Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 474
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, чух за спирала от чисто злато. Направих аборт, добре мина. Не съм раждала. Искам да попитам удачен контрацептив ли е? Каква е цената и как протича поставянето? С упойка ли се прави?

# 121
За киселините при мен дойде момент, в който ако се появат от нищо не минават. Иначе преди месец ми минаваха  от кисело мляко, прясно мляко, слънчогледови семки и газирана вода.
За спиралите не съм запозната, аз имах 5 години проблеми със забременяването и не ми се е налагало да се предпазвам.

# 122
Момичета, чух за спирала от чисто злато. Направих аборт, добре мина. Не съм раждала. Искам да попитам удачен контрацептив ли е? Каква е цената и как протича поставянето? С упойка ли се прави?
За Мирела ли питаш?
Моят гинеколог ми я беше препоръчал след първото раждане, знаеше, че искам още едно дете, тоест би трябвало да не е проблем и за теб.
Но аз не сложих, така, че не знам нищо повече.

# 123
За Мирела ли питаш?
Моят гинеколог ми я беше препоръчал след първото раждане, знаеше, че искам още едно дете, тоест би трябвало да не е проблем и за теб.
Но аз не сложих, така, че не знам нищо повече.

не зная как се казва. Търся просто повече инфо

# 124
  • гр.София
А защо прибягваш,до такива кардинални методи,след като не си родила и едно дете още??Толкова ли ще ти е трудно да ползваш презерватив или противозачатъчни?Не смятам,че спиралата,каквато и да е, е най-добрият вариант за жена,която не е родила  Peace

# 125
Момичета, аз да питам пак за БХС.
Направих си го преди месец, доктора видя резултатите и каза, че всичко е наред , НО....
Днес се зачетох из разни теми и видях, че при високи стойности на Fb - hCG има опасност от синдром на Даун. Момичета със стойности  4-5 ходят на амниоцентеза.
Гледам моите стойности , пише Fb - hCG - 34.5 ng/ml , до него Corr. MoM- 0.72.
И сега се чудя коя от двете стойности се гледа, дали наистина всичко е наред или доктора не обърна достатъчно внимание какво пише?!

# 126
Здравейте момичета! Да ви се оплача  Sad, от вчера почна по малко през деня на 3-4 часа да ми зацапва едно бледо жълто - бяло течение. Чудя се дали всичко е наред или е нормално това? Все още незнам какво да правя, пия си утрогестана през устата - дали не е от това или си имам течения някакво? Ще се побъркам до четвъртък, надявам се всичко да е ок. Иначе си лежа, пия си чайовете, от днес и сироп Стодал на моя отговорност, че почнах да кашлям тази сутрин и да ме болят леко гърдите, хремата се пооправя, температура нямам, дано до ден-два да оздравея. Ох, момичета, как издържате, постоянно го мисля, проверявам превръзката си през 20 мин дали всичко е наред  Cry толкова много ми се иска да е, от кога о чакаме това бебче....

# 127
  • Варна
В кой месец си?

# 128
Еми аз съм писала по нагоре, случайно разбрах по рано че съм бременна, водя се 4 г.с., последният ми цикъл беше на 26 август, имах 2-3 дена кафяво зацапване около 21.09 но спря, от вчера е това новото. Доктора каза да не се радвам още че съм бременна, че било много рано, имала съм предпоставки за спонтанен аборт защото точицата ми не била кръгла, а леко овална, макар че според други мами няма какво да се притеснявам, тя  беше наистина толкова малко че му се чудя как пък реши за формата, ама все пак. Сега този четвъртък, който идва ме вика пак на преглед. Може да прочетеш по назад съм писала по подробно.

# 129
  • Варна
Ами по принцип течението не е симптом на започващ аборт, така че няма от какво да се притесняваш за него.
Стискаме палци! Hug

# 130
  • София
karapeeva83, и аз не мисля, че това течение е заради започващ спонтанен аборт, по-скоро си хванала гъби, което е нормално. При бременност имунитета пада. Отиди да ти вземат секрет за микробиология и ако се наложи, да ти изпишат подходящи медикаменти.
Относно спирала като контрацептив - и аз не мисля, че е удачен вариант при не-раждала жена.

