Юлски деца-тема 51

• 63 865
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • USA
Благодаря ви Hug!
Резулатите от амниото са нормални и съм много щастлива!

# 151
  • София
Маймун, много се радвам и ти пожелавам отсега само да се наслаждаваш на бременността си.  Hug

Радина, как си?  Hug

# 152
Маймунче   bouquet  bouquet  bouquet
Много се радвам!
Прегръдки и оттук нататък те искам ей така  newsm47 newsm47 newsm47 до края  Hug

# 153
Ей, Маймунче, много се радвам. И никакви притеснения повече!

# 154
  • USA
Благодаря, момичета Hug!
И аз се надявам вече всичко да е наред, не искам повече притеснения.

# 155
Здравейте! Помните ли ме?  Laughing Почетох ви сега и реших да ви пиша. Повечето ви "виждам" във фейса всеки ден, но все пак..  Hug

# 156
  • София

Бубулече здравей   wavey

Много сме я зарязали темата.. още малко и по една тема на година ще имаме, а какви времена бяха..  Grinning

# 157
  • Canada
Мдаааа... Позарязали сме я наистина... Буболече, естествено, че те помним!  Hug
Аз да се включа пак с питане... След като оправихме проблема със слуха на Нико (надявам се за постоянно), сега ще се насочваме към логопед. Имаме час за 02.12, но до тогава място няма да си намеря...
Както и преди съм споменавала, той говори много, като цяло разбираемо. Но не произнася добре основно ц,ч,ш,щ. Някакси сякаш си прехапва езика или нещо подобно, получава се звук между ф и с. Та затова ще го водим на логопед, да разберем има ли нужда от терапия и т.н. Въпросът ми е някой от вас обръщал ли се е вече към логопед за подобен проблем, имало ли е ефект терапията, колко време продължи и т.н. Притеснението ми е свързано  и с факта, че ако заминем за чужбина - чуждите езици са с различни звуци и не знам дали това няма да задълбочи проблема... newsm78

# 158
  • София
Карелия, малкият батко миналата година ходи на логопед заради проблеми с ч, ш, щ, с. В интерес на истината доста се подобриха нещата, но още не ги е автоматизирал. АКо му направя забележка, ги произнася правилно, но бързайки да се изкаже ... Аз лично съм много доволна, защото се занимаваха и с други неща- да разказва по картинка, учеше стихчета наизуст и т.н.

# 159
Карелия, водих Калина един път за консултация миналата година преди да се преместим, именно защото се притеснявах от смяната на езиците. Беше на 3 г. 2м. маймуната и ми казаха, че до около 4г. е нормално да не се справят със "шъшкащите" звуци, т.е. навреме сте се насочили. Логопедката тогава ми каза хич да не се притеснявам от английския и смело да я записвам на градина. Калина едва напоследък започна да се справя с ц, ч, ш, щ, но определено виждам напредък. Започна да изговаря по-добре и "л" само малко помощ от моя страна. Сега ще чакаме и "р", но за него има време до около 5г. При Калина основния проблем в момента е със словореда. Свикнала е вече и подозирам, че ни чака голяма борба, докато се оправи. Например казва: "Искам да купя си...", вместо "Искам да си купя...". smile3544

Като цяло, ако отидете при добър логопед детето само ще спечели. Няма за какво да се притесняваш, приеми го като поредния курс, на който си го записала и така.  Hug

# 160
  • При децата ми
Здравейте момичета! Как сте?
Радина, как си? Simple Smile
Например казва: "Искам да купя си...", вместо "Искам да си купя...". smile3544

Мен пък точно това все още ми харесва много. Heart Eyes
Допреди два месеца някъде и Николета казваше на комшийката Илевинка, ама вече и казва Ивелинка. Също ме кефи като каже: "Ти го ми ли купи?" Laughing
Страхотно време е днес тук.  Nature Partly Sunny

Честит ви празник на християнското семейство! Топлина, мир, любов и разбиратество да царят в домовете ви! Simple SmileHug

# 161
  • Canada
Благодаря момичета! Благодаря  и на Радина, която ми писа подробно на ЛС. Ще ви държа в течение какво се случва. Hug

# 162
  • София
Мда, много са сладки неща приказват в момента. При нас се чува- аз ях; ти дойдо; мамо, ти си дойдола; изякох се; ние сме бяли; онзи ден бръмбарко ме пита какво ще си купим в пожарницата, имайки предвид книжарницата.  Laughing

# 163
Здравейте момичета, исках да си мина прегледа днес и тогава да пиша. Всичко е наред при мен, става ми лошо, боли ме често главата, но е нормално. Благодаря, че питате за мен  Hug

# 164
Радинаааааааааааааааааааа  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт