Юлски деца-тема 51

• 63 871
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Радина, йее, йее... честито! Hug Hug Hug

# 166
  • Кърджали
Радина, честито! Лека и успешна бременност!
И Кати говори на един пишман български. И не търпи да я поправяш. И преди съм го казвала - това дете ще научи всеки чужд език, но не и родния си. В детската градина от другите деца е понаучила турски, например. Е, как там не и е трудно да произнася, а на български и е трудно...
Аз тази седмица ходих на гинеколог, имах една раничка. Взела, че сама си изчезнала, но за сметка на това се е появила киста. Сега нея ще лекуваме

# 167
  • София
Радина  Hug

# 168
Радина, честито и от мен-лека и безпроблемна бременност!
Даниела също има известен, но (според мен) несъществен проблем с говоренето-не може да казва К и я замества с Т. С буквата Р се справя перфектно... Водих я на логопед-каза, че това не е проблем и до 5-годишна възраст ще си изчисти говора...
Сори, ако имам грешки, но пиша през телефона......

# 169
Ех, че прекрасна новина, Радина!  Hug
Преслава с говоренето се справя прилично. Почти няма смешни думи вече. Като за усетила се да "мъцне" малко преди 3г. направо си е чудна Grinning
Имате и поздрав от нея! http://www.youtube.com/watch?v=wzX8czKXv4Q  Heart Eyes

Ходи от миналия месец на градина /3 седмици ходи, 3 боледува и сега свикваме наново, но сега рева е повече вече  Confused / и научи първото си стихче, но не желае да се изявява пред камера!  Laughing

# 170
  • USA
Радина, вече официално честито! Дано главоболието и неразположенията ти отминат скоро и безпроблемна бременност до края! Ти в коя седмица си, да не е пак юлче бебето?

Стейси имаше доскоро проблем с Х, но вече може да го произнася, оставя само Р и понякога размества сричките в по-дългите думи. Случва се и с Ч, Ш, и Щ, но е рядко. Педиатърът каза, че е нормално до към 5 год. да е така.

Днес ходих на родителска среща, на всеки родител 20-30 мин. учителят отделно обяснява как се справя детето. Не останах доволна, макар че не съм и изненадана. Прекалено тиха и срамежлива и от там идва всичко. Не се опитва да говори на английски и по този начин и по-бавно го научава. Единствено говорела, когато искала допълнително храна. Бърка звуците, например вместо ЕЙ, казва А, защото така е на български. Отделно знае само основните цветове, основните геометрични фигури(включително ромб, сърце, звезда, но петоъгълник например не знае) и т.н. Не разпознавала някои числа като 8, 19 и т.н в зависимост и как точно е зададен въпросът, ако й посочат числото, тя го казва правилно, ако трябва да намери 17, не може. Все ми се струва, че е рано за това, догодина в предучилищна какво ще правят. Вкъщи не я уча на нищо, всичко, което знае като цветове, букви, числа, геометрични фигури от игрите, които има.  С всичко друго, което не изисква говорене, се справяла отлично. И на мен ми се иска Стейси да по-отпусната, но такава си е. Вкъщи е различно, никак не е кротка, вече дума човек не може да й се каже, отговаря с "каквото си искам, това ще си правя", " ти няма да ми казваш какво да правя", "спри да ми повтаряш, чух те" и други от този род. Дори вкъщи сама си говори на английски, но на училище не обелва дума.

Вчера украсихме елхата, много се радва. Купихме и подаръците, помага в опаковането, но естествено не можахме да ги скрием и й казах, че Дядо Мраз ги е избрал, ние само отидохме да ги вземем. Та сега ще му пишем писмо просто да му благодарим.
На мен тази година хич не ми е коледно, не знам рано ли е или просто нямам настроение, за първи път ми се случва.

# 171
  • София
Радина, Маймунче, лека и безпроблемна бременност и от мен Hug

Наистина сме позарязали темата, ама нали и във Фейса комуникираме, така че...

# 172
Благодаря ви, момичета  Hug
maimun77 , за началото на юни съм. Сега съм в 12 г.с , но предвид това Елин колко по рано се роди, може и още май месец да е. Живи и здрави да сме само. Установих, че ако не ям ми става лошо и започва да ме боли стомаха. В сравнение с предните две, тази бременност ми е по странна и коренно различна. Децата са безкрайно щастливи особено големия батко, а малкия батко само ходи, милва ме и ми целува корема, който вече си личи  Rolling Eyes

# 173
  • USA
Радина, кога станаха 12 седм.  Shocked. И при мен е така с яденето, но сега повръщането намаля и качих 3 кг. за 3 седмици. Малко да остана гладна и се започва Sick. Толкова съм дебела, не мога да се гледам. Но това да е, само всичко да е наред, 9 месеца се изтърпяват.

# 174
Радина,  Hug. Чакаме скоро и какъв пол е.

# 175
Радина,  Hug. Чакаме скоро и какъв пол е.

Знам го,   Mr. Green но ще ви го кажа по нататък  Hug Два пъти ми го потвърди доктора, но ще изчакам трети за щастие Wink

# 176
  • София
Ех, Радина, вълнувам се с теб.  Hug Имам аз едни подозрения, ама няма да ги споделям.  Mr. Green  Представям си батковците колко са щастливи.  Heart Eyes  Като знам бръмбрако как ме натиска да му родя бебеТА.  Laughing

# 177
Ех, Радина, вълнувам се с теб.  Hug Имам аз едни подозрения, ама няма да ги споделям.  Mr. Green  Представям си батковците колко са щастливи.  Heart Eyes  Като знам бръмбрако как ме натиска да му родя бебеТА.  Laughing

Давайййй Милаааа  Peace Peace Peace
Радина и аз се нареждам на опашката за цвета   Hug  bouquet
Но на финала, какъвто и да е цвета, няма по-красиво и нежно нещо от едно бебе, което двама батковци не могат да си поделят  Heart Eyes  bouquet Hug

# 178
  • София
Радина  Hug, сега всички ще умрем от любопитство Wink
Милаааа, не можем те стигнем бре душа  Laughing

Ама какви сте лоши само, сега пак ми се доражда  Mr. Green

# 179
  • София
Фелисити, ти имаш мегдан, ама аз наистина ще прекаля, ако продължа.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт