Юлски деца-тема 51

• 63 877
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Моля ви се само не ми говорете за бебета, че ще съгреша. Laughing Тук около мен само бебешоци напоследък. И нови се раждат. Страшна работа. Радина, Маймун Hug

Маймунче, това с буквите и Стейси много ме учудва. Калина специално ги учат как се изговарят звуците (т.е а = а, b = бъ; с = къ и т.н.) и ни предупредиха засега да не наблягаме на имената на буквите, за да не се бъркат децата докато се учат да четат. На нас ни раздодоха по един лист с какво се очаква да могат по отношение на "phonics" до края на годината и в най-трудните четвърто и пето ниво има думи като "little", "children", "don't", "about" и т.н. Разбрахме се с учителката аз паралено да помагам с английския, но и да я уча Калина как да чете на български. И ако започне да бърка нещата, тогава аз ще продължа само с БГ, а английския само в училище.

# 181
Маймунче, покрай радостните вълнения около Радина, пропуснах да коментирам поста ти  Hug
То, не че има и много за коментиране де .... имам чувството, че говориш за дете поне с година - година и половина по-голямо от Влади.
Знам, че при вас образователната система е различна, но тук на тази възраст да речем половината деца не знаят нещата, които си описала, особено ако родителите не се занимават с децата си сами.
Мисълта ми беше, да не се тревожиш особено, според мен Стейси ще дръпне рязко само след няколко месеца.
Отделно ме навеждате на едни мисли дето ......

# 182
Радина, и аз трърна в очакване да науча пола на бебето...

# 183
  • София

Радина  smile3525 Много се радвам, и аз се учудвам кога станаха 12седмици.. времето лети..

Маймунче как така Стейси незнае какво е ПЕТОЪГЪЛНИК??!  Crazy  Crazy   Crazy   Направо се учудвам, вчера на Гоги му давах да ми изчисли колко е синус от 40 градуса  Peace   Joy

Гоги като говори съска като змийче, което мен лично ми разтапя сърцето  Heart Eyes Не съм го водила на логопед, от градината им направиха един преглед и ми казаха, че има нужда, но аз се ослушвам  Whistling

Мен тази година по-рано ме хвана коледното настроение, може би и заради украсите наоколо, които почнаха още от средата на ноември  Crazy

# 184
От 100 години ме няма по темите тук , но рекох да се отбележа в тази.  Laughing

# 185
От 100 години ме няма по темите тук , но рекох да се отбележа в тази.  Laughing

И аз така  Mr. Green
Влизам специално да честитя на Радина хубавата новина. Иначе само ви чета.
Та днес ми е е 2 работен ден след близо 4 години и половина.
maimun77  - не се притеснявай, тук повечето деца изобщо дори и не учат подобни неща. При нас Ивето лятото все мъкнеше разни учебници по математика за 1 клас, доста неща научи, но ги заряза, сега предполагам,че не помни много. Иначе сега пък учи от детското Уми зуми - форми, числа и т.н.

# 186
  • Canada
Айде и аз да се разпиша след поредния доктор.
Не съм проверявала дали Нико знае какво е петоъгълник  Crazy, но определено има някакъв говорен проблем. Ходихме в логопедичния център и там заключиха, че има проблем с "ц" и "ч", както и че замества "ц" със "С" и още нещо, което забравих... Но дамата каза, че преди 5 годинки нямало как да работим по проблема и за съжаление каза, че това не е проблем, който може да се оправи от само себе си... Sad Каза, че ако догодина сме тук, ще ни включат на терапия; можеше да кандидатстваме и за логопедичната градина. Лошото е, че ако отидем в чужибна, както сме се нагласили - там логопеди има, но няма такива звуци в езика и съответно няма да може да се работи по тях...
Мисля да отидем на още едно мнение при частен логопед, макар че ме притеснява това, че винаги ще измислят някакъв проблем. Но пък нищо да не правим, също ме притеснява... Tired
Кукумявче, при нас децата ги хвана от рано коледното настроение... Съответно сме с нагласена елха, коледни лампички и две нетърпеливи джудженца, които през половин час питат кога ще дойде Коледа? Gift  Gift

# 187
  • София

Ххихи, Карелия и при нас е така с питането.. поне сега имам с какво да го изнудвам да ме слуша-като почва да се лигави и го питам: "Нали знаеш кой те гледа в момента?"  hahaha  Twisted Evil

# 188
  • София
Маймунче, много се радвам за добрия резултат.
Радина, честито и хайде стига ни мъчи - кажи пола на бебчо, аз залагам на розово Grinning
Аз тази година също съм много зле с коледното настроение-никакво го няма. Нито съм купувала подаръци, нито имам желание за подобни занимания. Украсихме елхата, но и тя не постигна желания ефект с настроението. Трябва да се стегна, че то време не остана, а и още нищо не съм планирала за празнуването. Чудя се и дали да викме Дядо Коледа вкъщи.
За логопедите (както между впрачем и не само за тях, а и за много други лекари вече) имам особено мнение, че много трябва да се внимава (и проверява) да не ти измислят несъществуващ проблем. Катрин говори от много малка и много чисто, но на прегледа в детската й казаха, че имала проблем с произнасянето на "Л" с което аз не съм съгласна. Накарах я да произнесе всички думи с "л" за които се сетих и не открих какъвто и да е проблем с произнасянето на тази буква в каквито и да е словосъчетания.

# 189
Здравейте!
Даниела все още не може да каже К и упорито си заменя тази буква с буквата Т..... ooooh!. Ама иначе вече всичко й се разбира.... Peace
Елхата я украсихме още миналата седмица.....Днес в ДГ ще идва дядо Коледа и Дани ще си получи плюшената играчка на Мики Маус. За вкъщи Дани си е поръчала бебе, а аз й взех и едно бебешко легло за бебето. За Йоан съм взела Опознай България.....

# 190
Нека да почерпя и тук за днешния имен ден на Даниела:

Да ми е жива и здрава!

# 191
Чочи,  да е жива и здрава Дани!!!!
Много късмет и много усмивки да ви носи!

# 192

Heart Eyes Mr. Green Heart Eyes Mr. Green Heart Eyes Mr. Green Heart Eyes Mr. Green

Това е най-големия Коледен подарък за цялото ни семейство  Heart Eyes
Големия ни батко, като научи, че ще има сестричка, беше безумно щастлив. Каза, че Господ най-накрая е изпълнил най-съкровеното му желание. На мама миличкия той, което прави моето щастие още по голямо и само се моля от тук нататък всичко да е наред  Praynig

# 193
Честито, Radina!   bouquet

# 194
  • София
Радина, много се радвам за Вас!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт