Ще имам близнаци! Тема с продължение 31

• 44 055
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Честито Кокона! Да са живи и здрави малките и бързо да наддават  Simple Smile
а на теб бързо възстановяване!!!

# 481
 Честито на мама Кокона! Има най- хубавия коледен подарък! Да са и много здрави и щастливи момиченцата!

# 482
Как съм пропуснала хубавите новини  - ЧЕСТИТИ ДЕВОЙКИ НА МАМА КОКОНА!  Grinning
бързо да се прибират в къщи  Simple Smile

Честита Коледа и на вас момичета - дано всяка от нас достигне до успешния край и Господ да ни помага!  Hug

# 483
  • Пловдив
И аз като не съм си пускала компа....
Кокона  - Да са ви живи и здрави бебоците!   newsm06

smile3541 smile3541

# 484
И аз с малко закъснение да честитя двете принцески на мама Кокона Simple Smile. Да са й живи и здрави, бързичко да растат, а тя да се възстановява  Heart Eyes Hug! Очакваме скоро тя лично да се похвали Simple Smile. Със сигурност ще й носят много радост и сладки грижи.

Честито Рождество Христово, момичета! Нека имаме мир и любов в себе си и около себе си!

Аз покрай празниците и подготовката им се сдобих с контракции, та сега съм на но-шпа и магнезий. Слава Богу помагат. Повече лежа и си почивам. Надявам се с това да се размина Simple Smile.

# 485
Привет   wavey
Преди малко се прибрах от тонове и утре ще влизам в болница . Да ме наблюдават имам регулялни контракции каквото  и да значи това и ще ми слагат инжекциите за дробчетата.

# 486
Мимозка, стискаме палци!!! А за профилактиката - защо ще я правите? Все пак си в 37г.с.? Все си мисля, че няма да имат нужда от нея  newsm78

Успех, ние ще чакаме да се похвалиш!  Praynig

При мен нещата поне засега са спокойни  Hug Утре ще навърша 37г.с. , и не мога да повярвам , че това съм аз ... като си спомня как се молех за 28г.с. после за 32г.с. после за 34г.с. после за 36г.с. , а сега се чудя дали да не е по- добрия вариант за тях вече да излизат  Rolling Eyes  newsm78 Начетох се на какви ли не страхотии относно стоенето в корема след 37г.с. - задушаване на единия блинак заради липса на пространство ... охх сякаш психясах вече  #Crazy

Момичетата, които са родили след тази седмица (тоест в 38г.с.)
, дали е основателно това мое притеснение?

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 17:11 от toridim

# 487
Мимозка, стискаме палци!!! А за профилактиката - защо ще я правите? Все пак си в 37г.с.? Все си мисля, че няма да имат нужда от нея  newsm78

Успех, ние ще чакаме да се похвалиш!  Praynig
Не знам защо искат да ми я правят. Тя колко струва тая профилактика ?

# 488
Мимозка, ако е наложителна мисля , че е безплатна ...  все си мисля , че вие нямате май вече нужда от нея ... нека други мами се включат и изкажат по- компетентното си мнение !  Hug

# 489
И аз така си мисля,че няма нужда но искат да  я правим

# 490
Щом докторите са казали, слашай тях!

Желая ти бързо, лесно и безпроблемно раждане и едни сладки, пукави и много ревящи бебоци поне в първите минути (после по- поспаливички може)!!! Гуш от нас!

# 491
  • София
Торидим, аз родих 39г.с. и 3дни с планово секцио, но последните 10дни следящият ме доктор искаше да ходя всеки ден на запис на тонове и отделно 2 пъти на УЗ. Аз исках секциото да е максимално късно и докторът се съгласи с изричното условие да ги следим изкъсо.

Мимозка, не съм правила профилактика, но по спомен от коментарите тук, става дума за дребна сума- под 10лв.

# 492
Първо, честити бебенца на Коконката, дано скоро се похвали и лично  Heart Eyes Heart Eyes

Момичетата, които са родили след тази седмица (тоест в 38г.с.)[/b], дали е основателно това мое притеснение?

И аз - 37 + 4  Simple Smile Има близнаци родени и след термин, няма страшно  Peace Предполагам, че наблюдаващият те лекар следи положението и може да прецени сстоянието на плацентата, колко са порастнали бебетата, дали има още накъде да растат, какво е твоето състояние... Мен не са ме следили всеки ден, даже никога не са ми записвали тоновете преди раждането, явно всичко си е вървяло нормално.  Peace Имаш ли насрочена дата за раждане или искате да ги чакате самички да тръгнат?  Flutter

mimozka7729
, кортикостероидната терапия се прави, за да съзреятдробчетата на бебетата, но обикновено при преждевременно раждане. И мен ме учудва защо препоръчват подобна терапия в тези седмици, когато бебетата се водят на практика доносени, защо не попиташ следящите те лекари каква е причината да предлагат подобна терапия и има ли някакви индикации за нея?

# 493
milasara, fata ® много ви благодаря за отговорите! Аз се радвам, че достигнах седмиците на доносеност, но започнах леко да се плаша от материалите, които изчетох за близнаците в утробата след 37г.с. . Имало опастност от задушаване и някакви такива страхотии!!! Иначе за родоразрешението имам зелена светлина за нормално раждане (поне от моя гинеколог) разположени са главично, меря тонове всяка седмица, ехографски преглед имах преди 2 седмици, утре ще ходя на частно , защото моят лекар е в отпуска. Няма да имам екип и общо взето оттам ми е страха, дали и кога ще тръгнат, дали ще е прекалено късно и да съжалявам цял живот... има и вариант да отида и да се "предам" на спешното отделение с молба за прдизвикване  Tired

Страх ме е ... Моля за съвет!

# 494
toridim , в интернет пише за всичко по много и понякога дори прекалено  Naughty Hug
Да, наистина близнаците се водят "доносени" след 37-а г.с. и се смята, че след това се увеличават някои рискове, но като цяло многоплодната бременност крие по-голям риск, откъдето и да го погледне човек. А има и многобройни примери на близнаци, родени доста след 37-а г.с. без никакви усложнения.  Peace
Сега погледнах, че на теб ти е трето раждане и тялото ти също вече си знае работата, не е като за първи път (моите, например хич никакво намерение нямаха да излизат, цял свят се оплакваше от контракции, аз така и не разбрах какво е това). Изчакай си спокойно прегледа утре, точно след 37-а седмица не почва да тиктака часовник с обратно броене. Успокой се и не се притеснявай излишно  Hug
За предизвикването на раждането... аз не бих го направила сега на сегашния си акъл. На мен ми предизвикаха раждането, но получих много неприятен обрив от бременността и в последната седмица не можех да ходя от болки в междукрачието, лекаря каза да предизвикваме и аз капитулирах. А и тежичко си ми беше, девойките се родиха големички.
Докога сте се разбрали да чакате с твоя лекар? Той кога се връща?

И нещо успокоително и усмихващо от мен - може а го ползваш и за идейка  Sunglasses

http://zabliznacite.wordpress.com/2011/11/05/predizvikvane-rajdane-bliznaci/

Общи условия

Активация на акаунт