Ще имам близнаци! Тема с продължение 31

• 44 010
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • UK
Еее, радвам се, че вече и двечките са си вкъщи! Аз давам Абоколикен и също още не виждам ефекта, мисля да купя и такова одеалце за коремчето което се затопля в микровълнова...но явно няма спасение и просто ще трябва да си мине времето...  Hug

Александра  Hug а какво е това одеалце?

Здравейте момичета!
Записвам се плахо в темичката с въпрос- аз съм пациентка на клиника Надежда, досега ходих при Сигридов, за съжаление обаче се оказва, че за напред не може да се разчита на него- ще отсъства цял месец, отменят постоянно часове и .т.н. Та въпросът ми е: вие при кой се следяхте и доволни ли сте? За София става въпрос.

Hug

# 586
Здравейте маменца!
Виждам и нови попълнения откъм бебешркарчовци и много се радвам!
Дай Боже на всички ни здрави бебета !
Аз вчера бях на първа ФМ,крайно разочарована останах,беше 2Д,премериха само обиколка глава,коремче,бедрена кост и сърдечна дейност...така както чета а и слушам от други майки,на 1ва ФМ доста повече мерят.Доктора чинно ми обясни ,че в 23 г.с.ще е о добре ,а и първата била винаги 2Д...Нещо аз ли съм много руса,лекарят ли му беше писнало...бях втора и той умрънка света ,че и първата бременна била с близнаци,сега и аз...за 38 години това не му се случвало и колко време трябвало и бла бла...дайте да сверя инфо с вас,коя кога  и така..защото много съм объркана #Crazy

# 587
  • София
Кой е този лекар? Той ти е направил обикновен преглед.
ФМ е доста подробна- мерят се гънки, костици, гледа се сърцето и още много неща. Около 50 минути продължи при мен.

# 588
  • София
А и първата ФМ се прави 11-13 седмица newsm78

# 589
Действието се случва в  Пазарджик,а лекарят е д-р Корсимов,единственият с 4Д тук,Приятелка ,която също има близнаци и е здравен работник,силно ми го препоръча,увери ме на 100 % ,че е добър специалист,сега в началото на 18 ми направиха първата,като досега освен стандартните изследвания кръв и урина ,други не съм правила

# 590
Извинявам се, не е одеалце, а възглавничка, пълна с костилки, която се затопля и се слага на коремчето. Но днес не намерих..

# 591
mimikosan, а ходила ли си преди това на друг такъв преглед? Защото първият преглед, който се нарича ранен скрийнинг, се прави в 11 - 13 г.с., както ти е казала ivankaka.  Тогава се мерят някои важни показатели, като нухална транслуценция и други, които дават индикации за евентуални генетични проблеми. А първата ФМ, която си е де факто втори преглед, се прави по това време, по което са ти я направили на теб - 16 - 18 г.с. Това, че е на 2Д не е проблем, важното е да е измерил необходимите показатели.

Момичета, аз днес бях на поредния си преглед и всичко ни е наред. Бебетата си вървят според седмиците, сърчицата им тупкат, движат се според наличното пространство Simple Smile. Тя е малко по-едричка - 1800 г, а той - 1500 г. Води, плаценти, шийка са ми добре  Grinning. Иначе ми повишиха дозата на л-тироксина, за да го вкараме в норма, че много рязко беше скочил. Надявам се при следващото контролно изследване показателите да са добре.

# 592
  • София
Здравейте момичета!
Записвам се плахо в темичката с въпрос- аз съм пациентка на клиника Надежда, досега ходих при Сигридов, за съжаление обаче се оказва, че за напред не може да се разчита на него- ще отсъства цял месец, отменят постоянно часове и .т.н. Та въпросът ми е: вие при кой се следяхте и доволни ли сте? За София става въпрос.
Пак да повторя въпроса си, че никой не ме отрази newsm78

# 593
Здравейте мамчета!
Много изчетох в нета ,за това какви изследвания е необходимо да се правят с близнаци,Подробно всеки път обяснявах на лекарката ми в ЖК,но...нищо...най накрая когато ме прати на биохимичен и то в 16 г.с. и ме върнаха от Майчин дом,в което бях на 200 % сигурна,тя ми каза ,че не е имала близнаци и са и малко объркани,спрямо нормалните бременности...beat@ специално помолих да се измери назалната тръба ,там си и остана...искрено се надявам ,с бебетата всичко да е  наред,поне мерките им досега са наред и са според седмиците си Praynig

# 594
 Ivankaka,радвам се,че си сред нас. За лекар ЖК не мога да помогна - аз с ходих в Плевен,но за ФМ съм доволна от Марков.

