"Вносните" свекър и свекърва срещу бг снаха ?

• 5 061
  • 30
  •   1
Отговори
Как се отнасят с вас ?
Канят ли ви у тях или само те идват ?
Помагат ли в отглеждането на внуците , изобщо какво им е отношението към бг снахите ?
Събирате ли се за неделни обеди примерно ?
Идват ли в българия , познават ли се с вашата рода или не им дреме ?
Изобщо за отношението на чуждите свекъри към бг снахите е темата .. Laughing

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 11:38 от Markrit

# 1
Мен ме обичат  Laughing
Аланглето ни запозна още в началото на връзката ни и аз много се притеснявах от първото гостуване.
Оказа се, че те са се притеснявали повече и от мен дали пък аз ще ги харесам.
Нямат никакви проблеми, заради това, че съм българка, напротив, на приятели и съседи обясняват колко сме прекрасни.
Живеем на 4 часа път и заради заболяване на свекървата вече не ходим толкова често,
но преди гостуванията ни винаги са били много сърдечни, чувствала съм се като у дома, даже повече-
готви се, каквото аз искам, гледа се каквото аз избера, изобщо всичко се върти около мен.
В България не са ходили, заради здравословните проблеми, но още преди да се запознаят с майка ми
почнаха да си пращат разни дреболии-подаръчета, мартеници, картички, вече не помня кой започна.
Чуваме се всяка седмица, питат за родителите ми, за сестра ми и нейното семейство и за някои
от БГ приятелите, които видяха на сватбата.
Имат си своите малки странности, но като цяло, до сега, поддържаме много добри отношения.
За внука им-тепърва ще видим..

# 2
имам само свекърва /свекър ми е починал преди 31 години/, и една дума накриво не мога да кажа за нея.
преди мен има и друга 'вносна' снаха/на един от братята на мъжа ми/, та аз не бях извънземното  Laughing
деца никога не е гледала на никого - има точно 23 внука, кого по-напред.

аз не обичам да ходя на редовите неделни срещи  - всяка неделя всички ходят на кафе при мама/който е свободен и иска де, това е т. нар. отвореният час, иначе за персонални срещи с мама, има ред, мъжът ми ходи събота от 10 до 12/. не харесвам да ходя защото си говорят безинтересни неща за мен, показват снимки кой, къде е бил, аз няма какво да си споделям с никого и бързо ми става скучно.

свекърва ми не е идвала в Бг, нито е имала интерес , но е разбираемо с оглед годините и -95.

към мен винаги е била мила, никога една дума накриво не е казала, дава ни пари Laughing, изобщо няма от какво да се оплача.

мисля, че е до човек, и не опират нещата до националност.

# 3
  • ENGLAND
Моята свекърва беше златна, почина преди няколко години. Срещнахме се след сватбата ни (така стана, че се женихме в България само с моите приятели и роднини). Чакаше с нетърпение да се запознаем, никога не ме е приемала като по-различна, защото съм чужденка.Обичахме си се и двете.
Идваше ни понякога на гости, когато я доведат. Винаги ни купуваше подаръци за рождени дни, празници, понякога и без повод, без да са някакви глупави и ненужни. Когато вече бяхме с дете мъжа ми всяка седмица го водеше при нея да се видят. Свекърва ми беше на възраст и не в цветущо здраве,  много искаше да гледа детето, но не можеше и много съжаляваше. И аз съжалявах, купихме си къщата на 5 мин. от тях и щеше да ми е в голяма помощ. Но у тях съм ходила много малко и то за кратко, мъжа ми каза, че предпочитала да не ходя у тях за да не се срещам с втория и съпруг и той да я излага пред мен и тя да не се чувства неудобно. Че той си беше идиот всички го знаеха. На мен пък ми беше удобно, свършвах си някоя работа докато мъжа ми, а след това и детето ги няма, пък и всяка седмица нямаше чак толкова неща да обсъждаме.
Беше много финна жена, много тактична, никога не ми е казала нещо накриво, една обидна дума, никога не ми е давала съвети или да ми казва какво да правя. Уважавахме се и всяка зачиташе личното пространство на другата. С детето се обожаваха. Сега е пак на 5 мин. от нас, но вече нито можем да се видим, нито да си говорим.

# 4
Имам прекрасен свекър, с когото още от пръв поглед много се харесахме и се оказа,че имаме и доста общи хобита.С часове си говорим,когато се видим,въпреки,че е все по-рядко.От няколко години живее в специализиран дом на другия край на града.
Понякога съм си мислила,че с него много по-лесно бих живяла,отколкото с мъжа ми.Изключително интелигентен,възпитан човек,деликатен и обожава внуците си.За съжаление деменцията го завладява с всеки изминал ден все по-сериозно.

Свекърва ми е абсолютната му противоположност.Държим се възпитано,когато се наложи да се видим,но аз се старая това да се случва колкото е възможно по-рядко.Като сол и захар сме /аз съм солта:)/ няма как да ни сложиш заедно и да не е грешка.

Не съм чула да са имали някакви проблеми от факта,че съм българка.Пари не ми дават, а и аз не бих и посмяла да им искам.Децата си ги гледам само аз.Свекито не обича деца, а моите пък не са никак привързани към нея.

