Коледа 2013 - тема 1

• 95 690
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Забравих да линкна.Ето тук, по принцип се старая във всяка публикация с декорации да обясня подробно за евентуални препъни камъни или някакъв практичен съвет, до който съм достигнала в процеса на работа.

# 646
  • на 90 км от морето
Благодаря за инфото и че в Кауфланд вече са заредили с коледни сладки украси. Мен днес Лидъл ме разочароваха - почти нищо не беше останало от подправките им, нямаше от тези бели и сини звездички, за които пишете, а от захаросаните корички имаше само лимонени. Направо нямам думи. И на въпроса ми кога ще има пак - ами ще проверявате, щом са за Коледа значи пак ще докарат  #2gunfire Как може такова отношение  #Cussing out

# 647
Благодаря за инфото и че в Кауфланд вече са заредили с коледни сладки украси. Мен днес Лидъл ме разочароваха - почти нищо не беше останало от подправките им, нямаше от тези бели и сини звездички, за които пишете, а от захаросаните корички имаше само лимонени. Направо нямам думи. И на въпроса ми кога ще има пак - ами ще проверявате, щом са за Коледа значи пак ще докарат  #2gunfire Как може такова отношение  #Cussing out

Някой питаше дали ще има за Коледа и преди. Когато казах, че няма да има някои хора възразиха. Досега, повторно зареждане на такива неща не е имало.

# 648
  • на 90 км от морето
pticasprujina, само мога да се надявам да не си права  Praynig Hug

# 649
  • В светлината на слънцето
Тези перлички, топченца и други декорации ги има и в хипермаркетите на Фантастико, не само в Кауфланд. Не съм поглеждала цената, но шишенцата не са малки. Ако днес имам път към магазина за някакво пазаруване, ще хвърля едно око и ще пиша точно колко са. Не изглеждаха лошо, но и не са като тези в аромахаус, хитрини или кукибуки например. Thinking

# 650
  • София
Момичета, много благодаря за отговорите. Друго си опитни хора да ти кажат как стоят нещата   bouquet  bouquet  bouquet

# 651
Момичета, един бърз въпрос, бъркам сега тесто за шведски коледни сладки и вътре наред с другите много подправки пише кардамон. Да си призная за пръв път работя с тази подправка, пратих мъжо да купи и ми до есе едни шушулчици  newsm78 newsm78 да ги чопля ли сега, да не ги ли чопля. Рябва ми една супена лъжица от нея  newsm78

# 652
Да споделя какво ми направи впечатление от днешната обиколка . В Лидъл в Х. Димитър няма ново зареждане на коледните неща. В Кауфланд имаше намалени тави за Ваниловите кравайчета на 8 лв от 16 . Има  два вида шоколадови топченца, заредили са  смлени бадеми,  филирани и на парченца. Имаше и перлички. Имаше и останали формички 25 +1 за 5.99.

# 653
  • Варна
Момичета, един бърз въпрос, бъркам сега тесто за шведски коледни сладки и вътре наред с другите много подправки пише кардамон. Да си призная за пръв път работя с тази подправка, пратих мъжо да купи и ми до есе едни шушулчици  newsm78 newsm78 да ги чопля ли сега, да не ги ли чопля. Рябва ми една супена лъжица от нея  newsm78
Кардамона трябва да се смели на много ситно, да се настърже на ситно ренде или да се счука на прах.

# 654
Аз така бях купила веднъж несмляна канела ooooh! Оттогава вземам само смлени подправки. Друг начин за извличане на вкуса е чрез т.нар темпериране. В загрято олио, изсипваш подправката в цял вид за няколко минути и после ползваш ароматизираното олио. Може и в краве масло да темперираш евентуално, но трябва да внимаваш да не загори Peace Индийците, откъдето съм чувала за подобна процедура, темперират в гхи обикновено

# 655
Аз ги счуках в хаванче както са си, корите май хич не се натрошиха, пресях си колкото ми трябва и другото върнах в кутията.

# 656
  • София
Аз направих сладките на Bianka. Бети, много ми харесаха! Обмислям това да са ми 8-ми вид сладки за Коледа.  Crazy
Не ги оформих като капачета, но пак станаха хубави. Горещо ги препоръчвам! Само не можах да намеря портокалова есенция, но ще търся. Пак станаха много ароматни! Предполагам, че като отлежат ще станат още по-крехки и вкусни.  Simple Smile

Бадемово-портокалови сладки by petia_tag, on Flickr

# 657
Привет на всички.
Чета Ви почти от старта на темата. И тази година за пореден път съм си наумила доста неща за приготвяне. Тук постоянно се появяват и нови изкушения. Да видим накрая на финала колко ще е набъбнал списъка.
В петък успях да направя едно голямо пазаруване в Лидл. Направо не се стърпях.   Flutter
Докато хората си пазаруваха плодове, колбаси, меса, млека и т.н. Аз нападнах Коледните неща. За моя радост тази година бе останало от всичко(миналата година още във вторник повечето неща бяха привършили).
Не мога да повярвам на лудостта, която ме обзе - то не бяха подправки, шоколадови капки и стърготини, есенции, сините и бели снежинки за украса(благодаря Ви, защото от темата разбрах да търся и това нещо), портокалови корички, даже и кутии си взех, защото не им устоях. Добавих и Коледната къщичка, ако се издъня с меденките да си имам алтернатива.  Blush
На касата всички ме гледаха с изумление.  #Crazy
Случайно след пазара се сдобих и със силиконови формички за бонбони от един съседен магазин.
Сега като ви чета май и през Кауфланд трябва да минавам.

petia_tag - Страхотно изглеждат сладките.

# 658
petia_tag, много се радвам, че са ти допаднали бисквитките капачета!  Hug Благодаря ти, че си се доверила на рецептата ми и че сподели това!

Портокалова есенция има в сета с ампулки, който се продава в Лидъл, освен това, ако си в София-в индийския магазин кв. Студентски град, бул. Никола Габровски 108 Пиша ти и телефона, звънни и попитай имат ли.
телефон: 02 4436592
Аз си купувам от тях доста неща, но от варненския им магазин.Правят също доставки по пощата или с куриер.Вероятно има и в Аромасхаус . Имат също златен сироп-това е като нашата глюкоза. И нещо, което няма от къде другаде да купя на изгодна цена- меласа. А с нея коледните сладкиши и бисквити са много ароматни.
Аз слагам понякога вместо есенция и настъргани корички портакал, съответно измит с всички процедури...
А за оформянето на капаче е необходимо само една дръжчица отгоре  Wink

Замислих се кои сладки ще правя аз- за подаръци, за прихапване, за гости.... Дъщеря ми от сега пита за тези Джинджифилови къпкейкчета с лимонова чийзкрем глазура - Ден- 5-и
Но днес не остана време и за тях. От два дена правя соленки, разни хрупки и закуски...изпробвам разни брашна и комбинации.

Може да ви харесат и тези изклчително крехки бисквитки-Лимонови снежинки - Коледен Календар - Ден - 18 -ти

# 659
Бианка, миналата година им бях хвърлила око на тези лимонови снежинки, изглеждат толкова апетитни и вкусни Heart Eyes Обаче никъде не можах да намеря картофено нишесте, а обиколих  половин София...И се отказах. Сега съм си купила доволно количество пшенично нишесте, дали ще се получат?

Общи условия

Активация на акаунт