Ще имам близнаци! Тема с продължение 31

• 44 015
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, здравейте! Не съм писала, защото се разболях точно след изписването , но вече съм по- добре! С малките се опознаваме, кърмим, гушкаме ... Много са ми различни- едната тъмничка, другата светла:) Гушки на всички чакащи- знайте ЗАСЛУЖАВА СИ !!!

# 601
Здравейте мамчета!
Колкооо може да е мързелива неделята...и за колко ли още  bigdance2
Специално към zok,Ден на отворените врати:
УМБАЛ „Свети Георги“ – АГ клиника, Пловдив, ул. Пещерско шосе 66
За записване: ст. акушерка Дора Мрянова – тел.: 032/ 602 825, 0885 265 082
Всяка 2-ра и 4-та Сряда от месеца в 13:30 часа. Но за потвърждение моля да проверявате на посочените телефони,макар че аз още не съм се записала....все още ги разнищвам между Селена и ВМИ,много ще е полезно мамита от  Пловдив да казват мнения...иначе давайте идеи за най практични и удобни колички..е ,много сме орязани от тази гледна точка...едни модели...много ще ми е полезно някой ако има поглед върху  този модел http://baby.galix.bg/2517/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D … 1%86%D0%B8-gemini  Вълшебна  нощ ,мамита... Kissing Heart

# 602
  • София
Торидим бързо да оздравяваш  Hug

Днес бях на преглед - и трите бебока се развиват както трябва. Док. видя че еднояйчните са всяко в отделно мехурче но в един сак. Сега остава да се моля да имат и две плаценти  Praynig
Чакам ранния скрининг на 03.02. , док. иска хубаво да ги огледат и тогава ще решаваме  Hug
На ранния скрининг в 11 седмица дали ще се видят плацентите?

# 603
Би трябвало да се видят, тъй като плацентата приключва развитието си в 12-а г.с.

А ако имат 2 плаценти, и трите ли ще оставите?  Heart Eyes

# 604
  • София
Кафенце нееееее, шанс за трите няма - за съжаление  Blush, има вариант тогава да оставят близнаците  Praynig
С конизация съм, после ще имам и серклаж и не искам да рискувам, ако някой ми даде гаранция - скачам с двата крака  Hug

# 605

Днес бях на преглед - и трите бебока се развиват както трябва. Док. видя че еднояйчните са всяко в отделно мехурче но в един сак. Сега остава да се моля да имат и две плаценти  Praynig
Чакам ранния скрининг на 03.02. , док. иска хубаво да ги огледат и тогава ще решаваме  Hug

Не искам да те обезкуражавам, но това, че са "в един сак" и "всяко в отделно мехурче" ме навява на мисълта, че са нашия случай - монохориоти (общ външен околоплоден мехур) и биамниоти (два вътрешни). Ако е така, това би означавало само и единствено една плацента. Отиди на т.нар. ранна фетална морфология (11-12 г.с.), тогава със сигурност ще се знае каква ви е случката.  Peace

# 606
  • Пловдив
Здравейте мамчета!
Колкооо може да е мързелива неделята...и за колко ли още  bigdance2
Специално към zok,Ден на отворените врати:
УМБАЛ „Свети Георги“ – АГ клиника, Пловдив, ул. Пещерско шосе 66
За записване: ст. акушерка Дора Мрянова – тел.: 032/ 602 825, 0885 265 082
Всяка 2-ра и 4-та Сряда от месеца в 13:30 часа. Но за потвърждение моля да проверявате на посочените телефони,макар че аз още не съм се записала....все още ги разнищвам между Селена и ВМИ,много ще е полезно мамита от  Пловдив да казват мнения
Благодаря,mimikosan!Аз съм далече от раждане още,но ще следя за мнения!
Djidji,и моята бременност е в резултат на дълги години борба!Съвсем плахо влизам в темите!При мен също е много рисково всичко...с двурога матка съм,с отстранен септум!Дано нещата се наред по възможно най-добрият начин!Успех!