# 5
нямам никакво отношение по темата (може би на всяка манджа...), но влязах да чета и се впечатлих от вашите свекьри и свекьрви. Явно сте попаднали на добри и разбрани семейства.

# 6
Айде и аз да си ги похваля  Mr. GreenРазбрани хора,тихи и спокойни.По-близка съм със свекъра,той е идвал многократно до България,познава и родата,а и те му се радват.Свекито дойде за първи път за сватбата,а после и на следващото лято,когато се роди малката,но не издържа на жегите.После само пращаше подаръци,но винаги и за мен,и за майка ми.
Сега,откакто се преместихме  пак дядото идва повече,ама и тя вече беше два пъти.Яде БГ манджи и само дърдори и се смее.Аз при тях не съм ходила никога,а вече сме 8 години със сина им...В началото се дразнех,че са студени и дръпнати,ама после свикнах и ми е ОК(особено като я ги сравня бившите ми БГ свекър и свеки #Cussing out дето беха навсякъде и за всичко)

# 7
Много ценни. И като хора изобщо, и като членове на семейството. Имах един период, тежък в професионално и лично отношение, в който ми беше изключително трудно -свекърва ми дойде, за да ми помогне три пъти в рамките на една година -заряза мъж, къща, прелетя океана,  само за да ми гледа детето, когато ми беше трудно да се справя. Никога няма да забравя! А и като хора са прекрасни. Компанията и е неоценима. Съветите, които ми е дала също. Ненатрапчива, не се меси, но ако забележи нещо би го казала по деликатен начин. Много я ценя. Изобщо, извадих късмет с мъж и свекъри.  Sunglasses

# 8
Чужбинските свекъри май водят по точки Simple Smile

С моите не сме близки, вероятно нямаше да бъдем дори да живееха наблизо, но пък не ми пропускат рожденния ден, нито на детето. Когато им бяхме на гости ни заяедоха на чудна и доста скъпа екскурзия и се държаха прекрасно с мен, разпитваха ме за България, за семейството ми. Говорят си с мъжа ми и вингаи ми пращат поздрави и питат как съм. Не се бъркат в семейството ни по никакъв начин - нито с намеци, нито с непоискани съвети.

Много мило ми стана веднъж, когато бяхме спорили с мм за детето, а той беше поискал съвет от майка си - жената му беше казала мен да слуша, че най - добре си знам дъщерята.

# 9
sophiemmaspencer , как да не те попитам, от каква народност са?  Wink

# 10
sophiemmaspencer , как да не те попитам, от каква народност са?  Wink

Бротанци,  Laughing; живеят в sub-division (нарочно така го пиша, защото не е точно квартал), където са предимно средно-големи самостоятелни къщи, а доста от собствениците са пенсионери. Това го споменавам, защото наскоро свекърва ми ми каза, че в квартала им е много популярно да видиш "баби", гледащи внучета през ваканцията. Чисти британци са хората, тоест, този феномен си съществува и там. Не е български патент.  Laughing Аз лично им ги изпращам през лято за седмица - две, а тя ми ги води и стои още две седмици. Как да не я обичаш и цениш?  Grinning

# 11
Аха, ясно.  Peace
Познавам няколко британски баби и дядовци, които идват тук също при внучетата си,
наистина са много готини и мили.

# 12
Имам само свекърва, свекър ми е починал много млад. Гостуваме си веднъж на 3-4 седмици (тя у нас или ние у тях) за един уикенд (живее на 60 км ). Много сме близки и с годините все повече се привързвам към нея (това преди години не съм предполагала, че ще го кажа Simple Smile ) , обича да ходи на гости в България , често я взимаме с нас на кратки пътувания. Децата ги гледа за по една вечер, за дълъг период не се е налагало до сега. Май проблема е, че аз не искам да се разделям с тях за повече от уикенд. Simple Smile
В началото малко се дразнех, понеже постоянно искаше да чисти като като дойде на гости, сега обаче я оставям с удоволствие да върши всякаква домакинска работа. Дори умишлено оставям доста неща да ги свърши тя. Мързел голям съм, признавам:)))
При първата ни среща ме прегърна много силно и целуна, а аз и бях подала много хладно ръка, понеже нали ''западняците'' били студени Simple Smile))
На нашата улица има доста баби, които гледат внучетата на децата си.  Също така виждам, че доста от децата в училището се прибират от баби и дядовци. За Холандия става въпрос.

# 13
  • ENGLAND
Невероятно, но факт английските баби все повече гледат внуците си. Според моя мъж в последните 10-15 години има еволюция в това отношение. Е, някои го прявят срещу пари, което за мен е малко сметкаджийска история.

А, тези с лошите свекърви не смеят да се появят тук,  Grinning те се вихрят в ДС.

# 14
Невероятно, но факт английските баби все повече гледат внуците си. Според моя мъж в последните 10-15 години има еволюция в това отношение. Е, някои го прявят срещу пари, което за мен е малко сметкаджийска история.

А, тези с лошите свекърви не смеят да се появят тук,  Grinning те се вихрят в ДС.

Никога не са ни искали пари. Даже им плащат едната посока билета. Само и само да ги видят.

Общи условия

Активация на акаунт