# 131
Благодаря ви absolutpartystar и Хексе за бързите отговори, малко се ошашках, макар че ми е странно как пък ще имам гъбички, началото на месец април ми правеха микробиология и бях чиста, тогава нали ми правиха цветна снимка на тръбите и преди това нали е задължително, но щом казвате малко ще ви се доверя и успокоя. А до този момент преди да разбера че съм бременна не съм имала течение такова, искате да ми кажете че е нормално като забременееш да имаш течение някави гъбички, е как пък се прихващат? Непременно ще му кажа на доктора ми в четвъртък и ще си направя, дано нямам гъбички, как ще се лекуват като съм бременна? Sad А дототава стискайте ми палци. Добре че ви има и вас мами които сте минали през това и може да ни предадете опита си, че незнам, шаш и паника съм яко аз. Целувки на всички, прекрасна вечер.

# 132
  • гр.София
Направих си го преди месец, доктора видя резултатите и каза, че всичко е наред , НО....
Днес се зачетох из разни теми и видях, че при високи стойности на Fb - hCG има опасност от синдром на Даун. Момичета със стойности  4-5 ходят на амниоцентеза.
И сега се чудя коя от двете стойности се гледа, дали наистина всичко е наред или доктора не обърна достатъчно внимание какво пише?!
До колкото знам,резултатите от БХС,се гледат обобщено и на базата на всички се преценява риска.Не се притеснявай,а и ако е имало нещо не както трябва лекаря щеше да ти каже.Ти при кой си прави БХС,АГ ли ти видя резултатите или специалиста,който ти прави самия скрининг?Но пак смятам,че нямаш основание за притеснение.
karapeeva83 нормално е да прихванеш гъбички докато си бременна,заради по слабата имун.с-ма.,повечето видове си ги носим в нас,но в друго съотношение,което като се наруши и става проблем(офф,незнма и аз как да го обясня)Но не е задължително това течение да се дължи на тях.Иначе ако имаш,ще ти назначат лечение след 3ти месец.Но със сигурност,жълтеникаво течение не е започващ аборт.Виж ако е кафяво или кърваво,тогава е по притеснително,но пак нищо не значи.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 18:47 от mariq13

# 133
Днес се зачетох из разни теми и видях, че при високи стойности на Fb - hCG има опасност от синдром на Даун. Момичета със стойности  4-5 ходят на амниоцентеза.
До колкото знам,резултатите от БХС,се гледат обобщено и на базата на всички се преценява риска.Не се притеснявай,а и ако е имало нещо не както трябва лекаря щеше да ти каже.Ти при кой си прави БХС,АГ ли ти видя резултатите или специалиста,който ти прави самия скрининг?Но пак смятам,че нямаш основание за притеснение.
При гинеколога, който ми следи бременността, той ми прави ФМ, скрининга  , уж е специалист. Той ми видя и резултатите. В Пловдив.
От друга страна си мисля, че щом при стойности 5-6 насрочват амниоцентеза, значи това е много важен показател и предполагам , че го поглеждат специално. А моя резултат, ако е 35 , то това е фрапираща разлика и гинеколога, дори да се е бил разсеял щеше да го види.
Явно Corr. MoM показва стойността, която гледат.
Аз утре ще ходя при този, който ми е по ЖК и ще питам и него, за всеки случай.

Оф, знам, че не бива да си втълпявам глупости, но съм Тома Неверни, винаги и във всичко се съмнявам. Трябва да проверя всичко обстойно и да се уверя с очите си, че е така.

# 134
  • Варна
Благодаря ви absolutpartystar и Хексе за бързите отговори, малко се ошашках, макар че ми е странно как пък ще имам гъбички, началото на месец април ми правеха микробиология и бях чиста, тогава нали ми правиха цветна снимка на тръбите и преди това нали е задължително, но щом казвате малко ще ви се доверя и успокоя. А до този момент преди да разбера че съм бременна не съм имала течение такова, искате да ми кажете че е нормално като забременееш да имаш течение някакви гъбички, е как пък се прихващат? Непременно ще му кажа на доктора ми в четвъртък и ще си направя, дано нямам гъбички, как ще се лекуват като съм бременна? Sad А дототава стискайте ми палци. Добре че ви има и вас мами които сте минали през това и може да ни предадете опита си, че незнам, шаш и паника съм яко аз. Целувки на всички, прекрасна вечер.

Да, теченията са често срещани през бременността, и са най-вече заради хормоналните промени и усиленото отделяне на епителни клетки в по късния етап. Гъбичките малко или много всеки си ги има в организма и е достатъчно спадане на имунитета или унищожаване на полезната флора във влагалището за да се увеличат и станат проблем. На този етап едва ли ще те карат да ги лекуваш, ако това е проблема. при всички случаи сподели с гинеколога си.

Това че си шаш и паника не е лошо, по-добре да споделяш притесненията си, отколкото да неглижираш проблем.

Общи условия

Активация на акаунт