151 американски богини на мира и разбирателството

• 45 723
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Фея, не живея в Сиатъл, но понеже семейството на мъжа ми обитава района почти от 40 години ще споделя.. Mr. Green
Бенсън старши каза, че освен изригването на вулкана на mt. Saint Helens през 80-та не е имало кой знае какви други бедствия, с изкл на няколко земетресения (много по-малки от тези в СА или ураганите на Изт.бряг в последно време). Къщите се строят от дърво и са гъвкави при земетресения. Племенниците ми ходя на училище в Maple Valley/Tahoma schools (добри училища). Някога не съм се чувствала ънсейф в града и околностите. Много е красиво, планини и брегове да ти напълнят душата. По-често вали дъжд и е облачно, има и по-хладни лета. Ние като ходим попадаме все на хубаво време. Мъжа ми обаче си спомня за 90 дни of precipitation. Поне е зелено, а не голо и депресиращо като през дълга зима. Не веднъж съм споделяла тук колко много ми харесва Сиатъл (и района) и бих се преместила веднага, ако ни се отвори възможност.

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 06:10 от benson10

# 436
Уф, Бенс, благодаря ти. Всяко мнение ми е ценно. ММ го търсят за работа там. Има позиции в сериозни фирми и като за мен, така че няма да ми е проблем да си намеря работа, ако се решим на подобна стъпка. Но все пак искам да имам колкото се може повече инфо от първа ръка, защото има тъкности, които няма как да разбера по друг начин. Сега сме с две деца и трябва много внимателно да преценявам подобна крачка като местене от East чак на West Coast...

# 437
Аз пък искам да помоля за препоръки за машина за хляб.

# 438
Фея, много добре те разбирам.
Не знам дали Танита още влиза във форума, но тя живее в Сиатъл от години, има две дъщери в училищна възраст и мисля, че най-добре/точно може да ти каже за района. Авторка е на Рецепти прелитащи през океана. Знам, че нямаш ФБ, но може би чрез блога ще успееш да се свържеш с нея. Успех.

Гледаме в момента по Нетфликс Best if TED и една от лекциите е: Steve Keil: A Manifesto to Play, for Bulgaria and Beyond.

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 08:45 от benson10

# 439
  • USA
Бенс, гледала съм го! Много хубава презентация. Самият той не ми идваше много "българин", но ми хареса. Много се зарадвах, че са го избрали в колекциите.

Фея, ти където и да отидеш ще се чувстваш добре!  Hug

Тумбалинка, моята е Панасоник. Много е проста, но вече 10тина години вярно ми служи. Моя приятелка тества много видове и накрая се спря и тя на Панасоника.

# 440
Благодаря Simple Smile

# 441
Аз пък искам да помоля за препоръки за машина за хляб.

Ако за теб има значение покритието на казанчето и не искаш да е Teflon (PFOAs and PTFE): Zojirushi BB-CEC20 Bread Machine, от която съм много доволна, Beem breadmaker (non-toxic ceramic pan) (продават се в Европа, немския англ амазон примерно, шипинг около $50, но ще ти трябва трансформатор, също около $50).

# 442
Бенс, благодаря отново. Ще се опитам да се свържа с Танита.

Това, което най-много ме притеснява за Сиатъл е, че е на Тихоокеанския огнен пръстен и има реална опасност от земетресения с магнитуд 9 по Рихтер.
Скрит текст:
"Due to its location in the Pacific Ring of Fire, Seattle is in a major earthquake zone. On February 28, 2001, the magnitude 6.8 Nisqually earthquake did significant architectural damage, especially in the Pioneer Square area (built on reclaimed land, as are the Industrial District and part of the city center), but caused no fatalities. Other strong quakes occurred on January 26, 1700 (estimated at 9 magnitude), December 14, 1872 (7.3 or 7.4), April 13, 1949 (7.1), and April 29, 1965 (6.5). The 1965 quake caused three deaths in Seattle directly, and one more by heart failure. Although the Seattle Fault passes just south of the city center, neither it nor the Cascadia subduction zone has caused an earthquake since the city's founding. The Cascadia subduction zone poses the threat of an earthquake of magnitude 9.0 or greater, capable of seriously damaging the city and collapsing many buildings, especially in zones built on fill."
Твърди се, че северните щати са по-зле потготвени по отношение на такъв трус. Вероятността от подобно земетресение ни спря когато ММ получи оферта за работа в СА преди години и направо изстинах, като си дадох сметка, че и WA е на същото дередже. Така, както беше само въпрос на време Ню Орлийнз да бъде жестоко ударен от ураган, така е само въпрос на време СА и WA да бъдат ударени от поне 9 по Рихтер...

# 443
Цонна, как можеш да твърдиш, че ще го обича каквото и да е?

Зои, а няма ли да го обича?

Цитираното изречение вървеше заедно с това:

Цитат
Това поставя натиск върху нея, не мислиш ли???

Остава се с впечатление, че това се очаква от нея и "трябва" да е така, че има само едно правилно решение, което е свързано със съответните чувства. А е ОК да се чувства различно.  Peace

Не искам да коментирам дума повече. Надявам се никога да не се наложи да подхващаме тази дискусия отново.

# 444
Момичета, хайде да я оставим маймун на мира малко, надали точно тези разправии й се четат  Peace Я пак си погледнете заглавието на темата.

Фея, нищо не знам за Сиатъл, освен че и там има много българи. Успех с решението. Може би ако мъжът ти няма да пътува два часа до работа в едната посока, бих казала - местете се. Направо ме втрещи с този комют!

# 445
Ние имаме много стар модел на Zojirushi купен за 4 кинта от Гуд уил,работи вярно  8++ години (ползва се поне 3х/седмица) .Много ми качи домакинската репуция сред бг Марта Стюърт-ки тук защото прави едни питки за милиони,аз само обирам овациите Mr. Green
*
В Сиатъл бих се преместила ей сега. Също така в Барселона,ако някой ме покани
*
ред- Цонна,нареди ли пъзела със скул-а и душа-та?

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 18:20 от anette1104

# 446
  • The QC to be!!!
До Сиатъл не стигнахме, но Фея, знаеш как е времето там, ако сте семейство свикнало да прекарвате всеки уйкенд на вън, това е фактор. Гледки и хубости на много места, но как минава ежедневието и дали може да имате същият лайф стайл е друго.

Анет, Барса и на нас ни е на мерника, един път се размина, дано пък да се сбъдне някой ден и на 2те ни желанието.  Praynig

# 447
Ние сме със Sunbeam, купувана преди повече от 5 години за $40-50.  Преди два месеца сменихме казанчето.  Доволна съм, бърка и пече (когато нямам време да изпека във фурната, защото в чугунен съд се изпича по-добре), нищо повече не ми трябва.

Фея, успех с решението!  Нищо не мога да кажа тук.

# 448
Анет, ама защо никой освен мен не го е страх от земетресенията?!

Джейн, знаеш ли как ме блазни да се преместим в Сиатъл? Особено с перспективата за развитие за ММ и за мен. Ама шубето е голям страх. И не ме е страх за мене си, а за децата. Може би не трябвало да гледам "7,9 по скалата на Рихтер". Очите си бях изревала. Срам ме беше да изляза от кино "Влайкова"...

# 449
  • USA
Момичета, съжалявам, че предизвиках такива дразги в темата!

Фея, и мен ме страх от земетресения.

Аз имам като машината на Солей, също много съм доволна. Прави сладко, кекс, тесто, а може и лютеница, но не съм пробвала още за това, хлябът става добре. Солей, аз мислех, че това е тефлоново покритие или бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт