Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 331
  • 765
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Алексче, ти как си след раждането, възстанови ли се вече?

# 46
Първото тримесечие на бременността хемоглобина ми бе 125. На 2 месеца от финала е 113.
Нормата за бременни е 110. Въпросът ми е от по-малката консумация на месо ли
е причината или никой не може да каже точно кое. Имам 2 месеца, дали
ще пада още? Всички тези въпроси ще ги задам скоро на лекаря, но питам ей така
за мнение. Урати в урината песъчинки ли са?

# 47
Алексче, ти как си след раждането, възстанови ли се вече?
Благодаря, добре съм, възстанових се без проблеми, дай Боже всекиму. Hug

НЕБЕ!, падането на хемоглобина при бременните е физиологично обусловено, няма връзка с (не)консумацията на месо.

# 48
  • София
НЕБЕ!, ще ти изпишат желязо сигурно, а да ти кажа, не ти е толкова зле хемоглобина. При момичетата от ноемврийската тема е доста под долната граница.

# 49
Имам някакви много чести "движения" в корема, но как да разбера дали бебето рита, или са контракции? Понякога си мисля, че са контракции  Confused Понякой път е като ритниче, но друг път го усещам като конвулсия... като съкращения на мускула.. как да ги разпознавам?

# 50
При контракциите целият корем става твърд.

# 51
Колко твърд? Той постоянно ми е твърд  newsm78

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 05:18 от -True Blue-

# 52
Ами, твърд като камък, да кажем. Освен това се усеща стягане.

# 53
  • в огледалото на живота
Имам някакви много чести "движения" в корема, но как да разбера дали бебето рита, или са контракции? Понякога си мисля, че са контракции  Confused Понякой път е като ритниче, но друг път го усещам като конвулсия... като съкращения на мускула.. как да ги разпознавам?
Най-сигурно можеш да усетиш движенията на бебето когато си в покой;т.е легнала.

НЕБЕ,сигурно знаеш,но нормалните стойности на хемоглобина в кръвта са 120 – 140 гр. за литър.
При стойност под 90гр.говорим вече за нисък хемоглобин,тогава се налага се налага прием на лекарства, съдържащи желязо, както и следването на определен хранителен режим. В другите случаи може да се компенсира само с мултивитамини и балансирано хранене.Най-добре да се консултираш с лекаря и той да следи състоянието ти.Според мен за сега не виждам нищо проблемно,предвид състоянието на хемоглобин за бременните.Имай в предвид,че ако изпишат желязо ужасно много запича... Confused

# 54
  • Пловдив
Момичета можете ли да ми обясните каква е разликата между предна и задна плацента при бременност? Вчера доки каза ,че съм със задна,но аз така и не попитах какво означава това.Обикновено губя ума и дума като гледам как бебека се върти на екрана Hug И чак после се сетих какво ми е казал Blush

# 55
Задна плацента означава, че плацентата е разположена по задната стена на матката, т.е. откъм гърба ти. Предна - обратното.

# 56
  • София
По въпроса за хемоглобина, мой приятел АГ казва: За бременни падне ли под 110 ставаме много внимателни. При мен на първата ПКК беше 107 и ми изписаха Малтофер Фол. Пих го до края, на консултацията с анестезиолог ми беше 124 и той ме поздрави и ми каза да не спирам Малтофер-а нито за ден.

# 57
На последните изследвания хемоглобина ми беше 116 (повишен от 106). Пих желязо "Тотема". Сега пак ми изписа още 10 ампули, но вкусът е много неприятен и последния път дори ми се догади, обаче явно има ефект.

# 58
Здравейте отново! Насрочен ми е ден за аборт петък. Днес говорих с АГ,която ще извършва интервенцията. Утре ще си пусна кръвни,притеснява ме това,че ме пита дали имам алергии,аз й казах,че мисля,че нямам,но тя не ми назначи тест за алергии. Отделно като малка съм била под пълна упойка и си спомням добре как беше като събудих. Незнам много ме е страх от тази упойката. Казах за опасенията си на акушер гинеколожката,която ме преглежда и тя ми се сопна ,казвайки,че лекарите си разбират от работата.

# 59
Здравейте отново! Насрочен ми е ден за аборт петък. Днес говорих с АГ,която ще извършва интервенцията. Утре ще си пусна кръвни,притеснява ме това,че ме пита дали имам алергии,аз й казах,че мисля,че нямам,но тя не ми назначи тест за алергии. Отделно като малка съм била под пълна упойка и си спомням добре как беше като събудих. Незнам много ме е страх от тази упойката. Казах за опасенията си на акушер гинеколожката,която ме преглежда и тя ми се сопна ,казвайки,че лекарите си разбират от работата.

Мисля, че преди всяка интервенция, без значение каква, която се прави под упойка, се правят и изследвания за алергии. До колкото ми е известно лекарите са длъжни да го направят, а ти си в правото си да настояваш за това. Иначе няма от какво да се притесняваш. При излизането от упойката чувството е неприятно, замаяна си, изтощена, устата ти е пресъхнала, но не е нищо повече. Няма страшно.

Общи условия

Активация на акаунт