# 607
  • UK

Не искам да те обезкуражавам, но това, че са "в един сак" и "всяко в отделно мехурче" ме навява на мисълта, че са нашия случай - монохориоти (общ външен околоплоден мехур) и биамниоти (два вътрешни). Ако е така, това би означавало само и единствено една плацента. Отиди на т.нар. ранна фетална морфология (11-12 г.с.), тогава със сигурност ще се знае каква ви е случката.  Peace

Да и моите бебки бяха така  Peace

# 608
  • София
zaiobaio благодаря ти  Hug на 03.02 сме на ранната фетална, тогава ще ги огледат и ще решаваме. Ако са биамнионти - риска от Т-синдрома остава нали? Как да реша тогава кое да махна ако и трите са здрави, трябва да са близнаците сигурно  Tired
zok успех ти желая  Praynig Praynig Praynig

# 609
Честито на мамите,които вече гушкат бебенца!
Djiji ,успех мила,дано всичко е наред до края с трите бебенца,само хубави мисли и емоции и Бог да помага!
Доктора може да ти каже в началния период дали  са с една или две плаценти,после става по-трудно.При мен се получи объркване.В началото следящия ми каза двуяйчни с  две плаценти,после в 18седмица ходих на консултации при друг,той пък беше убеден ,че плацентата е една.Не си мисли лоши неща,давай много хубави емоции на бебенцета!

# 610
zaiobaio благодаря ти  Hug на 03.02 сме на ранната фетална, тогава ще ги огледат и ще решаваме. Ако са биамнионти - риска от Т-синдрома остава нали? Как да реша тогава кое да махна ако и трите са здрави, трябва да са близнаците сигурно  Tired
zok успех ти желая  Praynig Praynig Praynig

Ох, много трудно решение. Никой няма право да ти дава акъли за такова нещо. Ти сама трябва да го почувстваш и разбира се, определящо е какво ще те посъветва лекарят ти. Той ще вземе предвид цялото ти състояние, реалните възможности да износиш успешно до късни срокове тази бременност и т.н. Освен това, тук пишем майки на близнаци - ние определено сме пристрастни.... Най-важното от всичко е решението ти да е информирано. И щом веднъж го вземеш, не се терзай, не го мисли повече, не се упреквай. Така е трябвало...  Heart Eyes Hug

P.S. За съжаление най-често Т-синдром се развива точно при такава "комбинация" - монохориоти, биамниоти. Но това е и по-голямата част от бременностите с еднояйчни близнаци, чисто статистически. Вероятно затова и на нас така бързо и с такава лекота ни лепнаха въпросната диагноза. Но все пак, не се развива непременно. По-голямата част от тези бременности протичат съвсем нормално и се раждат съвсем здрави бебчета, както в крайна сметка стана и при нас.  Peace
На феталната морфология съвсем ясно ще видят колко са хорионите. Плацентите може да се слеят, ако са две, така че те не са толкова показателни. Но другото говори съвсем еднозначно. Няма как при един хорион да има две плаценти.

# 611
  • UK
Обаче, моите близначки Heart Eyes нито развиха този синдром, нито са еднояйчни Crazy Така, че винаги има и изключения Peace

Djiji  Hug познавам една Варненска мама, която също беше с конизация, а роди тризнаци. Нямаше абсолютно никакви проблеми през бременноста си! Peace

# 612
  • София
Зайо отново  Hug Hug Hug
Коконче  Hug

Боя се че и аз съм пристрастена към близнаците, дано тази моя слабост не ми изиграе лоша шега  ooooh!
Ще изчакам лекарите и ще решаваме  Hug

# 613
Djiji - стискам палци да вземете възможното решение колкото и да е трудно  Praynig

моите уж са с отделни плаценти, но съм чувала и изказвания от лекари от типа - две са плацентите, но действат като една  Shocked или -  то и при двуяйчни близнаци с две плаценти и два сака пак може да се получи Т-синдром .........  Shocked та човек не змае какво да си мисли ...........

# 614
При разнояйчните близнаци няма как да се развие този проблем по простата причина, че всеки си има "негова" плацента. Най-лаишки и просто казано. Така, че просто не го мислете.
Кокона, няма как да са били едновременно монохориоти и разнояйчни. Щом твоите сладури са разнояйчни, значи са били в отделни околоплодни мехури и с различни плаценти. Аз говоря за съвсем различна ситуация. Ето виж тук - http://zabliznacite.wordpress.com/bliznacite/Peace

Общи условия

Активация на акаунт