# 595
здравейте и от мен - да наминавам да се разписвам от време на време, че май май няма да е много дълго нашето 3 в 1  Simple Smile
бяхме на последна ФМ във вторник и д-р Марков каза, че имаме малко калцификати по плацентите и малко намалели води и да не се лъжем - няма да изкараме до 38-мата седмица, та сега съм с малки крачки към финала - и аз като Торидим - в момента целта е 32 седмица, после 34-та и с Бога напред - 36-та  Simple Smile

mimikosan - не се притеснявай за апарата 2Д - нашите ФМ винаги са били на 2Д ..... 4Д го наричат "купон за родители" и там не се виждат никакви вътрешни органи, а само външен изглед на бебето като за близнаците ни увериха, че на 4Д нищо не се вижда защото винаги има нещо, което пречи - крак върху лице или дупе върху глава  Simple Smile важно е да е видял докторът всичко, което трябва да се види. а те и в София не са много щастливи да гледат близнаци, но навсякъде има различни цени за близнаците - при Томова и Димитрова - двойни, при Марков - с 1/2 отгоре

ivankaka - не мога да те посъветвам за проследяването, нашите близнаци и те са от инвитро, но след няколко първоначални посещения на една от инвитро-клиниките реших, че само си губя времето там и те ме изтормозиха доста - искаха да ми махнат едното бебе - и накрая си намерих АГ, която няма нищо общо с клиниките, но пък самата тя има близнаци и да ти кажа - много съм доволна от избора си  Simple Smile

# 596
Много ме учуди това, че ви взимат двойно или 1/2 повече за прегледи на близнаци.  newsm78 Аз се следях и в Хасково при моя АГ, който имаше хубава апаратура и в АГ болница Селена в Пловдив, никога не са ми взели нещо допълнително от това, което се заплаща при едноплодна бременност. А при раждането също ли е двойно? В Селена си платих само това, което си е за секцио, без значение, че имах близнаци, даже бях и в самостоятелна стая.

# 597
mimikosan , аз също бременеех в Пазарджик, за женската консултация и раждането се доверих на д-р Станев от Хигия. Доволна съм много от него. Само да ти кажа, че в Пз-к няма кадърен специалист, който да ти направи правилна и точна ФМ, особено пък на близнаци. Първата ми ФМ беше в Майчин дом в София- беше много обстоен преглед и на двете бебета и платих 70 или 80 лева за всичко. Следващите две ФМ ги правих в Пловдив при д-р Траянчев или нещо от сорта му беше фамилията. Също много хубаво прегледа близнаците, даде м и дискове с клипове и снимки и отново съм плащала 70-80 лева за всичко. Ако нещо те интересува, пиши ми на лични.... Леко бременеене и на финала здрави и пухкави бебоци:)

# 598
Здравейте прекрасни мамчета! Hug
Искам да честитя на всички,които празнуваха вчера или днес е техният празничен ден!  bouquet
Бъдете живи и здрави,усмихнати и обичани с безкрайни вълшебни моменти със семействата ви! Two Hearts Two Hearts Two Hearts
Благодаря и за бързите  ви отговори по повод моите притеснения около ФМ,Ek3oTu4Ha  на теб специално ще ти пиша за повече инфо,защото действителността наистина показва ,че в Пазарджик някои специалисти липсват....което в случая е в мой ущърб и на всички близнашки мамита  Sad  Мисля за раждането да заложа на ВМИ Пловдив,като първо ги посетя в деня им на отворените врати,и евентуално та да си запиша час за следваща ФМ,макар че още проучвам навсякъде!Мамчетата от Пловдив тук ще да много полезни! newsm20
Поздрави на всички newsm19

# 599
  • Пловдив
Mimikosan,кога е този  ден на отворените врати във ВМИ Пловдив?
Аз съм в 12г.с и ходих на ФМ при д-р Даскалов.На ЖК не съм се записала още...

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 15:56 от zok

Общи условия

Активация на акаунт