Цени и услуги при следене на бременност.

• 919
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте първо искам да се извиня ако категорията е грешна и ако има другата такава тема.
При препоръка от приятелка отидох направо в Майчин дом Варна щом разбрах че съм бременна. Не след дълго ми казаха, че е време да ме регистрират и на следващия преглед да си приготвя 360лв за всички следващи ехографии.
Та аз си падам малко руса и не съм в час стези неща. Но на който от мойте по възрастни роднини кажа, че ще трябва да пратя 360лв се изненадват, защото трябвало да бъде безплатно.

Петъка ще ходя на следващия преглед и искам да ви попитам аз ли нещо бъркам? Трябва ли наистина да е безплатно и просто да съм се навряла в частния сектор така да се каже. Тези неща като ехографии и месечни прегледи не се ли покриват от държавата. И реално ако и в държавна се плаща то тогава какво покрива държавата.

Направо питам тука защото там на място е лудница едва се чуваме с жените на рецепцията камоли да седна да ги разпитвам на дълго и широко.
Благода много.

# 1
Покриват едно нищо. 2 ехографа и кръвни изследвания.
Фетална та морфология се плаща-вече зависи всеки си определя цената.
 В София са много алчни лекарите, нормално е. Поне аз с такова впечатление оставам.

# 2
Аз се следя в Щерев, и си заплащам всичко.

# 3
Доста неща се доплащат ако искаш да си сигурна, че всичко е наред. Даже тези 300 лв дето са ти казали ми изглеждат съмнително малко. Касата почти нищо не покрива. Доколкото знам даже не на всеки преглед ти се полага ехограф, което е безумно. Аз ходих на частно и платих 1200, но вече май е към 1600 Само за основните изследвания, но и всеки месец ехограф. Феталните не се поемат от касата, а аз без тях не бих родила. На това изследване се вижда всичко и за мен е задължително.

# 4
Здравейте, използвам темата, за да попитам Биохимичния скрининг наистина ли се покрива от здравната каса и цялата сума ли ? Само АГ, при която се следя ли може да ми пусне направление или и личната може, ако АГ случайно се дърпа и ме убеждава, че не се поема. (Обича при нея всичко да се плаща, макар че ме е завела на женска консултация по ЗК. Даже и морфологиите ще си заплатя, макар да съм сигурна, че една от тях се поема от ЗК).

# 5
В Майчин дом Варна преди 2г платих около 600лв за целия пакет изследвания и прегледи. Фетална морфология не съм правила,защото правих пренатест.
Не пишете дали сте здравно осигурена,защото има разлика по принцип. Мисля ,че парите които ви искат са малко,ще имате прегледи всеки месец,изследвания и тн. И не на последно място,Майчин дом е частна болница, а не държавна.

# 6
Когато аз съм се раждала (да вярно преди 25 години), прегледите са били безплатни. Дори не става дума за фетални морфологии и други куп изследвания. А за най - обикновена ехография. Наистина ли се плащат?

# 7
Аз като ходя при моята лекарка нищо не плащам. Някои правят ехография всеки месец безплатно, но не съм в София Иначе феталната се плаща 😒.

# 8
Zzzaz,безплатен е и не трябва направление. АГ ви дава запис от параметрите на ФМ и отивате за БХС.
ФМ не се покрива от касата,не ви е излъгала.

Не може нищо да не плащате,по ЗК за цялата бременност се полагат няколко прегледа на ехограф и кръвни изследвания.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 10:48 от Smile_ :)

# 9

Общи условия

Активация на акаунт