Ще имам близнаци! Тема с продължение 31

• 44 041
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • UK
Днес ли беше секциото на Мимозка Hug Чакаме хубавите вести от нея  Praynig

Да попитам раждалите вече мами, колко време е нужно да мине след секциото за да може отново да се забременява? И изобщо кога се прибира напълно и окончателни матката? Кога се ходи на преглед дали всичко е ОК след операцията?  bouquet

Ние искаме и едно момченце да си имаме Mr. Green

Как сте останалите коремчета? Торидим, Беата? Hug

# 541
  • Шумен
В епикризата от болницата нямаш ли отбелязани дати за преглед? В моята бяха вписани две, първата съвпадна с първия преглед на децата (само на него ги заведох, лекарката при него ми каза че няма нужда от втори стига нещо да не ме притеснява) и ги съчетах нещата. При моята АГ ходих и веднъж "по спешност", никой не ми беше казал какво да очаквам една сутрин като влязох в банята цялата операция от розова предния ден беше побеляла. То било нормално, но кой да ми каже че изведнъж може да побелее  Blush Като ми приключиха лохиите тогава ходих на контролен при моята АГ. Доколкото знам се препоръчва да се изчака с нова бременност след секцио, лекаря определя колко време според състоянието на шева  Peace

# 542
  • UK
В епикризата от болницата нямаш ли отбелязани дати за преглед? В моята бяха вписани две, първата съвпадна с първия преглед на децата (само на него ги заведох, лекарката при него ми каза че няма нужда от втори стига нещо да не ме притеснява) и ги съчетах нещата. При моята АГ ходих и веднъж "по спешност", никой не ми беше казал какво да очаквам една сутрин като влязох в банята цялата операция от розова предния ден беше побеляла. То било нормално, но кой да ми каже че изведнъж може да побелее  Blush Като ми приключиха лохиите тогава ходих на контролен при моята АГ. Доколкото знам се препоръчва да се изчака с нова бременност след секцио, лекаря определя колко време според състоянието на шева  Peace

Нямам никакви дати   33uu

# 543
  • Шумен
Мисля че има някакъв срок след изписването в който имаш право на безплатен преглед в болницата. Имаше и контролен при следящият те по каса лекар 40 или 45 дни след раждане, за който не носиш направление и не се заплаща.

# 544
Коконке, ти си голям герой Simple Smile))) вече да мислите за това. Дано и като си приберете Теичка да си така Simple Smile. Много хубави имена Simple Smile))).  Исках теб да те питам , след като мине секциото , после ви показват на таткото нали ?!
Аз днес нещо се притеснявам , моите маймунки не са се обаждали много много  Confused.
На тонове не съм ходила, но не мога да си представя да лежа по гръб повече от няколко секунди.

# 545
  • UK
Коконке, ти си голям герой Simple Smile))) вече да мислите за това. Дано и като си приберете Теичка да си така Simple Smile. Много хубави имена Simple Smile))).  Исках теб да те питам , след като мине секциото , после ви показват на таткото нали ?!
Аз днес нещо се притеснявам , моите маймунки не са се обаждали много много  Confused.
На тонове не съм ходила, но не мога да си представя да лежа по гръб повече от няколко секунди.

BacuTy Hug

на таткото и на моите родители ги показали, още по време на самото секцио, дори имаме и снимки и клипчета от първите им мигове живот Crazy
Това благодарение на милите акушерки от ВИП-а, където раждах аз, става въпрос за АГ болница Варна Peace

Аз на тонове също не съм ходила, просто в 32 седмица се наложи да вляза за 5 дни в болница (заради високо кръвно) и там в патологията, всеки ден, ни правеха доплер по 2-3 пъти дневно Peace

# 546
 Kokona20 моят лекар ме преглежда месец след секциото и ме вика на повторен преглед след втория цикъл. За следващо бебче  ще тр. малко да поизчакаш.При предното секцио ми казаха ,че тр. да минат около 2 год.. Имам позната,която е забременяла и то с близнаци 9 месеца след секциото. Е не е имала проблеми.Явно си е до организъм.
 Ехо има ли нови попълнения бебоци?

# 547
  • София
Кокона, хубаво е до 2мес. след раждането да минеш на контролен преглед. Колкото до следващата бременност- обикновено препоръчват да минат 2г. от секциото. Вероятно и на теб това ще препоръчат, защото все пак бременността е била многоплодна и матката се е поразтеглила повече.

