Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 352
  • 765
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата темичка   bouquet

# 16
Тя няма гъби, а по-лошо - бактериална инфекция.

# 17
  • София
Ами хайде отговаряйте, де  Laughing
Сериозно, малко ми е странно да отворя темата и да си видя поста начело. Не че имам против, да не останете с грешно впечатление.

Честно да ти кажа обяснението ми е това което писах по горе . Ако искаш питай модератор  newsm78
Мисълта ми беше да ми отговаряте на въпросния цитиран пост  Crazy

# 18
Ами хайде отговаряйте, де  Laughing
Сериозно, малко ми е странно да отворя темата и да си видя поста начело. Не че имам против, да не останете с грешно впечатление.

Честно да ти кажа обяснението ми е това което писах по горе . Ако искаш питай модератор  newsm78
Мисълта ми беше да ми отговаряте на въпросния цитиран пост  Crazy
Аз ще ти отговоря според моите преживявания.
За първата бременност не помня, но за тази всеки месец от както започнахме да правим опити за второ, ми се струваше, че имам всички симптоми на бременност.
И съм убедена, че не си внушавах, още повече веднъж вече съм била бременна, знаех какво е.
Така, че щом никой лекар досега не ти е намекнал нещо за срока на бременността и щом си имала нормално кръвотечение, значи не си била бременна предходния месец.

# 19
  • София
Само че аз точно тези два месеца не се вглеждах в т.нар. симптоми, а се бях оставила по течението. Момичетата в една друга тема знаят, че на седмица закъснение не исках да си правя тест, защото не вярвах да се е получило и не исках пак да се разочаровам.

# 20
Ти в коя седмица ходи за пръв път на преглед?

# 21
  • София
Ти в коя седмица ходи за пръв път на преглед?
В 6-та май бях, според ПРМ

# 22
Копирам си отговора към въпроса на Порой:
На 23 свършваш 19 и влизаш в 20 седмица. И да, можеш да ползваш датата 27 за ориентир за месеците.

Как го изчисли ?
Аз се опитвам да си направя мой календар, като започвам по следния начин:
от 20 май до 26 май  - 1-ва седмица
от 27 май до 02 юни - 2-ра седмица
и т н................................................... и стигаме до
16 септември до 22 септември - 18 седмица
23 септември до 29 септември - 19 седмица
и като продължа така завършвам с това че в 40 седмица съм от 17.02 -  до 23.02
А термина ми е 27.02

Изчислявала съм по инструкции дадени в следния сайт  http://www.moetodete.bg/vuprosi-i-otgovori-573/koya-gestacionna- … osta-otgovarya.ht
Защо термина ми е 27.02 ?

# 23
Взимаш един обикновен календар и броиш- всеки нов понеделник започваш следващата седмица. Като почваш да броиш от 20- 1 сед., ще видиш, че излизат точно.

# 24
Взимаш един обикновен календар и броиш- всеки нов понеделник започваш следващата седмица. Като почваш да броиш от 20- 1 сед., ще видиш, че излизат точно.

Вече три календара направих и все е дно и също излиза, но благодаря ти все пак !

# 25
  • Варна
Копирам си отговора към въпроса на Порой:
На 23 свършваш 19 и влизаш в 20 седмица. И да, можеш да ползваш датата 27 за ориентир за месеците.

Как го изчисли ?
Аз се опитвам да си направя мой календар, като започвам по следния начин:
от 20 май до 26 май  - 1-ва седмица
от 27 май до 02 юни - 2-ра седмица
и т н................................................... и стигаме до
16 септември до 22 септември - 18 седмица
23 септември до 29 септември - 19 седмица
и като продължа така завършвам с това че в 40 седмица съм от 17.02 -  до 23.02
А термина ми е 27.02

Изчислявала съм по инструкции дадени в следния сайт  http://www.moetodete.bg/vuprosi-i-otgovori-573/koya-gestacionna- … osta-otgovarya.ht
Защо термина ми е 27.02 ?

Зависи как са ти го изчислили. Едно време са ползвали формулата датата на последния цикъл + 7 и месеца-2.
Сега така се изчислява първоначално и някъде около третия месец могат измерват с ехографа и изчисляват.

# 26

Вече три календара направих и все е дно и също излиза, но благодаря ти все пак !
Скрит текст:
20.05- 1 сед
27.05- 2 сед.
3.06- 3 сед.
10.06- 4 сед.
17.06- 5 сед.
24.06- 6 сед.
1.07- 7 сед.
8.07- 8 сед.
15.07- 9 сед.
22.07- 10 сед.
29.07- 11 сед.
5.08- 12 сед.
12. 08- 13 сед.
19.08- 14 сед.
26. 08- 15 сед.
2.09- 16 сед.
9.09- 17 сед.
16.09- 18 сед.
23.09- 19 сед.
Оле, верно , има разлика в различните календари. Shocked
На календара, книжния излиза 20 сед, на телефона- 19.

# 27
  • Пловдив
Момичета,но-шпа може ли се пие през цялата бременност? Ако може коя е позволената доза?
И кое е по добре ако имаш болка да търпиш докато мине или да пиеш но шпа? Thinking

# 28
  • Варна
Момичета,но-шпа може ли се пие през цялата бременност?
И кое е по добре ако имаш болка да търпиш докато мине или да пиеш но шпа?

Пиеш но-шпа. Не пречи през нито един период на бременността. Но е за болки причинени от спазми, при главоболие да речем не помага.

# 29
  • Пловдив
Хексе ,благодаря ти Hug
Имам болка ниско в дясно от първият месец- ту изчезва за няколко дни ,после пак започва и се притесних ,че много но-шпа не е на добре.

Общи условия

Активация на акаунт