или имаш смотана такава.

# 370
  • The QC to be!!!
Не ми се изказва. Много ми е грозно като вземат хората да съдят по собственото си канче. Ние живеем в общество, естествено че трябва да има социална солидарност и подкрепа. Стига с този краен индивидуализъм, затова социалната ни система е на това положение.
...
smile3523 с ръце и крака.  smile3501

# 371
За мен става въпрос за това, че всичките ми застраховки до момента са имали пожизнен таван от милион, максимум два милиона. А едно лечение на детски рак, не дай Боже, надхвърля такава сума от раз. И като рецидивира, както обикновено става, какво правиш? Моля не ми обяснявайте за билките и позитивното мислене.

Макар че за мен Обамакеър, от малкото, което съм прочела, си е пак боза и това, което всъщност би помогнало повече, е прозрачност на цените, за да има реална конкуренция и избор. А това няма да стане.

Друго си мисля, за работещите хора без осигуровки. Като започват работа не гледат ли какви бенефити получават  newsm78.

Ми да, като нямат хляб толкова ли не могат да карат на пасти?

# 372
  • The QC to be!!!
...
Ми да, като нямат хляб толкова ли не могат да карат на пасти?
"Let them eat cake"  Joy Пък ако може и на фотосинтеза да минат, ще са направо незаменими като обществени пчелички.

# 373
Янажар, специално за рака при децата имам преки наблюдения в момента. Има много организации, които се занимават с това, вкл. и за такива, които са без застраховка и без документи. Не ми се навлиза в подробности. Или поне в нашия щат е така.

# 374
Рака при децата го дадох като съвсем хипотетичен пример -  и при нас в детската болница има облекчения за родителите им и благотворителни дружества и фондации, но това не променя факта, че едно сериозно заболяване на дете изважда единия родител от работната сила веднага, и цялото семейство увисва на застраховката на другия родител (ако има такъв). И като има таван тази застраховка - става страшно, за всички. Една бременност с усложнения и болничен престой плюс недоносено бебе с дълъг престой в неонатално отделение също е изключително скъпо лечение. Това са нещата, които имам пред очите си, със сигурност има още много други хронични или остри заболявания, при които застраховката да се изчерпи от цената на само един курс на лечение.

Общи условия

Активация на акаунт