# 548
Опс,здравейте и от мен,моите близначковци са чак за юни...успех на по-скорошните♡♥♡

# 549
  • София
Момичета здравейте, отдавна чета темата тайничко и се радвам на всички вас  Hug
Мечтата ми винаги е била да имаме близначета  Praynig

Чаках да мине вчерашния преглед и да се включа при вас. Бременна съм слез ЗЕТ върнаха ми три ембриончета от които се хванаха двечки. След вчерашния преглед се видяха три тупкащи сърчица и аз бях  #Crazy Единия ембрион се е разделил и имаме еднояйчни близнаци в единия сак. Трите бебета е изключено да износя защото имам конизация и шийката няма да издържи, а и не искам да поемаме излишен риск. Докторката ми каза, че в такива случаи процедират да направят редукция на еднояйчните близнаци защото са рискови  newsm78 В какво се състои риска при еднояйчните? Първо ще мина на ранна ФМ и тогава ще решават  Hug

# 550
  • София
Djiji здравей, радвам се за успешната бременност.
Предвид конизацията и проблемите при теб, наистина е рисковано с три плодна бременност за съжаление.
Еднояйчните както лекарите са ти споделили винаги са по-рискови, като причината е основно това, че се хранят от една плацента. Вече в зависимост от това дали има преграда между тях или не, моноамниотичната бременност, където плуват в едно общо бесейнче е още в пъти по-рискова от еднояйчните, които имат преграда.
Основният риск при еднояйчните с преграда между тях е TTTS, може да потърсиш повече информация за него, на български или на английски.
При тези без преграда, риска са повишава и от това, че може да се оплетат двете пъпни върви и там проследяването е още по-отблизо и от рано.
http://www.tttsfoundation.org/
http://sunnywanderer.wordpress.com/2013/07/16/t-syndrome/
http://zabliznacite.wordpress.com/bliznacite/
Основно риска  при трансфузионният синдром при едноячните близнаци се изявява в това, че може едното бебе да ползва по-голяма част от плацентата, другото по-малка част, като има връзка между двете бебета, съответно едното получава прекалено много , а другото много малко хранителни вещества от плацентата. В зависимост от степента може да е изключително рисково и без определени манипулации, които не дават пълна гаранция, изхода не е добър.
Разбира се в темичката има и доста еднояйчни бебчета при които не е имало проблеми, но като цяло еднояйчните близнаци, заради едната къщичка, тоест едната плацента са водят по-рискови от двуяйчните близначета и съответно едноплодната бременност.
Често както в едната статия е обяснено се наблюдава т.нар синдром на изчезващият близнак, където просто в даден момент един от емрионите спира да се развива. Така че е разумно да изчакате следващият преглед, както сте решили и тогава вече да вземете решение.

# 551
  • София
Айла много ти благодаря  Hug
Наистина много ми помогна, вчера четох разни неща но бях много объркана  newsm78
Ако са с преграда между тях няма да има проблем така ли?
На ранната ФМ би трябвало да видят преградата нали?
Тайно се надявам единия да спре да се развива (ужасно е само да го пиша)  Blush
Линковете ми бяха много полезни  Hug

# 552
Djiji, добре дошла и ти пожелавам една лека и спокойна бременност.
Мисля че би трябвало да обмислиш варианта да не правите редукция, защото никой не казва, че не можеш да износиш и трите, нито че еднояйчните близнаци няма да се развият правилно.
ИМА РИСК да се появи проблем, това не означава, че има проблем. При всяка една бременност с близнаци има рискове, още повече тризнаци, всички те са рискови, но има и голям процент бременности с тризнаци, които са завършили благополучно и родителите се радват на 3 здрави бебчета.
Разбира се вие ще решите кое е най-добре за теб. Не казвам, че да оставите и трите е най-доброто решение, просто да обмислиш и този вариант. Peace

# 553
Djiji За съжаление риска от Т-синдрома съществува те са в една плацента това което знам че дори и да развият този синдром много важно е г.с. в която са при развиването му и другото е че вече се правят ембрионални операции при които се прекъсват общите кръвни потоци което дава шанс на децата но за съжаление не и в БГ , но тук една майка беше описала такава направена и в Европа. .От друга страна и самата редукция на ембриони носи риск . Конизацията сама по себе си  означава най вероятно серклаж и повече лежане. При повечето близнашки бременности се прави серклаж в твоя случай ще е превантивен. Само ще ти кажа едно на мен един именит доктор ми даде шести месец на бременността в подписа ми виждаш резултата родени са първия ден на 9 месец или 35+1г.с. с планово секцио. И вярвай че каквото и решение да вземеш то е ная правилното за теб  Hug

# 554
Djiji много ми е мъчно за теб, че си изправена пред такива проблеми... Пожелавам ти лека бременност, възможно най-близо до термин. Трябва да запомниш обаче, че многоплодната бременност често е високо рискова, както е била при много от нас. Имали сме всякакви проблеми, които естествено са имали и жени с едно бебе. Не се страхувай, да поемеш риск, аз също съм си мислила всеки ден, че мога да загубя всичко, но много щеше да ме боли, дори ако бях изгубила само едната.
кокона20, аз родих преди 9 месеца, възстанових се напълно, дори понякога ме питат, дали аз съм ги раждала, за матката ест. не знам. Обмисляме пак да забременявам след 2-3 години, когато ще съм около 30 годишна Simple Smile
Само че ние ще сме доволни и на момичета и на момчета и на близнаци и на тризнаци Grinning
Не избираме полове, че нали знаеш в отчаянието баща кръстил 7-мата си дъщеря Георги  hahaha
Поне този път сме по-добре подготвени за повече от едно бебе  Joy Да са живи и здрави пък каквото дойде, ще го обичаме Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт